KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?  (Luettu 8314 kertaa)

qitti

 • Vieras
 • Viestejä: 20
Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« : Heinäkuu 30, 2019, 22:30:54 ip »

Mielenkiinnosta kyselen. Itse seuraan nyt normaalia tarkemmin syömisiäni ja sainkin elämäntilanteeni vuoksi libre-sensorin käsivarteen ja näen siitä miten mikäkin ruoka vaikuttaa sokereihini (aika mielenkiintosta mutta samalla aika lannistavaa)

Oma tavoitteeni on, että alle 100g hiilaria vuorokaudessa, vaikka saattaa tuosssa olla vielä tinkimisen varaa.
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2204
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 31, 2019, 02:27:09 ap »

          aamiaiseksi     matjessilli  muna   voileipa.   leivassa   2.5g  Carbohydrate
Kirjattu

MikeSix

 • Vieras
 • Viestejä: 1
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #2 : Marraskuu 11, 2019, 13:42:00 ip »

Olen koittanut pitää alle 30g siinä vaihtelevasti onnistuen. Lääkäri kehoitti nostamaan 50g. Jos syön enemmän hiilareita niin jalat menee (neuropatia) jos syön vähemmän hiilareita ei enemmän rasvoja niin kolesteroli nousee ja pumppu menee.

Parasta varmaan vain lopettaa syöminen kokonaan ja kuolla hitaasti nälkään. Näillä varastoilla se varmaan takaa pisimmän elämän ;)   
 
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #3 : Marraskuu 11, 2019, 17:04:29 ip »

Hitto kun pistää vihaks kun ihmisiä on niin pitkään kusetettu tuon rasvan ja kolesterolien kanssa. Jos yhtään englanti taipuu niin kattokaa tämä mainio neurotutkijan (joka sai tuomion korkeasta kolesterolista ja käskettiin statiineille) video rasvaan ja kolesteroliin liittyvistä tutkimuksista ja miksi ne on kusetusta.
Eli hemmo tutki ennenkuin hutki ja nyt on asiantuntija myös kolesterolin suhteen ja kertoo videolla mistä toi kusetus alkoi (ekonomi ja kalantutkija pääs jenkeissä päättäjäksi sydänyhdistykseen) kun ancel keys väärensi rasvatutkimuksen ja sai kansalliseksi ohjeeksi vähentää rasvaa ja siirtyä kevyt tuotteisiin kuten margariinit ja muut siemenöljyt. Samalla tietenkin hiilarit lisääntyi ja mm. keksit saa sydänmerkin jenkeissä jos niissä ei ole rasvaa.

Miksi yli 60 vuotiaat elää tutkitusti pitempään jos LDL on korkealla?
Koska ldl on tärkeä energiantoimitusketjussa ja mm. aivot tarvitsevat paljon ldl:ää. Se on totta että jos on korkea verensokeri niin ldl hapettuu helpommin, varsinkin siemenöljypohjaset rasvat joissa heikko kemiallinen sidos, jolloin hapettunut ldl voi päästä verisuonen läpi plakiksi, mutta sitäkin hdl korjaa ja varsinkin omega3 jota saa paljon kaloista (lohi, sardiinit) ja mm. ruoholla kasvatetusta naudanlihasta. Kasveissa ja siemenöljyissä on lähes pelkästään tulehdusta lisäävää omega6:sta.

Miksi statiinikauppiaat saavat mainostaa 'sydäntautiriski pienenee 36%' kun totuus on yksi sadasta voi saada yhden infarktin vähemmän statiineilla 10 vuodessa?
Koska 36% on suhteellinen luku eli esim 1.9 eli 2 sadasta statiiniryhmäläisistä sai infarktin ja placeboryhmässä 3 eli yksi infarkti kymmenessä vuodessa enemmän henkilöillä, jotka eivät saaneet statiineja!

Tämä mainostetaan 36% vähemmän infarkteja statiineilla!

Ilman infarktia statiineilla 98.1 vs. placebo 97 on ero 1.1 ja siitä 1.1% jaettuna 3% = 36%

https://www.youtube.com/watch?v=yX1vBA9bLNk&feature=share&fbclid=IwAR23uUGgtbRMsRwMkj61vhHa2ootDRoXQZUeFPyH999SEulhz6MXUNko1-M
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2019, 17:07:21 ip kirjoittanut röllipetteri »
Kirjattu

Reiska

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3180
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #4 : Marraskuu 12, 2019, 14:13:40 ip »

220 .. 240 gHH/vrk. Tärkeämpi tieto kuin grammat olisi se mikä osuus vrk kokonaisenergiasta tulee hiilareista mutta en nyt muista sitä  tarkasti. Saattaa olla jotain 40 .. 45 %.
Kirjattu
D1 vuodesta 1977, pumppu 80-luvulta lähtien.
A-C Spirit Combo + Aviva Combo vuodesta 2012. A-C Insight 3/2020.
Humalog vuodesta 1996, vastaava Liprolog 9/2019. PumpCart/Novorapid 3/2020.
Libre/MiaoMiao/xDrip+ 8/2018. Dexcom G6 sensori/G6 appi/xDrip+ 3/2020.
Nightscout ja Android APS 12/2018.

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #5 : Marraskuu 12, 2019, 15:15:18 ip »

No laitetaan omakin kun sitä kysyttiin.  Sunnuntai aamun isänpäivä aamupalan jälkeen nolla hiilaria. Flunssaa pukkaa päälle, joten en syö kreikkalaista jugurttiakaan enkä heraa joista normaalisti pikkasen tulisi hiilareita. Normaalisti noin 10-30 hiilaria
Kirjattu

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #6 : Marraskuu 15, 2019, 09:57:50 ap »

Tavoitteenani on aterioilla yht. 30...50 g /vrk kasviksien ja marjojen kautta. Lisäksi tulee proteiinista n. 36 % *100 g= 36 g hiilihydraattia. Tästä en ole saanut yleiseltä puolelta aivan tarkkaa lukuarvoa, tuo 36 on Bernsteinin antama luku. Lisäksi tulee "sisäinen" kierto kun ohutsuolen pinta jatkuvasti uudistuu. Siinä proteiinilla on iso osuus. Tarkemmin en osaa sanoa. Sitten korjaussokerit keskim. 5 g /vrk eli yhteensä kaikki =n. 70...100 + sis. kierto. Eli periaatteessa nollaan ei pääse mitenkään.
Röllipetteri antoi linkin kolesterooliin ja statiineihin. Tässä on Bernsteinin näkemys, ei suoraa statiineista, vaan siitä mikä aiheuttaa verisuonitauteja, jotka on yleisiä diabeetikoilla. Aasin silta tässä olisi yhteys normaaliin veren sokeriin ja hiilihydraattien mahdollisimman pieni käyttömäärä.
https://www.youtube.com/watch?v=Ta46cOvsIjk
Kirjattu

kaskas

 • Matkailija
 • Viestejä: 99
 • Ladalla 6. honeymoon-vuosi
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #7 : Joulukuu 04, 2019, 18:52:19 ip »

Nyt on yrittänyt pitää alle 10g hiilihydraatteja / ateria = ketoosiruokavalio, eli kunnolla rasvaa. Tuntuis toimivan hyvin, ja verensokerit pysyy "normaalivälillä" (edit: 4-8 mmol/L).

LADAilua tämä on, eli tällä "honeymoon" risteilyllä tyypin 2 satamasta hitaasti kohti tyyppiä 1.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2019, 18:55:03 ip kirjoittanut kaskas »
Kirjattu
Kaskailla on melko suurikokoiset verkkosilmät ja yleensä kaksi pistesilmää. Laulukaskailla pistesilmiä on kuitenkin kolme. Kaskailla on lyhyet tuntosarvet ja pään alla on taaksepäin suuntautunut imukärsä.

MKo

 • Matkailija
 • Viestejä: 66
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #8 : Joulukuu 07, 2019, 10:51:57 ap »

Minua on alkanut kiinnostaa tämä paljon keskustelua synnyttävä vähähiilihydraattinen ruokavalio. Kynnyskysymyksenä on kuitenkin että olen kasvissyöjä – siis vegaani – ja hiilihydraattien sekä rasvan osuus on luontaisesti merkittävä ruokavaliosta. Valkuaisen saantia säätelemään on onneksi nykyisin paljon erilaisia puoli- ja täysvalmisteita, joten en näe estettä makroravinnekoostumuksen säätelyyn enää. Toisin oli vielä niinkin vähän aikaa kuin viisi vuotta sitten, jolloin kasvissyöjän ruokavalio oli korkeahiilihydraattinen ja hyviä rasvoja oli kyllä mutta lähinnä vain erilaisissa jalosteissa.

Vaikka olen yrittänyt googletella aiheesta materiaalia, niin sitä löytyy todella vähän verrattuna sekaravinnon syöjien materiaaleihin. Vai pitääkö alkaa nk. pioneeriksi asiassa? :)
Kirjattu

kaskas

 • Matkailija
 • Viestejä: 99
 • Ladalla 6. honeymoon-vuosi
Vs: Kuinka paljon hiilareita päivässä syöt?
« Vastaus #9 : Joulukuu 10, 2019, 18:05:17 ip »

Moi MKo, mites tuo Fineli ja niiden ruokapäiväkirja? Sillä saa laskettua haluamansa ravinnetasot ainakin suuntaviivoiksi: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja

Sitten se, että missä rasvanlähteissä on hyviä rasvoja (kalat, avocado, oliivi), ja missä liikaa omega-6 tai muita (puristetut siemenöljyt, margariinit, prosessoidut valmisteet) joutuu tutkimaan tarkemmin https://fineli.fi/fineli/fi/ravintotekijat

Aluksi varmaan turhien hiilareiden tiputtaminen pois ja tilalle tummanvihreitä juttuja. Dr. Bernsteinin diabetes-book.com on minulla kesken, mutta minusta siellä on vastauksia. Olisiko niin että vegaanilla proteiinit tulee pavuista ja pähkinöistä. Varmaa tosin on että minä en tiedä mitään!
Kirjattu
Kaskailla on melko suurikokoiset verkkosilmät ja yleensä kaksi pistesilmää. Laulukaskailla pistesilmiä on kuitenkin kolme. Kaskailla on lyhyet tuntosarvet ja pään alla on taaksepäin suuntautunut imukärsä.
 

Linkkejä