KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6923 jäsentä  •  417254 viestiä  •  19944 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MikeSix, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa  (Luettu 4920 kertaa)

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« : Maaliskuu 07, 2019, 17:33:36 ip »

Olen niin väsynyt tilanteeseen, jossa jokaisen erikoisalan lääkäri keskittyy vain oman alansa sairauksiin. Eikös jokainen erikoislääkäri ole aikoinaan ollut yleislääkäri? Olisikohan aivan mahdotonta muistella ihmisen anatomiaa muiltakin osa-alueilta kuin omalta erikoisalaltaan ainakin silloin kun on monisairaasta potilaasta kysymys?

Jopa saman alan erikoislääkärit saattavat olla eriytyneet vain tiettyihin ongelmiin. Silmäpolilla neuro-oftlamologi ei voinut samalla katsoa silmäpohjiani, vain silmähermot. Sain kaksi eri aikaa silmäpolille. Toinen on silmähermohalvauksen kontrollia varten ja toinen retinakontrollia varten. Jo yksi käynti vie sen päivän muun toimintakykyni.

Uusin tuttavuus oli kardiologi, joka sivuutti täysin esim. ms-tautini, silmäpohjaongelmani ja vaikeahoitoisen diabetekseni. Minun olisi pitänyt kiltisti aloittaa Primaspan. Aikoinaan tuo lopetettiin yhteistuumin hematologin ja endokrinologin kanssa, kun hyytymisfaktorin vajauksen aiheuttama vuototaipumukseni teki diabetekseni hoidosta entistäkin vaikeampaa. Vajaus on pahentunut noista ajoista.

Papereissa lukee nyt, että aloitetaan Primaspan (kaksinkertaisella annoksella siihen annokseen nähden, joka aikoinaan jo toi vakavia ongelmia).  Sanoin kyllä jo sairaalassa, että en aio Primaspania aloittaa näillä perustein. Statiinienkin aloittaminen oli esillä. Olen jo ms-taudin takia niin huonossa toimintakyvyssä, että lääkityksellä vointini pahentaminen on aivan käsittämätöntä "hoitoa". Vielä ei edes ole mitään syytä varmistunut moisen tarpeelle, mutta diabetes ja ikä olisivat kardiologille riittäneet perusteeksi statiinien "kokeiluun".

Jouduin viikon sisällä kaksi kertaa ambulassilla sairaalaan juuri siitä syystä, että diabeteslääkäri halusi väen vängällä "kokeilla" losartaania alkavaan munuaisvaurioon, vaikka historiassani on jo yksi katastrofi aiheeseen liittyen. Muutenkin matalalla oleva verenpaineeni ei kertakaikkiaan kestä verenpainelääkettä. Losartaanin provosoimat sydänoireet nyt sitten tulkitaan sepelvaltimotaudiksi, vaikka kaikki tehdyt mittaukset todistavat päinvastaista. Esim. ms-taudin aiheuttama uupumus on nyt yhtäkkiä sydänsairauden aiheuttamaa.

Uusia diagnooseja tipahtelee vanhojen oireiden takia kun erikoisala vaihtuu. :( Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Onko kokemuksia?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 07, 2019, 18:04:42 ip kirjoittanut Kide »
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1525
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #1 : Maaliskuu 12, 2019, 15:36:49 ip »

Vaikka minulla on huomattavati vähemmän diagnooseja eivätkä ne kietoudu noin ikäväksi vyyhdeksi, ymmärrän mitä tarkoitat. Ja tiedän mitä tarvitset: lääkärin, joka pitää langat käsissään. Se onkin sitten toinen juttu, mistä sellaisen löytää.

Siitä on huomattavan kauan, kun olin yksityisen gastrolääkärin vastaanotolla. Olin hoitotahojen antaman hoidon, myös diabeteksen hoidon, suhteen aivan tuuliajolla. Vatsa-asioissa olin siihen asti kuullut lähinnä lonkalta vedettyjä diagnooseja (gastropareesi koska diabetes) ja vähättelyä (ei siellä ole mitään / laitetaan lähetettä psykiatriaan niin pääset turhista ruokarajoitteista / muuta vastaavaa). Gastrolääkäri otti minut todesta ja sanoi nuo sanat: sinulla pitäisi olla lääkäri, joka pitää langat käsissään ja laittaa lähetteitä minne milloinkin tarvitsee. Sanat osuivat niin hyvin, että muistan ne yhä. Yhä myös haaveilen tällaisen lankojen pitäjän löytymisestä. Diabeteksen hoito on nykyään ok, vatsa-asioiden samoin (edelleen yksityisellä, ilman lankaa julkiseen puoleen), mutta muuten asiat ovat vaiheessa ja olen väsynyt miettimään, miten siinä ja tuossa pitäisi edetä ja mikä yhteys niillä on (vai onko mitään) tuohon ja tähän.

Silmäasioista tuli mieleen yksi muisto, sekin vuosien takaa. Eräänä aamuna minulle oli ilmestynyt näkevän silmän näkökenttään punainen pyörylä. Silmälääkärini lähetti minut nopsaan itselleen Silmäklinikalle OCT-kuvaan, mutta näiden tapaamisten välillä silmään oli ehtinyt ilmestyä vielä uudissuonisykerö, minkä silmälääkäri havaitsi Silmäklinikalla. Alkuperäisen oireen aiheuttajaksi paljastui makulan turvotus, jota alettiin hoitaa. Mutta koska olimme Verkkokalvokirurgian yksikössä ja uudissuonisykerö oli diabeettinen vaiva, siis Diabetes- ja verisuonitukospoliklinikan asia, sitä ei voinut hoitaa samalla kertaa. Minusta lähti tieto Diabetes- ja verisuonitukospoliklinikalle kymmenen metrin ja muutaman oven päähän, ja aikanaan sieltä tuli kutsu laserointiin. Teki kyllä mieli sanoa silmälääkärille, että hei c'moon, käväistään laseroimassa se hiton sykerö saman tien, se on muutaman minuutin juttu (tiedän omakohtaisesti, että hän hallitsee toimenpiteen erittäin hyvin). Mutta ehkä niin Ei vain Voi Tehdä. Eikä minulla oikeastaan ole oikeutta valittaa; se alkuperäinen asia hoidettiin nopeasti ja tehokkaasti.

Lääkkeistä ei voi muuta sanoa kuin että pidä pintasi ja noudata sen lääkärin neuvoja, jonka tiedät päteväksi ja johon luotat. Toisilla lääkäreillä on laajempi tieto-, taito- ja keinovalikoima työkalupakissaan kuin toisilla. Samoin toisilla on kokonaiskuvan hahmottamiskykyä, kun taas toiset katsovat putkinäköisesti vain omaa erikoisalaansa.

Losartaanista puheen ollen: minulla oli vuosia väärä verenpainelääkitys juuri munuaistensuoja-asioihin liittyen. Jälkeenpäin on eniten suututtanut se, että annoin periksi, annoin sen tapahtua, vaikka kuulemani selitykset olivat paikkansapitämättömiä, heikosti varustetuista työkalupakeista poimittuja vakiovastauksia.

Olen vähän raaputellut Kohtauspaikan ketjuja ja katsellut, mitä täällä on ~parin viime vuoden aikana tapahtunut. Löysin munuaisketjun, johon olit kommentoinut. Yritän jossakin vaiheessa aktivoitua kirjoittamaan omista lääkekokemuksistani ja ehkä ketjussa olevista muistakin munuaisasioista.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #2 : Maaliskuu 13, 2019, 18:44:08 ip »

... sinulla pitäisi olla lääkäri, joka pitää langat käsissään ja laittaa lähetteitä minne milloinkin tarvitsee. ...
muuten asiat ovat vaiheessa ja olen väsynyt miettimään, miten siinä ja tuossa pitäisi edetä ja mikä yhteys niillä on (vai onko mitään) tuohon ja tähän.

Juuri näin. Kiva, kun otit kantaa Susihukka. :) Ei taida olla ihan helppo aihe. Väkisinkin tulee paljon tekstiä, jos vähänkin yrittää selittää, mitä tarkoittaa. Täysin itseoppineena asioiden miettiminen on vielä raskaampaa.

Minulla kardiologi viittasi psyykkiseen puoleen siinä mielessä, että "Tottakai tulee sivuvaikutuksia lääkkeistä, jos niihin suhtautuu vastentahtoisesti. Mielen voima on suuri." Sykkeeni oli 148 pulssioksimetrillä mitattuna ja kammiolisälyöntejä oli pahimmillaan joka toisen lyönnin jälkeen. Todella vahva mieli minulla.  ::)

Julkisen puolen neurologini on ehkä lähimpänä tuota lankojen pitelijää. Yksityinen endokrinologi on toinen, mutta hän on kovin ylityöllistetty muutenkin. Hän kuitenkin esimerkiksi pohti, että mitenkähän ms-tautini mahtaisi kestää statiinit... Tänään hän totesi, että taidan olla kovin herkkä myös beetasalpaajille, joita kammiolisälyöntien takia tarvitsisin. Kykyä on siis hänellä katsoa oman erikoisalansa ulkopuolelle.

Mitä munuaisiini tulee, niin yövirtsani albumiini oli vain(?) 30, kun lievän vajaatoiminnan alue on 20-200. Endon guru sanoi, että koska näillä d-vuosillani ei todellista ongelmaa vielä ole tullut, niin tuskin on tulossakaan.

Minulta kysyttiin päivystysosastolla sydämen vajaatoiminnan selvittämiseksi, että onko kävelymatkani lyhentynyt. Kysyin takaisin, että oletko lukenut taustojani? Tammikuussa oli aggressiivinen ms-taudin pahenemisvaihe joka nollasi kävelymatkan, huomasitko, kysyin. "Niin, niin, mutta jos suljetaan pois ms:n vaikutus, niin onko kävelymatka lyhentynyt?" Ymmärrän kyllä pointin, mutta vastaaminen moiseen kysymykseen ei ole vain vaikeaa vaan mahdotonta! Ei minkään sairauden osuutta voi viipaloida ihmisestä erilleen. En minä ainakaan osaa.

Viisas neurolgini on todennut, että kukaan ei voi tietää joistakin oireistani, mistä sairaudesta ne johtuvat. Hän myös sanoi, että valitettavasti se, että on joku vakava dg, ei sulje pois sitä, etteikö muutakin vakavaa voisi olla. Sitten poissuljettiin muutamia harvinaisia autoimmuunisairauksia, jotka voisivat selittää, miksi tilani on se mikä on. Hyvä lääkäri! Luottamussuhde edes johonkin erikoislääkäriin auttaa tosiaan todella paljon.
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1760
 • Levemir, Humalog, D1
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #3 : Maaliskuu 13, 2019, 22:05:39 ip »

Kamalalta kuulostaa, Kide! Erikoislääkäritaitoista "yleislääkäriä" ei Suomesta oikein enää löydy, koska vastuualueiden yli ei kukaan uskalla enää hyppiä (pieni maa, pienet piirit) ja erikoistumiset vain kapenevat. Erikoisuuksissa tosi hyvä (lääkäri tunnistaa ehkä helpommin kuin ennen), mutta monisairaille (joita on paljon) inhottava tilanne. Onneksi neuro ja endo hyvät!
Kirjattu

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #4 : Maaliskuu 13, 2019, 22:27:20 ip »

Vuosia sitten minulla oli sellainen hyvä diabeteslääkäri, joka itse ehdotti toisen erikoisalan tutkimuksia, jos tarvetta oli. Tältä nykyiseltä julkisen puolen d-lääkäriltäni ei olisi irronnut edes elastaasitutkimusta. Jos hänestä olisi kiinni, haimani vajaatoimintaa ei olisi vieläkään diagnosoitu.

Tosiaan tuo yksityinen endo olisi hyvä, mutta kaukana ja kiireinen.

Edelleen mietin tuota yleislääketieteen erikoislääkäriasiaa. Eikös sellaisen pitäisi tietää aika paljosta kohtuullisesti? Voi kyllä tulla vastaan tuo D1-1978:n mainitsema ongelma, että ei uskalla ottaa kantaa yksittäisen erikoisalan lääkärin näkemyksen yli.
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2145
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #5 : Maaliskuu 14, 2019, 05:18:15 ap »

                diabeteksen  hoitamiseen    on  hyva   Valelaakari  paras.        tavalliset  laakarit  on  hyvin   hitaita oppimaan.      vale laakarin kanssa   voit  keskustell  halutessasi,  kiiretta  pitamatta
Kirjattu

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #6 : Maaliskuu 14, 2019, 11:53:02 ap »

Jihuu. Huomenna pääsen yleislääketieteen erikoislääkärille, joka on ollut viime vuonna panelistina aiheesta "Yhteistyöllä monisairaan potilaan parhaaksi". Ei huono! :)
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

äskoo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13367
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #7 : Maaliskuu 14, 2019, 20:51:29 ip »

Jihuu. Huomenna pääsen yleislääketieteen erikoislääkärille, joka on ollut viime vuonna panelistina aiheesta "Yhteistyöllä monisairaan potilaan parhaaksi". Ei huono! :)

Hieno juttu, Kide! :)
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1525
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #8 : Maaliskuu 15, 2019, 09:56:01 ap »

Voi kyllä tulla vastaan tuo D1-1978:n mainitsema ongelma, että ei uskalla ottaa kantaa yksittäisen erikoisalan lääkärin näkemyksen yli.

Samaa mieltä. Ajattelen, että minun Silmäklinikka-tapauksessanikin oli kyse siitä, että toisen tontille ei mennä.

Minulta kysyttiin päivystysosastolla sydämen vajaatoiminnan selvittämiseksi, että onko kävelymatkani lyhentynyt. Kysyin takaisin, että oletko lukenut taustojani? Tammikuussa oli aggressiivinen ms-taudin pahenemisvaihe joka nollasi kävelymatkan, huomasitko, kysyin. "Niin, niin, mutta jos suljetaan pois ms:n vaikutus, niin onko kävelymatka lyhentynyt?"

 :o

Minulla kardiologi viittasi psyykkiseen puoleen siinä mielessä, että "Tottakai tulee sivuvaikutuksia lääkkeistä, jos niihin suhtautuu vastentahtoisesti. Mielen voima on suuri." Sykkeeni oli 148 pulssioksimetrillä mitattuna ja kammiolisälyöntejä oli pahimmillaan joka toisen lyönnin jälkeen. Todella vahva mieli minulla.  ::)

Sellainen tunne on, että tällä hetkellä hyvin moni ilmiö halutaan selittää plasebolla ja nosebolla. Koettuja haittavaikutuksia niputetaan netin laumakäyttäytymisen aiheuttamiksi. Ei se sinänsä ihme ole, koska huuhaamyrskyjä on nykyään niin paljon, mutta onnetonta siinä on se, että pesuvesien (lääkkeettömien elämien ja vastaavien) mukana menee myös lapsia.

¤¤¤

Jihuu. Huomenna pääsen yleislääketieteen erikoislääkärille, joka on ollut viime vuonna panelistina aiheesta "Yhteistyöllä monisairaan potilaan parhaaksi". Ei huono! :)

Ei, ei ollenkaan huono! Kerrohan sitten miten meni.  :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #9 : Maaliskuu 15, 2019, 18:02:04 ip »

Noseboon ja keskustelun otsikkoon liittyen pakko kertoa vielä ihmetyksen aihe. Kyseessä oli sama lääkäri (kardiologi), joka päätteli ikävien sivuvaikutusten johtuvan (vain?) siitä, että uskoin niitä tulevan.

Jos hän tiesi ja uskoi nosebo-vaikutuksen olevan totta, niin miksiköhän hän ahdistuneisuushäiriöstä kärsivälle potilaalle eli minulle halusi useaan kertaan painottaa, että kun tässä varmaan päivystyksenä joudutaan sepelvaltimoiden täystys tekemään, niin se on sitten vaarallinen operaatio.  :o Sykkeeni oli muutenkin levossa liki sata ja olin tilanteesta lähinnä kauhuissani. Jostain syystä hän piti tarpeellisena pelotella lisää ja aiheuttaa lisää tykytystä. Tuskin kauhuni olisi edistänyt tutkimuksen tekemistä, jos siihen olisi päädytty.

Hyytymistekijäni ovat matalalla, ahdistus pinnassa ja lääkäri uhkailee "avata" valtimoni. Mitäpä noita hematologian tai psykiatrian lehtiä lukemaan, hoidetaan sydäntä vaan!  :-\

Edit: Sydänpolin ylilääkäri otti asiani haltuun. Ei tehdä (vielä?) täystystä valtimon kautta eikä pistetä keuhkokuumeesta juuri toipuvaa rasituskokeeseen.  ::) Kuvataan ensin CT:llä ja katsotaan, näkyykö aihetta enempään.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 15, 2019, 18:34:03 ip kirjoittanut Kide »
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #10 : Maaliskuu 15, 2019, 18:26:14 ip »

Jihuu. Huomenna pääsen yleislääketieteen erikoislääkärille, joka on ollut viime vuonna panelistina aiheesta "Yhteistyöllä monisairaan potilaan parhaaksi". Ei huono! :)

Ei, ei ollenkaan huono! Kerrohan sitten miten meni.  :)

Oikein oli hyvä käynti. Valitettavasti itselläni oli tiukka aikataulu. Selkeästi tämä lääkäri tiesi mistä puhui ja hahmotti tilannettani paljon paremmin kuin moni tähän mennessä. Hän hoitaa myös pistoshoitoisia diabeetikoita erityissairaanhoidon puolella.

Todella hvältä tuntui, kun hän ymmärsi selkesti esim. sen, että "hippunen" beetasalpaajaa voi kohdallani olla sopiva annos. Ymmärsi erittäin hyvin myös sen, että minun on edettävä logiikalla pienin annos, joka auttaa, eikä "suurin annos minkä kestää" kuten kardiologi oli määrännyt.

Kyselin, että voidaanko jatkaa yhteistyötä. Lupasi laittaa toiveeni tietoihini, vaikkakaan päivystystilanteissa ei tietenkään ole mahdollista valita parasta päältä.

Kyllä tuli hyvä mieli.  ;D
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1525
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #11 : Maaliskuu 16, 2019, 02:04:43 ap »

Hienoa!
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1525
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #12 : Maaliskuu 19, 2019, 13:18:13 ip »

Jatkan vielä vähän aiheesta plasebo- ja nosebovaikutus lääkärin ja potilaan kohtaamistilanteessa.

Kohtaamisella on hämmästyttävän suuri merkitys lopputuloksen kannalta (ei toki kaikille). Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa kuulee samat ikävät uutiset lääkäriltä A ja lääkäriltä B. Vaikka uutiset ovat samat, A:n luota poistuu motivoituneena ja lähes lauleskellen, kun taas B:n tapaamisen jälkeen on valmis lyömään hanskat tiskiin 'mitä tässä mikään enää kannattaa' -tunnelmissa – tai on peräti hätääntynyt ja peloissaan; kardiologisi tyyli kohdata potilas vaikuttaa kieltämättä melkoisen, sanoisinko, karskilta.

Kyse ei ole lainkaan siitä, että A kertoisi puolitotuuksia tai pimittäisi tietoja, mitä en missään tapauksessa hyväksy, vaan taidosta kohdata potilas.

Sukua tälle ilmiölle on myös se, että A:n vastaanotolla tuntee saaneensa apua, vaikka mitään kummempaa ei pystyttäisikään tekemään; kuuntelemisella ja potilaan kertomaan uskomisella voi olla hämmästyttävän suuri merkitys.

Nuorilla lääkäreillä saattaa toisinaan olla B-vaikutusta mutta pääsääntöisesti ei siksi, että he olisivat ikäviä tai taitamattomia, vaan siksi, että he ovat tunnollisia ja ottavat kaikki viitearvoista poikkeavat tulokset vakavasti, jolloin heidän huolensa tarttuu potilaaseenkin. Kokemuksen myötä oppii, milloin jonkin koetuloksen tai löydöksen voi ottaa vähän rennomminkin. Mistä puheen ollen

Mitä munuaisiini tulee, niin yövirtsani albumiini oli vain(?) 30, kun lievän vajaatoiminnan alue on 20-200. Endon guru sanoi, että koska näillä d-vuosillani ei todellista ongelmaa vielä ole tullut, niin tuskin on tulossakaan.

Ihana endo! Kokemuksen tuomaa viisautta. Koetuloksiin olisi voinut ottaa kantaa niin kovin toisellakin tapaa.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Kide

 • Veteraani
 • Viestejä: 2107
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #13 : Maaliskuu 20, 2019, 15:53:31 ip »

Mitä munuaisiini tulee, niin yövirtsani albumiini oli vain(?) 30, kun lievän vajaatoiminnan alue on 20-200. Endon guru sanoi, että koska näillä d-vuosillani ei todellista ongelmaa vielä ole tullut, niin tuskin on tulossakaan.

Ihana endo! Kokemuksen tuomaa viisautta. Koetuloksiin olisi voinut ottaa kantaa niin kovin toisellakin tapaa.

Niin julkisen puolen endo ottikin ja vaati aloittamaan lääkkeen. Ja siitä syystä olen nyt tässä pyörityksessä. Tai ainakin Losatrix-kokeilun alettua vanhat sydänoireeni pahenivat ja uusia ilmaantui.

Jouduin viikon sisällä kaksi kertaa ambulassilla sairaalaan juuri siitä syystä, että diabeteslääkäri halusi väen vängällä "kokeilla" losartaania alkavaan munuaisvaurioon, vaikka historiassani on jo yksi katastrofi aiheeseen liittyen.

Maanantaina laitettiin päivystyksellisesti Holter eli vuorokausiseuranta sydämelle. Nyt sitten odotan tietoa, näkyikö tallenteessa jotain, minkä perusteella aikaistettaisiin sepelvaltimoiden ct-kuvausta.

Kela myönsi uuden, kalliin ja halutun MS-lääkkeen. Nyt odotan sitäkin, järjestyykö neurologille aikaa, vai pitääkö tuon lääkkeen aloittamista odottaa toukokuulle. Sairastamani keuhkokuume lisää uuden pahenemisvaiheen tulemisen riskiä, pitäisi päästä aloittamaan tuo pahenemisvaiheita ehkäisevä lääke mahdollisimman pian.

Yhtään en tiedä, onko erikoisalojen välillä mitään vuoropuhelua tilanteestani. Mitäpä se potilaalle kuuluukaan.  :-\ Kannassa ei näy vilaustakaan siitä, että asiaani olisi käsitelty mitenkään. Useampaan hoitajaan olen ollut yhteydessä.

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2019, 15:55:57 ip kirjoittanut Kide »
Kirjattu
♀, labiili D1 vuodesta 77,
09/2012 alkaen Paradigm Veo, jossa ensin Humalog, 29.6.2013 alkaen NovoRapid
5.6.2019 alkaen 640G, Guardian™ Link 3 -lähetin ja Guardian Sensor(3)
Matala-annoksinen naltreksoni (LDN) 04/2014, jolla S-Insu-Ab  pudonnut 56 % -> 12 %

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1760
 • Levemir, Humalog, D1
Vs: Erikoislääketieteen viipaloimana ihmiskokeissa
« Vastaus #14 : Maaliskuu 23, 2019, 09:55:35 ap »

Kide, hyvä, kun sait Holterin!!! Lääkäripalaverit eri alojen kesken ovat vaikeimmista tapauksista (1-4x/kk; ei assaria eli yleensä ei kirjata mitään), mutta muuten konsultointi on aika vähäistä. Neuron aikaa voi yrittää kiiruhtaa selittämällä kiireen. Joskus saa peruutusajan samalle päivälle (sairastumisperuutukset).

Huom! Voit pyytää sairaalan tietokannasta, ketkä ovat 2019 käyneet tiedoissasi: siitä näet, mikä ala on tutkinut asiaasi (lääkärin nimi näkyy; googlaa, mikä ala). Hankala tapa (vie sairaalalta aikaa), mutta Kantaan ei tietääkseni kukaan epävirallisia palavereja/ soittoja merkitse.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2019, 09:59:42 ap kirjoittanut D1-1978 »
Kirjattu
 

Linkkejä