KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6929 jäsentä  •  417336 viestiä  •  19951 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi EiSi, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Vyötärönympärys  (Luettu 1627 kertaa)

Sofia06

  • Jäsen
  • Viestejä: 110
Vyötärönympärys
« : Lokakuu 19, 2018, 11:32:16 ap »

Hei,
Kyselen liittyen meidän DM1:ten vyötärönympärykseen noin yleensä, onko teillä suositusten mukaiset naisilla <80 cm ja miehillä <94 cm (Käypä hoito -suositus)? Minusta nuo rajat ovat todella tiukat ja mietin onko diabeteksellä mitään osuutta asiaan vai pitäisikö noihin todella päästä? Tuntuu että kyllä tuossa vyötäröllä ylimääräistä on mutta miten siitä päästä eroon sitten? Olen nyt puoli vuotta yrittänyt parhaani ja silti on just ja just alle 90 cm (nainen siis olen)  :-\
Kirjattu

röllipetteri

  • Aloittelija
  • Viestejä: 44
Vs: Vyötärönympärys
« Vastaus #1 : Lokakuu 19, 2018, 13:39:59 ip »

Ihmiset on yksilöitä eikä noita käypähoito suosituksia voi saada jokaiselle sopiviksi. Jos olo on hyvä ja liikkuu säännöllisesti niin hellurei ja eteenpäin. Jos taas on ajautunut sohvan pohjalle niin ehkä motivois liikumaan jos tietää että samalla yleinen terveys ja olotilakin paranee.

Takana noissa kuitenkin lienee se että ne keskivartalon rasvat on yleensä niitä pahoja (varsinkin sisäelinrasva eli viskeraalirasva) joten jos pääsee niitä vähentämään niin terveys yleensä paranee.

Ittellä tullut nyt kesästä 10% painoa lisää mut jos edes osa siitä on lihasta saliheilumisen johdosta niin ei haittaa vaikka hieman jo näkyykin kahvoissa.
Kirjattu
 

Linkkejä