KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416780 viestiä  •  19914 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Lasiaisen irtauma  (Luettu 2075 kertaa)

MakeeMuori

  • Vieras
  • Viestejä: 17
Lasiaisen irtauma
« : Lokakuu 06, 2018, 19:56:57 ip »

Kysymys teille, joilla on ollut lasiaisen irtauma: häviääkö näkökentän sutut koskaan vai jääkö ne pysyvästi heilumaan tuohon? Irtauma tapahtui toukokuun ensimmäisellä viikolla ja aina vaan silmässä häälyy Weissin rengas ja harsomaiset verkot. Rengas on tosi musta, harsokin on musta, mutta rakenteensa vuoksi "näkyy läpi". Onneksi alussa näkemäni lintuparvi on muuttunut, olivat ensin korppeja, sitten rastaita, viimeiseksi varpusia ja nyt näkyy enää kärpäsiä  :)
Kirjattu
MakeeMuori
Metabolinen oireyhtymä ja IFG

D1-1978

  • Veteraani
  • Viestejä: 1755
  • Levemir, Humalog, D1
Vs: Lasiaisen irtauma
« Vastaus #1 : Lokakuu 08, 2018, 12:54:01 ip »

Äidilläni T2D tuli heinäkuussa ja kärpäsparvi on jo pienentynyt. Käskivät tulla näyttämään, jos tulee salamointia tai yhtenäinen musta alue, eli jos lasiaisen irtauma kiristää verkkokalvoa. Muuten pelkkiä kostutustippoja ampulleissa. Iästä johtuva hänellä.

Voitko soittaa silmäpuolelle ja kysyä, tarvitseeko tulla näyttämään? Tosin katsoivat varmaan jo toukokuussa, ettei ollut hälyttävä. Tuliko mitään lisäohjetta, millä oireilla pitää tulla uudestaan?

Lisäys: googlasin weiss ring ja on niitä samoja lasiaishaituvia, mutta hermopään ympärillä, siksi näkyy paremmin ja jatkuvasti. Suurimmalla osalla paranee näkymättömämmäksi vuoden sisällä, osalla ei parane lainkaan, mutta ei aiheuta näköhäiriötä isompia ongelmia. [Harvard tutkimus 2017 52 potilaalle: Vain osaa potilaista voi auttaa laseroimalla haituvarengasta (erottuu kuumentamalla ja hajoaa). Osalle voi aiheuttaa lisäongelmia eli ei suositella.]
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 08, 2018, 13:36:09 ip kirjoittanut D1-1978 »
Kirjattu

MakeeMuori

  • Vieras
  • Viestejä: 17
Vs: Lasiaisen irtauma
« Vastaus #2 : Lokakuu 08, 2018, 21:12:43 ip »

Tein silloin toukokuun ensimmäisellä viikolla vähän raskaampia puutarhatöitä, lapiolla kaivamista ynnä muuta mihin liittyi ylös/alas nopeaa kumartelua. Vuotoa näkyi kolmena päivänä, viimeiseksi perjantaina iltapäivällä, jolloin hakeuduin päivystykseen (TYKSiin, olen turkulainen). Sieltä lähetettiin samana iltana TYKSin silmäklinikalle, missä ei oltu kovin huolissaan, sanottiin ettei laseroinnin tarvetta ole, verkkokalvo ei ole irronnut. Noin kuukauden kuluttua oli kontrolli. En tullut kysyneeksi olinko ollut hätähousu ja mitä pitäisi tehdä jos toistuu.

Olen kuitenkin glaukooman takia hoidossa kaupunginsairaalan silmäpolilla, siellä tapaan lääkäriä suunnilleen joka toinen vuosi ja tällä viikolla on näkökenttätutkimus, siellä aion kysellä vaikka paikalla ei lääkäriä olekaan, uskoisin hoitajan kirjaavan huoleni järjestelmään.

Minulta on yksi verkkokalvon reikä laseroitu, joten sekin on koettu, onneksi selvisin nyt ilman. Nähtäväksi jää mitä nuo melko vahvat sutut vaikuttavat näkökenttätutkimuksessa. Olisin luullut niiden hälvenevän nopeammin.
Kirjattu
MakeeMuori
Metabolinen oireyhtymä ja IFG

D1-1978

  • Veteraani
  • Viestejä: 1755
  • Levemir, Humalog, D1
Vs: Lasiaisen irtauma
« Vastaus #3 : Lokakuu 08, 2018, 21:41:20 ip »

Mahtavaa, että olet glaukooman takia jo hyvin kontrollissa. Ei ole noiden hiutaleiden takia mitään hätää, ne häviävät yleensä ajan kanssa; toisilla kestää vain pidempään. Tietty osalla jäävät paikalleen eli eivät parane, mutta luultavasti sinulla paranevat, koska liikut eli verenkierto on normaali glaukoomasta huolimatta. Iän myötä noita tulee kaikille, diabeetikoilla vain vähän aikaisemmin. Vaikka kyykistely olisikin edesauttanut nopeammin, niin joskus tuo olisi kuitenkin tullut. Jos tulee salamoita, niin soittele silloin äkkiä silmäklinikalle: verkkokalvo uhkaa silloin taas revetä ja korjaavat/ ehkäisevät irtauman taas laseroimalla.

Äidillä ei käsketty rajoittaa liikuntaa mitenkään, paitsi pää alaspäin ei saa paljoa olla eli hiukset pestävä suihkussa normaalisti, eikä ammeen yllä pää alaspäin. Alaspäin ollessa verkkokalvoon voi tulla vetoa. Muuten ihan normaalisti.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 08, 2018, 21:46:22 ip kirjoittanut D1-1978 »
Kirjattu
 

Linkkejä
Tule meille kurssi- ja koulutussihteeriksi

Julkaistu 22.07.2019 | 09:00