Kohtauspaikka > Diabetes ja ravinto

Täysjyvävilja

<< < (2/4) > >>

jester:
      hyva  ettet  usko. mutta syoppas  yksi  leipa.        annos  2viipaletta    sisaltaa       5 g    carbohydrade             ja  kuitua 10.7 g

ERKKU:
Jesterin syömässä leivässä on 5% hh, kun normaalissa leivässä sitä on 50 % eli kymmenkertaisesti.
Osa ns. kuidusta on sulavaa hh:ta, ehkä noin puolet. Jos halutaan olla tarkkoja, tulisi sille laskea tietty insuliinimäärä. Kuitu on siitä hyvä, että suoli luistaa paremmin.
Kaikki eivät kuitenklaan kestä esim. ruisleivän syöntiä, siitä saa ripulin.
http://www.diabetes-book.com/dietary-fiber/

jester:
             syomalla    hitaasti sokeriksi   muuttuvaa  ruokaa              jaa  enempi   aikaa  kuluttaa  sokerin  nousu   liikunnalla

jester:
              ruis leipa  korottaa  sokeri tasoa    noin   puolta  enmpi.     kuin saman  kokoinen  annos      kakkua    pullaa   tai vaaleaa  leipaa.   joten  ruis  leipa  ei  sovi     sokeri tautisen  ruuaksi.         ruisleipa on  tiivista  kovaa  ja   painavaa                 vaalea leipa   on  kevytta  ja  ilmavaa         silli  voileipia   maistellut

080750:
Toivottavasti kukaan (ainakaan vastasairastunut) EI USKO jesteriä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta