KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: kehokuuri  (Luettu 12919 kertaa)

kani

 • Intoilija
 • Viestejä: 356
kehokuuri
« : Huhtikuu 22, 2016, 11:25:49 ap »

Heippa, onko kukaan kokeillut tuommoisia ns. kehokuureja ja kuinka ne ovat toimineet D1 tapauksilla? Kakkosille niistä lienee apua enempikin.
Kirjattu

Bebe

 • Veteraani
 • Viestejä: 1404
Vs: kehokuuri
« Vastaus #1 : Huhtikuu 23, 2016, 16:46:06 ip »

Tarkoitatko jotain puhdistuskuureja? Paastoa tms?
Kirjattu
Ei ikinä periksi
***
Bebe, D1 vuodesta 1970
Tresiba kokeilussa + Humalog 1-5 kY / vrk 
ja liikuntaa niin paljon kuin ehtii. Ja  ruokatarkkuus

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #2 : Kesäkuu 20, 2018, 08:35:55 ap »

En ala uutta ketjua tekemään, joten kommentoin tähän että juuri testaan lyhyttä vesipaastoa ihan mielenkiinnosta ja samalla tulee keholle puhdistautumista ja resetointia. Hieman taustaa: rasvat jossain 13:ssa, D1 jotain 10 vuotta ja voimatreeni kolme kertaa viikossa. Ruokavalio ollut jo vuosia vähähiilarinen eli alle 100 per päivä ja keväisin yleensä noin 50 per päivä että pääsis kesäkuntoon. Mulla sokerit pysyy paljon peremmin balanssissa vähähiilarisella.

Paastojahan ei siis todellakaan suositella D1 tyypeille, mutta en pidä eläinkokeista joten mieluummin ihmiskokeita ja vielä itsellä.

Jos omia matalia ei tunnista niin ei kannata paastota.

ELI jos hoitotasapaino on hyvä ja ymmärtää että alisokerit TULEE VÄÄJÄÄMÄTTÄ jos pitkäaikainen tai basaali pumpussa ei ole kohdillaan niin kyllä tätä näköjään voi D1:nenkin testata.

Pumpusta joutui kahteen otteeseen säätämään perusannos tunniksi nolliin kun sokrut oli neljän pinnassa ettei katkea mataliin tämä kokeilu. Sitten tiputin noilta ajankohdilta 0.05 basaalia eli samallahan tässä voi kalibroida basaalin kohdilleen. Aloitin paaston maanantai iltana ysin ja kympin välissä ja muutoin jo maanantaina olin aika rasvapainotteisella makrolla kun viikonloppuna oli överi hiilarimättöä (suklaata ja herkkuja ehkä jopa yli 200 hiilaria mikä on mulle överi) , mistä nyt vaan tulee paska fiiilis koko keholle.

Nyt on takana 32 tuntia ja olo ihan hyvä. Yöllä hikoili jonkun verran ja aamusokerit oli 4.2. Laitoin illalla ennen nukkumaanmenoa tunniksi pumpun lähes nolliin kun iltasokeri oli myös neljän pinnassa. Eli tuosta vois päätellä että myös yöbasaalia sais napsun tiputtaa, mutta siinä ja siinä.

Pahin hetki oli duunin jälkeen kun MM-futista katteli ja koko ajan teki mieli jotain suuhun laittaa ja ajatukset pyöri ruoan parissa. Tuo oli tiedossa ja tuota helpottaa jos on valmiiksi jo ketoosissa ja itse mielestäni olin ainakin hengityksen perusteella maanantai iltana. Mitään päänsärkyä tai huonoa oloa ei ollut (valmiiksi ketoosissa auttoi), mutta joillekin noitakin tulee. Vettä tuli juotua joku 3 litraa päivän aikana ja nyt aamulla mennyt jo litra jos teet lasketaan mukaan. Tästä jatkan eteenpäin ihan fiiliksen mukaan...

Onko tässä järkeä? Ei varmaan mutta itse tykkään kokeilla eri asioita ja tämä nyt vaan oli yksi niistä joita en ole vielä kokeillut. Jos olisin täysin terve ja hieman ylimääräistä rasvaa niin vesipaasto olisi mun valinta painonpudotukseen, koska viikossa saa noin 5-7 kiloa kerralla pois ilman että tarvitsee kuukausia kärvistellä nälän kanssa. Toki paaston jälkeen pitää olla järki päässä ettei kaikki tule heti takaisin.
Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3633
Vs: kehokuuri
« Vastaus #3 : Kesäkuu 21, 2018, 09:36:46 ap »

Ei osa-aika tai vesipaastossa ole ongelmaa ykköselle kunhan on tietoinen ja tunnistaa kehonsa/aivonsa hypo ym.tuntemusten suhteen ja osaa tiputtaa inskoja ja mittailee tarpeeksi. Kahvia juon ja sen puute paaston aikana tuo vieroitusoireita, jos ei malta tiputtaa sitä pois vähitellen ennen paastoa. Eikä sen juominen paastollakaan painonpudotuksen kannalta ole merkitystä. Täytyykin ottaa paasto heinäkuussa, nyt on on n.10cm liikaa vatsaa, kun tullut liikaa syötyä ja juotuakin.
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #4 : Kesäkuu 21, 2018, 11:45:13 ap »

Oma paasto päättyi 42 tunnin jälkeen kun sokrut pääs laskemaan alle neljään. Aika lailla toi basaali laskee paastossa joten vois koittaa semmosta 70% heti lähdöstä sydeemiä seuraavaksi ja sitte nmieluummin korjailee korkeita jos tarvii. Sensori tietenkin auttais kontrollia. Ei olis muuten ollut vaikeuksia jatkaa mutta tuli itsekkin teetä ja yksi kahvi juotua, joka joidenkin mukaan haittaa niitä itseparantumis prosesseja.
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #5 : Heinäkuu 06, 2018, 07:30:38 ap »

Kokeilin myös muutamia päiviä OMAD ( one meal a day) sydeemiä ja aika lailla yhtä kurimusta kuin tuo vesipaastokin eli nälkähän siinä heikolla tulee, mutta kyllä se syöminen on sitten paljon kivempaa kun voi vetää mitä vain tosin itte pysyin silti vähähiilarisessa mutta lähempänä 100gr kuin 50gr.

Voimatasot kyllä putoo ja lihakset kipuilee enemmän kun nekin tyhjenee glukoosista. Tänään ja jo eilen illalla koitan vähän hiilaritankkausta ja katon miten vaikuttaa salilla voimatasoihin.
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #6 : Marraskuu 17, 2018, 19:16:56 ip »

Nyt tein 68 tunnin paaston kun sokerit oli koko ajan yli 10 kun kokeilin huoletonta hiilaridieettiä. Ei jaksanut sitä väsynyttä oloa kokoajan eikä basaalin lisäyksestäkään useaan otteeseen ollut apua. Paaston aikana sokrut koko ajan 4-6 mutta basaali piti pudottaa kolmasosaan 15 -> 5. Voi olla että se hiilaribasaalikin löytyis kohilleen mut bolukset ainakin vaikeampia kuin vähähiilarisella ja paastossahan niitä ei tarvi ollenkaan. Tästä jatkan ketoosilla ja sitten taas alle 100 hiilareilla.
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #7 : Heinäkuu 03, 2019, 13:05:24 ip »

Kevään kurimuksen tuotos oli 15kg (73-->58) neljässä kuukaudessa parin kunnon rykäsyn kera ja välissä tasottelua. Kisat on kisattu ja painokin noussut takasinpäin 10kg heti parissa kolmessa viikossa. Nesteet oli aika vähissä mut kilpailu nyt ei kovin tervettä ole muutenkaan ainakaan painoluokkalajeissa. Uudet enkat tuli, mutta muuten toi kuivuus ja laihdutus syö kyllä voimia. Nyt taas bulkataan kadotettuja lihoja takas ja jatkossa pysytään helpommassa painoluokassa tuon kertakokeilun jälkeen.
Kirjattu

röllipetteri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
Vs: kehokuuri
« Vastaus #8 : Lokakuu 17, 2019, 08:25:00 ap »

Nyt vesipaastoa (teetä ole juonut)  takana 77h ja kokoajan joutunut tiputtamaan basaalia. Edellisellä kerralla noin 11kk takaperin katkes vesipaasto hypoon kun kävin kävelyllä, joten nyt olen vain lepäillyt paitsi pikkasen treeniä ehkäisemään lihaskatoa. Nälkä ei ole ollut kertaakaan, koska olen jo pitkään totutellut kerran päivässä ruokailuun ja vielä vähähiilarisena.

Pumppu oli lähes koko yön nollassa ja silti sokrut aamulla 4.2, joten kyllä tämä neljäs päivä tuo vielä isoja muutoksia metaboliaan ja varsinkin insuliiniherkkyyteen. Nyt on pumpun basaali 3.25/pv ja sitäkin siis joutui yöksi tiputtamaan nollaan.

Tänään katkaisen paaston lihaliemellä ja sitten jonku ajan päästä jauhelihaa ja graavilohta. Huomenna on ravintolailta, joten en halua paastosta sinne joutua, voi elimistö protestoida. Paaston tarkoitus on kevyellä reeniviikolla tiputtaa läskiä ja samalla resetoida elimistöä kun tuli kesällä nautiskeltua hiilareita ja muuta roskaa ihan levollisin mielin/määrin. Basaali oli 15/pv kesällä ja siitä tippui OMAD tyylillä johonkin 12 paikkeille.
Kirjattu
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54