KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6960 jäsentä  •  418016 viestiä  •  19984 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi milkavainamo, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Alkoi pelottamaan  (Luettu 4609 kertaa)

mirkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 119
Alkoi pelottamaan
« : Syyskuu 16, 2018, 20:38:36 ip »

Olen DMI, jolla on myös paljon 2-oireita. Eläköitynyt alkuvuonna kun DG paljon. N kaksi vuotta sitten todettiin polvien leikkauskypsät nivelrikot. Kirurgi käski palata asiaan kun painoan on tippunut n 20kg. Nyt on tippunut ja veriarvot hyvät. Arvion jälkeen on tullut 2xAVH pari vuotta sitten. Myös uniapnea todettu ja C-pap kotona. Pari kertaa ollut myös ruusu sääressä.
Haluan paremmat polvet että kivut vähenisi ja voisin taas lenkkeillä.
Tiedän mahdolliset riskit.
Pelkään sitä selkäydinpuudutusta.
Kuinka muilla DM leikkaukset ja kuntoutukset ovat sujuneet?
Kirjattu

D1-1978

  • Veteraani
  • Viestejä: 1767
  • Levemir, Humalog, D1
Vs: Alkoi pelottamaan
« Vastaus #1 : Syyskuu 21, 2018, 16:30:26 ip »

Nivelrikkoleikkaukseen en voi vastata, mutta iso onnittelu 20 kg pudottamisesta ja leikkausjonoon pääsystä! Sukulaisille tehty yleisanestesiassa, mutta molemmilla kuntoutus sujui 2-4 vkossa. Toinen käveli sauvojen kanssa heti leikkausta seuraavana päivänä ja kotiutettiin heti; sauvojen kanssa kävely 2 vkoa. Toinen kuntoutuslaitoksessa osteoporoosin takia 4 vkoa ja kävely aloitettiin 4 pv kuluttua seisomapöydän kanssa, mutta varata sai vasta 2 vkon kuluttua (luutunut).
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17454
Vs: Alkoi pelottamaan
« Vastaus #2 : Syyskuu 25, 2018, 16:37:05 ip »

Hieno suoritus Mirkka! Onnea!  :)

Itselläni leikkaukset ja toipuminen, myös puudutukset, ovat sujuneet hyvin. Tosin vastaavaa operaatiota ei ole tehty mitä sinulle on suunnitteilla mutta melkoisen isoja juttuja kuitenkin.

Tärkeää kuntoutumisen kannalta on pitää sokeritasapaino mahdollisimman hyvänä jo ennen leikkausta ja tietenkin myös sen jälkeen. Fysioterapeutin ohjeet kannattaa ottaa sydämen asiaksi ja tehdä oma osuutensa eli hikinen ja tylsä jumppa ja käveluharjoitukset tunnollisesti. Se maksaa kyllä vaivan!

Selkäydinpuudutus kuulostaa usein pelottavalta, mutta mulle se on tehty useasti eikä koskaan ole sattunut. Olen myös tykännyt siitä, että toipuminen käy nopeammin ja toki riskitkin ovat pienemmät kuin nukutuksessa. Ota asia puheeksi leikkausta edeltävässä haastattelussa tai viimeistään osastolla. Uskoisin että myös anestesialääkärin kanssa on mahdollista jutella etenkin jos pelottaa.

Liikunnan ilo on niin iso juttu että kannattaa uskaltaa! Tsemppiä! ♡
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29