KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6972 jäsentä  •  418228 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi beret, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Tutkimus: 2x BCG rokote tiputtaa T1D diabeetikon hba1c 7.3% -> 6.1%, vaikutus 8v  (Luettu 3869 kertaa)

JouniK

 • Vieras
 • Viestejä: 11

Uusi tutkimus hyvässä lehdessä:
Long-term reduction in hyperglycemia in advanced type 1 diabetes: the value of induced aerobic glycolysis with BCG vaccinations
https://www.nature.com/articles/s41541-018-0062-8#MOESM1

Artikkelissa kerrotaan miten 211 tyypin 1 diabeetikolle annettiin BCG rokote 2 kertaa, 4 viikon välillä.
Hba1c parani keskiarvoiltaan 7.3%:sta 6.1%:n.
Osalla diabeetikoista hba1c parani lähes terveen ihmisen lukemiin.
Seuranta on jatkunut jo 8vuotta ja tulokset ovat säilyneet. Tutkimus on toteutettu ihmisillä. Tutkimuksessa otettiin huomioon myös ettei hoitovälineet vaikuttaneet tulokseen mm. insuliinipumput yms. Tutkimus oli kaksoissokkotutkimus eli tutkijatkaan eivät tienneet tutkimuksen aikana onko tutkimukseen osallistunut diabeetikko saanut oikeaa BCG rokotetta vai lume rokotetta.

Hämmästyttävää. 100 vuotta vanha, vaaraton, miljoonille ihmisille annettu, halpa rokote josta on lukuisia geneerisiä kopioita jo olemassa tekee tämän. Lääkeyhtiöt eivät voi lanseerata tuotetta omakseen ja ylihinnoitella niinkuin insuliinit nykyisin.

Saisikohan vaikka Diabeteskeskuksen lääkärit eettisen toimikunnan luvan toteuttaa Suomessa pienen oman tutkimuksen jossa T1D potilaat voisivat omakustanteisesti rokotuttaa itsensä Diabeteskeskuksessa :)

Jos enklanti haittaa niin kokeilkaa google kääntäjää.
Kirjattu

Turilas

 • Jäsen
 • Viestejä: 130

Mielenkiintoista. Toi on tuberkuloosirokote. Toiminnan tehostuminen ei ilmeisesti tullut insuliinituotannon regeneraation vaan sokerimetabolian ja T-lymfosyyttien toiminnan tehostumisen kautta.

Mitä toi sitten tarkoittaa vaatisi huomattavasti tarkempaa lukemista ja tutkimista  ;D
Kirjattu
LADA. Toujeo, Fiasp, metformiini. Omakustanteinen Libre.

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1770
 • Levemir, Liprolog, D1

Ihana artikkeli ja netissä siitä aiheutunut spekulointi; mielenkiintoista, vaikka keskivaiheessa vasta onkin. Harmi, etten saanut lapsena tubirokotetta tuplana, niin voisin olla vaikka terve :) Tosin ei ole valittamista D1:näkään, kun ei ole lisäsairauksia - ja nyt koputan kovasti puuta!
Kirjattu

V. Kuutti

 • Veteraani
 • Viestejä: 1222

Huikean mielenkiintoinen juttu!
Toivottavasti "sana muuttuu lihaksi" eli arkiseen käyttöön tuokin löydös!
Kirjattu

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1965
 • ♂ D2

Saisikohan vaikka Diabeteskeskuksen lääkärit eettisen toimikunnan luvan toteuttaa Suomessa pienen oman tutkimuksen jossa T1D potilaat voisivat omakustanteisesti rokotuttaa itsensä Diabeteskeskuksessa :)

Minun mielestäni tuo olisi kansantaloudellinen säästö. Valtion kannattaisi kustantaa rokotukset. Jatkossa säästyisi paljon rahaa.
Kirjattu

JouniK

 • Vieras
 • Viestejä: 11

Turilas: Jep, tosi mielenkiintoinen  :) jos tällä saisi immuniteetin kuriin voisi betasolujen tuotantoa tehostaa GABAlla :
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(16)31523-9

Ruotsalaiset tutkijaakateemikot perustivat yrityksen jonka aikalailla ainoa tarkoitus on parantaa T1D. Heidän päätutkimus ja tuote on T1D antigeenit joilla autoimmuunihyökkäys betasoluja vastaan torpattaisiin, tulokset olleet tähän mennessä ymmärtääkseni aika laihoja. Uusi tutkimus/tuote Remygen (GABA) on testauksessa, perustutkimus tälle antaa toivoa.
Firma on Diamyd https://www.diamyd.com/docs/clinicalTrials.aspx
Ihan mielenkiintoista luettavaa.

Löysin muuten netistä haastattelun missä ton BCG tutkimuksen tekijän Faustman toivoo saavan käyttöluvan BCGlle T1D hoitoon uuden USA lain mukaan, "Right to try". Eli jos Faustman saa luvat niin hoito voitaisiin ottaa testikäyttöön kaikille. Tosi mielenkiintoista, ei tarvitsisi odottaa 10v jotta tämä saataisiin julkiseen käyttöön. BCG rokotettahan annetaan vastasyntyneille vauvoille, joten ei se kovin vaarallinen voi olla ja tässä oli kyse vain kahdesta rokotteesta 4 viikon aikana.

Suuri merkitys tuntui olevan eri BCG rokotteen viruskannoilla, Japanin BCG kanta ei tuottanut tulosta, mutta BCG Connaught kanta ja Moreu kanta tuntui toimivan:
" A single dose of the Moreau BCG substrain appears to decrease new onset human diabetes progression, but three subsequent human studies using less potent BCG strains, such as TICE, demonstrated no clinical effect in humans, at least with the limited follow-up times utilized in these studies."
ja
"Connaught strain (given two times, 4 weeks apart). This 8-year-long Phase 1 trial shows the long-term lowering of blood sugars after year 3 measured by HbA1c. "

Valitettavasti Suomessa ja pohjolassa käytössä olevasta Tanskan BCG kannasta ei ollut mainintoja, eikä Bulgarian tai Venäjän BCG kannoista.

Ottasin BCG rokotteen heti jos saisin käsiini  :)
Onko tiedossa tuttuja lääkäreitä joita kiinnostaa tarjota tuberkuloosirokote aikuiselle ;)
Voisi olla diabetesliiton lääkäreillä hyvä tilaisuus tsekata onko se edes meillä Suomessa mahdollista. Mun rahathan siinä on kyseessä ja ei se ainakaan vaarallinen ole niin mikspä ei :)
Kirjattu

Cierra

 • Aloittelija
 • Viestejä: 35

Suomessakin näköjään nykyisin käytössä japanilais-versio:

https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/bcg-rokote

Tanskalaisesta BCG Vaccine SSI -valmisteesta on ollut pulaa niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Kansallista rokotusohjelmaa varten on hankittu  japanilaista BCG Vaccine (Japan) -rokotevalmistetta.

Ja nykyisin rokotetaan ainoastaan riskiryhmässä olevat lapset (ilmeisesti uudemmasta rokotteesta ilmenneiden haittojen vuoksi). Silloin kun itsekin oli vastasyntynyt niin kaikki taisivat saada automaattisesti rokotteen...

https://fi.wikipedia.org/wiki/BCG-rokote#Rokotteen_laajan_k%C3%A4yt%C3%B6n_lopetus_Suomessa_2006 
Kirjattu
D1 - Tresiba ja NovoRapid
 

Linkkejä