KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Raskaana olevien kuulumiset 2018  (Luettu 6554 kertaa)

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Raskaana olevien kuulumiset 2018
« : Kesäkuu 26, 2018, 19:43:49 ip »

Päätin tehä tälle vuodelle nyt uuden keskustelun kun hyvää sykettä ja oikeanlaista kehitystä näytti 8+1 ultra eilen.

Minulla 1 tyypin diabetesta syksyllä (vasta) 7 vuotta, ikää 27 v ja raskautta yritetty vuosi, marraskuussa oli (keskeytynyt) keskenmeno viikoille 6. Hba1c alkukeväästä vielä 6,5%, nyt oli noussut 7,1%  :-\ mutta kk päästä uus poliaika nii uskon että pääsen taas alle seiskaan, eipä nuita yli 10 ylityksiä oikein oo kuin aamusta kun meinaa aamunkoittoilmiötä olla ärsyttävästi  >:(

Laskettu aika on joskus 2019 tammikuussa, elektiivisen sektion haluan ja tulevana perjantaina eka neuvolakäynti tälle raskaudelle. Ultrassa kävin yksityisellä jo viikolla 6 varmistuttamassa asian ja neuvolan aikaistettuun ultraan pääsin eilen ja kaikki on siis nyt toistaiseksi ainakin hyvin.

Thyroxin piti alottaa tsh:n pienen nousun vuoksi ja väsymystä sekä pahoinvointia on. Ja vatsaa turvottaa  ;D

Tänne siis kanssaraskautuneet!
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #1 : Kesäkuu 29, 2018, 21:41:23 ip »

Jo oli aikakin tälle uudelle keskustelulle ;D
sinikkap itselläni kävi ihan samoin, että ensin oli parempi hobis ja raskautumisen jälkeen se nousi 0,5 yksikköä. Lääkärit väittivät sen olevan ihan normaalia raskautumisessa..
Itsellä nyt viikkoja 35+2 ja tänään oltiin naikkarilla, siellä otettiin ultra, lapsivesipunktio sekä sydänkäyrät. Punktion tulokset tulevat maanantaina, muuten kaikki näytti hyvältä, vauva vain kasvoi yläkäyrällä ja paino-arvio oli n.3,2kg. Uusi aika sinne tuli 1,5vkon päähän. Vatsa on kyllä niin pulska kun on tota lapsivettä runsaasti, että en pistä yhtään vastaan jos päättävät ensi kerralla jo käynnistää synnytyksen  ;D Vielä en siihen olisi ollut valmis..
Kirjattu

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #2 : Heinäkuu 07, 2018, 07:35:21 ap »

Hei kaikille!

Itsellä viikkoja tällä hetkellä 9+3. Kävin alkuraskauden ultrassa yksityisellä ja siellä kaikki oli hyvin. Viikkoja tuolloin 7+0 mittauksen ja arvioidun 30 päivän kierron mukaan. Ennen sitä olin elänyt neuvolan ilmoittaman 7+3 mukaan, joten hieman heittoa oli. Kiertoni vaihtelevat, joten seuraava ultra kertonee enemmän varsinaisesta lasketusta ajasta. Seuraava ultra ja käynti diabetes-hoitajalla on heinäkuun lopussa.

Hba1c mitattiin kesäkuun alussa ja se oli 6,6%. Huhtikuussa kävin Naistenklinikalla suunnittelukäynnillä ja siellä hoitaja tarkasteli Libren tulosten mukaan arvioitua hba1:stä, joka taisi olla 6,2%:n luokkaa. Nyt Libren tulokset ovat heitelleet aika paljon todellisesta, eli saattavat näyttää liian paljon alakanttiin. Siksi pitää muistaa aina mainita tuloksia näyttäessä, ettei pidä sokeasti luottaa keskiarvoihin ym.

Tällä hetkellä elän tässä kuplassa päivä kerrallaan ja toivon, että kaikki menisi hyvin. Joistain keskusteluista luin, että vaikka alkuraskauden ultrassa kaikki olisi ollut hyvin, keskenmeno oli tullut vasta myöhemmin (vko 10-11). Eli ensimmäinen kolmannes on kyllä hieman stressaavaa aikaa ihan sen loppuun asti.

Miitu88, raskautesi alkaa olla jo ihan loppumetreillä. Varmasti jännät fiilikset :) Pian on jo nyytti sylissä! Oletko jo jäänyt töistä pois?

sinikkap, piti ihan googlettaa, mitä elektiivinen sektio tarkoittaa  ;D Olen nyt miettinyt diabeetikoiden kokemuksia lukiessani, että taidan kallistua samaan. Jotenkin tuntuu, että vaikka kuinka käynnisteltäisiin ja synnytys lähtisi alakautta, päädytään kuitenkin ennemmin tai myöhemmin hätäsektioon. "Tilastojen valossa" (pitäisi kenties kaivaa jostain tutkimustietoa) haluaisin siis suoraan sektion, jotta riskit olisivat pienemmät. Tämä kaikki siis mutu-tuntumaa, mutta raskauden edetessä pitää ottaa asiasta enemmän selvää.

Aurinkoisia kesäpäiviä teille!
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #3 : Heinäkuu 11, 2018, 21:10:22 ip »

Onnittelut molemmille, teillä näyttää olevan lasketut ajat suht samaan aikaan!?  ;)
Itsellä tänään 37+0 ja synnytys käynnistetään 37+6, eli todella pian! Ja tosiaan itse haluaisin kokea synnyttämisen edes kerran elämässäni, on se vaan niin luonnollinen asia meille naisille, vaikkakin tiedän tarvitsevani lääkkeellisiä apuja siihen. Siitä muutenkin kuulemma paranee nopeammin.. Saas nähdä miten ensi viikolla sitten käy..
Kirjattu

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #4 : Heinäkuu 12, 2018, 17:31:10 ip »

Tällä hetkellä LA ois 29.1., ultratkin kun heitti vaan sen 5 päivää niin kyllä se tammikuussa ulos tulee  ;D Mutta aika samoilla ajoilla ollaan kyanin kanssa kyllä, jännä seurata sitten jos molemmilla kaikki jatkuu hyvin että miten erilaisia kokemuksia on.

Miitu88 sinullahan on jännät paikat,  ei osaa itseään vielä niin pitkälle ajatella. Onko ollut synnytyspelkoja?

1.5 viikon päästä ois tuo eka äitipoli + diapolin käynti, labroissa kun jo käväsin niin sokeri odotetusti laskenut taas 6,6% ja tuo TSH myös laskenut melkein liikatoiminnan puolelle lääkityksellä. Olen ymmärtänyt kuitenkin että ennemmin liikatoiminta kuin vajaatoiminta näin raskauden aikana  8)
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #5 : Heinäkuu 24, 2018, 16:33:51 ip »

Käyn nyt monologia täällä mutta olkoon niin.

Tänään oli eka äitipoli (+diabetespolillakin pääsi käymään). 12 viikon NP-ultra siis kyseessä ja jännitti kyllä vikat päivät aika urakalla kun ei just oikein ite aavistellut oikein kumpaakaan, hyvää tai pahaa. Hyvähään siellä sitten oli luvassa, säikähin ihan kun se niin iso möykky pamahtikin siihen ultraruutuun, viimeksi kun se oli semmonen 1 cm mötikkä nii nyt sitten oli jo ihan ihminen tunnistettavissa  8) Ja kaikki oli niinkun piti, kävi pään (nenäluu näkyi, eli down-riski pienempi), sydämen, mahan (sisäelimiä siis), raajat ja sen niskan läpi. Se niska näytti 1,5 mm ja se normaalin raja on alle 3 mm ja kätilö siinä sanoikin että hyvä mitta. Osallistuin siis down-seulaan ja labra+tuo np-mitta yhteenlaskettuna saa sen riskiarvon, minkä ilmoittavat jos hälyttävää.

2,5 viikon päästä on laaja neuvolatarkastus ja sitten syyskuun loppupuolella tuo rakenneultra. Sokereista lääkäri sanoi (vähän ristiriitaisesti niihin 5-7 suosituksiin) ettei ole vara oikein tiukentaakaan, vaikka kuitenkin päivittäin välillä pomppaa siellä 12 lukemissa, mitkä toki lasketan mahd. nopsaan alas. hba1c oli siis sen 6.6% kuitenkin.
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #6 : Heinäkuu 24, 2018, 21:44:58 ip »

Hei sinikkap,

kiitos kokemuksesi jakamisesta! Hienoa, että kaikki on niinkuin pitääkin. Itsellä np-ultra tulossa tämän viikon perjantaina ja hyvä osata vähän varautua noihin lukemiin. Tehtiinkö tämä ultra sisäkautta vai vatsan päältä?

Itsellä verensokeri on ollut aika vuoristorataa. Aika paljon matalia enkä syömisen yhteydessä aina pistä heti, ettei taas tulisi matala (vihaan sitä oloa). Eli toisin sanoen vs. nousee sitten liian korkealle ja sitten onkin pakko korjailla. Libre näyttää liikaa liian matalia arvoja (sensori toisensa jälkeen), joten olen joutunut mittaamaan paljon verestä. En tiedä, johtuuko helteestä, liian vähäisestä juomisesta, sensorin puoleisella kyljellä nukkumisesta vai mistä. Hba1c-tulosta odotan mielenkiinnolla. Se oli kesäkuun alussa 6,6%.

Olen myös laskeskellut, että tähän mennessä (rv 11+6) lapseen on mennyt rahaa tavalla tai toisella jo noin 250 euroa sisältäen vitamiinit, foolihapot, alkuraskauden ultran, "suunnittelukäynnin" Naistenklinikalla, raskaustestit jne.  ;D jaiks!

Miitu88, onnittelut lienee jo enemmän kuin paikallaan! Haluaisitko jakaa kokemuksesi synnytyksestä ja sen jälkeisestä ajasta?
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #7 : Elokuu 10, 2018, 17:16:35 ip »

Kuinkas on täällä sujunut? Viikolla 14+4 mennään ja eilen kuultiin ekaa kertaa syke mahan päältä neuvolassa, 140-150 sykettä jyskytti. Tekis mieli varata parin viikon päähän yksityiselle ultra tuon sukupuolijutun takia kun sen pitäs alkaa olla näkyvissä, mutta maksaa siitä taas 160e niin enpä tiiä, onhan noita menoeriä tulevaisuudessa muitakin. 21.9. vasta rakenneultrassa näkee siis sukupuolen vasta.
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #8 : Elokuu 19, 2018, 13:26:50 ip »

Niskapoimu-ultrassa lapsi liikkui tosi paljon ja niskaturvotusta oli hankala mitata. Lääkäri kokeili ultrata sekä mahan päältä että alakautta. Loppujen lopuksi merkkasi 2,8mm ja kehotti odottamaan labran tuloksia. Onneksi niitä ei tarvinnut kauaa odottaa ja paperissa luki tuloksen olevan normaali eikä aihetta jatkotutkimuksille ole.

Pakko myöntää, mutta ultra meni hyvin pitkälti itseltäni ohi, kun stressasin siitä, kun lääkäri ei puhunut mitasta mitään. Tuntuu, että keskustelupalstoilla kaikille on kerrottu aikalailla heti, että mitta on tämä ja kaikki näyttää loistavalta. Eli osasin odottaa, että kaikki ei välttämättä ole kunnossa. Mies sitten lohdutti, että lukemaa oli hankala saada lapsen liikkuvaisuuden vuoksi ja lääkäri mieluummin tutkii rauhassa ja varmistaa kuin heittää vain jonkin lukeman.

Rakenneultra on syyskuun puolessavälissä. Sen jälkeen voi jo turvallisemmin mielin ostaa vaatteita ym. tarvikkeita pienelle. Vielä en ole mitään hankkinut. Haluamme tietää sukupuolen, jos lapsi vaan suostuu näyttämään  :)

Meilläkin kokeiltiin neuvolassa sykkeen kuuntelua eikä sitä tarvinnut kauaa haeskella. Rautaa olen alkanut syömään, koska rautavarastot olivat alhaiset. Olin pistänyt väsymyksen alkuraskauden piikkiin, mutta lisärauta toivottavasti auttaa "turhan" väsymyksen karsimisessa. Hba1c oli elokuun puolessavälissä 39 (5,7% taulukon mukaan), eli laskenut hieman kesäkuusta.

sinikkap, varasitteko yksityiseltä ultran?
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #9 : Elokuu 20, 2018, 19:01:12 ip »

Kyan, varasin ajan, mutta peruin, koska mies ei olis päässy ja pääsee taas sinne rakenneultraa niin mieluummin katellaan yhdessä sitten sukupuoli jne. Ostin dopplerin kotiin (raskauskeiju.fi, doppler+geeli joku 37e) niin saa sykkeet kuunneltua kotisohvalla ja mielenrauhaa sillä tavoin. Voihan niitä ongelmia siltikin olla vaikka syke kuuluisikin, mutta eiköhän sen avulla nyt jaksa vielä tämän kuukauden ootella sinne rakenneultraan.

Aika mahtavasti kyllä meillä osuu niin samoille ajoille Kyanin kanssa nämä raskaudet  ;D Meillä se niskaturvotus oli suht. helppo saada mitattua ja arvo 1.5 mm, labrat sun muut ihan kunnossa että aika pienet mahikset on downiin. Ultrassa kun sillon näkyi nenäkin jo (mikä downin syndroomassa ei näkyisi)

Sokereiden kanssa on mennyt kivasti, ei oo tarvinnut stressata (mikä minulla yleensä vaan pahentaa sokereita), libren kanssa ollut taistelua ja nyt oonkin ollut pian 2 vk ilman sitä. Näytti ihan omia lukujaan enkä sitten voinut niihin pelkästään luottaa, joten miksipä minä kahdella sitten mittailisin.

Eilen ostettiin kirppikseltä itse asiassa ekoja vaatteita kun oli halvalla (bodyjä 50 snt/kpl, hyväkuntoisia ja puhtaita). Isommat hankinnat toki jätetään sitten myöhemmälle syksyyn, mutta oon niitäkin pienesti katellut jo torista. uutena en halua hankkia kauheasti, kun kirppareita muutenkin suosin, ja kun ei meillä tuu uusintakäyttöön niin ihan kelpaa käytettykin  :)
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #10 : Syyskuu 13, 2018, 08:20:30 ap »

Meillä oli eilen rakenneultra. Kaikki oli muuten hyvin, mutta aivokammion (mikäli muistan oikein) koko oli siinä rajoilla. 10-12mm on ilmeisesti raja-arvo ja meillä oli 9-10 luokkaa. Ultrannut lääkäri ei kuitenkaan nähnyt tarvetta jatkotutkimuksille. Pientä jännitystä kuitenkin ultrasta toiseen  :-\

Istukka on etuseinämässä, mikä vaimentaa hieman lapsen liikkeitä. Emme myöskään saaneet ultrakuvaa kokonaisesta tyypistä, vaan ainoastaan kuvia rakenteista (joista en kaikista edes muista, mitä kuvasivat  ;D) - ja nekin pyytämällä. Katsotaan, mitä näkyy seuraavassa ultrassa, joka on lokakuun loppupuolella.

Diabetes-kätilöltä sain huutia, kun on liikaa vuoristorataa ja matalia verensokereissa. Pitää pistää insuliinia ja korjailla verensokeria maltillisemmin, mikä on toisinaan itselleni hankalaa: Jos Libre näyttää nuolta ylöspäin, turhauttaa, jos ei voi tehdä mitään  ;D toki voisi aina mennä lenkille tms.

Btw, sinikkap, mulla sattui kesällä varmaan 3 Libre-sensoria putkeen, jotka näyttivät huomattavasti alhaisempia lukemia kuin verestä mitattuna. Siksi piti mittailla paljon myös verestä ja käydä mittauttamassa hba1c labrassa. Halusin kuitenkin pitää Libren matkassa, koska sinne tuli kirjattua insuliinimäärät ja näki edes suuntaa, minne verensokeri on menossa. Nyt on ollut jo useampi sensori, jotka näyttäneet max. +2 verrattuna verestä mitattuun lukuun.

Vaunuja olen alkanut kartoittamaan ja pitää pian pistää tilaukseen. Muita tarpeita sitten syksyn edetessä.

Mukavaa syksyn jatkoa, palailemisiin!  :)

kyan ja 20+1
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54