KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6812 jäsentä  •  415796 viestiä  •  19849 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Triuvare IT-tuki, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Tuore 2 diabeetikko  (Luettu 2625 kertaa)

Syöppö79

 • Vieras
 • Viestejä: 2
Tuore 2 diabeetikko
« : Toukokuu 04, 2018, 15:16:29 ip »

Sain diabetes diagnoosin n kuukausi sitten ja sain heti lääkkeeksi glucophagen ( tai jotain sinnepäin) metformiini siis 1x2. Verensokerini olivat ennen lääkettä aamuisin 7,5-8,5 ja oireitakin oli. Nyt lääkkeen alotuksen myötä paastoarvot eivät ole yhtään parantuneet mikä saa miettimään että onko lääke riittävä, sehän ei  tietääkseni vaikutakaan suoraan vs arvoihin. Ruokavalioni on huono ja olen yrittänyt vähän sitä korjata mutta olen toivoton syöppö
Mikähän jatkossa tulee eteen jos arvot eivät parane, lääkkeenvaihto  vai suoraan insuliinitko? syön vielä tällä hetkellä kortisonia mikä varmaan myös vaikuttaa sokereihin.
Kirjattu

080750

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 920
Vs: Tuore 2 diabeetikko
« Vastaus #1 : Toukokuu 04, 2018, 16:30:15 ip »

Yritä parantaa ruokailutottumuksiasi ja se auttaa jo paljon. Kortisoni tässä taudissa on myrkkyä mutta valitettavasti sitä on tietyissä tilanteissa käytettävä.
Kirjattu

K.K

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Tuore 2 diabeetikko
« Vastaus #2 : Toukokuu 05, 2018, 11:18:55 ap »

Itekkin kanssa uus D2(puoli vuotta) jonka aikana huomannut että se mitä edellisenä päivänä suusta alas pistää(ruoka) niin näkyy helposti seuraavan päivän vs arvoissa.Vähäinenkin sokeri näkyy heti.Ite koitan vältää kaikkea missä sokeria.Illalla salaattia poskeen niin huomaa heti aamun vs arvoissa.
Kirjattu

Syöppö79

 • Vieras
 • Viestejä: 2
Vs: Tuore 2 diabeetikko
« Vastaus #3 : Toukokuu 05, 2018, 16:50:00 ip »

Sepä se kun en pysty muuttamaan ruokavaliota, olen aina ollut tunnesyöjä ja nyt kun elämäntilanne on vaikea enkä käy töissä niin on aikaa syödä. Painoa pitäisi saada ehdottomasti pois ja stressiä tietysti välttää mutta miten siinä onnistuisi se onkin isompi ongelma.
En ole ikinä tykännyt kasviksista ja makeeta kuluu päivittäin , nyt olen yrittänyt vaihtaa suurimman osan herkuista sokerittomiksi
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2055
Vs: Tuore 2 diabeetikko
« Vastaus #4 : Toukokuu 05, 2018, 20:55:26 ip »

         viinasta ja tupakasta  paasee eroon helposti.    mutta kun vaarallisia ja  vahinkollisia  ruokia.   tarjotaan   ja tyrkytetaan   jokapaikassa.     ystavat  ja tuttavat kaiken lisaksi  yrittaa suostutella  syomaan  sopimattomia ja  vaarallisia  herkkuja.   kylla  kanan kakka on parempaa  kuin  suklaa.  kanan  kakkaa voi katsella, kukka purkissa.      mutta  suklaata  on  melkein  pakko syota
Kirjattu

mmol/L 5.0

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 700
Vs: Tuore 2 diabeetikko
« Vastaus #5 : Toukokuu 07, 2018, 13:40:36 ip »

Onko sinulta mitattu pitkäsokeriarvoja? Pitkäsokeriarvot antavat paremman kuvan sokeriarvoistasi kuin paastosokeriarvo. Se nimittäin on kakkostyypin diabetekselle se arvo, mikä johtuu maksan toiminnasta yö paaston jälkeen.

Kyllä sinun on pystyttävä säännöstelemään syömistäsi karsimalla ruokavaliosta pois: Liikaa hiilihydraatteja ja kovia rasvoja.  Pahinta ovat: makeat juomat, makeiset  ja muut hiilihydraattipommit.  Kasvisten lisääminen ruokavalioon parantaa sokeriarvojasi.

Myös säännöllisellä iän ja fyysisen kunnon mukaisella liikunnalla on merkittävä hyöty kakkostyypin diabeteksen hoidossa.
Kirjattu
 

Linkkejä