KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Vauvakuumeilijat 2018  (Luettu 12114 kertaa)

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vauvakuumeilijat 2018
« : Huhtikuu 08, 2018, 13:16:00 ip »

Hei,

katsotaan, josko tämänvuotiset kuumeilijat löytäisivät tänne  :)

Elämä alkaa olla siinä tilanteessa töiden ja parisuhteen osalta, että lapsi olisi tervetullut.
Parin viikon päästä on varattu aika Naistenklinikalle suunnittelukäynnille. Pari kk sitten mitattu pika-hba1 oli 7,2. Tuntuu, että maaliskuussa vietetty 2 vko loma on saattanut vaikuttaa siihen negatiivisesti.

Silmissä on pieniä muutoksia, viimeisin mittaus tämän vuoden alussa. Vielä ei mitään toimenpiteitä ole tarvinnut silmille tehdä ja viimeisten tulosten mukaan seuraava kuvaus 1v. kuluttua paitsi, jos tulee raskaaksi ennen sitä.

Foolihappona tällä hetkellä vain perus-monivitamiinin mukana tuleva pieni annos (joskin se on purkin mukaan 100% päivittäisestä suosituksesta). Diabeteshoitajan mukaan 5mg (kuulostaa tosi isolta annokselta  :o ) resepti pistetään tilaukseen.
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #1 : Huhtikuu 08, 2018, 13:19:47 ip »

Voisin itse asiassa heti alkuun kysyä, miksi liian nopea hba1:n muutos vaikuttaa negatiivisesti silmien tilanteeseen? Eikö kaiken järjen mukaan paremman hoitotasapainon pitäisi vaikuttaa muuhunkin terveyteen hyvin?   :D
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

Nallekarhu

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #2 : Huhtikuu 22, 2018, 13:14:31 ip »

Heipsan. Olin tovin poissa täältä. Kuumeillaan edelleen. Ikää tosiaan tulee tänä vuonna jo 34 ja ensimmäinen ja tod näkösesti viimosen ku ikääkin jo on olis toiveissa. Tutkimuksissa on käyty ja ens viikolla olis laparoskopia edessä ja samalla katotaan onko ne munasarjojen torvet auki. Sen jälkeen ollaankin jo varmaan viisaampia kaiken suhteen.
Kirjattu

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #3 : Huhtikuu 23, 2018, 19:15:04 ip »

Hei Nallekarhu,

hienoa saada sinut seuraksi tänne, vaikkakin toivottavasti ei pitkäksi aikaa  :)
Kauanko teillä on yritystä takana? Toivottavasti kaikki menee parhain päin toimenpiteessäsi!

Me kävimme viime viikolla Naistenklinikalla suunnittelukäynnillä ja lupa tuli. Tästä alkaa virallisesti oma taival. Jännittää jo valmiiksi, miten kaikki loppupeleissä menee omalla kohdalla.
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #4 : Huhtikuu 25, 2018, 17:27:28 ip »

Hei.
Tulen nyt tuolta raskaana olevien ketjusta tänne huutelemaan.. Itselläni oltiin saatu silmät juuri kuntoon muutamaa kk ennen raskaaksi tuloa. Silloin kummiskin hobikseni tippui 3,5vkossa muistaakseni 1 yksikön verran (7.7->6.7) ja uudissuonitus alkoi taas osittain myös vauvan käyttämän kasvuhormonin myötä kasvamaan sekä uusi tuttavuus diabeettinen makulopatia (silmien turvotus) häiritsemään silmiäni. Lääkäri antoi syyksi juuri nimenomaan kasvuhormonin sekä liian nopean hobiksen alenemisen! En osaa sanoa minkä takia, mutta näin lääkäri minulle sanoi ja uhkasi parhaimmassa tapauksessa kortisoni-piikeillä silmiäni, jotka aiheuttavat harmaa kaihia, mutta raskaana ollessani tämä olisi ollut kuulemma ainoa keino säilyttää näkö, mikäli näkö olisi vielä tuosta huonontunut.. Noh, reilu kk sitten päätettiin kuitenkin ampua vähän laseria lisää silmiini ja se nähtävästi ainakin toistaiseksi auttoi, sillä viime viikolla kun kävin silmäklinikalla oli silmäni paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin.. Nyt jatkuu, että kk välein pitää kontrollissa käydä edelleen ja seurataan tilannetta. Kolmisen kk pitäisi vielä suunnilleen kestää kunnes lapsi tulisi masusta ulos, kun l.a on 1.8 ja siitähän yleensä vähennetään n.2vkoa pois, kun on raskaana oleva diabeetikko kyseessä (tai näin olen ainakin ymmärtänyt), vaikkakin tapauskohtaisestihan se aina kuitenkin katsotaan..
Kirjattu

Nallekarhu

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #5 : Huhtikuu 26, 2018, 15:22:54 ip »

Hei. Täällä sitä osastolla maataan ja oitellaan leikkauksen jäljiltä että lääkäri tulee vielä käymään ja kertomaan miten meni ja miten jatko.
Yritystä meillä takana reilu 2vuotta.

Miitu: toivottavasti silmät pysyy hyvänä nyt. Tsemppiä.
Sullahan ei pitkästi ole enää kun saat nyytin syliin  :)
Kirjattu

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #6 : Huhtikuu 27, 2018, 17:22:21 ip »

Miitu88, kiitos kokemuksen jakamisesta! Onneksi tilanne on nyt parempi! Enää kolme kk, aijai!  :)

Nallekarhu, miten meni? Onko seuraava askel selvillä?
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

Nallekarhu

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #7 : Huhtikuu 28, 2018, 19:40:51 ip »

Hei. Juu lähete koeputkihedelmöitykseen laitettu. Munatorvet jouduttiin poistaan ja endometrioosia polttamaan ni ainut mahdollisuus tuo ivf. Jännittäviä aikoja siis ja miten sokerit alkaa käyttäyryyn sitten kun aletaan pistän niitä hormoneja jne.
Kirjattu

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #8 : Toukokuu 04, 2018, 08:34:40 ap »

Oho tämmönen ketju tehty jossain välissä.

Meillä kohta yritystä takana vuosi ja lähes 2 v sitten aloin raskauteen valmistautumaan diabeetikkona. Ei vaan näy eikä kuulu. Tai näkyi joo loka-marraskuussa, mutta sitä iloa kestikin 8 viikkoa kunnes ei mitään kuulunut ja ultrassa todettiin 6 viikkoisena jo kuolleen. Tyhjennyksen kautta uuteen yritykseen. Tyhjennyksestä kohta puoli vuotta, olin ajatellut että nopeammin tapahtuisi raskautuminen, mutta kun ei.

En tiiä voiko enää pelkkää diabetesta syyttää siitä ettei raskaudu. Ovulaatioita minulla kyllä pitäisi olla ja kuukautiset säännölliset, miehelläkin jo 6- ja 8-vuotiaan nulikat edellisestä suhteesta ilmoittamassa minulle että syypää lapsettomuuteen(i) olen vain minä.

Syksyllä luultavasti lähdetään sitten hakeutumaan fertiliteettipolille jos ei ala edelleenkään kuulua.
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

Summer_1

 • Vieras
 • Viestejä: 1
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #9 : Toukokuu 23, 2018, 11:13:03 ap »

Hei, täällä myös vauvaa toivova 1 tyypin diabeetikko :)

"Valmistautumista" olen tehnyt tammikuusta 2018 alkaen ja ehkäisy on tarkoitus jättää pois nyt kesäkuussa. Ensimmäistä kertaa olemme asialla ja toki paljon olen yrittänyt lukea eri foorumeita ja kysyä neuvoa diabeteshoitajalta. Tämä yritysvaiheen sokeritasapaino ja terveydentila kuitenkin on olennainen osa tätä "projektia". Diabeteshoidosta ohjeistus oli melko laiha, eli sanoi vain, että hoitotasapainosi huomioiden saat alkaa yrittää. Yritin kysellä Diabetesliiton raskautta suunnittelevien perusverikokeista ja folaatista (ei siis foolihaposta), mutta niihin ei otettu kantaa.

TD1 tuli kumppanikseni 07/2013 ja olin tuolloin 29-vuotias. Suhteemme on ollut kurinalainen, mutta henkistä väsymystä on usein. Nyt tämä toive perheenlisäyksen on jatkuvasti ajatuksissa ja toki se on ihana asia, vaikka toki huolenaiheita on mielessä tasaisin väliajoin.

Olisi kiva kuulla muiden samassa tilanteessa olevien mietteitä :)
Kirjattu

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #10 : Toukokuu 28, 2018, 17:21:52 ip »

Plussasin äsken haamuviivan, tai no, viivan joka näkyy haaleasti. Kuukautiset parisen päivää myöhässä ja yritystä kun on ollut niin ei mahdotonta tietysti. Huvittavaa, kun ajattelin että yritykset viimeisen kuukauden aikana olleet "huonoja", ts. mielestäni ei ovulaation seutuvilla niin hyvin kuin aiemmin ja muutenkin ollut niin "en ole raskaana olo".

Jospa sitä parin päivän päästä testais uudestaan että onko vahvempi viiva.
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

kyan

 • Vieras
 • Viestejä: 9
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #11 : Kesäkuu 02, 2018, 10:56:48 ap »

Nallekarhu, huh, olet joutunut kyllä koville niin fyysisesti kuin henkisestikin! Millainen vointisi on ollut ja mikä on seuraava askel ivf:n suhteen?

sinikkap, jännittävää! Oletko testannut uudestaan?  :)

Summer_1, millainen tilanne teillä näin kesäkuun alussa? Millaisia hba1-lukemia olet saanut ennen raskauden yritystä? Ilmeisesti 7,5 on se raja, että "saisi luvan" yrittää. Oletko jo nyt ennakkoon syönyt vitamiineja? Sain itse 5mg foolihapporeseptin. Mitään erityisverikokeita ei tehty, hba1 lähinnä tarkastelun kohteena. Alkuvuonna otettu "peruslabrat" mitä yleensäkin D1-kontrollikäyntien yhteydessä ja silmänpohjakuvauksissa kävin myös. Silmät olisi ilmeisesti hyvä tarkistaa ennen raskautumista.

Omasta tilanteestani sen verran, että saimme pari päivää sitten kokea suuren yllätyksen positiivisen raskaustestin muodossa. Kiertoni on 28-33, ja testasin kp 32 aamuna. Oireina lähinnä rintojen aristus, menkkamaisia jomotuksia ja sellainen olo kuin olisi syönyt jotain sopimatonta. Vatsa meni sekaisin ja koko ajan sellaista vellomista ja kuplintaa. Eli ei siis omasta olosta pystynyt sanomaan, onko menkat vai raskaus. En vielä tässä vaiheessa uskalla siirtyä odottavien puolelle. Toivon vain, että kaikki menisi hyvin loppuun asti.
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #12 : Kesäkuu 06, 2018, 21:11:08 ip »

Tein uuden testin 4 päivää ekan haalean positiivisen jälkeen ja näytti paljon tummempaa viivaa. Eilen aamulla lisäksi tein vielä sellasen digitaalisen mikä näyttää viikot hedelmöittymisestä ja sekin näytti positiivista ja 2-3 viikkoja (jolloin kuukautisista laskettuna ois joku 5-6 viikko, mikä täsmäis).

Viikon päästä käyn yksityisellä maksamassa hirmu hinnat, koska kunnalliselle pääsen vasta juhannuksen jälkeisellä viikolla. Pääsen kyllä silloinkin toki ultraan jo diabeteksen takia ja nyt vielä syksyn keskeytynyt keskenmeno vaikuttamassa. Pitää jopa käydä ultrassa ennen ekaa neuvolakäyntiä ja silloin siis oisin jo viikolla 9.

Oireita alkaa olemaan, pahoinvointia. Jännä miten tekis mieli kaikkia ruokia, mutta sitten kun jotain ois nenän eessä esim. kaupassa niin tulee yrjöttävä olo  ;D
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

Nallekarhu

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #13 : Kesäkuu 08, 2018, 19:31:26 ip »

Sinikkap onnea teille plussasta, toivottavasti kaik menee hyvin ja pääset ultraan jne.
Itellä vielä sitä suunittelukäyntiä sinne ivf oitellaan. Miehen spermanäyte toimitettu jo kohta 4vkoa sitten, tiistaina kyselin josko testi ois jo valmis ni ei. Ottavat neki tulokset ennenku suunittelukäynnille pääsee. Jospa maanantaina ois siittiöt tutkittu ja sais sinne lääkärille aikaa. Syksylle ne hoidot ym vasta tulleeki mutta ois kiva tietää esim niistä lääkkeistä mitä määrätään ja kuinka paljon pistetään niitä ja mitä ne maksaa. Kun osa maksaa monta sataa ni tietää. Vähän varautua jos tyyliin tonni menee niihin.
Onhan tää tosiaan raskasta ollu kun on yritetty ja sitte todettiin että torvet tukossa ja endoa ym. Eikä tää D kyllä ainakaa helpota tossa raskaaksi tulossa ym.
Kirjattu

unse

 • Vieras
Vs: Vauvakuumeilijat 2018
« Vastaus #14 : Kesäkuu 10, 2018, 10:25:22 ap »

Täällä myös yksi "ekakertalainen" perheenlisäystä miettimässä. :) Ei voi vielä suunnitteluksi sanoa, hobis aivan liian korkea vielä.
Summer:lle lähinnä tuosta informaatiosta (tai sen puutteesta..), minä sain viime vuonna lähetteen omalta lääkäriltä ihan d-kätilölle Naistenklinikalle, jossa käytiin keskustelemassa aiheesta. Oli kyllä tosi hyödyllinen käynti, vaikka tosiaan oli lähinnä esivalmisteleva kun lupaa ei tosiaan ole.
Mutta sokereita parannellessa, yritys on kova ja Librestä ollut suuri apu. Jos vaikka jo ensi vuonna..  :)
Kirjattu
 

Linkkejä