Kohtauspaikka > Diabetes ja ravinto

Kovat rasvat

(1/3) > >>

V. Kuutti:
https://yle.fi/uutiset/3-10095175?origin=rss

Kovien rasvojen vaaroista tulee yhä vaan lisää tietoa.


-On helpompi valita, kun hankkii tietoa!

rasvis:
Joo ja tosi "luotettavaa" tietoa onkin, kun pääkommentaattorina Ursula Shwabb, joka viittaa  johonkin tutkimuksiin. Emme tosin Ursulalta saa tietoa, mitäköhän tutkimuksia ne ovat. Ilmeisesti jotain sellaisia, joilla yritetään kumota jokin aika sitten Hesarissakin uutisoitu (ja tässäkin mainittu) laajin tutkimus maailmassa, jossa kovia rasvoja eniten syövien kuolleisuus oli paljon pienempää kuin pääosin hiilihydraateista ravintonsa koostavien kuolleisuus.
Lueskelin juuri uusimman Diabetes lehden reseptipalstaa, jossa oli joku tonnikala ruoka resepti. Reseptin (ilmeisesti) keksijä, joka tietty oli myös D-Liiton henkilökuntaa kehotti lopuksi nauttimaan lisukkeena vielä täysjyväspagettia, vaikka reseptin ainesosissa oli ravintoaineita ja proteiinia sinänsä jo ihan riittävästi. Enemmän spagettia, inskaa ja statiineja, näin se terveys kohenee diabeetikoillakin.
Näin v.2018 Suomessa, jossa ravintoneuvonnasta Suomessa yhä pääosin huolehtivat Pekka Puskan, Matti Uusitalon ja Ursula Schwabbin kaltaiset henkilöt.
Nyt, kun elinikien odotekin on nousussa ilmeisesti statiinien takia, niin varmaan he huolehtivat neuvonnasta vielä yhä vuonna 2028.

Dad:
Statiiini-Strandberg ja Schwab ovat taas saaneet mainospuheitansa aivan kritiikittä läpi. Huokaus. Tiedeviitteistä ei taaskaan hajuakaan, epämääräistä vihjailua vaan kuten totuttu on.

Kovat rasvat eivät aiheuta sydän- ja verisuonitauteja.
Alla pari koontitutkimusta. Onkohan nämä nyt niitä Schwabin "nollatutkimuksia"  :). Kova on Ursulalla luotto siihen, etteivät ihmiset jaksa perehtyä asioihin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2824152/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26268692

mmol/L 5.0:
Kyllä nämä Schwabin todistelut ovat epäuskottavia.

Voisiko esimerkiksi nimetä ne kovat rasvat? Rasvoja, kun on hyvin  erilaisia. Onko esimerkiksi 15-17% rasvaa sisältävä levite tai juusto kovaa rasvaa?
 
Myös nautitun rasvan määrällä on merkitystä.

Itse kakkostyypin diabeetikkona olen todennut, että ruokavalion koostumus on tärkeämpi kuin yksittäisen ruoka-aineen merkitys.

Itse pyrin noudattamaan ruoa-aineiden jakaumaa: 1/3 kevyttä rasvaa (17 %), 1/3 proteiinia ja 1/3 hiilihydraatteja.

Suomalaisessa ruokavaliossa on yleensä liikaa hiilihydraatteja. Itse olen hoitanut diabetestäni vähentämällä hiilihydraattien määrää. Olen tällä tavalla saanut pidettyä sokeriarvoni kohtuullisen hyvinä.

mmol/L 5.0:
Huomasin, että oli tutkittu ruokavalion muutoksien osuutta painon pudotuksen.

Tutkimuksessa todettiin, että rasvojen vähentäminen ja hiilihydraattien vähentäminen pudottivat painoa saman verran. Tosin ei kerrottu määristä tai muista tekijöistä.

Itse olen todennut, että hiilihydraattien vähentäminen ruokavaliostani pudotti sokeriarvojani (pitkät sokerit). Lisäksi lisäsin liikunnan osuutta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta