Kohtauspaikka > Diabetes ja ravinto

Alkoholi

<< < (2/4) > >>

Amghammon:
Kyllä diabeettikokin voi alkoholia ottaa, myös enemmänkin, mutta oman sairauden tunteminen on silloin hyvin tärkeää. Varovaisesti kannattaa aloitella, jotta oppii tunnistamaan, miten alkoholi vaikuttaa. Esim. itselläni se nostaa hyvin voimakkaasti, mutta lähtee myös yöllä laskuun, mutta helposti taas aamuyön tunteina lähteekin nousemaan. Tärkeää on oppia myös käyttämään pikainsuliinia oikein alkoholin kanssa, jotta ei päädy mataliin sokereihin.

Itselläni on ollut se periaate, että kun alkoholia otan, niin silloin annan tietoisesti verensokerin olla hieman korkeammalla. Harvemmin tulee otettua, joten silloin annan verensokerin olla korkeammalla. Tämä sen vuoksi, että alkoholin vaikutuksen alaisena matalien verensokerin tunteminen on hankalampaa.

karhu:
Olen kokenut alkoholin, nimenomaan kirkkaan sellaisen, aiheittaman rajun hypon. Ei ole hyvä tila. Kannattaa välttää!
Tiukkaa juodessani syön tai juon hiilareita koko ajan, myös mittaan sokerit siihen saakka kuin kykenen. Silloin nautin hiilareita melko paljon ennen kuin varsinaisesti sammun tai nukahdan.
Jos olen juonut enemmän kuin pitäisi, niin jätän Lantuksen pistämisen kokonaan pois. Pistän siis Lantuksen illalla.
Oluet nostavat sokerit nopeasti, muttei mihinkään sfääreihin ja lasku on myös nopea. Viineissä suunnilleen sama juttu. Viiniä voi juoda aivan hyvin halutessaan. Jos juo viiniä, niin myös syö hiilareita silloin. Ei sen kummempaa.
Jos hätätila tulee niin alkoholia voi käyttää myös verensokerin alentamiseen. Tästä ei kai saa edes puhua, mutta totta se kuitenkin on.

mmol/L 5.0:
En ole käyttänyt alkoholia enää pariin vuoteen. Lopetin koska totesin, että alkoholi ei sovi minulle. Diabetekseni D2 on pysynyt paremmin hallinnassa.

unse:
Vuoden sisällä on alkoholin käyttö jäänyt lähes kokonaan, sitä ennen tuli liian usein otettua aivan liikaa.
Mutta itse kysymykseen; itsellä vähäinenkin alkoholi nostaa sokerit hetkessä yli 20:een, eikä meinaa laskea ennenkuin seuraavana päivänä. Tietty sitä on alkoholia ottaessa ja omalla kohdalla usein myös tanssiessa todella "ylivarovainen" bolustaessa. Helpompi tapella muutenkin hankalien sokereiden kanssa ilman alkoholin aiheuttamia lisävenkoiluja.

karhu:
Taas tuli selväksi, ettei kaikkia koskevaa yleistä sääntöä olekaan.
Yllätys itselleni oli, että jollakin alkoholi jopa nostaa sokereita rajusti.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta