KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417086 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: D1 + beetasalpaaja (+kilpirauhasen liikatoiminta)  (Luettu 1788 kertaa)

unse

  • Vieras
D1 + beetasalpaaja (+kilpirauhasen liikatoiminta)
« : Marraskuu 03, 2017, 22:46:23 ip »

Koska D1, haiman vajaatoiminta ja retinopatia eivät vielä olleet tarpeeks niin pukkaspa ilmeisesti myös kilpirauhasen liikatoiminnan. Syke on ollut jo vuosikausia korkea, en muista onko ikinä ollu alle 90, viimeksi lääkärillä mitattuna "leposyke" 104. Nyt sitten tämän myötä säikähtäneenä sain työterveyslääkäriltä beetasalpaajia (Propral 10mg)  sydämen lyöntitiheyttä laskemaan, mutta pakkausselosteessa varoitellaan haittavaikutuksista insuliinin kanssa. Saattaa mm. peittää hypon oireita. Itse myös vähän ihmettelen ettei ko. lääkäri edes mitannut verenpainetta, joka on tähän mennessä aina ollut hyvä. Beetasalpaajat kuitenkin ilmeisesti laskevat myös verenpainetta, niin että tuota noin...

Kellään kokemuksia beetasalpaajista...? Tai kilpparin liikatoiminnasta? (itsellä ei siis vielä diagnosoitu, vaatii lisätutkimuksia, joita täällä HUSin piirissä ei näköjään meinaa saada kun tieto ei kulje kahden HUSin toimipisteen välillä.. >:( )
Kirjattu

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Vs: D1 + beetasalpaaja (+kilpirauhasen liikatoiminta)
« Vastaus #1 : Marraskuu 04, 2017, 18:54:36 ip »

Mulla sama annos Propralia. Käytän sitä vp lääkkeen ohessa vain tarvittaessa (itsellä stressi ja alkoholitilanteissa). On tosi, että vaikeuttaa hypon tunnistamista. On omaa kokemusta.
Kirjattu

unse

  • Vieras
Vs: D1 + beetasalpaaja (+kilpirauhasen liikatoiminta)
« Vastaus #2 : Marraskuu 06, 2017, 09:56:51 ap »

Näköjään juu ei tule hypo-oireita, eilen totesin saman. Ja näin muutenkin hypopelkoisena taitaa kyllä jäädä Propralit syömättä.
Kirjattu
 

Linkkejä