KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Uusi diagnoosin saanut ilmoittautuu  (Luettu 4579 kertaa)

Huimaa hei...

  • Vieras
  • Viestejä: 2
Uusi diagnoosin saanut ilmoittautuu
« : Helmikuu 14, 2019, 19:40:22 ip »

Terve kaikille!
Sai tuossa toissa viikolla 2 tyypin diabetes diagnoosin(paasto 10.2). Muuten verenkuva hyvä ja moitteeton. Lekuri vain totesi puhelimessa tämän ja määräsi lääkityksen. Erikoisinta oli, että vasta puhelun päättyttyä tajusin ettei ohjeistettu diabeteshoitajalle eikä edes verensokerimittarin hankintaan. Noh, nämä kyllä sain hoidettua itsekkin. Aloitusannos Metformin 1x500mg 5pv, sitten 2x500mg 5pv ja näin edeten aina siihen asti kunnes 2x750mg päivässä. Kylkiäisenä myös Forxiga 10mg/pv.
Nyt vaan kävi niin, että kun olin nostanut Metformin 2x500mg alkoi olo olla todella sietämättömän huono ja sekava. Soitin hoitajalle joka kehotti palaamaan takaisin 1x500mg/pv annokseen koska paastoarvoni olivat 6.5-7 ja aterian jälkeiset n.5.7-6.7. Sitten kun kuuli miten syön alkoi ääni muuttua kellossa arvoista huolimatta. Sanoin nimittäin siirtyneeni heti diagnoosin kuultuani vhh-ruokavaliolle. Armoton motkotus viljoista ja rasvoista. No loppui siihen kun sanoin syötyäni viljaa paskovani verta(tämä vale) ja kehotti jatkamaan muuten kuten olin aloittanut. Tämä vhh:ni ei ole mitään ketoilua vaan pikemminkin rentoa hyväkarppausta n.100-120g hh/pv. Kuulostaako yhtään siltä, että mittausarvoni ovat järkevissä rajoissa ja siihen suhteutettuna lääkitys suht kohdillaan?
Vielä kysymys tästä Forxiga 10mg. Lääke kuulema sokerinpoistaja ja pitäisi sitä kautta olla laihduttava(olen sairaalloisen ylipainoinen). Kuitenkaan en ole mitään aineenvaihdunnassa huomannut tämän myötä kuin aloituspäivänä, jona join ja juoksin vessassa urakalla. Pikemminkin tunnen oloni turvonneeksi mikä outoa koska ennen karppausta kokeilleena pikemminkin turhat nesteet lähteneet liikkeelle. Myös vireyteni ei ole samalla tavalla energinen kuten karpatessa. Kuulema tämän lääkkeen pitäisi vaikuttaa nopeasti, no eipä vaikuta ja mietin syönkö tätä kenties turhaan? Herääkö kellään ajatuksia tästä lyhyestä ja vajavaisesta sepostuksesta?
 
Kirjattu
 

Linkkejä