KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Heitteillä  (Luettu 15341 kertaa)

Rajanka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Heitteillä
« : Heinäkuu 26, 2017, 11:44:06 ap »

Kukaan Diabetes 2  ohjaaja neuvoja ei kykene muuta kuin jakamaan kuvia suositus annoksista.  Jokainen ruokailee kuitenkin omalla aika taulullaan, ateriat eivät ole kuvia ei ole edes mahdollista olla.  Viime vuosituhannella oli mahdollista saada aterioihin sisältyvä hiilihygraatti määrä ateriaa kohden.   Koen olevani heitteillä koska en hanki aterioitani automaatista jossa olisi tilaus painikkeet: aamiainen, aa välipala, lounas, il välipala, päivällinen, iltapala........ liikuntalisä jne. Terveysalan ammattilaiset päättävät mitä tietoa he jakavat, heidän tiedollaan ei ole mitään arvoa, jos ei löydy ruokasuositus ateriaa.  Alkoholista ja tupakasta kyllä jauhetaan, mutta kun ei juo tai tupakoi on vain kuunneltava, eikä tilaa tiedolle jota tarvitsee ole.  Jos pitäisi saada vastiketta palkkaan jota he ansaitsevat, ei sitä todella saa ei edes pyynnöllä EI KUULU tähän.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 26, 2017, 11:47:03 ap kirjoittanut Rajanka »
Kirjattu
Älä valita Ala valita

Rajanka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Vs: Heitteillä
« Vastaus #1 : Heinäkuu 26, 2017, 11:58:07 ap »

Ruoka-aineiden ravintoainesisältö neljäs, uudistettu painos Kansaneläkelaitos Tutkimus- ja kehitysyksikkö Helsinki 1993. Diabetikon oli mahdollista ostaa kirja viime vuosituhannella se painaminen lopetettiin eikä kirjaa löydä lainasin omani eräälle opiskelijalle, joka katosi palauttamatta kirjaa.  Kirja oli työnantajani omaisuutta ja välttämätön työssä.  En oppinut sitä ulkoa....
Kirjattu
Älä valita Ala valita

Liisamaija57

 • Aloittelija
 • Viestejä: 27
Vs: Heitteillä
« Vastaus #2 : Heinäkuu 26, 2017, 18:14:04 ip »

 :) Heippa!

Oletko huomannut ilmoituksen (tässä sivulla oikealla) "Diabetestietoa" "ajankohtaista", että Diabetesliiton syksyn verkkokurssien ilmoittautuminen on alkanut.
Kävin itse sellaisen 4 vuotta sitten, kun sairastuin D2seen. Siellä käsiteltiin myös ruokailua varsin yksityiskohtaisesti ja asiantuntevasti ja monia muita asioista, (mm. sokerin mittausta). joista on ollut apua.
Tsemppiä!
Kirjattu

Deliman

 • Vieras
 • Viestejä: 3
Vs: Heitteillä
« Vastaus #3 : Heinäkuu 27, 2017, 00:27:40 ap »

Hei !

Älähän ihan tuskastu tiedonpuutteeseen: sitä on kyllä saatavilla. Ajankäytön mahdollisuuksista ja taloustilanteesta riippuen apuja löytyy kurssien ja kirjallisuuden lisäksi mm.kunnallisesta ravitsemusneuvonnasta ja yksityisiltä ravitsemusterapeuteilta. Aina on eduksi ja avuksi mitä enemmän asiasta itse tietää, ja toki jo oman terveydenhoidon kannalta kaikki po. asian tietämys on plussaa. Pelkistettyyn kysymykseen hiilihydraattien määrästä on kertomillasi tiedoilla kenenkään mahdotonta vastata: riippuu painostasi, painonhallintatilanteesta ym. ym. Mutta voinee varmasti sanoa, että kokojyvätuotteiden käyttäminen on aina eduksi samoin kuten mm. riisin, vehnätuotteiden sekä perunan välttäminen. Aloita vaikka tutustumalla matalaglykeemisten ruoka-aineiden luetteloon. Hiilihydraatteja toki tarvitaan, mutta riittävän määrän saa periaatteessa vaikka tummasta 100 % kokojyväleivästä.
Jos ei ole ihan kiirus, niin kunnallinen puoli on lähes maksutonta, mutta sinne voi joutua odottamaan muutamankin kuukauden kunnasta riippuen. Yksityinen laillistettu ravitsemusterapeutti ottanee noin 150 € parista tunnista, jonka käyttää tarvittavan ruokavalion laatimiseen annoskokoineen.

Kärsivällisyyttä toivottaen
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2204
Vs: Heitteillä
« Vastaus #4 : Heinäkuu 27, 2017, 16:25:18 ip »

  tama  kone   osaa  vamistaa ruoka  annoksen.  laskee annoksen   ainekset.        voi  lisata   tai  vahetaa  aineksia   halutulla  tavalla.            ei voi  syota  ennenkuin  valmistaa  annokset
Kirjattu

Rajanka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Vs: Heitteillä
« Vastaus #5 : Elokuu 02, 2017, 07:51:07 ap »

Onnekseni en ole kone.
Tosin se antaa valinnan vapauden, joka ei tietysti aina ole paras mahdollinen... tiedon puute toheluus laiskuus välinpitämättömyys jne.

Proteiini 1g = 4 kcal  [17 kj]
Rasva 1g = 7 kcal  [38 kj]
Hiilihygraatti 1g = 4kcal  [17 kj ]
Alkoholi 1g = 9 kcal  [30 kj ]

Laiska ja tohelo...
Leipä 40g / hh/100g syödään keskimäärin 220 g/vrk x 40 g hh. = 88 kcal
Omena 8,1 g hh / 100g = iso 260g x 8,1 = 21,06 g hh = 96,2 kcal 
Ennen pidin laskemisesta ja se kävi näppärästi, ihan vaan sen Ojalan mukaan.
Kananmuna 100g / 0 g hh. = 135 g /kcal 1 kpl = 67g Puhdas hh sta...

Täytyneen ryhdistäytyä ja laskea eniten käyttämieni elintarvikkeiden hh/kcal taulukoksi.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2017, 07:57:36 ap kirjoittanut Rajanka »
Kirjattu
Älä valita Ala valita

julia

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 904
Vs: Heitteillä
« Vastaus #6 : Elokuu 02, 2017, 08:50:37 ap »

Jos Sinulla on älypuhelin, voit ladata ilmaisen kalorilaskurin nimeltä Fatsecret. Se laskee hiilarit, proteiinit, rasvan ja kilokalorit näpsäkästi.
Kirjattu
"Lujaa laatua LADA"

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Vs: Heitteillä
« Vastaus #7 : Elokuu 02, 2017, 13:00:35 ip »

Tuolla on tiedot elintarvikkeista:

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: Heitteillä
« Vastaus #8 : Elokuu 02, 2017, 15:51:42 ip »

Rajanka. Kun kysyit niin vastaan. Unohda kalorit, ei niitä kukaan voi laskea. Ei se ole tärkeä väline ruoan määrittelyssä. Kilokaloreja käytetään ennemmin lämpöopin laskelmissa kuin eväitten mitoituksessa. On olemassa kolme makro-ruoka-ainetta, joista kahta on saatava suun kautta. Mikro ym. hivenaineet ja vitamiinit ovat erikseen.
-Proteiinit ovat välttämättömiä lihasten ja luiden, verisuonten jne. rakennusaineina. Proteiineista maksa valmistaa kaiken ihmisen tarvitseman sokerin (klugoosi). Rasvaa saa eläinproteiineista, ei sitä tarvitse tankkaamalla tankata. Proteiinin tarve on n. 0,7...1,5 g/painokilo, riippuu henkilön toimeliaisuudesta. Voimailijoilla voi kaiketi nousta 5 g/kg(?). Lihapakettien kyljessä, kuten myöskin juustopakettien kyljessä on proteiinipitoisuudet mainittu.
-Sitten paljon kehuttu ja parjattu hiilihydraatti. Minkä vähemmällä pääsee, sen helpommalla pääsee verensokerin kanssa. On vihanneksia, salaatteja yms. joista saa vitamiinit ja hivenaineet ja samalla kyllä tulee jonkin verran hiilihydraatteja.
Tiedän kyllä, ruokavalio askarruttaa useimpia diabeetikoita. Siitä annetaan keskenään ristiriitaisia tietoja ja yleisin neuvo onkin "syödä terveellisesti". Ihmisen ruokaa voisi verrata auton polttoaneeseen. Diesel autoon ei voi laittaa bensiiniä vaikka kaloreja onkin molemmissa aineissa yhtä paljon. Ajo loppuu välittömästi. Ihmisen "väärin" tankkaus saattaa kantaa pitkällekin ennen kuin ongelmia tulee.
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: Heitteillä
« Vastaus #9 : Elokuu 24, 2017, 20:48:58 ip »

Olen ERKUN kanssa samoilla linjoilla.
Ruokavalio alkoi askarruttaa lähes heti D1-diagnoosin saatuani. Tuntui helpolta D-liiton esite, että ole itse oma haimasi ja syö melkein mitä vaan ja varsinkin paljon hiilareita,  kunhan otat sopivasti insuliinia.
Nopeasti se osoittautui mahdottomaksi yhtälöksi ja pelkäksi teoriaksi. Verensokeria ei saanut mitenkään kuntoon niillä eväillä.
Toimiva ratkaisu löytyi vasta silloin kun pudotin hiilihydraatit sellaiseen määrään, että ne oli varsin helppo määritellä lähelle oikeaa. Se malli on jokaiselle sopiva ja sitä voi soveltaa yksilöllisesti.
Diabetesliiton toivoisi vihdoin huomioivan näin yksinkertaisen asian ja julkituoda useampia ruokailumalleja. Se ei ole keneltäkään pois, vaan päinvastoin se lisää meidän kaikkien valinnanvapautta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2017, 21:20:45 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: Heitteillä
« Vastaus #10 : Elokuu 30, 2017, 14:02:53 ip »

Löytyi mielenkiintoinen pitkäaikainen tutkimus, joka mieluisasti puoltaa ajatusta hiilihydraattien vähentämiseen. Tutkimus on yleisellä tasolla, eikä erottele diabeetikkoja tms.
Tämä tukee käsitystäni (R. Bernsteinin), että veren sokerin tasolla on merkitystä sydän ja verisuonitauteihin. Minkä korkeampi sokeritaso sen korkeampi riski. Tätä ei tutkimuksissa toki näytetty ( jos tutkimuksen  sisällä olisi...) mutta suuret määrät hiilihydraatteja ennustaa lihavuutta ja alkavaa, olevaa 2 diabetesta. Näin ajatusleikkinä.
https://www.medpagetoday.com/meetingcoverage/esc/67566
Kirjattu

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1222
Vs: Heitteillä
« Vastaus #11 : Elokuu 31, 2017, 15:20:53 ip »

Erkun linkittämästä tutkimuksesta on pakko antaa pari suomenkielistä linkkiä, joissa kerrotaan mitä PURE-tutkimus väittää todistavansa, ja mitä se todella todistaa: se ei todista ainakaan VHH:stä mitään.

Nämä ovat koulutettujen ammatilaisten kirjoittamia:

http://www.tervettaskeptisyytta.net/ajankohtaista-pureskelua/

http://www.pronutritionist.net/2017/08/mita-suuri-pure-tutkimus-opettaa-suomalaiselle-ravitsemustieteilijalle/

Lainaus jälkimmäisestä linkistä Reijo Laatikaiselta:
Tutkimuksessa ei tutkittu lainkaan ns. vähähiilihydraattisen ruokavalion/karppauksen vaikutuksia vaikka tutkimusta on käytetty perusteena syödä vain vähän hiilihydraatteja. Hiilihydraattien osuus päivittäisistä kaloreista vaihteli eri maissa välillä 46-77 %. Suomessa keskimääräinen hiilihydraattien osuus päivittäisistä kaloreista on Finravinto 2012 -tutkimuksen mukaan keskimäärin 42 % miehillä ja naisilla 44 %

Johanna/DLT

Kirjattu

V. Kuutti

 • Veteraani
 • Viestejä: 1241
Vs: Heitteillä
« Vastaus #12 : Elokuu 31, 2017, 19:28:20 ip »

Ylistetty olkoon diabetesliitto, kertakaikkisen mainioista linkeistä!!!
Kerrankin oikein antaumuksella luin!
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2204
Vs: Heitteillä
« Vastaus #13 : Syyskuu 01, 2017, 19:38:43 ip »

    leipaa  on  kaupan   jossa    satassa g    on 24.0  g   hiilihytraattia      ruis  leipa on  pahinta.    syon ruis leipaa  yhten viipaleen  vain Jouluna
Kirjattu

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Vs: Heitteillä
« Vastaus #14 : Syyskuu 01, 2017, 23:31:35 ip »

Ala-arvoista Johanna, ala-arvoista.

Haluat esittää ravintoterapeutti Laatikaisen ja blogisti Ohukaisen joinain "koulutettuina ammattilaisina" jotka mitätöivät mm. PURE:n johtajan, Salim Yusufin johtopäätokset tuloksista. Voin kertoa, että nämä kriitikot ovat yksi kärpäsen p. verrattuna PURE:n taustajoukkoihin.

Tiedät hyvin, että kohtauspaikkalaisista harva oikeasti perehtyy tieteelliseen keskusteluun ja tuskin kukaan on syvällisesti perehtynyt PURE-tutkimukseen.

Kohtauspaikka on aikansa elänyt, poteroonsa vetäytynyt ja kehityskyvytön instituutio. Eipä ole ihme, että diabeetikot keskustelevat muualla.

Sääli.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59