KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: suojaamaton yhteys jne....  (Luettu 14359 kertaa)

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
suojaamaton yhteys jne....
« : Toukokuu 19, 2017, 15:25:47 ip »

Kohtauspaikan sivut ovat edelleen suojaamattomia. Jopa pornosivut ovat suojattuja nykyään!
Eikö Diabetesliitto edes näin helppoa asiaa osaa???
Mitä tällainen liitto meille antaa?  Osaako mitään? Diabetes-lehteä lueskelin tänään vuositarkastuksen odotustilassa. Se oli täynnä menestysturinoita jenkkityyliin!
Surkeaa!
Ei tarvitse olla valitusta, mutta lapsellinen hypetys, eli suomeksi  ylikorostus on liikaa ja likaista peliä niiden kustannuksella, joilla ei diabeteksen hoito olekaan niin helppoa!
Espoon "rikkaassa" kaupungissa ei ole mitään mahdollisuuksia saada uusimpia hoitovälineitä, ellei hoitotasapaino ole täysin tolkuton. Enkä tiedä saako sittenkään, sillä itselläni näin ei ole.
Espoossa on kallis diabeteskeskus, jolla on ylpeilty, muttei rahaa potilaiden parhaaseen hoitoon! Esim. Libreä, puhumattakaan pumpusta ei saa muut kuin "toivottomat".
Olin vuosikontrollissa tänään, eli tuoretta tietoa.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 19, 2017, 15:29:44 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #1 : Toukokuu 19, 2017, 16:18:54 ip »

Itse jatkan sen verran, että hyppäys  Espooseen oli tarkoitus olla aihe siihen miten muualla toimitaan.
Ollaanko me 1-diabeetikot oikeasti omillamme ja nykyiset d-lääkärit jatkavat vanhoilla opeilla, joissa ei he eivät edes ota selvää uusimmista tai monipuolisemmista tutkimuksista.

Kirjattu

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #2 : Toukokuu 19, 2017, 17:21:10 ip »

Ei minullekaan, entiselle 9-10 hobistason diabeetikolle, annettu libreä kun asiasta kysyin. Sitten sen saan, jos haluan yrittää tulla paksuksi. Nyt siis hobis 7,7%.

Lääkäri (alueen keskussairaala) perusteli tätä esimerkiksi libren harvinaisuuden ja kalleuden vuoksi, ja pahoitteli hänkin asiaa, ettei sitä vielä ole suuremmin jakelussa. Pikkuveljeni taas sai (KYS) libren jollain 11 hobiksella.
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

080750

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 986
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #3 : Toukokuu 19, 2017, 17:33:18 ip »

En saanut minäkään Libreä liian hyvän "hobiksen" vuoksi. Syksyllä yritän uudelleen ja kerron miten olen pyöräreissussa mennyt hypon vuoksi kyljelleni. Ja vähän piti tilanteita on kyllä ollut.
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #4 : Toukokuu 27, 2017, 20:14:43 ip »

Espoo on uusien hoitotarvikkeiden käyttöön otossa yks maan paskimpia paikkoja!
Kaiken lisäksi se pullistelee oikein diabeteksen erikoishoitoon tehdyllä Diabeteskeskuksella.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2017, 20:20:41 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #5 : Toukokuu 27, 2017, 21:26:29 ip »

Stten vielä:
Kannaatko yleensä ottaa uusimpia välineitä käytöön ollenkaan, jos pärjää "nykyaikaisella" monipistostekniikalla?
Itse pärjään, mutta ja nimenomaan siksi, että huomasin nopeasti hiilihydraattien vähentämisen ja varsinkin kasvisten lisäämisen ratkaisuna hyvään hoitotasapainoon. Olen jankuttanut tätä jo liikaakin, enkä edes tarkoita, että kaikkien näin pitäisi toimia. Eikä  eds siinäkään mitään yksiselitteistä sääntöä ole.
Libre, joka ei oikeasti oles kallis , jo kokeiltu ja noin pääosin toimivaksi koettu sokerinmittauksen helpompi käytäntö täytyy saada kaikkien D-1 diabeetikkojen käyttöön: Yhteiskuntamme on sen meille velkaa ja se maksaa itse itsensä mitä todennäköisimmin parantuneena hoitotasapainona takaisin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2017, 22:04:20 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #6 : Toukokuu 28, 2017, 09:28:03 ap »

Suomessa ainakin näyttää diabeteksen hoito menevän teknillisten vempainten ehdoilla. On pumppuja, joita monet eivät sitten saa, on mittalaitteita, joita käydään esittelemässä mutta niitä ei saa. Kun munuaisvaurio, silmävaurio tai infarkti todella häämöttää sitten löytyy kyllä ohjelmia vaurioiden korjaamiseksi. Niiden ehkäiseminen olisi viisaampaa.
Karhu nimimerkki on esittänyt hiilihydraattien vähentämistä, joka on omastakin mielestäni ainut järkevä keino sokeritason saattamisessa TERVEEN IHMISEN tasolle 4...6%.
Yleisellä tasolla ei tulla näkemään vaatimusta sokeritasosta 4...6%. Se on yksittäisten "harrastajien" tavoite, joka myöskin toteutuu. Tässä on ikävää se, että hyvä sokeritaso ei kannusta lääkäreitä myöntämään oikeita mittalaitteita. Kustannuksista hyvän ja huonon hoidon välillä voisi olla laskelmia enemmänkin. Sellainen skenario, että millä tahansa ruokavaliolla ja kehittyneillä mekaanisilla laitteilla sokeritaso tulisi normaaliksi ei tule toteutumaan. Ohessa vertailu eri tavalla diabetekseen suhtautuvien välillä.
http://typeonegrit.blogspot.fi/
Kirjattu

mjarkko

 • Intoilija
 • Viestejä: 284
 • DM1 02/2010. 640G 03/2016 Fiasp
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #7 : Toukokuu 29, 2017, 22:17:41 ip »

En saanut libreä mutta tiedän miten saisin:

Yhdistyksen hallitukseen tms luottamustehtäviin niin saat kaiken mitä kehtaat vain kysyä.
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #8 : Toukokuu 30, 2017, 17:47:18 ip »

mjakko, ERKKU ja sinikka 666 olette oikeassa.
Monenlainen korruptio hallitsee myös meidän muka korruptoitumattomassa maassamme! Ja hyväverkko toiminta kukoistaa.

Tarvitaanko kaikkia hoidossamme jopa yliteknistyneitä vempaimia on myös kyseenalaista,
Kehitys kuitenkin menee koko ajan edes vähän eteenpäin ja sitä kannattaa seurata. Vanhoihin keinoihin eri yksistään voi juuttua, vaikka ne edelleenkin olisivat parempia kuin pussillinenen uusia.

Varsinkin heidän, joiden hoitotasapaino ei ole stabiili on ehdottomasti saatava uusia hoitovälineitä esim. Ruotsin malliin!!!! Erittäin tärkeää, ja pikaisesti julkituotavaa on Ruotsissa jo pitkään ja tiettävästi menestyksellä toteutettu eri ruokavalioiden esittely!!! Ei liene kovin vaikeaa edes neilläkään. Oikeasti se ei vaadi kuin rehellisen ja puolueettoman suomennetun artikkelin vaikka Diabetes-lehdessä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 30, 2017, 18:11:27 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2204
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #9 : Toukokuu 30, 2017, 18:41:19 ip »

      noin  70%  on  sellaisia, jotka ei  ymmarra mita  mittarin nimerot tarkoittaa.     eivat  osaa ja ymmarra  vaihtaa laakitysta, ruokailua  ja liikunntaa.    liian laiskoja mittaamaan oisin.           ei sellaiset tarvitse mitaan  mitaan ihmeellisia  hoito valineita  tai laakkeita.      jos sokerit on yli  8% se tarkoittaa jotta  on  liian tyhma  ja ei halua hoitaa itseaan
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #10 : Toukokuu 30, 2017, 19:44:29 ip »

jester.
Luulen myös, ettei suurin osa ymmärrä mittareiden monia (osittain turhiakin) asetuksia.
Kaikkia ei tarvitsekaan opetella, vaan voi hyvin pysyä perusmittauksissa ja toimia sen mukaan. Varsinkin nuorille ja oppimishaluisille olisi TARJOTTAVA ILMAISEKSI uusia ja varmaksi kokeiltuja "vempaimia". Uskon ja ainakin toivon, että ne johtaisivat parempaan hoitotulokseen ja suurempaan kiinnostukseen itsensä hoitamiseen.

Luulen, että varsinkaan nuoret eivät tarpeeksi ota huomioon hoitonsa vaatimuksia, vaan haluavat olla kuin muutkin. Suklaata, kakkua ja muuta makeaa tekee mieli ja niiden vaatimia inskoja on melkein, tai suorastaan mahdoton arvioida oikein. Tässä helposti luettava Libre ja pumppu voisi olla tarvittava keino. Itse en tiedä, sillä en niitä saa, paitsi rahalla ja sitä ei jemmassa ole

Näillä näkymillä en mitenkään välttämättä uusia välineitä itse tarvitsekaan, mutta turha niitä on myöskään tarjota enää jo monikomplikaatioisille. Ne on saatava käyttöön aikaisemmin!

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 30, 2017, 19:47:48 ip kirjoittanut karhu »
Kirjattu

karhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 190
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #11 : Toukokuu 30, 2017, 20:01:13 ip »

Korjaan vielä tossa aikaisemmin kirjoittamassani jutussa, että piti olla hyväveliverkko, tai miksei nykyisin yhtä hyvin hyväsisarverkosto.
Korjasin. vaikka varmaan sen jokainen tajusi muutenkin.
Kirjattu

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #12 : Toukokuu 30, 2017, 21:58:08 ip »

En ole kehitystä vastaan. Ottaisin kyllä mielelläni käyttööni ala-ja ylärajahälyillä varustetun sokerimittarin. Librestäkin puuttuvat nämä ominaisuudet. Pumpuissa taitaa olla jopa pumppauksessa pysäyttäviä systeemeitä. Mutta se ruokavalio...
Kirjattu

kairankiertäjä

 • Vieras
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #13 : Toukokuu 31, 2017, 05:22:41 ap »

Kun nyt taas tuosta ruokavaliostakin kirjoittelette, niin haluan taas tuoda esiin yksilöllisyyden eri ihmisten aineenvaihdunnassa. Kun vähän kärjistän, tekemällä kaikki ERKUN oppien vastaisesti olotilani on  loistava, samoin kaikkinaiset laboratoriotulokset mukaan lukien munuaiset. Karppaamalla labratulokseni romahtavat. Tuo on kahteen kertaan testattu 4 kk:n dieettinä.

Olen tarkka ruokavaliostani. Noudatan kutakuinkin virallista suositusta siten, että proteiinit on rajattu suosituksen alarajalle ja fosfori 1500 mg vuorokaudessa.
Kirjattu

ERKKU

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 611
Vs: suojaamaton yhteys jne....
« Vastaus #14 : Toukokuu 31, 2017, 07:16:06 ap »

Kairankirtäjälläkin näkyy olevan jämtti ruokavalio joka toimii. Tämä on tarkoitus. Kun tavalla tai toisella saadaan normaali sokeritaso aikaiseksi se on hyvä, eikä sitä pidä miksikään muuttaa.
Kirjattu
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54