KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6915 jäsentä  •  417191 viestiä  •  19934 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Hajonnut, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Kaksi diabetes lasta perheessä  (Luettu 10737 kertaa)

SiruS

  • Vieras
  • Viestejä: 1
Kaksi diabetes lasta perheessä
« : Tammikuu 03, 2017, 10:23:42 ap »

Hei! Löytyykö ketään,jolla olisi kaksi tai useampi ala-asteikäinen diabetes lapsi perheessä? Miten arki teillä sujuu ja pystyykö äiti käymään ihan normaalisti päivätyössä?
Kokemuksia kaipailen,sillä ennen joulua perheen nuorimmainen,nyt 6v. sairastui ja häntä ennen 2v sitten sairastui keskimmäinen lapseni,hän on nyt 8v. Itselleni tässä kohtaa haastellisinta tuntuu olevan oma töihinpaluu ja koulun sekä eskarin alkaminen ensi viikolla..kun tietää sen huolen,järjestelyn,ohjeistamisen ja mahdollisten flunssien yms aiheuttaman lisästressin.
Onko ketään,joka olisi jäänyt pois työelämästä pelkästään lasten diabeteksen takia..?
Kirjattu

dn85

  • Vieras
Vs: Kaksi diabetes lasta perheessä
« Vastaus #1 : Toukokuu 29, 2017, 09:48:04 ap »

Heippa!
Meidän perheessä oli kaksi diabeetikkolasta kun sairastuimme veljeni kanssa ykköstyyppiin noin 20v sitten. Ensin minä ja joitakin vuosia myöhemmin veli. Olimme tosin maalaisperhe, eli joku oli kotona aina. Ei olisi tullut kysymykseenkään että vanhempamme, tai edes toinen heistä, olisi lopettanut työntekoa. Vanhemmille oli varmasti rankkaa, mutta me pärjättiin. Jos sen aikaisella hoidolla sekä tiedolla ja taidolla pärjättiin, uskon että pärjäätte myös tänä päivänä.

Paljon tsemppiä kaikille diabeetikkolasten vanhemmille :), terveisin nyt jo aikuinen ykköstyyppi
Kirjattu

LKeva

  • Vieras
  • Viestejä: 5
Vs: Kaksi diabetes lasta perheessä
« Vastaus #2 : Marraskuu 25, 2017, 00:40:17 ap »

Meillä on vain yksi d-lapsi mutta olen yksinhuoltaja. Jouduin jäämään töistä saikulle puoleksi vuodeksi hänen sairastuttuaan 3-vuotiaana  sillä työuupumus vei voiton. Öiset mittaukset yms ei antanut mahdollisuutta työskennellä. Palasin töihin mutta pian huomasin etten oysty vieläkään työskentelemään uupumatta. Puolen vuoden päästä jäin taas saikulle. No, jaksoin kuitenkin hoitaa hyvin häntä vaikka tuli taloudellinen katastrofi. Hain omaishoidontukea mutta sitä ei myönnetty perusteena se ettei hänen hoitonsa ole arvion tehneiden mukaan sen haasatavampaa kuin terveen samanikäisen. Sitten tipuin tai pääsin kuntoutustuelle kun 300 sairauspäivää oli täynnä. Lopulta saimme apua kastensuojelusta, kun vammaispalveluista eikä terveydenhuollosta saatu vaikka haettiin. Kelan sopeutumiskurssi ei auttanut uupuneen öidin arkea eikä parantumista eikä työhönpaluuta. Nyt on 3 vuotta kulunut ja pystyin palaamaan töihini 40% työajalla. Pikkuhiljaa kohti kokotyöaikaa vaikkei se,ehkä ole enää mahdollista tuon vakavan uupumistilan jälkeen. Toivon että muut perheet saavat enemmän tukea kuin me saimme.
Kirjattu
 

Linkkejä
Lääkehoito onnistuu yhdessä

Julkaistu 08.10.2019 | 15:07