KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Vauvakuumeilijat 2017  (Luettu 45744 kertaa)

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #45 : Toukokuu 10, 2017, 21:59:12 ip »

Kummallista kun kaikilla tuntuu olevan niin eri suositukset eri asioiden suhteen! Itse kävin viikko sitten naisten klinikalla raskauden suunnittelussa (d.hoitajan idea ja todella hyvä sellainen! Suosittelen kaikille varsinkin ensimmäistä lastaan haaveileville, jos sellaiseen mahdollisuus on!) Naikkarin d.hoitaja oli sitä mieltä, että olen tiputtanut verensokereita aivan liian kovaa tahtia ja nyt kk sisään saan tiputtaa 8.1->7.6 jottei silmät kärsisi yhtään enempää! Ja kuulemma sitten kun tuo 7.6 labran verikokeista saadaan, voimme jättää kondomin käytön kokonaan pois, eli jättää ehkäisyn kokonaan. Itse olen elänyt siinä ajatuksessa, että hobiksen pitäisi olla alle 7.5! Tietenkin mitä lähempänä 6-7, niin aina vaan parempi :)
Ja tuosta foolihaposta: naikkarin d.hoitaja selitteli, että foolihapon syönti pitäisi aloittaa viimeistään, kun huomaa olevansa raskaana, koska ruoasta saa jonkun verran b-vitamiinia kuitenkin.. Mutta hyvä olisi aloittaa se vähän aikaisemmin. Itse olen lukenut, että sen syöminen kannattaisi aloittaa 3kk ennen raskautumista. Noh, määräsivät minulle 5mg foolihapot ja viikon verran olen niitä nyt syönyt!
Olen vuorotyöläinen ja lakisääteiset tauot sain pitää niin kauan kunnes joku tuli häiritsemään.. Mutta kuun alusta alkaen olen ollut lomautettuna ja lomautus tulee kestämään loppu syksylle saakka. Tässä viikon aikana olen kyllä huomannut miten paljon helpompaa sokereiden hallitseminen on, kun ei ole töissä, eikä stressitaso ole yhtä korkea! Joten kovasti tsemppiä mariannikalle!
Mutta tsemppiä myös kaikille muillekin <3
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 10, 2017, 22:08:15 ip kirjoittanut Miitu88 »
Kirjattu

consequence

 • Aloittelija
 • Viestejä: 35
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #46 : Toukokuu 19, 2017, 19:41:35 ip »

Suositukset vaihtelee kyllä ihan sanojasta, sen oon huomannut. Edellinen lääkäri sanoi, että 7,5 on raja ja nykyinen että sinne tasan seiskaan pitäisi päästä. En tiedä onko kevätstressi vai mikä, mutta vauva-ajatukset on nyt olleet taaempana mielessä. Sen myötä olen lipsunut sokereissakin. Lisäksi harmittaa hobiksen paranemisen myötä edelleen ylöspäin hiipivä paino kun ei energiaa enää menekkään korkeilla sokereilla hukkaan 😑 Parin viikon päästä muutto ja sitten taas miehen kanssa saman katon alla, veikkaan että kesän elän vielä ihan rauhassa ja katsellaan miltä näyttää sokerit sitten syksyllä. Ellei pikkusiskon pian syntyvän vauvan myötä taas ala kuumeet nousta 😄
Kirjattu

mariannika

 • Vieras
 • Viestejä: 16
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #47 : Heinäkuu 04, 2017, 11:00:27 ap »

Täälläpäs on ollut hetken aikaa hiljaista!

sinikka666 tsemppiä sokereiden parantamiseen!  :) On se aina vaan oma hommansa saada sokerit tasapainoon, ja se tasapainon hakeminen stressaa myös välillä turhankin paljon.

Miitu88 kiitos tsempeistä! Tosiaan tuntuu niin paljon vaihtelevan paikoittain nuo sokerisuositukset. Kiva kuulla, että sokerit on parempaan päin. Pianhan tekin jo varmaan pääsette aloittamaan vauvanteko puuhat  :)

consequence kummasti tää kesäkin menee ihan hujahtamalla ohi  :)

Sokeritasapainon löytäminen on ollut nyt töiden puolesta itsellä haastavaa. Töissä tulee näin lämpimillä ilmoilla varsinkin, insuliinimäärien pienentämisestä huolimatta tosi paljon hypoja. Sen lisäksi lakisääteisten taukojen puitteissa esim. insuliinin pistäminen tarpeeksi paljon ennen ruokailua on melko haastavaa. Foolihappoa aloin syömään kesäkuun alussa ja vauvanteko meillä on nyt kuitenkin virallisesti aloitettu  :) On tää vaan piinaavaa odotella, että alkaako ne kuukautiset vai ei  ;D
Kirjattu

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #48 : Heinäkuu 06, 2017, 13:24:09 ip »

Täällä on tosiaankin ollut juu hiljaista.
Kävin eilen labrassa ja hobis oli 61mmol, eli 7.7. Sanoivat naikkarilta, että melkein vois jo luvan raskautumiselle antaa, kun on niin lähellä jo rajaa, mutta laitetaan nyt kuitenkin vielä syyskuun alkuun labrat ja katsotaan sitten uudestaan  :( Eli vielä tässä joudutaan näköjään odottelemaan..
consequence voisin hyvin kuvitella kuumeesi taas nousevan, kun saat siskosi pikkunyytin syliisi, on niillä pikkunyyteillä vaan niin valtava vaikutus  ;D
Ja onnea mariannikan piinaan  ;)
Kirjattu

Amanda

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #49 : Heinäkuu 08, 2017, 15:13:00 ip »

Mä taidan liittyä tähän keskusteluun. Vauvakuume on ehkä väärä sana, mutta koitan saada itselleni passelit arvot niin, että raskaus olisi turvallisesti mahdollinen, jos siltä tuntuu. Hoidatan mun DM1 yksityisellä lääkärillä tällä hetkellä. Sairautta takana 26 vuotta. Sain juuri käyttöön Freestyle Libren enkä varnaan koskaan oo tsekannut arvoja näin usein!
Kirjattu

sinikkap

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #50 : Heinäkuu 13, 2017, 16:43:34 ip »

Libre ollut käytössä kolme tuntia! Myös raskaudensuunnittelulle varattuna oma lääkäriaika diabetespolille muutaman viikon päähän. Hilaan miekkosen mukaan sinne  8) Ongelmana olleet aamuiset korkeat arvot, jospa nyt näkis tällä librellä että mitä ne sokerit öisin puuhailee.

Aika moni some-persoona (youtubettaja jne) raskaana tai just saanut lapsen, kuten Sofia Laurentilla pikkunen poika ja The realm of maria odottaa toistaan, toki eivät diabeetikkoja ole mutta heidän elämäänsä kun seurailee niin jotenkin vieläkin parempi motivaatio tähän sokeritasapainon löytymiseen ja pitämiseen on, että vois tehdä terveen penikan ehkä jossain vaiheessa  ;D
Kirjattu
10/2011 ->
Levemir
Fiasp
Libre

consequence

 • Aloittelija
 • Viestejä: 35
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #51 : Heinäkuu 18, 2017, 19:24:07 ip »

Miitu88, samoissa hobiksissa mennään täällä. Kävin eilen hoitajalla ja arvoon 7,7% oli minullakin nyt noussut... (maaliskuussa oli 7,2) Opettajan kesälomaa vietellessä arjen rytmi katoaa kokonaan ja on tullut juhlittua ja syötyä hyvin...

Kummasti kyllä ei ole vauvakuumeinen olo palaillut, pikemminkin kadonnut nyt kun on enemmän noiden pienten kanssa viettänyt aikaa. Ehkä suurin syy kuitenkin isommat elämänkysymykset ja tunteiden heittelyt :D Olen pikemminkin pelännyt oman vapauden menettämistä kuin kaivannut hoidettavaa nyyttiä, huomaa sokereistakin vauvamotivaation laskeneen.

mariannikalle tsemppiä jännitykseen! :) ja kaikille muille sokeritsemppailuun. Saan itse Libren noin kuukaudeksi elokuun alussa käyttöön. Jospa se ja arkirytmi korjaavat sokeritkin takaisin parempaan suuntaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 18, 2017, 19:27:51 ip kirjoittanut consequence »
Kirjattu

Järvinen83

 • Vieras
 • Viestejä: 23
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #52 : Heinäkuu 26, 2017, 08:27:38 ap »

Heips! Tää vauvakuumeilija päätti jättää ehkäisyn ja heti seuraavassa kuussa olinkin raskaana.. Raskaudelle sain luvan jo aiemmin keväällä. Nyt on rv 6 (siis ihan alussa vasta..) ja neuvolaan menen ensi viikolla ja lääkärille kahden viikon päästä. Mihin ryhmään täällä minun pitäisi nyt siirtyä? Raskaana olevien kuulumiset 2016 vai pitäisikö olla uusi ryhmä raskaana olevien kuulumiset 2017?

Ainakaan vielä ei ole ollut verensokereiden kanssa mitään ihmeellisyyksiä, libre on käytössä ja kätilödiabeteshoitaja jonka kanssa juttelin puhelimessa sanoi että jos sitä sensoria ei olisi käytössä niin he hakisivat sitä minulle, koska sen avulla saa niin paljon paremmin seurattua verensokereita, mikä on ihan totta! On todella epäreilua ja hölmöäkin jos sellaista ei kaikille raskaanaoleville tulla myöntämään!

Vähän jännittää miten tässä käy. Milloin uskaltaa kertoa kellekään? Jos tuleekin keskenmeno? Iltaisin varsinkin tulee kaikki asiat mieleen (toiveet ja pelot) ja tuntuu ettei saa nukutuksi. Pitänee yrittää mennä vain päivä kerrallaan.
Kirjattu
__________________
d1 14 vuotta takana.
Levemir+Novorapid
Libre

Eline

 • Jäsen
 • Viestejä: 136
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #53 : Heinäkuu 30, 2017, 15:21:49 ip »

Onnittelut Järvinen83! Tulin kuokkimaan tuolta raskaana olevien ketjusta, en tiedä mikä systeemi on mutta ainakin tuonne 2016 ketjuun voi toki tulla jos ei kukaan halua perustaa uutta ketjua.

Itse olen kertonut raskaudesta 12. viikon tietämillä aiemmissa raskauksissa mutta viime kertaisen keskenmenon raskausviikolla 12+1 jälkeen ei sitten huvittanutkaan kertoa kun vasta myöhemmin, suurimmalle osalle vasta rakenneultran jälkeen, joillekin ennen sitä jos oli tilanne sellainen että olisi ollut vaikea peitellä asiaa. Oman fiiliksen mukaan kannattaa toimia.
Kirjattu
D1 since 2000

Järvinen83

 • Vieras
 • Viestejä: 23
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #54 : Heinäkuu 31, 2017, 12:59:38 ip »

Milloin ensimmäinen rakenneultra tehdään? Onko diabeetikoilla tähän jotain poikkeusta? Pitäisikö perustaa uusi ketju vuodelle 2017..?
Kirjattu
__________________
d1 14 vuotta takana.
Levemir+Novorapid
Libre

Eline

 • Jäsen
 • Viestejä: 136
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #55 : Heinäkuu 31, 2017, 20:41:33 ip »

Ensimmäinen virallinen ultra (niskapoimu/nt-ultra)
on viikon 12 tietämillä ja rakenneultra viikon 20 tietämillä. Olen sellaistakin kuullut että jossain päin Suomea diabeetikot pääsee varhaisultraan aiemmin kuin 12. viikolla mutta eipä ainakaan täällä Helsingissä.

En osaa sanoa juuta enkä jaata uuden ketjun perustamiseen paitsi eipä siitä varmaankaan ainakaan haittaa ole.  :)
Kirjattu
D1 since 2000

Nallekarhu

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #56 : Elokuu 16, 2017, 12:18:00 ip »

Täälläkin kuumeillaan. Mulla on D1 ollu 22vuotta. Viimiset 4vuotta sensoroiva inskapumppu. Sensoria käytän satunnaisesti kun saan siitä ihottumaa ja niitä ei kauheasti saa.
Yritystä takana 1v 9kk. Keväällä alkoi lapsettomuustutkimulset. Ollaan molemmat hieman yli 30. Kesä kynnyksellä oli hobis vähän huonontunu ( 8.2 ) ku liikunta väheni ja aina töissä. Jospa se nyt ens kk ois parempi taas,  luotto ainaki  on kova.
Kirjattu

mariannika

 • Vieras
 • Viestejä: 16
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #57 : Syyskuu 04, 2017, 12:53:40 ip »

Kirjoittelu tänne on taas jäänyt kiireistä johtuen! Tervetuloa kaikille uusille  :)

Ihan oli pakko tulla tänne ilmoittamaan, että vkonloppuna sain tosiaan tietää olevani raskaana. Vaikea tätä on vielä sisäistää, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa ajan kanssa. Meillä tosiaan 3.kierrosta tärppäsi. Tosi alussahan tässä ollaan vasta ja pelottaa ja kauhistuttaa, mutta silti niin mahdottoman onnellinen olo. Pitää yrittää vähän himmailla tätä innostusta  :)

Toivottavasti saataisiin tästä ketjusta monen monta plussa-uutista <3
Kirjattu

Miitu88

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #58 : Syyskuu 04, 2017, 23:17:27 ip »

Onnittelut Mariannikalle plussasta  ;)
Meillä nyt kävi sillein, että sain diabeettisen silmän verkkokalvon sairauden ja lääkäri kehotti odottamaan lasten teossa, kunnes silmäni ovat rauhoittuneet.. Hoidoissa olen nyt kesällä käynyt (muutama laserhoito sekä kerran piikitettiin molempiin silmiin eyelyn nimistä lääke-ainetta). 12.10 on kontrolli käynti silmistä ja silloin tiedetään, että pitääkö hoitoja jatkaa vai saataisiinko jo lupa raskautumiselle.. Rasittavaa, kun jo vuoden verran odotellut lupaa, eikä millään malttaisi enää odottaa  :-\  Onneksi tuohon kontrolli käyntiin on enää reilu kuukausi aikaa  :)
Librenkin sain maaliskuun lopulla, mutta viime kuukaudet on mennyt sen kanssa tapellessa, kun saan siitä niin pahat allergiset reaktiot, että sensori tippuu muutamassa päivässä.. Käsi lähtee turpoamaan ja märkimään! Nyt oon kokeillut kaikennäkösiä eri kikkoja tuohon, mutta mikään ei tunnu auttavan  :'(
Kirjattu

mariannika

 • Vieras
 • Viestejä: 16
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #59 : Syyskuu 07, 2017, 12:43:00 ip »

Miitu88 kyllä tuo odottaminen on vaan oma hommansa ja varmasti henkisesti varsin kuluttavaa. Onneksi kuukausikin menee tosi nopeasti! Voi harmi, että sulla on käynyt noin libren kanssa, se kuitenkin on hirveen kätevä käytössä, mutta eihän sille mitään voi, jos ei pysty pitämään  :-\ Tsemppiä!!  :)
Kirjattu
 

Linkkejä