Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6915 jäsentä  •  417191 viestiä  •  19934 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Hajonnut, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)  (Luettu 185377 kertaa)

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13895
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #795 : Toukokuu 28, 2016, 09:49:13 ap »

Oisko kellään raparperireseptejä?
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #796 : Toukokuu 28, 2016, 11:11:45 ap »

Tein eilen raparperipiirakkaa, mutta ilman reseptiä eli löin vain aineet yhteen. Hyvää tuli, vaikka oli liian kauan uunissa ja meni melkein mustaksi, mutta kun oli jäähtynyt, se olikin ihan hyvää. Tuttava oli tehnyt ravintolapäivänä raparperi-jauhelihapiirakoita, mielenkiintoinen kokeilu ja hyvää oli ollut.

Ai niin, tuli ehkä väärään osioon, kun en ole reseptityyppejä, eiliseen piirakkaan laitoin aika paljon myös lesettä, niin tuli vähän kuitupitoisempi.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13364
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #797 : Toukokuu 28, 2016, 13:05:16 ip »

Pohja:
100gr voita/margariinia
1 muna
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl kauraryynejä
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl kermaviiliä/ maustamatonta jogurttia
2rkl sokeria
1 muna
4 dl raparperinpaloja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna, vatkaa vielä hetki. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet. Asettele raparperipalat pohjan päälle, kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia.

Pohjasta tulee mukavan rapsakka kauraryynien ansiosta, eikä tarvita valkoisia höttöjsuhoja kuin siteeksi.
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17441
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #798 : Heinäkuu 01, 2016, 20:04:41 ip »

Coleslaw-salaatin tekijöille kesäinen vinkki: Lisää valmiiseen salaattiin viimeisenä reilusti tuoretta tilliä silputtuna. Ai että tekee hyvän säväyksen ;)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Kelmi

  • Intoilija
  • Viestejä: 323
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #799 : Heinäkuu 07, 2016, 16:33:11 ip »

Mikä makeutusaine sopisi marjojen pakastamiseen? Pakastin mansikoita viime vuonna ilman sokeria: karmeita.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17441
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #800 : Heinäkuu 13, 2016, 11:28:00 ap »

Itse kun en halua makeutusaineita käyttää niin rippasen ihan vähän tavallista sokeria marjojen, lähinnä mansikoitten ja vattujen päälle. Muita marjoja en makeuta.

Ehkä Stevia kävisi?
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Kelmi

  • Intoilija
  • Viestejä: 323
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #801 : Heinäkuu 13, 2016, 18:17:20 ip »

Pistettiin  sokeria ripaus. Steviaa olen kuullut monien moittivan, kuulemma paha sivumaku. En tiedä, onko perää.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17441
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #802 : Heinäkuu 14, 2016, 10:36:53 ap »

Olen maistanut Stevialla maustettua limsaa ja jukurttia ja kyllä se läpi maistuu. Todennäköisesti näin kävisi sitten makeutusjauheellekin.

Pieni ripaus tavallista sokeria on mun mielestä tässä kohtaa ihan ok ratkaisu. :)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Ultsi

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3824
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #803 : Heinäkuu 15, 2016, 16:07:26 ip »

Äskoo, tuohon antamaasi raparperipiirakan ohjeeseen liittyen. Ilmeisesti täytteen kermaviili/jugurttiosuuden  voisi kai korvata tuorejuustolla. Raparperin sijaan mustikkaa?
Kirjattu
D2

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2143
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #804 : Heinäkuu 29, 2016, 01:00:34 ap »

    levitetaan  riisi puuroa  pizzan pohjalle  ja  paistetaan.    tulos  on    Karjalan   pizza
Kirjattu

Kelmi

  • Intoilija
  • Viestejä: 323
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #805 : Heinäkuu 31, 2016, 16:03:52 ip »

Mikä olisi hyvä kantarellikastike ohje. Tein netin ohjeen mukaan, mutta siinä ei maistunut sieni yhtään, ainoastaan kerma!
Kirjattu

Taitsa

  • Veteraani
  • Viestejä: 1401
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #806 : Heinäkuu 31, 2016, 16:45:04 ip »

    levitetaan  riisi puuroa  pizzan pohjalle  ja  paistetaan.    tulos  on    Karjalan   pizza

Voi voi, ei ihme,että jesterillä korkeat sokerit. Tuolla menolla et kauan kestä,yritä nyt ottaa itseäsi niskasta kiinni ja lopeta hiilareiden ylenpalttinen syönti.
Kirjattu

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #807 : Heinäkuu 31, 2016, 16:49:31 ip »

Mikä olisi hyvä kantarellikastike ohje. Tein netin ohjeen mukaan, mutta siinä ei maistunut sieni yhtään, ainoastaan kerma!
Viime kerralla en laittanut oikeaa kermaa, vaan suurustin pienellä määrällä jauhoja ja sekaan ruokakermaa ja liraus vettä. Maistui kerrankin sienelle, eikä kermalle!  :)
Kirjattu

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1014
Vs: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #808 : Heinäkuu 31, 2016, 22:22:54 ip »

    levitetaan  riisi puuroa  pizzan pohjalle  ja  paistetaan.    tulos  on    Karjalan   pizza

Aivan loistavaa Jester, kiitos! Sopiskohan tuohon palanpainikkeeksi rasvaton maitojuoma?
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury
 

Linkkejä








Lääkehoito onnistuu yhdessä

Julkaistu 08.10.2019 | 15:07