Kohtauspaikka > Diabetes ja ravinto

kehokuuri

(1/2) > >>

kani:
Heippa, onko kukaan kokeillut tuommoisia ns. kehokuureja ja kuinka ne ovat toimineet D1 tapauksilla? Kakkosille niistä lienee apua enempikin.

Bebe:
Tarkoitatko jotain puhdistuskuureja? Paastoa tms?

röllipetteri:
En ala uutta ketjua tekemään, joten kommentoin tähän että juuri testaan lyhyttä vesipaastoa ihan mielenkiinnosta ja samalla tulee keholle puhdistautumista ja resetointia. Hieman taustaa: rasvat jossain 13:ssa, D1 jotain 10 vuotta ja voimatreeni kolme kertaa viikossa. Ruokavalio ollut jo vuosia vähähiilarinen eli alle 100 per päivä ja keväisin yleensä noin 50 per päivä että pääsis kesäkuntoon. Mulla sokerit pysyy paljon peremmin balanssissa vähähiilarisella.

Paastojahan ei siis todellakaan suositella D1 tyypeille, mutta en pidä eläinkokeista joten mieluummin ihmiskokeita ja vielä itsellä.

Jos omia matalia ei tunnista niin ei kannata paastota.

ELI jos hoitotasapaino on hyvä ja ymmärtää että alisokerit TULEE VÄÄJÄÄMÄTTÄ jos pitkäaikainen tai basaali pumpussa ei ole kohdillaan niin kyllä tätä näköjään voi D1:nenkin testata.

Pumpusta joutui kahteen otteeseen säätämään perusannos tunniksi nolliin kun sokrut oli neljän pinnassa ettei katkea mataliin tämä kokeilu. Sitten tiputin noilta ajankohdilta 0.05 basaalia eli samallahan tässä voi kalibroida basaalin kohdilleen. Aloitin paaston maanantai iltana ysin ja kympin välissä ja muutoin jo maanantaina olin aika rasvapainotteisella makrolla kun viikonloppuna oli överi hiilarimättöä (suklaata ja herkkuja ehkä jopa yli 200 hiilaria mikä on mulle överi) , mistä nyt vaan tulee paska fiiilis koko keholle.

Nyt on takana 32 tuntia ja olo ihan hyvä. Yöllä hikoili jonkun verran ja aamusokerit oli 4.2. Laitoin illalla ennen nukkumaanmenoa tunniksi pumpun lähes nolliin kun iltasokeri oli myös neljän pinnassa. Eli tuosta vois päätellä että myös yöbasaalia sais napsun tiputtaa, mutta siinä ja siinä.

Pahin hetki oli duunin jälkeen kun MM-futista katteli ja koko ajan teki mieli jotain suuhun laittaa ja ajatukset pyöri ruoan parissa. Tuo oli tiedossa ja tuota helpottaa jos on valmiiksi jo ketoosissa ja itse mielestäni olin ainakin hengityksen perusteella maanantai iltana. Mitään päänsärkyä tai huonoa oloa ei ollut (valmiiksi ketoosissa auttoi), mutta joillekin noitakin tulee. Vettä tuli juotua joku 3 litraa päivän aikana ja nyt aamulla mennyt jo litra jos teet lasketaan mukaan. Tästä jatkan eteenpäin ihan fiiliksen mukaan...

Onko tässä järkeä? Ei varmaan mutta itse tykkään kokeilla eri asioita ja tämä nyt vaan oli yksi niistä joita en ole vielä kokeillut. Jos olisin täysin terve ja hieman ylimääräistä rasvaa niin vesipaasto olisi mun valinta painonpudotukseen, koska viikossa saa noin 5-7 kiloa kerralla pois ilman että tarvitsee kuukausia kärvistellä nälän kanssa. Toki paaston jälkeen pitää olla järki päässä ettei kaikki tule heti takaisin.

rasvis:
Ei osa-aika tai vesipaastossa ole ongelmaa ykköselle kunhan on tietoinen ja tunnistaa kehonsa/aivonsa hypo ym.tuntemusten suhteen ja osaa tiputtaa inskoja ja mittailee tarpeeksi. Kahvia juon ja sen puute paaston aikana tuo vieroitusoireita, jos ei malta tiputtaa sitä pois vähitellen ennen paastoa. Eikä sen juominen paastollakaan painonpudotuksen kannalta ole merkitystä. Täytyykin ottaa paasto heinäkuussa, nyt on on n.10cm liikaa vatsaa, kun tullut liikaa syötyä ja juotuakin.

röllipetteri:
Oma paasto päättyi 42 tunnin jälkeen kun sokrut pääs laskemaan alle neljään. Aika lailla toi basaali laskee paastossa joten vois koittaa semmosta 70% heti lähdöstä sydeemiä seuraavaksi ja sitte nmieluummin korjailee korkeita jos tarvii. Sensori tietenkin auttais kontrollia. Ei olis muuten ollut vaikeuksia jatkaa mutta tuli itsekkin teetä ja yksi kahvi juotua, joka joidenkin mukaan haittaa niitä itseparantumis prosesseja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta