Kohtauspaikka > Diabetesliitto

Hintojen vertailuista.

(1/3) > >>

pæve:
Kysyisin liitolta, onko kukaan teistä tehnyt tutkimusta ns. tavallisen vs-mittailun ja sensoroinnin kustannuserosta todellisuudessa?

Tarkoitan, onko verrattu hinnan vaikutusta esim hobbiksen parantumiseen pidemmällä aikavälillä. Sillä hoitoväsymys mitata 10:kin kertaa vrk:saa kroonisesti vrt sensorointi parilla kolmella kalibroinnilla on aivan eri luokkaa.

Jos tämän suhteuttaa parantuneeseen hoitotasoon, ja lisäsairauksien vähentymisestä johtuviin kustannuksiin, uskaltaisin väittää sensoroinnilla pääsyävän todellisuudessa edullisempaan hintatasoon, vaikka äkkiseltään vaikuttaakin kalliimmalta menetelmältä.

Esimerkkinä voi käyttää vaikka itseäni. Ainoa tapa päästä pistoshoidolla edes tyydyttävään hoitotulokseen, vaati todella 10-12 mittausta/vrk, jolloin liuskakulutkin ovat suuret. Pumppuhoidolla mittauksia ei voi juurikaan vähentää alle 6-8 kpl/vrk, jos halutaan säilyttää realistinen käsitys siitä, missä mennään.

eventyr:
Todella kiinnostava kysymys, olen tätä itsekin pohtinut hankittuani omaan piikkiin sensorointijärjestelmän ja todettuani, että se on todellakin hintansa arvoinen. Eli jollei tätä ole vielä selvitetty, olisi kyllä hyvä tutkimuskohde.

äskoo:
Kiinnostava tosiaan, mutta kovin laajaa tutkimusta ei varmaan pystytä tekemään niin kauan kun meillä ei ole diabetesrekisteriä? Diabetesliitollahan ei myöskään ole mitään pääsyä terveysrekistereihin. Joten jäljelle jäisi vain potilaan omakohtaisiin käsityksiin perustuva haastattelututkimus?  :-\

Toukokuu1965:
Kaikkien kudoksissahan sensori ei valitettavasti toimi niin hyvin, että voisi luottaa käyrään ja tehdä vain nuo kalibroinnit.

Nyt omalla kohdallani kun reuma on temppuillut paljon, on ollut pakko jatkuvan sensoroinnin rinnalla mittailla sokereita 10-12 kertaa/vrk.

Tilanne muuttuu kipujen myötä niin nopeasti, että sensori ei aina ehdi mukaan ja jotta saisin pidettyä suurimman osan sokereista edes siedettävällä tasolla on vaan pakko mitata. :(

rasvis:
Ei tarvita mitään uusia diabeteskustannuksia ainakaan yhteiskunnan maksettavaksi, hankkikoot sensorit omalla rahallaan ken niitä tuntee tarvitsevansa.
Ite mittaan sokrut silloin tällöin ja tiheämmästä seurannasta tuskin mitään hyötyisin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta