KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Mitä teille kuuluu? (osa 5)  (Luettu 451933 kertaa)

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13921
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3450 : Kesäkuu 08, 2020, 15:51:34 ip »

Meillä nähtävästi syksyllä muuttuu aspa sellaiseksi, että en halua olla enää ks. firmassa töissä. Enkä usko, että moni asiakaskaan tykkää, itse en tykkää, kun sellaista saa joistakin paikoista. Nyt on ollut ihan kivaa, kun saa olla etänä. Pomot vielä miettivät, onko tämä uusi normaali vai palattaisiinko vanhaan. Eivät ihan pysy perässä kaikessa  ::) Nyt onneksi mennään hallituksen suosituksien mukaan.
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1585
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3451 : Kesäkuu 17, 2020, 14:33:10 ip »

Riskiryhmäläisenä on tullut oltua sisällä 10 viikkoa putkeen. En ole ovesta ulos mennyt. Eikä ole korona-oireita ollut. Kohtapuoleen voisi ulkona käydä. Onneksi on ollut tietokone ja Internet. Ei ole aika tullut pitkäksi. Eikä seinät ole kaatuneet päälle.

Ulkoilu on ehdottomasti kannatettava asia, niin sielulle kuin ruumiille. Itse kävin koko kevään ajan ulkoilemassa. Asun sen verran periferiassa pääkaupunkiseudulla, että on onneksi ollut tilaa ulkoilla ilman pelkoa väentungoksesta. Ulkoilmassa etäisyyttä pitäen tartuntariski on vähäinen. Mihinkään korkean riskin paikkoihin eli kauppakeskuksiin, julkisiin liikennevälineisiin ja muihin ruuhkaisiin sisätiloihin en ilman oikeaa syytä edelleenkään mene, ja pakollisiin asiointeihin on varattuna hengityssuojaimia. Onnellista kuluttajaa minusta ei siis toistaiseksi tule, ja mitä olen omaa kuplaani seurannut, aika moni riskiryhmäläinen ja riskiryhmäläisen omainen näyttää ajattelevan samalla lailla. Itselläni riskiä nostavat verisuonikomplikaatiot ja erityisesti munuaisten vajaatoiminta.

Todella harmillista, että STM jo varhaisessa vaiheessa hirttäytyi maskivastaiseen agendaansa. Varsinkin pääkaupunkiseudulla maskisuositus joukkoliikenteessä ja ruuhkaisissa sisätiloissa olisi voinut olla juuri se puuttuva pala keinovalikoimassa, jolla riskiryhmäläisillekin olisi saatu turvallisemmat olot liikkua ihmisten ilmoilla ja pääkaupunkiseudun tartuntatilanne painetuksi nopeammin alas.

Oli aika jännä huomata, miten rajoitusten purku toi hetkessä yleisen "ohi on" -fiiliksen. Yhtäkkiä turvavälien pito oli muisto vain, kun väki alkoi parveilla kaupoissa, puistoissa ja terasseilla. Osa mediaa oli kiitettävästi mukana tätä fiilistä luomassa. Mutta kun tästä ei ainakaan toistaiseksi ole ollut seuraamuksia, niin ehkäpä sitten just as well ja oli turha huoli. Nythän Suomen koronatilanne on aivan uskomattoman hyvä; eilen neljä ja tänään viisi uutta tartuntaa eikä yhtään kuolemaa. Onko se sitten kesän ansiota - lämmintä ja kosteaa ulkoilmaa sisätilojen kuivan ilmastointi-ilman sijasta ja auringosta D-vitamiinia?

Kesän kuluessa ja alkusyksyllä alkaa näkyä miten varsinkin matkustusrajoitusten purku vaikuttaa Suomen tautitilanteeseen. Toivottavasti tilanne pysyy vakaana.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3452 : Kesäkuu 18, 2020, 18:47:56 ip »

Kesän kuluessa ja alkusyksyllä alkaa näkyä miten varsinkin matkustusrajoitusten purku vaikuttaa Suomen tautitilanteeseen. Toivottavasti tilanne pysyy vakaana.

Syksyllä voi tulla uusi aalto. HUS:in epidemologi kuvaili tätä kesäaikaa 18.6.2020 Hesarissa välirauhaksi koronaepidemiassa.

Olin muuten 12 viikkoa sisällä ja tarkemmin ottaen 85 vuorokautta. Nyt olen vielä vähän varpaisillaan kun olen alkanut käydä kaupungilla. Taloyhtiön kokoukseen unohtui ottaa maski. Niin, että vähän jännityksessä tässä on pari kolme viikkoa. Kokouksessa pyrittiin toki pitämään vähintään 2 m turvaväliä. Mutta ei se niin paljon ollut minun ja vieruskaverien välillä.
Kirjattu

Reiska

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3180
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3453 : Kesäkuu 18, 2020, 19:02:55 ip »

Syksyllä voi tulla uusi aalto. HUS:in epidemologi kuvaili tätä kesäaikaa 18.6.2020 Hesarissa välirauhaksi koronaepidemiassa.
Asko Järvinen ja se yksi THL:n asiantuntija ovat minusta hyviä tyyppejä ja sanovat asiat suoremmin kuin muut, erityisesti poliitikot, jotka yrittävät kaunistella asioita jotta äänestäjät eivät pahastuisi.

Harva uskaltaa sanoa että sellaista kuin viruksen tukahduttaminen täysin niin on turha haaveilla enenkuin rokote on saatu.

Harmittaa myös tämä spekulointi että milloin se toinen aalto tällä viruksella oikein tulee vai tuleeko.
Toinen aaltohan riippuu siitä miten rajoituksia höllennetääm ja miten vapaasti aletaan taas rajoituksissa löysäämään eli
mehän ne tartuntojen nousut ja laskut itse säädellään.
Kirjattu
D1 vuodesta 1977, pumppu 80-luvulta lähtien.
A-C Spirit Combo + Aviva Combo vuodesta 2012. A-C Insight 3/2020.
Humalog vuodesta 1996, vastaava Liprolog 9/2019. PumpCart/Novorapid 3/2020.
Libre/MiaoMiao/xDrip+ 8/2018. Dexcom G6 sensori/G6 appi/xDrip+ 3/2020.
Nightscout ja Android APS 12/2018.

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1772
 • Levemir, Liprolog, D1
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3454 : Kesäkuu 22, 2020, 19:35:45 ip »

Julkisissa = bussi + lähijuna kipittelin tänään, mutta valitsin paikan, jossa ihmiset eivät puhuneet. Tuo kännyyn juttelu on paha, kun sylki roiskuu monella, eivätkä itse tajua ???

HKIssä kävin uimassa juhannuksena, ja paljon oli ihmisiä rannalla, muttei liikaa. Kauempana eli Hietsuun en nyt uskaltaudu. Maalla saaressa oli helppo uida koko toukokuu tutulla porukalla :D Toivottavasti vähenevät tartunnat maailmalla kesän myötä, mutta "syys/talvipuolella" = maailman eteläpuolella Brazilia jne virus jatkaa vauhdikkaasti eli "luonnolliseen häviämiseen" en ihan usko. Eihän tuo toinen tuleminen ole, vaan samaa aaltoa edelleen mielestäni (1. ei ole vielä loppunut, eri osissa piikki vain eri aikaan).
Kirjattu

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3455 : Kesäkuu 23, 2020, 18:54:29 ip »

Viime viikolla lähdin ulos 85 vuorokauden sisälläolon jälkeen. Harvinaisen vähän näkyi maskeja. Ensimmäisenä päivänä kolmella. Toisella kerralla yhdet aasialaiset laittoivat maskin päähän kun näkivät minuilla sellaisen. Tänään tiistaina kävin Itiksessä ja vain yhdellä oli maski. Stoan akiolla oli paljon ihmisiä pöytien ääressä. Kyllä sitä tuntee itsensä vähän erikoiseksi kun käyttää FF2-tason maskia.

Ehkä en käytä maskia kuin julkisissa kulkuvälineissä ja ihmismassassa.
Kirjattu

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1585
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3456 : Kesäkuu 28, 2020, 07:44:46 ap »

Taloyhtiön kokoukseen unohtui ottaa maski. Niin, että vähän jännityksessä tässä on pari kolme viikkoa. Kokouksessa pyrittiin toki pitämään vähintään 2 m turvaväliä. Mutta ei se niin paljon ollut minun ja vieruskaverien välillä.

Viime viikkoina Helsingissäkin on ollut niin vähän uusia tartuntoja, että erittäin suurella todennäköisyydellä kaikki on ok. Ja sitä parempi, jos kokoustitte ulkona, missä virus laimenee ilmaan tehokkaasti. Sisätiloissa 1 metri on parempi kuin ei mitään, 2 metriä parempi kuin yksi, 4 metriä parempi kuin kaksi – yskäisy voi kantautua neljän metrin päähän (suomalaisryhmällä on vankkaa aerosoliosaamista ja erinomaisia mallinnuksia asiasta). Tältä kannalta tuo kahden metrin sääntö saattaa kyllä *pahimmillaan johtaa vääränlaiseen turvallisuudentunteeseen*.

Japanilaisilla on hyvä "kolmen C:n" infografiikka. Sellaiset ruuhkaiset sisätilat joissa viivytään kauan ja korotetaan ääntä melun yli, esimerkiksi yökerhot, ovat suuren riskin paikkoja. Samaten kohonnut riski on sisäliikuntalajeissa, joissa hengästytään voimakkaasti.@ D1-1978: Amerikoiden tilanne on tällä hetkellä aivan hirveä, ja Aasiassa tartuntatapausten määrä on taas alkanut nousta. Ei todella ole virus katoamassa mihinkään. Silti kannattaa tukahduttaa. Tai pitää huoli että epidemia hiipuu. Tai pitää tartuttavuusluku alle 1:n. Tai miksi strategiaa haluaakaan nimittää  :) .

Espoossa metrovaunut ovat kuulemma ainakin ajoittain tupaten täynnä ja jengi pälättää kännyköihinsä. En mene. Sikäli ikävää vain, että kun Länsimetro tuli, Etelä-Espoosta loppui tehokkaasti suurin osa bussiliikenteestä. Ollaan kotikulmilla sitten.

Somessa on muuten liikkunut mielenkiintoinen väite, että uutta koronavirusta olisi koko maailmassa viitisen grammaa – siis että pari teelusikallista virusta olisi pannut koko maailman polvilleen. Aika kiehtova ajatus. Muun muassa tästä asiasta Suomen Kuvalehden jutussa Olli Vapalahdesta. Kiinnostava juttu kaikin puolin.

Nyt, koronatilanteen ollessa Suomessa ehkä vielä hetken suvantovaiheessa, oli hyvä aika koota yhteen se mitä tämän omituisen ja välillä ahdistavan kevään aikana on aiheesta muistiinpanoihin tarttunut, ja ajattelin että miksipä en laittaisi sitä palstantäytteeksi tännekin. Osa 1 on nyt testamentattuna koronaketjuun.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1585
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3457 : Heinäkuu 07, 2020, 23:34:44 ip »

Tänä keväänä ja kesänä on tullut katsotuksi paljon luontolivekameroita. Saimaan ja Seilin sääkset ovat olleet seurannassa jo monta vuotta.

Saimaan naaras on täydellinen emo: se hautoo tuimana ja hievahtamatta räntäsateessa niin kauan kuin tarvis on, suojaa poikaset sateelta ja tuulelta ja varjostaa auringolta. Koiras tuo väsymättä ruokaa pesään ja on niin innokas hautoja, että naaras joutuu tuuppimaan sitä pois. Pari onnistuu vuosi vuoden perään kasvattamaan kolme poikasta maailmalle. Tämän vuoden poikaset ovat jo ehtineet teini-ikään: poikaspuku vaihtuu nuoren linnun höyhenpuvuksi ja lentoharjoituksia tehdään yhä päättäväisemmin.

Seilin pesintä surullista kyllä epäonnistui tänä vuonna, kun koiras katosi. Jonkin aikaa pesällä käytiin kamppailua kahden uuden isäntäkokelaan välillä, mutta nyt tilanne on vakiintunut. Uusi isäntäkokelas on selvästi nuori; kerrankin se lennätti kaksi tuntia naaraan lahjakalaa, kun vaistot eivät vielä antaneet myöten lahjoittaa ruokaa pois, vaikka kosiomenot olisivat sitä edellyttäneet. Nyttemmin lahjoittaminen on jo onnistunut. Jäämme odottamaan ensi vuoden pesintää.

Seilin kamera on toiminnassa ympäri vuoden, myös pesimäajan ulkopuolella. Syksyisin ja talvisin pesällä käy variksia ja tiaisia. Merikotkankin olen nähnyt kevättalvella. Näkymä Seilissä on minusta vuodenajasta riippumatta upea. Käykäähän joskus vilkaisemassa, valaistus on usein aivan yliluonnollisen kaunis. Pohjoisessa näkyy laivaväylä, ja olen hankkinut laivaliikennesovelluksen tietääkseni mikä laiva siellä milloinkin on kulussa. Turun sataman kamerasta voi sitten katsoa samojen laivojen saapumista perille. Ja lähtevien laivojen kanssa sama juttu toisin päin.

Ylemmässä kuvassa Olof ja Malin kun kaikki oli vielä hyvin.

Hyvää jatkoa kaikille.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54