KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Mitä teille kuuluu? (osa 5)  (Luettu 448826 kertaa)

Kaisa81

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2703
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3435 : Tammikuu 29, 2020, 10:45:42 ap »

Viime vuoden loppu ja tämän vuoden alku oli tosi rankkaa aikaa monestakin syystä, mutta nyt alkaa vihdoin olemaan taas asiat kunnossa, ainakin kovasti toivon niin. Päivä on jo paljon pidentynyt ja olo on mukavan keväinen, vaikka ihan varmasti se talvi vielä tuolta tulee. Ja kyllä haluaisin edes vähän päästä lasten kanssa pulkkamäkeen.

Lapset on vielä pieniä, mutta kuitenkin jo niin isoja, että elämä on aika helppoa ja mukavaa. Yhdessä voi tehdä tosi paljon kaikkea kivaa ja lapset on keskenään ihan parhaita kavereita. Huomaan kyllä, että lasten kasvaessa myös vauvakuume sen kun vaan nousee. Tosin en usko, että mulle enää koskaan lisää vauvoja tulee. Ikääkin on jo sen verran, että alkaa aika loppua. Ja elämä tällä porukalla sujuu tosi hyvin.

Reilu kuukausi sitten vaihdoin Apidran Fiaspiin ja sen myötä verensokeritasapaino on kyllä parantunut. Pahoja hypoja ei ole nyt ollut eikä myöskään mitään kamalan korkeita lukemia. Suurin piirtein 90 % ajasta ollaan tavoitteessa ja mun mielestä se on kyllä tosi hyvin.

Sensorin teipit on ehkä ruvennut ärsyttämään ihoa tavallista enemmän ja vähän pelottaa, jos se menee pahemmaksi. Libren käyttö piti aikoinaan lopettaa, koska iho ei kestänyt reilun vuoden käytön jälkeen enää ollenkaan. Tällä hetkellä mun iho ei kestä tavallisia laastareitakaan, joita käytän lapsilla pieniin haavoihin ja muihin ruhjeisiin. Päivän laastarin käytön jälkeen iho on ihan rikki ja kipeä ja aivan kuin palanut. Toivottavasti sensorien kanssa ei tulisi noin pahoja ongelmia, koska en kyllä tiedä kuinka pärjäisin ilman sensoria.
Kirjattu

netta

 • Vieras
 • Viestejä: 2
  • Lehtitarjoukset.com
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3436 : Helmikuu 04, 2020, 15:49:48 ip »

Hyvää kuuluu, työt maistuu ja alkaa painon putoaminenkin näkymään kunnolla kasvoissa :)
Kirjattu

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3437 : Helmikuu 23, 2020, 03:56:39 ap »

Juteltiin tuolla muutama kuukausi sitten geeneistä ja dna:sta. Minä sain nyt yhden geenitestin tulokset. Niissä oli mm. kohonnut riski Age-related macular degeneration. Se johtuu yhdestä mutaatiosta kromosomissa 1. Olen aiemmin teettänyt myös toisenlaisia terveystestejä. Siellä oli kohonnut riski diabetekseen. Se tieto ei yllättänyt kun diabetes-diagnoosi oli jo tehty muutama vuosi aiemmin.  ;D Nyt tuo ikään liittyvä silmänpohjan rappeutuma ei ehkä ole yhtä vahva asia kuin diabeteksesta johtuvat silmänpohjan muutokset, joista on havaittu alkavia muutoksia. Ja kahden vuoden välein kuvaukset. Pitääpä siellä mainita tuosta testituloksesta.

Malkoinen tujaus intoa tuli selvittää muita testin tuloksia. Joten hyvää kuuluu.
Kirjattu

pake10

 • Jäsen
 • Viestejä: 126
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3438 : Maaliskuu 02, 2020, 01:56:17 ap »

Kohtalaisen hyvää kuuluu, mutta väsymys tuntuu painavan. Nyt lomalla, vaikkakin ihan täysi työ on itsensä hillitsemisessä, kun tekisi mieli opiskella.  ;D Sokerit kuitenkin tykkäävät ja kevättä odotellaan innolla.

Onnittelut netalle! Painonpudotus kelpaisi tännekin, jospa sitä kevään mittaan motivoituisi.  ::) :D
Kirjattu
DM I vuodesta 2005
Accu-Chek Spirit Combo 12/2012
Medtronic MiniMed 670G 6/2019 →
Fiasp & Metforem

aazie

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 518
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3439 : Maaliskuu 09, 2020, 10:27:36 ap »

Aika tavanomaista kuuluu. Pitkä sokru 50, eli olikos vanhan mukaan 7.8 ja lekuri sanoi kohtalaisen hyväksi. Muita vaivoja sit ilmaantunut, tavallisia yli 60:lle.
Kirjattu
Veni Vidi Vici

Kaisa81

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2703
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3440 : Maaliskuu 25, 2020, 09:00:11 ap »

Kevät etenee kovaa vauhtia, päivä pitenee ja aurinko paistaa koko ajan enemmän ja enemmän. Lasten kanssa on ihana käydä puistossa, pyöräilemässä ja vain luonnossa liikkumassa, tutkimassa ja ihmettelemässä. Ollaan kyllä nautittu keväästä ja ulkoilusta nyt kun se ainakin vielä on sallittua.

Mun työsopimusta jatkettiin vuoden loppuun. Ei tarvi enää tänä vuonna murehtia töistä ja toimeentulosta. Töissä on mukavaa, töitä on paljon ja palkka tulee tilille säännöllisesti joka kuukausi. Varsinkin tällä hetkellä siitä täytyy olla erityisen kiitollinen.

Ollaan pysytty terveinä. Vaikka tällä hetkellä riehuu koronan lisäksi aika paljon muitakin tauteja, niin ollaan onneksemme vältytty vielä sairastelulta. Käsiä on pesty niin ahkerasti, että meinaa ihan pakosta kädet kuivua korpuiksi. Jos vielä muistaisi rasvatakin.

Varsinkin tämmöisellä hetkellä olen erityisen onnellinen siitä, että en ole yksin. Vaikka tulisi millainen karanteeni, ulkonaliikkumiskielto tai jotain vielä hankalampaa, niin yksin ei tarvi siitä selvitä. On ihana mennä iltaisin nukkumaan omien rakkaiden ihmisten viereen ja kun kavereita ja tuttavia ei nyt voi tavata, niin oman perheen kanssa sentään saa vapaasti touhuta kaikkea mukavaa. Esikoinenkin oli nyt erityisen iloinen pikkuveljestään. Vaikka puistossa ei nyt voikaan omien kavereiden kanssa leikkiä, niin pikkuveljen kanssa saa leikkiä niin paljon kuin jaksaa.

Tämänhetkinen tilanne on ihan kamala. Se masentaa, ahdistaa ja vähän pelottaakin, mutta kaikesta huolimatta onneksi tässä elämässä on kuitenkin vielä paljon myös onnen ja ilon aiheita.
Kirjattu

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3441 : Maaliskuu 26, 2020, 00:47:06 ap »

Olen ollut nyt lähes 1½ viikkoa kotona neljän seinän sisällä. Ruokatarvikkeita on. Maito loppui ja join kahvia jo mustana.

Katsoin Nappinaapurista, että tässä lähellä on joku ilmoittanut korona-apuna käydä riskiryhmissä oleville ihmisille kauppareissuja. Kysyin häneltä ja hän lupasi käydä kaupassa. Lähetti vastauksen 11:30, jossa hän kyseli lähinnä maksumenetelmää. MobilePay olisi ollut ok. Minä luin sen viestin 12:30 ja kun mietin, miten minä saisin vastauksen hänelle, huomasin koko ilmoituksen kadonneen kartalta.  :-\ No, ei se ole ensimmäinen kerta. Somen luotettavuus on tuota luokkaa.

Sitten yksi tuttu lupasi tuoda haluamiani elintarvikkeita kaupasta. Toi kaksi isoa kassillista syötävää. Täällä on nyt oikeastaan juhlat kun sai juoda kahvia maidon kanssa sekä muutama leipäpala makkaran kanssa. Makkaraa en muuten syö, kuin tosin harvoin nykyään.

Hienot fiilikset siis! Aion pysytellä sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista. Olen täältä pystynyt osallistumaan monenlaiseen juttuun netin kautta. Kun tuo koronan pahin aalto on ohi, niin voisi ajatella ulos menemistä ja mahdollisesti julkisissa kulkuvälineissä liikkumista.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 26, 2020, 00:48:56 ap kirjoittanut Pläski »
Kirjattu

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8014
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3442 : Maaliskuu 27, 2020, 19:44:40 ip »

Kun tuo koronan pahin aalto on ohi, niin voisi ajatella ulos menemistä ja mahdollisesti julkisissa kulkuvälineissä liikkumista.

Toivottavasti aika ei käy pitkäksi odotellessa    ;D

Nyt on vihdoin aikaa käydä läpi ikivanhoja papereita ja seuloa niistä todella tärkeät - ja sitten heittää roskiin kaikki vähemmän tärkeät dokumentit (ja niitähän piisaa)    ::)

Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3443 : Huhtikuu 04, 2020, 17:06:10 ip »

Toivottavasti aika ei käy pitkäksi odotellessa    ;D

EI ole vielä käynyt pitkäksi. Nyt on tullut oltua sisällä 2½ viikkoa. Sain tehtyä yhden useita tunteja intensiivistä työtä vaativan projektin loppuun. Seuraavaksi voisi siivota pöydältä pinon papereita. Niiden selvittely ja mapittaminen vie aikaa. Sitten pitäisi varmistaa tietokoneen varmuuskopiointi kuntoon.
Kirjattu

Taitsa

 • Veteraani
 • Viestejä: 1421
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3444 : Huhtikuu 10, 2020, 19:53:00 ip »

Ei ihmeitä kuulu. Eilen parin turbon ( pakokaasuahdin); 13 litraisia vaihto . Samalla enduloskoopilla sylintereiden tarkistus, Mitsubishi V12. Polttoaineventtilit,venttiilinvälykset...että silleen. Huomenna Vuosaareen,hydrauliikkasystemiin tiivisteiden vaihto...

Päästäistä en juhli,möksällä kyllä voisi sunnuntaina käydä,pihahommia.
Kirjattu

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13921
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3445 : Huhtikuu 24, 2020, 20:49:34 ip »

Kotona oltu, pari viikkoa ollut aika raskaita. Tänään oli yt-neuvotteluista info. Eilen myös joku tuloskatsaus, hyvin menee, työntekijät lomautetaan vaan ja työt kasautuu. Oon miettinyt kovasti irtisanoutumista, mutta paska kostautuu sitten työkavereille :( Ja mä tykkään niistä :D Purin oloani esimiehille, kun sattuivat soittamaan. Onneksi koko suku on terveenä, myös ulkomailla asuvat.
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Kaisa81

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2703
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3446 : Huhtikuu 28, 2020, 10:54:03 ap »

Tänään vielä töitä ja sitten on viikko vapaata. Meillä on jatkunut arki aika samanlaisena kuin ennenkin koronasta huolimatta. Töissä käyn edelleen ja lapsi on päiväkodissa. Töissä on kyllä helppo pitää useammankin metrin turvaväli muihin ja käsidesipulloja on siellä täällä. Lapsen on päiväkotiryhmässä on 4 lasta ja 3 aikuista ja muiden ryhmien kanssa ei olla tekemisissä. Kaupassa käyn edelleen itse enkä ole ryhtynyt tilaamaan ruokia kotiinkuljetuksella. Tosin nyt käyn kaupassa vain pari kertaa viikossa ja lähinnä vain omassa lähikaupassa. Ennen saatoin käydä kaupassa ihan päivittäin hakemassa vaikka maitotölkin tai jotain muuta pientä. Nyt on onneksi kevät ja valoisaa, niin ei sitä ole edes samalla tavalla kaivannut mitään ihmeellisiä menoja, vaan pelkkä ulkoilu on kyllä riittänyt. Mutta onhan tämä tilanne silti tosi raskas ja tuntuu, että ei oikein meinaa jaksaa. Koronan lisäksi elämäntilanne on tällä hetkellä muutenkin aika kurja. Ahdistaa ja itkettää aika usein eikä se johdu koronasta.

Olin suunnitellut, että mennään lasten kanssa mun vanhempien luokse juhlimaan vappua. Yleensä ollaan vietetty vappu lasten isän sekä isänpuoleisten isovanhempien kanssa mutta tänä vuona se ei onnistu. Isovanhemmat on ikänsä ja sairauksiensa puolesta karanteenissa ja lasten isä omien ongelmiensa vuoksi hoitolaitoksessa. Mun vanhempien vappumenot korona myös perui, joten oli hyvä tilaisuus kerrankin mennä sinne vapun viettoon. Mutta sitten mun Helsingissä asuva isosisko ilmoitti tulevansa vapuksi Turkuun. Ja ilmoitti myös, ettei halua, että minä ja lapset ollaan silloin vanhempien luona. Mun sisko on itse lapseton eikä hirveästi jaksa pienten lasten aiheuttamaa melua ja hulinaa. Sen lisäksi mun sisko ilmoitti syyksi koronan. Hän siis pelkää, että saa multa koronan, koska edelleen koronasta huolimatta käyn töissä ja kaupassa ja vähän muuallakin. Mun siskohan itse tekee etätöitä ja tilaa ruuat netin kautta kotiin. Eli siis en olekaan tervetullut vapuksi mun vanhempien luokse, vaikka siitä oltiin jo mun vanhempien kanssa puhuttu. Mun mielestä on erittäin epäreilua, että mun sisko voi päättää tuommoista. Kaiken lisäksi Helsingin koronatilanne on huomattavasti pahempi kuin Turun, joten hän voisi myös ihan hyvin itse tuoda sen tuliaisena Turkuun. Tällä hetkellä vappu masentaa aika tavalla. Kaiken lisäksi mun sisko meinaa poikkeuksellisesti viipyä vähän pidempään eli tulee jo vapunaattona puolen päivän aikaan ja lähtee kotiin vasta maanantaina, joten en pääse edes viikonloppuna käymään mun vanhempien luona.
Kirjattu

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13921
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3447 : Toukokuu 15, 2020, 21:07:59 ip »

3 päivää lomautettuna, tätä "lomaa" on kuulkaas odotettu  8) Mä oon niin väsynyt, kun en ole saanut kahteen vuoteen irtiottoa töistä. Viime kesänä, kun olin lomalla, työkaveri kyseli ohjeita melkein joka toinen päivä ja mä palauduin henkisesti töihin. Nyt laitoin viikolla sen tekemään päivän työt ja tekemään hommat ohjeen kanssa. Ei tullut yhtään kysymystä, yllätys. Maanantaina lähden mökille ja suljen puhelimen :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Pläski

 • Veteraani
 • Viestejä: 1975
 • ♂ D2
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3448 : Toukokuu 25, 2020, 17:32:12 ip »

Riskiryhmäläisenä on tullut oltua sisällä 10 viikkoa putkeen. En ole ovesta ulos mennyt. Eikä ole korona-oireita ollut. Kohtapuoleen voisi ulkona käydä. Onneksi on ollut tietokone ja Internet. Ei ole aika tullut pitkäksi. Eikä seinät ole kaatuneet päälle.
Kirjattu

Nanku

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 795
Vs: Mitä teille kuuluu? (osa 5)
« Vastaus #3449 : Kesäkuu 07, 2020, 14:30:25 ip »

3 päivää lomautettuna, tätä "lomaa" on kuulkaas odotettu  8) Mä oon niin väsynyt, kun en ole saanut kahteen vuoteen irtiottoa töistä. Viime kesänä, kun olin lomalla, työkaveri kyseli ohjeita melkein joka toinen päivä ja mä palauduin henkisesti töihin. Nyt laitoin viikolla sen tekemään päivän työt ja tekemään hommat ohjeen kanssa. Ei tullut yhtään kysymystä, yllätys. Maanantaina lähden mökille ja suljen puhelimen :)
Toivottavasti sä löydät jonkun sellaisen työn, joka ei ime ihan kaikkia mehuja tai sit perustat oman firman. Töitä se oma firma teettää tunneissa ja vastuussa enemmän, mutta ainakin saa päättää minkä kokoisen kahvimukin juo ja mihin aikaan päivästä, eikä tarvitse kuunnella organisaation johdon veetuilua.
Kirjattu
-mennään läpi harmaan kiven vaikka fiksummat ymmärtää sen kiertää <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
 

Linkkejä