KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417089 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016  (Luettu 41416 kertaa)

Kissamyssy

 • Aloittelija
 • Viestejä: 36
 • D1 Vuodesta 1990
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #75 : Toukokuu 16, 2016, 11:19:03 ap »

Ok joo kävin mä noissa testeissä sitten! Ja nipt-testissä mikä on vähän tavallista seulontaa tarkempi. Rakenneultrassa kaikki ok/normaalia, vauva vastaa viikkoja, mutta lääkäri mainitsi että käynnistys/leikkaus mahdollisesti rv 36-38, ihan vaan koska diabetes. Stressi noista rakennemuutoksista ainakin helpotti :) Nyt voikin huolestua kaikesta muusta :D
Kirjattu

Annis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 44
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #76 : Toukokuu 16, 2016, 15:55:53 ip »

Nykyisinhän on diabeetikon suosituksia uudistettu ja niissä lukee että viimeistään 38 viikolla käynnistettäis tai tehtäis sektio. Mutta en mä ole kuullut että jo 36 viikoille suositeltais. Sillonhan ei ole edes keuhkot tarpeeksi kypsät. Eri asia on jos on jotain häikkää.
Kirjattu

Marikki75

 • Vieras
 • Viestejä: 4
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #77 : Toukokuu 16, 2016, 23:37:59 ip »

Hei!

Tervetuloa uudet odottajat mukaan!

Täällä kerrytetään raskausviikkoa 16. Väsymys loppui aikalailla viime viikon aikana. Nyt jaksaa taas kukkua vaikka tietokoneella muun perheen nukkuessa  :D

Perjantaina on toinen neuvolakerta. Ensi viikolla ultra, jota odotan kyllä jo kovasti, näkee pienen ja kehityksen :)
Pikkuisen liikeet tuntuvat jo vaikka hentoja toki vielä ovatkin, ovat tuntuneet jo pari viikkoa, kohdun ollessa eteenpäin kallistunut. Ihana illalla rauhoittua enempi olemaan paikoillaan ja tuntea pikkuiset perhosen siipien lepatusmaiset liikeet alavatsalla :)

Niskapussiultran ja verikokeiden tuloksista ei kuulunut lääkärin soittoa, eli niissä ei kait ollut sitten mitään poikkeavaa.

Sokerit pysyvät aika hyvin kohdillaan. Joskus nousee sokerit yli 10, se tuntuu tosi korkealta vaikka tietää että niitäkin voi joskus tulla. Yhden kerran oli pari viikkoa sitten sokeri 25! En yhtään tajua mikä sen nosti, mutta olin ihan järkyttynyt. Onneksi puolen tunnin päästä oli laskenut 17 ja siitä pian normilukemiin. Tuli tunne että APUA!!!!! Kauheen korkea ja heti huoli päällä.  Normaalisti kun ei nouse koskaan edes yli 15.

Minusta olisi hyvä jos käynnistys tehtäisiin tuolloin 38 viimeistään. Poika oli aikanaan niin iso. lähes viisi kiloa kun ultrassa ei huomattu kasvua ollenkaan, kun ihan lähellä rv 40 vasta. Harmitti iso paino vaikka sokerit oli olleet hyvät. En haluaisi päästää raskautta yli rv 38 jos saisin itse päättää....

Hyvää toukokuun jatkoa odottajat! Ihana kuulla teistä kaikista aina täällä <3 Marikki


Kirjattu

Pussukka-81

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1186
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #78 : Toukokuu 17, 2016, 15:17:05 ip »

Moikka kaikille!

Meillä ei ollutkaan tällä kertaa riittävästi onnea matkassa. Eilen todettiin keskeytynyt keskenmeno. Varhaisultrassa oli vielä kaikki hyvin, tosin alkio vastasi pienempää mitä laskujeni mukaan olisi pitänyt olla. Syke kuitenkin näkyi. Tämä kokoasia jäi kuitenkin vaivaamaan niin paljon, että halusin käydä vielä yksityisellä parin viikon kuluttua tsekkaamassa tilanteen. Oma intuitio siitä, ettei kaikki ole kunnossa, osui tällä kertaa valitettavasti oikeaan. Sykettä ei enää ollut ja alkion kasvu oli todennäköisesti pysähtynyt noin pari viikkoa sitten varhaisultran aikoihin. Silloin taisi siis olla jo lopun alkua ilmassa. Nyt odottelen äitipoliaikaa tyhjennykseen, jotta saataisiin tämä raskausmateriaali ulos. Tällä viikolla olisi tullut rv 10 täyteen.

Mieli on arvatenkin kurja ja ahdistunutkin. Itsesyytökset ovat aika voimakkaasti läsnä, vaikkei tämä itseaiheutettua millään tavalla voikaan olla.
Mutta kyllä mä vielä tänne palaan!  8)

Aurinkoista kesää kaikille ja onnea odotuksiin! :-*
Kirjattu
DM1 vuodesta 1986
Pumpussa Humalog

Kissamyssy

 • Aloittelija
 • Viestejä: 36
 • D1 Vuodesta 1990
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #79 : Toukokuu 18, 2016, 12:28:39 ip »

Osanotto pussukalle :( En ihan täysin samassa tilanteessa ole ollut, mutta vauvan menettäneenä ymmärrän. Voimia <3
Kirjattu

Rousku

 • Vieras
 • Viestejä: 5
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #80 : Toukokuu 18, 2016, 15:39:08 ip »

Hei,
Olen uusi palstalla, joskin seurannut jo raskauden alusta saakka tätä. Voimia pussukalle keskenmenon kanssa, kurjaa. :(

Olen 13. viikolla raskaana ja perjantaina np-ultraan menossa. Kovasti jännittää, vaikka vielä viikko sitten kun ultrattiin kaikki oli hyvin. Ennestään minulla 1,5 v lapsi, silloinen raskaus meni kaikinpuolin hyvin, joskin sektioon päätyi lopulta. Tässä raskaudessa ollut vähän enemmän pahoinvointia ja väsymyksen kanssa hieman enemmän kovilla, kun en ole illalla raaskinut työpäivän jälkeen päikkäreitä ottaa.

Kovasti mietityttää jo synnytys vaikka vasta näin alussa raskaus onkin, ajatus toisesta sektiosta ei houkuttele, mutta toisaalta tuskin käynnistyy itsestäänkään riittävän ajoissa... Onko täällä ketään, jolla olis käynnistetty yhden sektion jälkeen?

Verensokerien kanssa oon pärjännyt ihan hyvin, hobis on ollut hyvä 47, ja sokeritkin suht tasaiset. Nyt meinaa rueta tosin nousemaan, täytyy varmaan rueta liikkumaan enemmän ettei insuliinit karkaa pilviin. Esikoista odottaessa urheilin tosi paljon, mut nyt on jäänyt kyllä paljon vähemmälle kun meinaa painaa syyllisyys siitä jos ei lapsen kanssa vietä vapaa-aikaa. Ja varmaan myös ihan laiskuutta. :D Mut ehkä pitää nyt vaan jo ajatella itsensä aktiivisemmin kahden lapsen äitinä ja että liikunta on satsaus tän toisen hyvinvointiin. ;)
Kirjattu

Annis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 44
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #81 : Toukokuu 18, 2016, 19:26:31 ip »

Pahoittelut pussukalle ja voimia käsittelyyn.

Tervetuloo Rousku!

Mä kävin sektion ekasta raskausmyrkytyksen, perätilan ja ison koon vuoksi. Toisesta tuli sektiopäätös 35 viikolla kun kasvoi kans isokokosena ja edellisestä sektiosta oli puolitoistavuotta aikaa, niin ei lääkkeellistä käynnistystä suositeltu.
Kirjattu

Pikkukuu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 26
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #82 : Toukokuu 18, 2016, 19:56:50 ip »

Voi kuinka ikävä ja kurja juttu Pussukka :'( harmi, että noin kävi. älä turhaan itseäsi syytä asiasta. Voimia ja jaksamisia sinne :)
Kirjattu

Fenix79

 • Aloittelija
 • Viestejä: 37
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #83 : Toukokuu 19, 2016, 10:22:07 ap »

Jaksamista Pussukalle! Tosi kurjaa!

Kirjattu

TheBun

 • Intoilija
 • Viestejä: 330
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #84 : Toukokuu 19, 2016, 11:46:56 ap »

Jaksamisia Pussukka-81  :-*

Tervetuloa mukaan Rousku :)

Huoh... Voihan hormoonien myllerrys ja tunteiden vuoristorata... Olotila jo et mie jotain paniikkikohtausta tässä saan. Niinkin pienestä asiasta (tai isosta miten sen nyt ottaa) kun en tiedä saanko ketään synnytykseen mukaan. Rv 27+2 ja hätähän asialla ei ole ja varmaan järjestynee sit myöhemmin kun selviää miten synnytän yms. Mut siis tosiaan itkettää, ahdistaa, tuntuu etten saa happee... Ja äiteen kanssa kun juteltiin niin tuntuu et äitillä ei ymmärrys riitä miks haluan jonkun mukaan synnytykseen. (Äiti siis itse ei kaivannut ketään mukaan, mut mie kyl kaipaan) Ja muutenkin kun tunteet pomppii millon itse pääpirun raivohuudosta, maanisdepressiiviseen oloon ja välillä itken hullunlailla vaikka syytä ei olis. Tai siis vaikkei syytä olis millekään tunteen purkaukselle mutmut... No ne HORMOONIT.....

Fenix79, vakuutuksen pitäs saada diabeetikonkin vauvalle, riippuen vakuutusyhtiöstä. Itse yritän hakea Pohjolasta kun muutkin vakuutukset on siellä.

Tuosta diabeetikon synnytyksestä. Riippuen raskauskohtaisesti, että miten pitkälle antavat mennä. Ekassa raskaudessa synnytys oli rv 39+4 ja silloin paljon puhuttiin et diabeetikoilla käynnistellään rv 38 tienoilla. Mut poitsulla mikään hätä masussa ollut niin oli pitempään. Nyt kun on tuo yksi sektio tehty niin rv 36 tehdään synnytystapa-arviointi et miten mennään. Jos nyt sektioon päädytään niin jatkossakin todennäköisesti sektio tulee jos lisää lapsia meinataan saada. Ja keuhkot kypsyy eritavalla suht joka lapsella :) ja jos joutuu rv 36 synnyttämään/sektioon niin kyllä kortisonilla tarvittaessa kypsytellään keuhkoja :)

Rousku, mielellään eivät yritä käynnistää, jos on sektio taustalla. Ettei repeämiä yms. tulisi. Tässä kun on lukenu kaikkea mahdollista sektioista, kun jos vaan onnistuisi niin mahdollisimman heti tämän raskauden perään haluaisimme ainakin vielä yhden vauvan. Mut jos tämä päätyy sektioon niin taisi mielellään olla et vuosi ennen kuin uudelleen yrittää raskautua. Mut kysyn kyllä asiasta sitten synnytyslääkäriltä tai sitten jälkitarkastuksen tehneeltä lääkäriltä.

Ja sit muuten kuulumisia täältäpäin. Eilen kävin neuvolassa ja hyvin on asiat. Hemppari 134, verenpaine 111/72, painoa ei ole tullut kuukauteen lisää yhtään. Kohdunpohjan korkeus on hirmu iso viikkoihin nähden. Niinkuin oli edellisellä käynnilläkin, mut äitipolilla ultrassa kaikki kun hyvin niin kasvaa tosiaan vaan vauhdilla tuo kohtu kun toinen raskaus ja uusi äitipolikäynti on ensi viikolla. Asukas liikkuu niin kovin et koko maha heiluu. Oli pari päivää vähän rauhallisempaa niin eilen ja tänään on sitten liikkunu senkin edestä.
Ja väsymys... Se on tullut takaisin. Miun on pakko nukkuu taas pitkät päikkärit joka päivä tai muuten nukahdan istualleen. Ja syödä pitää joka välissä tai sitten ei hermo kestä yhtään mitään, vaikkei verensokerit alhaalla olisikaan. Maha tuntuu hirmu pinkeältä ja toinen vissiin päällä painaa rakkoon niin paineen tunne on aika kova välillä tuolla. ja alapääkin tuntuu ihmeelliselle et pitänee kysyä äitipolilla et onko alapää kypsempi jo synnytykselle tai jotain.... Vai mistä johtuu.
 Oi ihanaa on tämä raskaus  ::) Mut en kyllä luopuskaan tästä vaikka kaikkee on.  ;D
Kirjattu
D1 vuodesta 1989
Insuliinipumppu Accu-Check Spirit (1.9.2012-24.9.2013)
Insuliinipumppu Paradigm Veo (24.9.2013-4.9.2017)
Insuliinipumppu Minimed 640G (4.9.2017 alkaen) Humalogilla
Nivelreuma vuodesta 2011

TheBun

 • Intoilija
 • Viestejä: 330
Vs: Raskaana olevien TALVIkuulumiset 2016
« Vastaus #85 : Toukokuu 19, 2016, 15:43:20 ip »

Ainiin ja unohtu mainita ihan julmetunmoinen närästys ollut.

Ja aloitin tuossa uuden otsikon meille. Raskaana olevien kuulumiset 2016 niin ei tartte olla joka vuoden ajan kohdalla vaihtamassa  :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1989
Insuliinipumppu Accu-Check Spirit (1.9.2012-24.9.2013)
Insuliinipumppu Paradigm Veo (24.9.2013-4.9.2017)
Insuliinipumppu Minimed 640G (4.9.2017 alkaen) Humalogilla
Nivelreuma vuodesta 2011
 

Linkkejä