Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416775 viestiä  •  19914 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Riistaruokareseptejä, kiitos!  (Luettu 3737 kertaa)

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13858
Riistaruokareseptejä, kiitos!
« : Joulukuu 13, 2015, 09:29:55 ap »

Ostimme puolikkaan poron, mitähän tuosta tekisi tai lähinnä, millä poro maustetaan? Käristystä otin, sisäfileen, luita lihoineen ja jotakin muuta, mitä nyt en muista. Me jaettiin 3 talouteen tuo puolikas, ehkä ensi kerralla sitten kukin ottaa oman puolikkaan  ;D
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17432
Vs: Riistaruokareseptejä, kiitos!
« Vastaus #1 : Joulukuu 13, 2015, 09:49:11 ap »

Oi mitä herkkuja!  :)

Mä maustan poronkäristyksen ainoastaan suolalla ja mustapippurilla, uunissa hauduttamisen ajaksi lorautan sekaan pari desiä olutta, (äidiltä opittu).

Riistan maku on niin hyvä, että en lähtisi peittämään sitä voimakkailla mausteilla. Porokeittoon laittaisin suolan ja pippurin lisäksi mausteeksi vaan persiljaa.

Dadda varmaan olisi paras neuvonantaja pororuoissa!  :)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: Riistaruokareseptejä, kiitos!
« Vastaus #2 : Joulukuu 13, 2015, 10:29:07 ap »

Eilen tein nuudelisopan porosta ja suppiksista keittojuuresten kanssa. Muutoin poroa pannulle, ruskistus VOISSA. Käyttö jälkeen normisti.

Metsässä retkikeittimellä helppo hyvä on vedessä(kiehuva) ensin muutama hetki pelkät lihasiivut ja suola, sitten lisäät vain riisit. Älyttömän hyvää! Käytän UB:n kolmen minsan riisiä retkioloissa, kotona voi hifistellä pidemmällä keittoajalla.

 Sama toimii peruna-juureslohkoilla. Samoin "karjalanpaistina" naudan tilalla. Muista lihan olevan aika rasvaton, lisää silavaa, tai sitä voita.

Jos haluat hifistellä, katso reseptejä riista.fi tai riistaruokia.fi. Muistaakseni martat.fi on myös hyviä ohjeita.

Piirakoihin oikein hyvää, etenkin jos on vasaa. Käytä kebeb-tyylisesti. Sopii erityisen hyvin kasvisten, suppisten/kanttarellien kanssa (muut sienet pitää ensin valmistaa) ja sipulin kanssa.

Jos luut jäi sulle myös, ota ne talteen, saat keittämällä ihan parhaan lihaliemen. Samoin saat t-luupihvejä, jos pystyt itse sahaamaan :) Rautasaha on hyvä kotioloissa!
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 13, 2015, 10:32:50 ap kirjoittanut peeve »
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13858
Vs: Riistaruokareseptejä, kiitos!
« Vastaus #3 : Joulukuu 13, 2015, 21:24:33 ip »

Me saatiin liha paloitettuina, näitä luita tuli iso kasa, otin jokusen itselleni, että saan juuri lihaliemen tehtyä. Fileen paisoin äsken, aattelin iltapalana nauttia, huomenna loput eväänä, ehkä. Systeri otti kyljyksentapaiset, kyselin, että oliko sitä jauhelihaa, kun meille ei tullut sitä, oli senkin ottanut. Sovussa tuo jaettiin ja mä aattelin, että jossei kaikkea tullutkaan. Tältä myyjältä systeri on aiemminkin ostanut, että on ihan ok tavaraa. Suola ja pippuri on vakiomausteet kaikkeen, ei siis tarvinnut etsiä jotakin muuta :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja
 

Linkkejä