Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417082 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Ohrarieska  (Luettu 13327 kertaa)

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Ohrarieska
« : Elokuu 20, 2015, 14:08:12 ip »

Kaipailisin Kajaani-oulu seudun reseptiä ohrarieskalle, siis rieskahan on se littana, pizzan paksuinen leipä...  Rieska kun tarkoittaa eri asioita eri puolilla suomea!
Perunarieskan ohjekin olisi mieleinen.
Elämäni parhaan rieskan olen syönyt Vaalalaisen emännän tekemänä :)
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2015, 21:07:18 ip »

Löysin siul tälläsen:

Ohrarieska



(3 rieskaa)

5 dl piimää

1 tl suolaa

1 dl vehnäjauhoja

7 dl ohrajauhoja

Sekoita suola kylmään piimään. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavaa. Leivo taikinasta kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lättyä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista rieskat 300 asteen lämmössä noin 5 minuutin ajan. Kääri valmiit rieskat leivinliinan sisään. Tarjoa voin kanssa.
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #2 : Elokuu 20, 2015, 21:09:19 ip »

Perunarieska (Marttojen):

3 dl perunahiutaleita
4 dl vettä
(tai noin 4 dl perunamuusia)
1/2 dl öljyä 
1/2  tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita perunahiutaleet haaleaan veteen. Lisää rasva, suola ja jauhot. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat litteiksi riekoiksi.

2. Pistele rieskat ja paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Tuos pari muuta versiota: http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/?recipe=perunarieska&type=&food=&season=

Ja kokonainen sivu vain rieskoista : http://hem.bredband.net/marloy/rieska.htm
« Viimeksi muokattu: Elokuu 20, 2015, 21:18:50 ip kirjoittanut sokerpalanen »
Kirjattu

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #3 : Elokuu 22, 2015, 17:15:53 ip »

Kiitos isosti, enpä ole Marttojen kanssa älynnyt touhutakkaan ;)
Monet kokit kertovat saaneensa parhaan ruokaohjeet vanhoilta mummoilta, kokemus on hionut ohjeet! Ihan sama missä päin maailmaa tahansa.
Ja sitten hellan isälliseen lämpöön :)
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #4 : Elokuu 22, 2015, 17:29:30 ip »

Jostain syystä ohjeita löytyy hyvin suomenruotsalaisilta sivuilta, ellei martat hoida hommaa. Martoissa on muuten paljon nuorta väkeä!
Kirjattu

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #5 : Elokuu 23, 2015, 13:29:51 ip »

Olipa makuelämys! Perunamuusi ja piimä lienee tehnyt terää!
Juu Martoissa on nuorempiakin, kuulemma miehiäkin nykyään. Vois harkita  8)
Olisi auttava käsi aina lähellä.
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13360
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #6 : Elokuu 23, 2015, 14:49:43 ip »

Minäkin kuulun Marttoihin: Virtuaalimartat -facebookryhmään. :)
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #7 : Elokuu 23, 2015, 17:17:04 ip »

Pääseeköhän virtuaali-Marttikin joukkoon :)
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13360
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #8 : Elokuu 23, 2015, 17:19:26 ip »

Pääseeköhän virtuaali-Marttikin joukkoon :)

Toki, jos kokee jotain siitä saavansa tai voivansa antaa. Hyviä säästö-, kodinhoito- ja ruokaohjeita nyt ainakin. Ja paljon kauniita kuvia. :)
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #9 : Elokuu 23, 2015, 17:28:25 ip »

Olipa makuelämys! Perunamuusi ja piimä lienee tehnyt terää!
Juu Martoissa on nuorempiakin, kuulemma miehiäkin nykyään. Vois harkita  8)
Olisi auttava käsi aina lähellä.
Kiva kun kelpasi. Miesten ryhmät paisuu kun pullataikina :)
Kirjattu

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #10 : Elokuu 23, 2015, 17:52:37 ip »

Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #11 : Elokuu 23, 2015, 18:31:06 ip »

Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Marttojen perunarieskalla muutama viesti aiempana.
Kirjattu

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2137
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #12 : Elokuu 23, 2015, 22:44:21 ip »

       keitettyja,  survottuja perunoita.  piimaa ja  ohra ryyneja.   sellaista  sakeaa  vellia.      kaatetaan  pulla pellile     noin 2-3 sm kerros. paistetaan uunissa.            pizzan pohjan  nakoisen  nimi  on  peruna limppu
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #13 : Elokuu 24, 2015, 10:20:10 ap »

Mielenkiintoinen käsitys limpusta, jonka virallinen määritelmä on:

"limppu

1. suuri ja paksu leipä"

Kirjattu

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2137
Vs: Ohrarieska
« Vastaus #14 : Elokuu 24, 2015, 10:40:54 ap »

          ita suomen paras  ruisleipa.  valmistettiin  70  vuotta sitten  Vuokalan leipomossa.   joku saattaa  kertoa ohjeet
Kirjattu
 

Linkkejä