KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418370 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: koekea leposyke?  (Luettu 6792 kertaa)

omelia

  • Matkailija
  • Viestejä: 92
koekea leposyke?
« : Kesäkuu 03, 2015, 10:58:05 ap »

Hei olen lukenut täällä muidrn kuulumisia pitkään ja uskaltauduin nyt kirjottamaan tänne itsekkin. Olen 21 vuotias pk seudulta d1 ollut mukana maaliskuusta 02. Odotan nyt enissäimästä lastani tämä lapsi ei ollut suunnitteltu mutta sitäkin enemmän toivottu meidän perheeseen. Olen nyt siis rv 16+0 ja verenpaine huitelee 158/81 ja leposyke 114 paikkeilla. Viime tiistaina neuvollassa vauvan sykkeet oli 155 ja pissa kaikinpuolin puhdas ei edes sokeria painoa on tullut jo n 7 kg lähdöstä vaikka koitan syödä terveeellisesti ja liikkua. Onko kellään kokemusta voiko raskausmyrkytys nostaa päätään jo näin aikasilla viikolla vai murehdinko ihan turhasta. Vs alkanut heitellä ja inskaa saa pistää noin tuplat edellisistä annoksista.  Hba1c raskauden alkaessa 8.3 ja nt ultrassa kolme viikkoa sitten 6.3!
Kirjattu

MaryHannah

  • Matkailija
  • Viestejä: 51
Vs: koekea leposyke?
« Vastaus #1 : Kesäkuu 03, 2015, 16:49:25 ip »

Minulla on lähes päivälleen samat viikot kuin sinulla, tänään rv 15+5. :) Minulla ei ole ollut ongelmaa verenpaineiden kanssa (vielä), mutta eilisellä polikäynnillä raskausmyrkytysaihetta sivuttiin turvotuksien vuoksi. Eli kovat turvotukset ovat alkaneet jaloissa nyt viimeisen viikon aikana.

Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä että raskausmyrkytys ei voisi kehittyä näin aikaisessa vaiheessa, vaan vasta 20. viikon jälkeen. Sekin on kuulemma harvinaista ja yleensä myrkytys ilmenee vasta loppuraskaudessa. MUtta tämä siis vain minua hoitaneen lääkärin kanta, en tiedä onko muilla muita kokemuksia? Itsellä myös ensimmäinen lapsi, joten ei kokemusta näistä asioista ollenkaan.

Korkealta kuulostaa kuitenkin tuo sinun leposykkeesi ainakin minun korviini. Onko sinulla milloin seuraava lääkärikäynti/neuvola/ultra? Kannattaisi varmaan ottaa asia puheeksi lääkärin kanssa ja jos seuraavaan käyntiin on pitkä aika, niin sitten varmaan itse yrittäisin puhelimitse kysyä neuvoa.
Kirjattu

MaryHannah

  • Matkailija
  • Viestejä: 51
Vs: koekea leposyke?
« Vastaus #2 : Kesäkuu 03, 2015, 16:54:23 ip »

Niin ja paljon onnea ja tsemppiä! :) Näitä muidenkin diabeetikkojen raskausuutisia on aina niin mukava lukea, kun tietää miten työn ja tuskan takana se joskus saattaa olla, että tähän päästään. :)
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: koekea leposyke?
« Vastaus #3 : Kesäkuu 03, 2015, 17:07:54 ip »

Mun tulee lähinnä mieleen, onko sulla jokin lääke, joka nostaa sykettä? RR on kyllä korkeahko dm1:lle. Sitä aletaan varmasti hoitaa, ja samalla hoituu sykekin, kunhan muistutat lääkäriä sykkeestäkin. Vaavin syke on hyvä, sen kuuluukin kuulostaa aropupulta :)

Näitä lukiessa tulee ikävä lisäväkeä, mutta eiköhän mun osalta odoteta mummoutumista jo :)
Kirjattu

Usvalintu

  • Aloittelija
  • Viestejä: 37
Vs: koekea leposyke?
« Vastaus #4 : Kesäkuu 03, 2015, 17:51:03 ip »

Hei!

Mulla on myös korkeahko leposyke ollut tässä raskauden aikana, mutta erittäin matalat paineet kylläkin. Diabeteskätilö sanoi, että pulssin kohoaminen raskauden aikana on aivan normaalia, sillä verenmäärä kehossa on lisääntynyt. Mulla kun paineet on matalat, myös se aiheuttaa pulssin nousua (paineet laskee ja syke kiihtyy).

Onnellista odotusta  :)
Kirjattu
 

Linkkejä