Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6912 jäsentä  •  417178 viestiä  •  19933 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Savoost, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Leipäjuuston sokeri  (Luettu 5155 kertaa)

ergava

  • Veteraani
  • Viestejä: 1748
  • D2 Keliakia
Leipäjuuston sokeri
« : Heinäkuu 30, 2015, 06:48:49 ap »

Makuni on hieman muuttunut. Mustan sokerittoman kahvin kanssa otan leipäjuustoa tai en mitään, harvemmin mantelileipää. Leipäjuustoissa on 2-3% hh joka ilmoitetaan usein myös olevan sokeria. Onko se lisättyä vai tuleeko maidosta. Maistuu ätelemmältä mielestäni kuin ennen kotona tehty.
Kirjattu
D2 vuodesta 1997 ja Keliakia n.1995
Menee toistaiseksi : Levemir 14yks, Metforem 750mg 1,Trajenta 1 aamulla, Met 2 illalla,  ASA-ratiopharm 50mg, Magnesium,  vitamiineja

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17441
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #1 : Heinäkuu 30, 2015, 08:11:49 ap »

Mielenkiinotoista!  :)

Oletko ostanut huomaamattasi Hyla-leipäjuustoa? Se on vähän makeampaa kuin tavalliseen maitoon tehty.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

ergava

  • Veteraani
  • Viestejä: 1748
  • D2 Keliakia
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #2 : Heinäkuu 30, 2015, 14:09:01 ip »

Vähälaktoonista olivat viimeksi haetut. Kiitos
Kirjattu
D2 vuodesta 1997 ja Keliakia n.1995
Menee toistaiseksi : Levemir 14yks, Metforem 750mg 1,Trajenta 1 aamulla, Met 2 illalla,  ASA-ratiopharm 50mg, Magnesium,  vitamiineja

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #3 : Heinäkuu 31, 2015, 11:11:27 ap »

Leipäjuusto on itselleni tuottanut toisinaan ikäviä ylläreitä jälkikäteen. Runsaat protskut tuppaa helposti nostamaan sokruja pidemmän ajan kuluttua ja toisinaan sitten taas ei. Ota näistä nyt sitten selvää tämän kirotun taudin kanssa. Parempi itselle melkeen, kun ottaa välillä päälle lakkahilloa ja pistää ihan pikkuriikkisen pikaa tilanteesta riippuen.
Kirjattu

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #4 : Elokuu 01, 2015, 16:56:40 ip »

On se 2-3 % kuitenkin ihan eri, ku samassa määrässä leipää (ois 50g hiilaria ja samalla tavalla se nostaa ku sokeri). Leipäjuuston syön oeri teiseen tapaan kuumaan juomaan murennettuna, nam.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

ergava

  • Veteraani
  • Viestejä: 1748
  • D2 Keliakia
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #5 : Elokuu 02, 2015, 10:38:53 ap »

Näinhän se. Mantelileipä on siinä suhteessa hellävaraisempi.Hieman muuttaen tuolla reseptillä.
Kirjattu
D2 vuodesta 1997 ja Keliakia n.1995
Menee toistaiseksi : Levemir 14yks, Metforem 750mg 1,Trajenta 1 aamulla, Met 2 illalla,  ASA-ratiopharm 50mg, Magnesium,  vitamiineja

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #6 : Elokuu 02, 2015, 13:38:02 ip »

Näinhän se. Mantelileipä on siinä suhteessa hellävaraisempi.Hieman muuttaen tuolla reseptillä.
Ootko tehnyt reseptillä korvaten mantelin jollain muulla?
Kirjattu

ergava

  • Veteraani
  • Viestejä: 1748
  • D2 Keliakia
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #7 : Elokuu 02, 2015, 15:07:48 ip »

Mantelia en korvaa. Tattarileseen olen korvannut pari kertaa ihan Aitokauralla. Jos joku ksanttaali tai herbamare puuttuu, ei se ole leivontaa estänyt. Pellavana on paahdettu. rouhittu pellava, valo 24. Jukurttia on mennyt pieni purkillinen ja vettä niin paljon. että sekoitinkauha liikkuu. Merisuolaa vähän. En kohota, koska gluteenittomassa paistamisessa toimii kohotus paremmin niin. Olen paistanut niin kauan, että väri on mieleiseni. Erikoisemmin en tuloksesta pidä ja vähän kalliskin se on, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. (glut/vähä hh)
Kirjattu
D2 vuodesta 1997 ja Keliakia n.1995
Menee toistaiseksi : Levemir 14yks, Metforem 750mg 1,Trajenta 1 aamulla, Met 2 illalla,  ASA-ratiopharm 50mg, Magnesium,  vitamiineja

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Leipäjuuston sokeri
« Vastaus #8 : Elokuu 02, 2015, 17:37:47 ip »

Mantelia en korvaa. Tattarileseen olen korvannut pari kertaa ihan Aitokauralla. Jos joku ksanttaali tai herbamare puuttuu, ei se ole leivontaa estänyt. Pellavana on paahdettu. rouhittu pellava, valo 24. Jukurttia on mennyt pieni purkillinen ja vettä niin paljon. että sekoitinkauha liikkuu. Merisuolaa vähän. En kohota, koska gluteenittomassa paistamisessa toimii kohotus paremmin niin. Olen paistanut niin kauan, että väri on mieleiseni. Erikoisemmin en tuloksesta pidä ja vähän kalliskin se on, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. (glut/vähä hh)
Meillä kun tuo manteli on likalla kyseenalainen ja mulla täysin poissuljettu, sain viimeksi anafylaktisen :( ja tarviin tuon gttoman.

Pellavista tuo valo24 on suuhuni mieleisin, joskus maku on muissa jotenkin outo. Juggeehan nyt vla/lton saa vaikka mitä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2015, 17:40:15 ip kirjoittanut sokerpalanen »
Kirjattu
 

Linkkejä








Lääkehoito onnistuu yhdessä

Julkaistu 08.10.2019 | 15:07