KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Apua,hapenpuute!  (Luettu 7303 kertaa)

Lene

  • Vieras
  • Viestejä: 12
Apua,hapenpuute!
« : Maaliskuu 29, 2015, 12:43:37 ip »

Moikka kaikille!

Oon ykköstyyppiläinen ja tänään viikkoja 36+0. Vauvan kasvu menee yläkäyrällä,viikko sitten painoarvio oli 3,1 kg. Nyt oon ollut viikonlopun sairaalassa tarkkailussa sokereiden takia,kun sain kortisonipistokset vauvan keuhkoja kypsyttämään. Viime keskiviikkona tehtiin eka lapsivesipunktio,jossa epoarvo oli muistaakseni 6,6. Lääkäri sanoi,että jos se olis 27 tai yli,niin olisi jo kiire saada vauva ulos. Nyt keskiviikkona tehdään taas uusi punktio. Mua alkoi vaan kauhistuttamaan yhtäkkiä tämä hapenpuute. Googletinkin asiaa ja joka paikassa puhuttiin vaan kuolemasta ja vammautuneisuudesta ja menin entistä enemmän paniikkiin! :( Millaisia epoarvoja teillä on ollut? Onko tehty monta punktiota ja miten arvo on niissä muuttunut? Onko vauvalle tullut jotain ongelmia hapenpuutteen takia? Vauvan sydänkäyrät on ollut hyviä ja hän on ollut kokoajan tosi aktiivinen. Ekassa raskaudessa ei ollut mitään tällaisia ongelmia ja siksi olenkin nyt yllättynyt kaikista näistä kauheuksista. Nyt pelottaa todella,että onko tämä odottelu vaarallista,kun tästä nyt kotiinkin pitäisi vielä lähteä... :( Toivottavasti jollain on kokemusta tällaisesta,niin viisastuisin itsekin vähän. Kiitos jo etukäteen,jos joku vaan viitsii vastata! :)
Kirjattu

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: Apua,hapenpuute!
« Vastaus #1 : Maaliskuu 29, 2015, 12:56:14 ip »

En muista arvoja, mutta mut pikaleikattiin kun liikkeet alko olla laiskoja 37➕ 1. Vaavi oli kaapissa ja oli laiska syömään, dysfasia jäi (vakava hapenpuute siis jo), mutta ihan normikoulut, ei erikoista enää.

Eli nou hätä. Ja toi dysfasia, siskollakin on, vaikkei hapenpuutetta, eikä geenitesteissäkään jääty perinnöllisyydestä kii.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2015, 12:58:01 ip kirjoittanut sokerpalanen »
Kirjattu

Larla

  • Intoilija
  • Viestejä: 372
Vs: Apua,hapenpuute!
« Vastaus #2 : Maaliskuu 29, 2015, 14:40:07 ip »

Hei!

6,6 on vielä ihan hyvä epo. Hapenpuutetta ei ole vielä. Lääkärit reagoivat vauvan painoarvioon (ehkä myös vatsapyöreyteen) ja ovat tehtävinsä tasalla tehdessään punktion. Ihme, että antoivat kortisonit noilla viikoilla. Vauva ulos heti, jos käyrät alkavat muuttua epäilyttäviksi, mutta tuo epo-arvo ei indikoi vaaraa. Miten sydämen toiminta vauvalla? Onko septumin (kammioiden välisen seinän) paksuus mitattu ja kaikki (!) virtaukset? Epo-arvon viitearvot vaihtuivat vuonna 2011 tai niillä tienoin. Epo nousee enempi eksponentiaalisesti kuiin lineaarisesti eli jos lähtee nousuun niin vaatii nopeaa toimintaa. Jos olet vielä osastolla niin kysy tuo sydämen tilanne ja pyydä/vaadi uusi ultra ennen kotiutusta jos eivät osaa vastata. Eiköhän ne keuhkot kypsy nyt jo nopeasti kortisoninkin ansiosta ja pääset pian synnyttämään. Paljonko lamellaarit oli punktiossa?

MUOKS!
Muistin vanhat arvot eli 6,6 on uusien mukaan jo kohonnut arvo. Meillä oli kolmannella lapsella 3,3 eka arvo eikä se paljon viikossa kohonnut, mutta heti synnytin, kun keuhkot oli kypsät. Meidän ensimmäinen siis kuoli, kun painoarvio oli pielessä eikä tehty oikeita tutkimuksia eli mitattu sydämen väliseinän paksuutta eikä tehty punktiota. Olen toiset synnyttänyt heti kypsillä keuhkoilla eli käynnistykset rv.36+0 ja 36+3. Kumpikaan ei ole hengitykseen tarvinnut apua, mutta sokeritippa on ollut molemmilla ja toisella myös antibiootti muusta syystä. Ne ei halua heti tehdä uutta punktiota, mutta käyrää pitäisi ottaa ja sen pitää olla riittävän vaihtelevaa eikä liikaa saa selitellä nukkumajaksoilla vaan 40min. käyrän oltava aktiivinen sen 20 min. Keskiviikkona synnytät.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2015, 15:36:48 ip kirjoittanut Larla »
Kirjattu

Larla

  • Intoilija
  • Viestejä: 372
Vs: Apua,hapenpuute!
« Vastaus #3 : Maaliskuu 30, 2015, 08:47:29 ap »

En täällä jakele määräyksiä. :P Oli vieras kone ja kaksi " häiriötekijää". Piti lukea,että varmaan synnytät keskiviikkona. Mene kuitenkin heti päivystykseen jos vauva tuntuu yhtään laiskalta.
Kirjattu
 

Linkkejä