KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6959 jäsentä  •  418006 viestiä  •  19984 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi D1Irmeli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Tresiba-insuliini  (Luettu 34313 kertaa)

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2179
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #30 : Huhtikuu 23, 2015, 19:38:41 ip »

      jos haluaa tasaisuutta.  lantuksen voi  pistaa   kolmessa  osassa.   pumppua  en olisi voinut kayttaa tyon teossa. rikkoontumis  vaaran takia.   kanyylit olisi  myos  repeytyneet  usei irti.        laastari laput nahkan paikkaukseen oli  vakio varuste.      mikaan  pumppu tai insulini  ei  toimi  kun  akillisesti lopettaa  raskaan tyon teon.       vaan  sokerit  nousee  yli 15.0 kymmenessa  minutissa
Kirjattu

Annikki

 • Intoilija
 • Viestejä: 240
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #31 : Huhtikuu 24, 2015, 17:44:58 ip »

Tresiba tulee peruskorvattavaksi 35 % alkaen 1.6. Peruskorvauksen jälkeen itselle jää maksettavaa 82,51 euroa 5 x3ml säiliöstä. Lääkekorvauskatto on 612,62 euroa. Odotan todella erityiskorvattavuutta.
Kirjattu
DM1 -12,Tresiba,Humalog

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #32 : Huhtikuu 27, 2015, 10:48:37 ap »

= Odotan todella, että Levemir ei poistu korvattavien listalta tämän uuden jähmeä/ylipitkävaikutteisen insuliinin korvattavuuden ja Liiton lääkärin lobbaamisen johdosta.
Kirjattu

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2179
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #33 : Huhtikuu 27, 2015, 12:22:31 ip »

           kuka se  on  joka  narraa ja   pelottelee  lapsia
Kirjattu

Annikki

 • Intoilija
 • Viestejä: 240
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #34 : Toukokuu 15, 2015, 22:22:39 ip »

Tresiba tulee 1.6 alkaen RAJOITETUSTI peruskorvattavaksi DM ykkösille. Tresiban käyttäjät tarvitsevat siis B-lausunnon Kelaa varten. Saa nähdä, myöntääkö Kela oikeuden toistaiseksi kun olen jo yli vuoden sitä käyttänyt.  ::)
Vinkki muille Tresiban käyttäjille: kannattaa apteekissa katsoa Tresiban jäljellä oleva kelpoisuusaika, joka voi olla vain puoli vuotta. Ja se ei ole paikallisen apteekin vika, minulle on joka kerta tilattu satsi jostakin, ilmeisesti tukusta. Tuskin suoraaan Tanskasta tilaavat.
 
Kirjattu
DM1 -12,Tresiba,Humalog

jane L

 • Vieras
 • Viestejä: 12
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #35 : Toukokuu 16, 2015, 19:13:19 ip »

Diabetes on juuri sinunlaisesi, eli yksilöllinen. Omani siis diabetes täyttää tänävuonna 51 v ja on tullut kokeiltua kaikki mahdolliset inskat tähän asti mutta ei vielä tätä Tresibaa. Ainahan uutuudet ovat hyviä, toimivia ja parempia kuin ne joita on jo kokeiltu, mutta näinhän se juttu ei mene, vaan me ollaan yksilöitä ja myös diabeteksemme. Seurailen muiden kokeiluja Tresiban kanssa ja olen edelleenkin se laiska Lantuksenkäyttäjä. En vain haluaisi kaikenmaailman elinmuutoksia itselleni noiden sokereiden jatkuvan kyttäämisen ja heittelyn takia. Onneksi ei ole tullut niitä vaurioita joita -60 luvulla ennusteltiin.
Kirjattu

lobo

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #36 : Toukokuu 16, 2015, 21:32:32 ip »

Ottamatta sen enempää itse uutuuden ominaisuuksiin kantaa niin sanon vain, että minun mielestäni on aivan loistavaa, että vaihtoehtoja on hyvin nopeatempoisesta hoidosta (pumppu) myös hyvin hitaaseen. Kuten jo monet ovat sanoneet, diabetes on niin yksilöllisesti ilmenevä ja reagoiva sairaus, että vaihtoehtoja pitää olla. Vaikka sinänsä itse olenkin sillä kannalla, että pumppu pitäisi olla diagnosoinnin aiheuttaman alkuhärdellin ja sopeutumisajan jälkeen suositeltava ensisijainen hoitomuoto diabeetikolle. Vaan kun ihmiset ovat erilaisia niin toivottavasti siitäkään ei ainakaan pakollista tule. Kallishan tuo on, mutta toisaalta hoitotulokset ovat useimmilla niin loistavat, että säästää itsensä kyllä takaisin.

Ja jesterille sen verran, että pumppu on nimenomaan ainoa millä raskaan työn vaikutuksia sokereihin pystyy järkevästi kompensoimaan vaihtelevasta päivästä toiseen. Jos työpäivän ja vapaapäivän perusinsuliinitarve voi pahimmillaan erota 50% toisistaan, niin siinäpä on aivan mainiota yrittää Lantuksella sitä värkätä, kun ei viikonloppu edes riitä annosmuutoksen täysimittaiseen näkymiseen. Toisekseen pumput ovat yllättävän kestäviä, toki se tarvitsee suojata ja asetella kehollaan niin, ettei ole tulilinjalla. Letkua ei ole pakko jättää lerpattamaan vapaaksi vaatteiden ulkopuolelle ja tarvittaessa sen voi vaikka teipata ihoon kiinni. Ainoa mihin en itse ole pystynyt kunnolla vaikuttamaan, on kesäaikaan raskaassa työssä tapahtuva hikoilu joka voi pahimmillaan irrottaa kanyylinteipit työpäivän aikana, toisaalta pakkohan niitä varakappaleita on mukanaan pitää muutenkin.
Kirjattu
1 tyypin puppugeneraattori

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #37 : Kesäkuu 02, 2016, 10:58:22 ap »

Kaivelinpa nyt vanhaa ketjua esiin, mutta aloitin tänä aamuna Tresiballa sitten. Katsotaan miten mimmin käy.

Ajatuksena on siis käyttää Tresibaa niin, että annoskoko pidetään suurin piirtein siinä, mitä noin keskimäärin on pitkän tarve kun insuliinintarvehuiput & -suvannot on putsattu kuvasta pois. Ja sitten hanskata ne huiput & suvannot pikalla pelaamalla.

Takana on siis sekä Levemir, Lantus että Prota (ja varmaan jotain vielä ajalta ennen Protaakin) ja kaikkien kanssa on ollut omat haasteensa, Leviksellä ehkä päässyt parhaisiin lukemiin, muttei tasaisiin silloinkaan ( ja joo, nyt on ollut öisin hypoja, joihin herään kyllä muttei se nyt kauhian riemastuttavaa ole noin jatkuvalla syötöllä).

Kuittailen kun tässä selkenee - eka 5pvää-viikko on silkkaa säätöä joka tapauksessa ensin, jotta saadaan Tresiban täysi vaikutus päälle.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2016, 11:04:18 ap kirjoittanut Tea »
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 7993
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #38 : Kesäkuu 02, 2016, 15:56:27 ip »

( ja joo, nyt on ollut öisin hypoja, joihin herään kyllä muttei se nyt kauhian riemastuttavaa ole noin jatkuvalla syötöllä)

Hypoglykemiat eivät koskaan ole riemastuttavia, ei, vaikka niihin (öisiin hypoihin) heräisikin  :(

Erityisen kiusallisia ovat sellaiset hypoglykemiat, jotka iskevät kuin salama kirkkaalta taivaalta, odottamatta, nopeasti ja tuhoisasti  :(

Olen tainnut joskus mainitakin, että muuan diabeetikko sai hypon yrittäessään parkkeerata upean autonsa ahtaaseen paikkaan autotallissa. Auto näytti tuon tapahtuman jälkeen vähemmän upealta  ::) Pian tuon kokemuksen jälkeen hänen vaimonsa sitten hakikin avioeroa - oli tullut mitta täyteen  :(
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #39 : Kesäkuu 02, 2016, 16:02:16 ip »

Ohops, joo, ei onneksi ole tuontyyppistä tullut tehtyä hypospäissään. Olo ei ole vaan kovin ruusuinen tuollaisen yön jäljiltä (pahimmillaan hedari & tietysti väsymystä kun yö jää kovasti rikkonaiseksi). Ja tietty, pillimehuja kuluu siitä yöpöydältä. No, eivät ainakaan pääse vanhenemaan ;)

Mutta, tiedä sitten olisko Levikselläkin häntää kun tänään on ollut matalilla, vaikka vasta ekan Tresiba-annoksen otinkin (eikä se siis ole läheskään täydellä teholla päällä). Kiertovinkkelistä ollaan hieman vajaa puoliväli, joten hormonien puolesta pitäisi olla ns. keskivaiheilla (vaikuttavat siis itsellä sokereihin varsin reippaasti, mistä syystä siis on kaikenlaista hässäkkää noin muutenkin).

Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #40 : Syyskuu 21, 2016, 10:28:25 ap »

Ja sitten pientä päivitystä: Tresiban kanssa koettanut nyt tahkota sitten vajaa neljä kuukautta. Ja viime yönä kun taas kävin nauttimassa syömistä & aamusta sitten nauttinut matalan jälkeisestä päänsärystä niin buukkasinpas sitten lääkärille ajan, jotta käydään läpi, kannattaako tätä enää jatkaa. Insuliinintarpeen vaihteluni ovat sellaista kokoluokkaa, mihin toi ei taida vaan taipua (tai siis annosmääräthän sovittiin pidettävän samana koko ajan ja pikalla sitten korjaillaan korkeasuhdanteet + huolehditaan matalasuhdanteiden osalta niin, ettei sitten pahemmin pistellä). No, tää on ollut varsinaista vuoristorataa (ja kun nostin sitten Tresiban annoksen 23:en (aloitusannos taisi olla 19?) niin nyt on sitten kyse enempi siitä, miten matalille mennään missäkin kohtaa - überkorkeita ei toki ole ollut enää tuolla annoksella.

Phuuh. Pettymys, tosin, tiesinhän minä että tää on kokeilu. 
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

tapsa

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3220
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #41 : Syyskuu 21, 2016, 11:57:26 ap »

Esimerkkinä miten Tresiba tai Lantus ei voi sopia, omat pumpun basaalit vuorokauden ympäri:

Klo 0-02  0,2 yks/h
klo 02-05 0,35 yks/h
klo 05-11  0,5 yks/h
klo 11-18  0,5 yks/h
klo 18-20  o,4 yks/h
klo 20-21 0,3 yks
klo 21-24 0,15 yks/h (joskus lisäksi tilapäinenbasaali -50% 2-3 h ajan)

Noin pysyy perusinsuliini kohdillaan keskimäärin.

Tilapäistä basaalia, korjausboluksia normaalien lisäksi tarvitaan aika usein, bolusten hännät ja basaali sekoittuvat, sitä oikeaa basaalia voi vain arvailla.
Pysyvää ei ole helppo löytää, siksi tasainen pitkävaikutteinen on mahdoton ajatuksenakin.
Mutta muilla voi olla toisin.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 21, 2016, 15:01:44 ip kirjoittanut tapsa »
Kirjattu
tapsa, d1 vuodesta 1953, Animas-pumppuhoitoa  yli 14 v ja nykyisin Lispro:lla

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #42 : Syyskuu 22, 2016, 19:04:24 ip »

Joo siis tiedossa oli, kun tuohon ryhdyin, ettei Lantus sopinut juurikin siksi, että on liian jäykkä (kun siis insuliinintarve vaihtelee +/- 5 ky:tä sekä pikaa että pitkää per pistoskerta ns. keskimääräisestä tarpeesta, jyrkimmät romahdukset ja isoimmat nousut tulee kk-kierron vaikutuksesta). Mutta taktiikkana kun oli hoitaa pikalla (tai pistämättä sitä) vuoret & notkelmat, vaan ne nyt on ihan liian jyrkkiä, että saisi kuvion toimimaan kuin vain pari päivää kuukaudessa. Silloin kun asiat on keskimäärin hyvin :/

No, katsotaan mitä mieltä lääkäri on. Ei tää kyllä itseä vakuuta tällaisenaan.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

jester

 • Veteraani
 • Viestejä: 2179
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #43 : Syyskuu 24, 2016, 12:07:28 ip »

      pahinta on  raskaissa toissa   etelta arvaamattomat  tauot ja  pysahtykset.            niihin  tavittaisiin  pikainsulinia.  jonka  vaikutus  loppuisi  15  minutissa,  tai  kuntosali  tai  uima  allas          15 min  tauko  nostaa    sokerit  seitsemasta  viiteentoista
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Vs: Tresiba-insuliini
« Vastaus #44 : Syyskuu 24, 2016, 17:46:14 ip »

Joo, no, mitään hirveän raskasta en ole edes tuon insuliinin kanssa koettanut tehdä. Ekat treenit (2.5h) meni kyllä metsiin kaikesta ennakoimisesta huolimatta, joten joo, ei taida olla ihan nappi minulle/elimistölleni kun reagoin kaikkeen isosti ja kovaa.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29