KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015  (Luettu 68040 kertaa)

Michelle

 • Vieras
 • Viestejä: 11
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #300 : Lokakuu 26, 2015, 08:49:42 ap »

Jaa, on kyllä kummallista toimintaa taas tuolla Naistenklinikalla. Soittelin sinne tosiaan tänään ja yritin jättää soittopyyntöä sille lääkärille joka punktion aiemmin määräsi, mutta hän tekee ilmeisesti vain osa-aikaista vuoroa ja on kerran kuussa paikalla. Käskivät sitten soittaa päivystykseen. Vähän jäi auki, että minkä takia? Siellä ne ottaa taas hetken käyrää ja ehkä ultraavat ja lähettävät kotiin, kun "kaikki on ihan ok". Tässä nyt ei kuitenkaan ole mitään akuuttia hätää ainakaan voinnin perusteella kuitenkaan.
Kirjattu

omelia

 • Matkailija
 • Viestejä: 92
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #301 : Lokakuu 26, 2015, 14:16:38 ip »

Hmmm... auttaisko jos soittaisit vaikka dkätilöille ottaiskohan ne kantaa asiaan tai jos voisivat laittaa konsultaatiopyynnön toiselle lääkärille ? Oliko sulle nyt tehty se punktio vai onko se vasta tulossa? Koitahan pitää puolesi ja toivotaan että saisit fiksun lääkärin ja fiksun mielipiteen :)
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #302 : Lokakuu 26, 2015, 14:46:36 ip »

Voi ei, Michelle. Soita kuitenkin sille dkätilölle, vaikka ei nekään kaikkeen pysty.

Niinhän siinä kävi, että kauhkokuumeeseen tuli antibiootit. Lääkäri totesi, että punktiota ei uskalla tehdä, jos infektio päällä. Puolitoista viikkoa aikaa. Jotain hyvääkin eli vauva oli hermostunut yskimisestä ja kääntynyt viime yönä.
Kirjattu

Michelle

 • Vieras
 • Viestejä: 11
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #303 : Lokakuu 26, 2015, 17:59:29 ip »

Omelia joo, punktio oli määrätty jo tehtäväksi viime torstaille korkeiden verensokeriarvojen vuoksi, joita ollaan nyt useampi viikko yritetty saada laskemaan. Torstaisen lääkärin mukaan ne arvot eivät kuitenkaan ole mikään syy ja punktio jätettiin tekemättä, tuskin tehdäänkään ellen saa tahtoani läpi. Lääkärit jankuttavat vaan siitä vauvan koosta joka sijoittuu nyt keskikäyrälle (aiemmin oli kaksi viikkoa jäljessä, eli suhteessa omaan kokoonsa kasvu kyllä kiihtynyt, mutta sehän ei ketään kiinnosta). Mutta täällä sitä nyt ollaan päivystyksessä ja kohta pääsen tapaamaan lääkäriä.

Ja tosiaan d-kätilölle soittelinkin ja se oli nimenomaan hän joka käski vain pistää vielä enemmän insuliinia ja ottaa yhteyttä päivystykseen. Insuliinimääriä olen siis muutenkin nostanut käytännössä päivittäin muttei silti mitään vaikutusta, annokset ovat tällä hetkellä kuusinkertaiset verrattuna aikaan ennen raskautta ja helposti menee vähintään 200 yksikköä päivässä. Silti ei mitään muutosta.
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #304 : Lokakuu 26, 2015, 21:57:17 ip »

No niin, nyt on selkä tulessa ja turhan ärhäkät supistukset. Keuhkokuume voi nähtävästi (netin mukaan) aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen. Ei näillä vielä tarvi kotoa lähteä, mutta saa nähä miten mun käy. Pari tuntia vielä rv.34+6.
Kirjattu

Michelle

 • Vieras
 • Viestejä: 11
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #305 : Lokakuu 27, 2015, 19:50:30 ip »

Kurja tilanne Larla. Vähän myöhään kyselen kun eilen olet kirjoitellut, mutta onko siellä päästy nyt parempaan suuntaan supistusten suhteen?

Itse päädyin eilen päivystyksen kautta osastolle näiden parisen viikkoa kestäneiden korkeiden arvojen vuoksi. Pääsin ylilääkärin juttusille, joka ainakin minun yllätyksekseni käski pienentää insuliiniannoksia kymmenellä prosentilla. No, nyt kokeillaan sitä tänäiltana sitten.. Aamulla tehtiin myös punktio, jossa todettiin vauvan keuhkojen olevan kypsät ja epo 6,5. Parin päivän välein ktg ja viikon päästä tiistaina uusi punktio, sen mukaan aletaan sitten suunnittelemaan käynnistyksen ajankohtaa jos lapsi ei itsekseen ole alkanut syntymään.
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #306 : Lokakuu 27, 2015, 20:32:27 ip »

Mahtavaa Michelle, että vauvalla on asiat noin hyvin. Tuolla erolla uskaltaa antaa vähän vielä kasvaa, mutta uusilla rajoilla tuokin on jo kohonnut. Superia, että keuhkot valmiit ja että asioihin tuli selvyys.

Supistukset oli reilun kaksi tuntia tosi räväkät. Sitten, kun ne " laantuivat " niin että väli oli jo kuusi minuuttia niin onnistuin löytämään rennon asennon ja tilanne alkoi helpottaa. Äitini veikkas, että olisko lapsi kiinnittynyt ja sillä noin provosoinut, kun viimein on raivotarjonnassa. Mulla ei ole kyllä kukaan aiemmista kiinnittynyt niin tiedä häntä, mutta hyvä hypoteesi kuitenkin. Tänään meinas päivällä lähteä taas supistukset, mutta nyt helpotti nopeammin. En tehnyt tänään mitään niin yskäkään ei ollut ihan niin rajua. Äiti ja sisko hakivat lapset mummolaan päiväksi. Itsestäni ei ollut mihinkään. En voi edelleenkään puhua tai liikkua tai maata yskän vuoksi. Jos istun hiljaa paikoillaan niin pärjään jokseenkin. Kolme kertaa on oksennus tullut yskiessä suuhun ja joka paikkaa kolottaa yskimisestä.
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #307 : Lokakuu 29, 2015, 20:09:54 ip »

Ab-kuuria takana kolme vuorokautta ja tuntuis, että puree. Olen onnistunut jopa nukkumaan. Tämän mahan ja närästyksen kanssa tahtoo vaan tosi helposti mennä oksennuksen puolelle nuo yskäkohtaukset. Pelkäsin jo, että vauva vaihtoi takaisin perätilaan, kun liikkeet oli hennompia, mutta taisi raukka olla vaan väsyksissä yskimisen takia. Kun sain nukuttua niin vauvakin potki tarmokkaasti ihan ylämahaan eli olis edelleen rt.
Kirjattu

omelia

 • Matkailija
 • Viestejä: 92
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #308 : Lokakuu 29, 2015, 23:40:23 ip »

Hyvä että slkaa laralla olot jelpottaa ja hei michelle mehä ollaa melkei naapureita minä kirjottelen yhä täältä yläkerrasta 52 puolelta :(
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #309 : Marraskuu 05, 2015, 07:08:08 ap »

No niin, punktioon käy tie tunnin kuluttua. En tiiä, mistä iskee pessimismi, ettei ne keuhkot kuitenkaan vielä ole kypsät. Epo vastaus tulee vasta huomenna. Tällä viikolla on jotenkin vaan maha ja tuntemukset alkaneet muistuttaa esikoisen viimeisiä viikkoja eikä niinkään noiden elävien niin vähän alkanut hirvittää. Tänään 36+2.
Kirjattu

Liekkimeri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #310 : Joulukuu 02, 2015, 16:14:35 ip »

Mä otin sitten toissa-aamuna lanssikyydin sairaalaan shokin takia. Mies ei saanu aamulla hereille, pisti glucan ja soitti ambulanssin :( Säikähyksellä onneksi selvittiin, mutta en kyllä tajua mistä se tuli :( Ikinä ennen ei ole ollut lähelläkään ja sitten käy näin.. Jalkakin oli yön aikana krampannut niin pahasti, etten vieläkään pääse kunnolla kävelemään, mutta enpä ollut siihenkään herännyt :( Viimeyö meni sitten sokereita seuraten ja mielessä pyöri vaan että "älä nukahda - älä nukahda" vaikka tosiaan olis just ollu ok sokeriarvot mitattuna.. Viikkoa aikaisemmin oli sensorikin taas, eikä sen aikana yhtään ainutta hypoa.. Viikkoja nyt kasassa 19, vähän pienempi vauva ilmeisesti on mitä pitäis olla mutta ilmeisesti ei vielä mitään hälyyttävää, ei ainakaan lääkärit oo mitään siihen suuntaan sanoneet.. Ens viikolla olis neuvola, seuraavalla äitiyspoli ja saan taas sensorin ja pitää sen vuodenvaihteeseen asti. Saa siitä edes vähän turvaa, kun näkee heti mihin suuntaan arvot on menossa, vaikka ei nyt ihan suoraan pystykään siihen luottaa. Mutta kuitenkin. Vähän on päin näköä isketyn olo, kun 20v sairautta takana eikä tosiaan ikinä oo ollu sellasta etten itte ois tajunnu mitata ja mennä syömään, ja nyt oli täysin puskista katastrofiaamu. Luojan kiitos oli mies kotona ja tajus heti, mistä on kyse :(
Kirjattu
Vaikka kauas onkin pitkä matka,
olen minä matkalla perille nyt.
Koska sinä teet kulkua rinnallani,
en ole minä matkasta niin väsynyt.

Sipsu

 • Vieras
 • Viestejä: 1
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #311 : Joulukuu 02, 2015, 23:11:25 ip »

Heippa kaikki!

Olen jonkin aikaa seuraillut keskusteluja täällä ja päätin vihdoin rohkaistua ja liittyä itsekin mukaan. Jos vielä iloiseen joukkoon yksi mahtuu mukaan  :D

Olen ykköstyypin diabeetikko, sairastanut tätä ihanaa tautia 13 vuotta ja nyt odotan ensimmäistä lastani, rv 30 meneillään :). Päätin rohkaistua ja osallistua keskusteluun koska itselleni tämä koko raskaus on ollut todella rankka kokemus, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Olen ollut jo monta kuukautta sairaslomalla järkyttävien kipujen takia, välillä en pääse liikkumaan muuten kuin pyörätuolilla. Olen joutunut syömään vahvoja särkylääkkeitä koko raskauden ajan ja nyt tuntuu, että komplikaatioita alkaa kasaantua turhankin nopeasti...

Hobbis pysynyt 6.5 tuntumassa suurimman osan raskautta, mutta viime ultrassa painoarvio oli silti 1500g (tuolloin rv 28). Huomenna uusi ultra ja pelottaa kuinka paljon pikkuinen on taas kasvanut. Olen niin hirveissä tuskissa suurimman osan ajasta, ettei vauva enää liiku yhtä aktiivisesti, ellen ota vahvempaa särkylääkettä (tunnen selvästi kuinka mun kroppa rentoutuu ja vauveli alkaa liikkumaan vapaammin). Tämän takia muutaman kertaa käynyt päivystyksessä mutta kaikki onneksi hyvin. Pari viikkoa sitten iski inhottava tulehdus, joka nosti sokrut taivaisiin ja aiheutti kamalat supistukset ja tuntuu, että kyllä nyt koetellaan oikein olan takaa. Lääkärit jopa yhdessä vaiheessa pelkäsivät, että joudun selkäleikkaukseen kovien kipujen takia, mutta onneksi siltä vältyttiin.

Halusin tulla tänne jakamaan fiiliksiäni, sillä te tiedätte varsin hyvin kuinka stressaavaa raskaus ja diabetes on. Saatika sitten kaikki nämä komplikaatiot. Tuntuu, että ramppaan jatkuvasti lääkärissä ja päivystyksessä ja kukaan ei oikein osaa ikinä sanoa tilanteesta mitään. Huomenna ultrassa vaadin kyllä, että lähden sieltä jonkinnäköisen suunnitelman kanssa. VIime kerralla diabeteskätilö ja lääkäri vihjaili, että lapsivesipunktio saattaisi olla tulossa rv 32 tienoilla, katsoo mitä he ovat mieltä huomenna.
Olen hoidossa NKL.llä ja ollut todella tyytyväinen d.kätilöihin. Lääkärit vaihtuu vaan joka kerta, joten se turhauttaa kun tuntuu, ettei heillä ole kunnon käsitystä tilanteesta.

Pahoittelut pitkää tekstiäni, teki hyvää päästä vähän avautumaan muillekin tästä tilanteesta. Onneks mulla on ihan mieletön tukijoukko kotona, joka on tehnyt tästä raskaudesta jotenkin siedettävää  ;D

Onnittelut kaikille teille synnyttäneille ja tsemppiä loppumetreillä oleville!

Ja Liekkimeri, hyi kamala säikähdys varmasti oli! Onneksi pääsit kuitenkin hoitoon ja et tosiaan ollut yksin kotona.
Kirjattu

Liekkimeri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #312 : Tammikuu 08, 2016, 21:12:53 ip »

Kovinpas on topikki hiljentynyt.. Mitä teille kuuluu?

Minusta ja vauvasta on nyt sitten otettu kaikenmaailman testit ja kokeet, ja mitään vikaa eivarsinaisesti löydy. Hieman alakäyrän alla kasvetaan, mutta kasvetaan kuitenkin.. Vaavi on pikkuruinen, vkoja nyt noin 25 ja mahaa ei oikeastaan vielä näy. Kukaan ei ole mun raskautta arvannut, ennenkuin olen sanonut. Sen jälkeen kommentit on luokkaa "ihanko totta, etkä oo, noin pitkällä, en usko" :/ Mutta vauva on sopusuhtainen ja virkeä, eli ei oo vain esim pieni pää tai lyhyet jalat tms mikä olis jo huonompi homma. Punktiokin siis on tehty (oli kamalaa, sattui ekalla kerralla niin paljon että joutuivat keskeyttää, toisen piikin saivat pistää rauhassa kun paikka vaihtui hieman ja pystyin olla loppuun asti).

Mun silmät on vissiin karmeassa kunnossa, laserointeja nyt viikon välein ainakin kolmesti ja sitten katsotaan jatkoa. Ne vaan on mulle vaikeita, sattuvat nekin vaikkei varsinaisesti pitäisi, niin saan aina ennen laserointia vahvat kipulääkkeet ja rauhoittavat jne. Ja kaikesta tästä huolimatta on täyttä tuskaa ja kidutusta.. Ainoa keino millä jaksan nuo läpi, on ajatella vain ja ainoastaan sitä, että kun oon siinä ja kestän kaiken sen paskan, niin saan nähdä kun oma lapseni opettelee pyöräilemään.. Ajatusten voima on joskus uskomaton.. Hetkeksikään ei saa kyllä herpaantua, tai lähtee homma lapasesta ja mä karkaan "telineestä".. Maanantaina taas.

Sokerit nousee raketin lailla eikä meinaa laskea millään. Ketoja mittailen myös neuroottisesti, mutta yli 0,2 ei oo nousseet. Sensorointeja pyritään järkkäämään mulle useammin, mutta ei tahdo riittää laitteita :(

Näillä mennään..
Kirjattu
Vaikka kauas onkin pitkä matka,
olen minä matkalla perille nyt.
Koska sinä teet kulkua rinnallani,
en ole minä matkasta niin väsynyt.

TheBun

 • Intoilija
 • Viestejä: 330
Vs: Raskaana olevien syyskuulumiset 2015
« Vastaus #313 : Tammikuu 17, 2016, 23:15:40 ip »

Heips. Hiljaiselta näyttää ketju mut toivotaan että saatas tänne eloa. Tai no mietin että voisin tehdä tuon raskaana olevien talvikuulumiset 2016 niin päästään oikeaan vuodenaikaan :)

Täällä menossa rv 9+5. Alusta asti ollut tissit kipeet, paha olo ja kuolemanväsymys. Lisäksi alaselkään koskee ja alavatsaan aika ajoin, mutta onnellinen olen tästä raskaudesta. Sokerit olleet ok ja rv 11+2 olisi ensimmäinen ultra. Eli pitää vielä odottaa puoltoista viikkoa ultraa.

Liekkimeri: Tsemppiä kovasti. Miulla olisi varmaan viimestään helmikuulla edessä silmänpohjakuvaukset. Tähän mennessä ollut vain taustaretinopatiaa. Ja hyvin menikin eka raskaus 2011-2012. Itsellä koskee jos pitää muutenkaan tarkemmin tutkia silmiä joten en voi kuvitella miten kovasti laserointi koskisi kun en ole kokenut, mutta tiedän muutaman diabeetikon myös ketä koskee laserointi, joten ei se vissiin harvinaista ole.

Sipsu: Tämä diabetes ja raskaus on jo oma lukunsa ja raskasta että varmasti on sinulla stressiä kun on noita ylimääräsiä juttujakin, mut kovasti tsemppiä sinne ja sitä vartenhan tämä ryhmä on että täällä saa purettua tuntemuksiaan. :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1989
Insuliinipumppu Accu-Check Spirit (1.9.2012-24.9.2013)
Insuliinipumppu Paradigm Veo (24.9.2013-4.9.2017)
Insuliinipumppu Minimed 640G (4.9.2017 alkaen) Humalogilla
Nivelreuma vuodesta 2011
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54