KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6972 jäsentä  •  418229 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi beret, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Yleistä lätinää  (Luettu 11984 kertaa)

kivitatti

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8857
Yleistä lätinää
« : Marraskuu 01, 2014, 00:22:30 ap »

Aloitin uuden ketjun niille asioille, joille ei viitsi aina aloittaa uutta ketjua.  :D

Mä otin nyt käyttöön taas ton annoslaskuri/sokerimittari/kaukosäätimen. Hain mun freestyleen liuskoja ehkä kuukausi sitten. Eli niitä on vielä aika paljon ja nyt tarvitsisin ac-liuskoja... ::) Mietin että voikohan ne fs-liuskat palauttaa... En oo vielä avannut niitä pahvipakkauksia.
Tarvikejakelussahan ne sen tietäisi, mutta nyt on viikonloppu... Oon mitannut nyt vuoden vanhoilla liuskoja. ;D  Ihan järkevää lukemia ne antaa,  mutta ne loppuu kohta ja oon joutunut vaihtamaan pumpustakin vuoden, että se hyväksyy ne vanhat liuskat. Tuoreet ois varmaan luotettavampia...
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

Tomaatti

 • Jäsen
 • Viestejä: 181
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #1 : Marraskuu 02, 2014, 22:08:57 ip »

Helsingissä ainakin jakelu otti inskaneuloja avaamattomissa paketeissa ja antoi tilallw lyhyempiä. Luulisi käyvän päinsä?
Kirjattu

emonen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2995
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #2 : Marraskuu 02, 2014, 22:23:37 ip »

Vantaallakin avaamattomat laatikot kaikkea kamaa kelpaa takaisin, on palautettu mm kanyyleitä.
Kirjattu
Diabeetikkotytön äiti

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1557
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #3 : Syyskuu 19, 2015, 08:15:05 ap »

Sattui tällainen tapaus.

Veon paristo pääsi olosuhteiden pakosta niin tyhjäksi, etten saanut enää lähetetyksi vs-mittarin tulosta pumppuun enkä pumpun näyttöön valoa. Kun vaihdoin pariston (oikeaoppisen Energizerin, joita jakelu nykyään antaa), aluksi ei tapahtunut mitään. Sitten insuliinisäiliön symbolin alle ilmestyi "00:00", säiliösymboli muuttui tyhjäksi, symbolin ja kellon väliin ilmestyi musta pyörylä, kello nollautui ja näytön oikeaan alareunaan ilmestyi pumpun versionumero. Kun näytön oikeaan reunaan tuli näkyviin iso "H21" ja keskelle näyttöä teksti "muisti tyhjennetty", hermostuin pikkuisen (ja jostain kumman syystä mieleen tuli kohtaus, jossa Avaruusseikkailun Hal muuttuu lapseksi jälleen, kun siltä poistetaan muistimoduulit). Viimeiseksi pumppu lätkäisi näytölle poikittain mustan palkin ja alkoi ulista. Mutta kas, juuri kun olin etsimässä tuen numeroa, pumppu teki omatoimisesti sisäisen testauksen ja ilmoitti "asetukset palautettu". Päivämäärä ja kellonaika täytyi asettaa, säiliö vaihtaa ja sensori kalibroida, mutta muuten kaikki data, niin asetukset kuin vs-, hh- ym. arvotkin, oli palautettu. Juuri vaihdettu paristokin oli kelpuutettu, koska paristosymboli oli täysi. Äänet olivat jonkin aikaa omituisia (esimerkiksi reippaan "tsik-tsik-tsik":in tilalla oli hidas "wouu-wouu-wouu", mutta nekin normalisoituivat pian.

Mikähän on "H21"? (No tekninen tuki ehkä tietää.) Mutta olipahan outo juttu. Pumppu ei ollut kastunut, kostunut, kolahtanut tai mitään sellaista. Liian tyhjäksi päästetty paristo vain?
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Reiska

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3139
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #4 : Syyskuu 19, 2015, 11:32:52 ap »

Veon paristo pääsi olosuhteiden pakosta niin tyhjäksi, etten saanut enää lähetetyksi vs-mittarin tulosta pumppuun enkä pumpun näyttöön valoa ....
Manuaali ei taida tuollaista H21 vikakoodia tuntea. Olisko tämä epänormaali tilanne joka syntyisi kun paristo pääsee liian tyhjäksi ja jotain toimintoja hengissä pitävä systeemi meni sekaisin niin että ohjelmiston piti tavallaan aloittaa ihan alusta ja asetella kaikki uudelleen pohjautuen haihtumattomassa muistissa oleviin asetuksiin. Näissä värkeissähän on muistaakseni sellaiset haihtumattomat muistit asetuksille joista tiedot ei katoa vaikka kaikki sähkölähteet olisi irti.

Kannattaa varmaankin nyt kuitenkin käydä kaikki asetukset läpi että ovat varmasti säilyneet. Voisi myös kysyä sieltä tuesta että onko tämä jotain huolestuttavaa oiretta jostain piilevästä viasta joka voisi iskeä uudelleen.
Kirjattu
D1 vuodesta 1977, pumppu 80-luvulta lähtien.
A-C Spirit Combo + Aviva Combo vuodesta 2012.
Humalog vuodesta 1996, vastaava Liprolog 9/2019.
Libre/MiaoMiao/xDrip+ 8/2018. Android APS 12/2018.

lobo

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #5 : Syyskuu 19, 2015, 12:57:55 ip »

Aika erikoinen Susihukan tilanne. Siis tuollaista toki tapahtuu pariston takia, mutta ei ole kyllä mitenkään normaali reaktio vielä tuossa kohtaa. Meinaan mulla on pumppu jopa vetänyt itsensä virransäästökoomaan kelvottoman patterin takia (ensimmäisestä vajaa paristo ilmoituksesta 2h kuluttua sammui kaupan parkkipaikalla huudeltuaan ensin koko repertuaarin läpi paristoaiheisia varoituksia) ja lähti ihan normisti käyntiin uudella paristolla. Eli jos siellä on vielä ollut perustoiminnot, eli annostelu jne. toiminnassa, niin ei sen pitäisi tuollaisia touhuilla paristonvaihdon myötä. Sen sijaan vanha pumppuni, joka oli ollut kokonaan ilman paristoa reilusti päälle vuoden, muistaakseni heitti juuri H21:n ja kelaili itseään jonkun aikaa, ei kylläkään tehnyt sisäistä testausta itsestään eikä palauttanut asetuksia (mutta muisti profiilin kyllä).

Normaalitilanteessa pumpun pitäisi ilmoitella melko pitkään, siis jopa viikon verran, vajaasta paristosta ja jossain kohtaa vielä ilmoittaa "tyhjä paristo", siirtyen koomamaiseen tilaan, jossa ei tee mitään mutta ei vielä kadota asetuksia. Vielä siitäkin sen pitäisi normisti toipua ilman suurempia ihmettelyitä uudella patterilla. Eli mielestäni ehdottomasti kyseessä on tilanne, josta kannattaa konsultoida teknistä tukea, voihan se olla vain joku satunnainen bitti poikittain, muttei tuo nyt ihan normaalia ole, vaaratonta ehkä.
Kirjattu
1 tyypin puppugeneraattori

Reiska

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3139
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #6 : Syyskuu 19, 2015, 13:59:31 ip »

Veon paristo pääsi olosuhteiden pakosta niin tyhjäksi, etten saanut enää lähetetyksi vs-mittarin tulosta pumppuun enkä pumpun näyttöön valoa. Kun vaihdoin pariston (oikeaoppisen Energizerin, joita jakelu nykyään antaa), aluksi ei tapahtunut mitään. Sitten insuliinisäiliön symbolin alle ilmestyi "00:00" ....,
Ongelma taitaakin olla se että pumppu ei pystynyt säilyttämään kellonaikaansa pariston vaihdon yli ja meni siitä tuollaiseen "paniikkitilaan". Tuo voisi viitata siihen että se kondensaattori, jonka avulla noita kellopiirejä yleensä pidetään hengissä kun pumppu on ilman paristoa, ei ole enää kunnossa eli HW-vika.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 19, 2015, 14:01:38 ip kirjoittanut Reiska »
Kirjattu
D1 vuodesta 1977, pumppu 80-luvulta lähtien.
A-C Spirit Combo + Aviva Combo vuodesta 2012.
Humalog vuodesta 1996, vastaava Liprolog 9/2019.
Libre/MiaoMiao/xDrip+ 8/2018. Android APS 12/2018.

lobo

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #7 : Syyskuu 19, 2015, 18:56:45 ip »

Nyt kun on tämmönen yleisketju niin onko Medtronicilla jotain PDF-kuvastoa infuusioseteistä missä olisi tuotenumerot (ne mitä tarttee tilaukseen)? Omasta mielestäni olen joskus semmoisen nähnyt mutta kun ei haku tuota tulosta...
Kirjattu
1 tyypin puppugeneraattori

peeve

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2623
 • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #8 : Syyskuu 20, 2015, 10:55:43 ap »

Mikä olisi mielestänne paras sensori ruinata d-polulta, kun ei ole pumppua? Minne se silloin tulostuu?
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1557
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #9 : Syyskuu 20, 2015, 14:13:29 ip »

Ensin aikaisempaa paristojuttua.

Kellonajan, päivämäärän, yhteyden sensoriin yms. pitää Veon manuaalin mukaan säilyä pumpussa paristotta viisi minuuttia. Jotta säästyisin asetusten säätämisiltä, otan aina uuden pariston valmiiksi saataville ennen vanhan pariston poistoa ja pyrin tekemään vaihdon nopsasti. Mutta jos vaihto venyy yli viiden minuutin, siitäkään ei pitäisi seurata erityistä hämminkiä, kellonajan ja päivämäärän uudelleenasetuksen vaiva vain. Eli tämä

Ongelma taitaakin olla se että pumppu ei pystynyt säilyttämään kellonaikaansa pariston vaihdon yli ja meni siitä tuollaiseen "paniikkitilaan". Tuo voisi viitata siihen että se kondensaattori, jonka avulla noita kellopiirejä yleensä pidetään hengissä kun pumppu on ilman paristoa, ei ole enää kunnossa eli HW-vika.

on varteenotettava veikkaus.

Käsittääkseni pumpuissa on jokin sisäinen virtalähde, jonka ansiosta pumppu ei ilman paristoakaan kokonaan kuole vaan säilyy huomattavan pitkään (jopa kaksi vuotta?) lobon kuvaamassa horrostilassa. Mutta tosiaan pitkänkin ajan kuluttua sen pitäisi virota ongelmitta uuden pariston laiton myötä - mielestäni samalla tapaa kuin silloin, kun otetaan uusi pumppu ensimmäistä kertaa käyttöön.

Yksi asia tuli kuitenkin mieleen, kun jälkeenpäin selailin Veon manuaalia. Siinä sanotaan, että ennen paristonvaihtoa 1, pumpussa pitää olla perusnäyttö (lepotila), 2, meneillään ei saa olla boluksen annostelu ja 3, kaikkien hälytysten ja/tai varoitusten on oltava kuitattuina ESC - ACT:lla. Kaksi ensiksi mainittua olivat niin kuin pitikin, mutta olinko kuitannut paristovaroituksen/-hälytyksen? Ja voisiko kuittaamattomuudella tosiaan olla tuollaisia seuraamuksia?

Basaalit ja muut asetukset tarkastin heti ja ne olivat ok. Äänet olivat jonkin aikaa epänormaaleja, ja mikä erityisesti huolestutti (huolestuttaa), oli se, että palauttaminen alkuasentoon (säiliön asetuksista), mitä pumppu heti virkoamisensa jälkeen vaati, kesti huomattavan pitkään. Seuraavassa säiliön vaihdossa ei kuitenkaan ollut enää mitään epätavallista. Sokereita kyttäilin myös pumpun toimintaa silmällä pitäen, eikä niissäkään ilmennyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Mutta sen verran epävarma olo tästä kaikesta jäi, että tosiaan ehdottomasti otan tulevalla viikolla yhteyttä Medtronicin tukeen. Sen H21:n merkityksen haluan tietää myös; sitä ei löydy manuaalista, vaikka siellä joitakin paristoasioihin liittyviä H-koodeja onkin.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1557
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #10 : Syyskuu 20, 2015, 14:17:54 ip »

Nyt kun on tämmönen yleisketju niin onko Medtronicilla jotain PDF-kuvastoa infuusioseteistä missä olisi tuotenumerot (ne mitä tarttee tilaukseen)? Omasta mielestäni olen joskus semmoisen nähnyt mutta kun ei haku tuota tulosta...

En tiedä onko tästä apua, mutta sen kummemmin editoimatta laitoin tähän oman lähetepohjani. Klikkaamalla tai napauttamalla kuvan saa originaalikokoon, jolloin tekstistä ja numeroista saattaa saada jotakin selvääkin. Numerosarjojen Z-alut ovat HUS:in omaa koodistoa (?), mutta MMT-numerot zetojen perässä lienevät universaaleja.  :)

Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1557
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #11 : Syyskuu 20, 2015, 14:28:49 ip »

Mikä olisi mielestänne paras sensori ruinata d-polulta, kun ei ole pumppua? Minne se silloin tulostuu?

Polilla ei luultavasti ole tarjota kuin yhtä vaihtoehtoa (Medtronicin sokkosensori, Medtronicin Guardian REAL-Time tai Dexcom), mutta jos voit valita, suosittelisin Dexcomia. Data tallentuu sensoroinnin ajan mukana kannettavaan vastaanottimeen/monitoriin, ja se puretaan sensoroinnin päätyttyä d-polilla.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

peeve

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2623
 • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #12 : Syyskuu 20, 2015, 14:34:29 ip »

Mikä olisi mielestänne paras sensori ruinata d-polulta, kun ei ole pumppua? Minne se silloin tulostuu?

Polilla ei luultavasti ole tarjota kuin yhtä vaihtoehtoa (Medtronicin sokkosensori, Medtronicin Guardian REAL-Time tai Dexcom), mutta jos voit valita, suosittelisin Dexcomia. Data tallentuu sensoroinnin ajan mukana kannettavaan vastaanottimeen/monitoriin, ja se puretaan sensoroinnin päätyttyä d-polilla.

Koitin noista lueskella, mutta kun ei niiden kanssa ole ennen touhunnut, ei erot oikein korosti. Dexcom on ilmeisesti pienempi?
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

Susihukka65

 • Veteraani
 • Viestejä: 1557
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #13 : Syyskuu 20, 2015, 14:59:32 ip »

^ Ei käsittääkseni ainakaan olennaisesti (jos lainkaan) pienempi mutta antaa monilla tarkemmat tulokset. Toisaalta Medtronicin sensorista saatava data (graafit ja numeerinen tieto) on mielestäni aivan ylivertaista. Kahden viikon sensoroinnista (+ pumppuilusta) saan pureskeltavakseni 27-sivuisen pdf-tiedoston. Voin laittaa sinulle yv:nä kopion sellaisesta jos haluat.
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

lobo

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Vs: Yleistä lätinää
« Vastaus #14 : Syyskuu 20, 2015, 15:27:52 ip »

Susihukka, kiitos listasta!

Miten muuten noi vyöklipsit jne., onko ne yleensä hoitopaikan kustannuksella? Kun mä oon niitä ruikuttamalla saanu kyllä kaupungin diabetesvastaanotolta, mutta heillä on ongelmana se kun yleensä heillä on vain siihen pienempään pumppuun klipsuja. En vaan uskalla omin nokkineni lähtee tilaamaan kaupungin laskuun ja Medtronic pimittää tietoa mitä ne maksaa per kpl.
Kirjattu
1 tyypin puppugeneraattori
 

Linkkejä
Haastaako korona arkea diabeteksen kanssa?

Julkaistu 02.04.2020 | 10:14