KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418370 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Avoin kirje D-Liitolle  (Luettu 58797 kertaa)

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Avoin kirje D-Liitolle
« : Lokakuu 09, 2014, 12:19:35 ip »

Näitä asioita on kyselty Liitosta  yksityisesti ja myöskin täällä kp:lla ja muutama henkilö on muualla netissä (mm. Tohtori Tolonen, A.Heikkilä jne) viitannut samoihin asioihin. Konkreettisia vastauksia ei ole tullut laisinkaan, joten pyydän sekä Liiton toiminnanjohtaja Janne Juvakkaa, Liiton ravintoterapeutteja sekä esim.viestintäpäällikköä vastaamaan näihin. Asiat eivät liity suoranaisesti vertaistukeen, vaan Liiton toimintaan, sekä Suomen  diabeteskuvioihin yleensäkin, joten niihin on oikeus saada tässä osiossa vastaukset.  Liiton toimintaa rahoitetaan myös jäsenten maksuilla, joita olen itsekin suorittanut jo pidemmän aikaa :

1. Liiton ravintoterapeutin parin v.takainen esiintyminen Ylen Fem (ex fst) Väärällä tavalla terve dokumentissa: "emme näe ravintoa ensijaisena hoitokeinona diabeteksen hoidossa", "suosittelen diabeetikkoja nauttimaan pullan päivässä" ja sitä rataa, vastaavaa muuta oli ohjelma muutenkin täynnä.
Myönnättekö, että etenkin pulla kommentti (ja myöskin "sitä varten on insuliini") oli täysin asiaton ja vaikka kyseessä olisikin joku lapsellinen provokaatio, niin silti täysin harkitsematon esitettynä Diabetesliiton edustajan suusta valtakunnan verkossa esitettynä ?
Jos ette myönnä ja pahoittele lausuntoa, niin perustelkaa, miksi ette ole myöntäneet ja pahoitelleet lausuntoa ?
Muutama vuosi sitten yksityistaho Mehiläisen diabetespuolen ylin edustaja sanoi yrityksensä mainoslehtisessään "että diabetes ei ole sairaus ollenkaan". Nostin asian esiin täällä ja myöhemmin sama lääkäri pahoitteli julkisesti lausuntoaan . Ottakaa mallia hänestä (pyysi anteeksi), kun samaan aikaan olette syyttäneet esim.minua ja paria muuta täällä jostain provosoinneista yms.ja samaan aikaan Liiton ravintoerapeutti tai muut tahot Suomessa lausuvat julkisuudessa toisinaan suunnilleen mitä sylki suuhun tuo.

2. Onko Liitolla pienintäkään aikomusta ajaa sitä, että jatkossa ns.käypä hoito ryhmiin suosituksia tekemään otettaisiin mukaan enemmän itse pitkään  diabetesta sairastaneita (2.ja 1.tyyppi) eli useimmiten siitä parhaiten tietäviä henkilöitä ? Vai jatketaanko entisellä linjalla, jossa esim.2.tyypin diabetesta suositetaan hoidettavaksi esim.runsaalla viljatuotteiden käytöllä, joka käsittääkseni on monen kohdalla johtanut siihen, että on ajauduttu minimilääkityksestä maksimilääkitykseen (eli insuliinihoitoon).
Ei sillä, että tänäpäivänä tiedonsaannin ollessa vapaata enää monikaan etenkään diabeteksen osalta uskoisi enää ns.virallisia tahoja Suomessa, mutta ehkä niitä hoito ym.suosituksia kannattaisi jo virallisestikin viirata siihen suuntaan, mitä useimmat diabeetikot jo käytännön elämässään soveltavat jo muutenkin.

3. Diabeteslääkkeitten korvattavuus Suomessa ja tätä ei todellakaan ole tarkoitettu ketään 2.tyypin diabeetikkoa vastaan, vaan vain asioihin yleisesti viitateten: Levemirin korvattavuuden poistouhka on jo konkreettinen esimerkki siitä, mihin laaja diabeteslääkkeitten korvausmäärä on johtanut. 2.tyypin diabetekseen on tullut paljon uusia käsittääkseni tehokkaitakin lääkkeitä. Aiotteko Liittona ajaa jatkossa sitä, että 2.tyypin osalta keskityttäisiin korvattavuudessa jatkossa niihin lääkkeisiin, jotka ovat todistetusti tehokkaimpia ja voitaisiin samalla myös poistaa joitakin vanhempia tai muuten ei niin toimittavia lääkkeitä korvattavuuden piiristä ?
Ilman mitään provosointia, mutta tässä alkaa olla ihan konkreettinen uhka, että nykymenolla ne , jotka ovat eniten lääkinnästä riippuvaisia (eli 1.tyypin ja välimuotojen sairastajat) saavat alkaa pelätä oman lääkkeensä menettämistä , koska muualla tehdään vääriä valintoja.

4. Diabetes valtamediassa. On täysin selvää, että etenkään Sanomakonserni ,eikä myöskään Yle (edellä mainitsemaani Väärällä tavalla terve dokumenttia lukuunottamatta) ei medioissaan julkaise mitään vähänkään ns.virallisten tahojen valtaista kirjoittelua diabetesasioissa. Homma on sikäli ikävää, että ulkopuoliset saattavat näin nähdä esim.Suomen D-liiton lääkärien tai Thl:n ravintoterapeuttien yms.lausunnot ns.ainoana "totuutena", vaikka totuus etenkin diabeteksen osalta on usein ihan muuta kuin nämä asiantuntijat sanovat julkisuuteen. Asialla on todella merkitystä, koska diabetes on eniten kuluja valtiolle aiheuttava sairaus ja sillä, millä lääkkeillä ja millä ruoalla sitä hoidetaan on merkitystä.
Vähän aikaa sitten esim.IltaSanomissa Liiton lääkäri puhui innostuneesti markkinoille tulossa olevasta ns.ylipitkävaikutteisesta insuliinista, jonka kertoi hyödyttävän erityisesti 1.tyyppiläisiä. Itse 1.tyyppiläisenä minun on vähän vaikea tajuta, mitä ihmeen hyötyä esim.1 tai 2 krt/viikossa pistettävästä pitkävaikutteisesta insuliinista voisi minulle olla ? Ehkä taustalla on jotain kustannuskysymyksiä tai muuta, en tiedä.

5. Kp:n valvonta: Olen jo useampaan otteeseen törmännyt henk.kohtaisesti siihen, että valikointi, mitä täällä saa ja ei saa kirjoittaa on parin viime vuoden aikana ollut hyvin valikoivaa. Toiset saavat sanoa mitä tahansa ja toiset suljetaan pienestäkin asioitten kyseenalaistamisesta pois koko keskustelusta hyvin heppoisin perustein. esim.Liiton eräs edustaja on kehoittanut minua useampaan otteeseen lopettamaan kirjoitteluni tänne kp:lle ja kehottipa vielä pari v.sitten "painumaan Suomi 24 palstalle" (en ole vielä ehtinyt käymään).
Kyselin useammaltakin Liiton edustajalta, ovatko HE ITSE ikinä syyllistyneet moderoinneissaan tai muussa asenteessaan mihinkään ylilyönteihin.
Minkäänlaista vastausta ei luonnollisesti tullut.

Nyt kun Liitolla on uusi toiminnanjohtajakin hän voi varmaa kertoa näkemyksensä näistä asioista.

t."Jäsenmaksun maksaja".


 
Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #1 : Lokakuu 10, 2014, 10:54:14 ap »

Toiminnanjohtaja on kuulemma lomilla ja Ilanne- Parikalta tai ravintoterapeuteilta tuskin rohkeutta löytynee tähän mitään kommentoidakaan..
Kirjattu

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1221
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #2 : Lokakuu 10, 2014, 11:01:39 ap »

Toiminnanjohtajan vastaus on tullut minulle, odotapa Rasvis pikku hetki.

DLT
Kirjattu

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1221
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #3 : Lokakuu 10, 2014, 11:38:18 ap »

Hyvä nimimerkki ’’Jäsenmaksun maksaja”

Kiitos yhteydenotostasi. Kuten toteat, Kohtauspaikka on ensisijaisesti Diabetesliiton ylläpitämä vertaistuen foorumi. Viittaamiisi liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa. Koska huomaan, että nämä asiat ovat sinua jo pidempään puhuttaneet, vastaan niihin kuitenkin tällä palstalla tällä kertaa. Mahdollista jatkokeskustelua varten alla on yhteystietoni. 

Viestisi kohta yksi (1). On hyvä huomata, että kyseinen ohjelman kohta oli pitkästä haastattelusta leikattu versio, mikä johti siihen, että asiantuntijamme kommentit aiheuttivat joissakin katsojissa mielipahaa. Pahoittelen tätä.

(2) Diabetesliitto on kansalaisjärjestö, joka pitää ihmisten ja potilaiden kokemusasiantuntijuutta suuressa arvossa ja tuo sitä esille eri yhteyksissä. Olemme viime aikoina esimerkiksi tuoneet esille, että hyvä tapa varmistua hankittavien hoitotarvikkeiden soveltuvuudesta kohderyhmälleen, on järjestää hoitotarvikkeiden koekäyttö osana hankintaprosessia. Se, mihin vaikuttamisemme johtaa, tai mikä on Käypä hoito -suosituksen laatijaryhmän kokoonpano, ei ole liiton päätettävissä.

(3) Diabetesliitolla on aito tahto saada ihmisten käyttöön vain ja ainoastaan sellaisia lääkkeitä, jotka ovat tehokkaita ja toimivia. Olemme myös ajaneet sitä, että elämää ylläpitävän lääkityksen tulee olla ilmaista. Tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa on seurattava tarkkaan, mihin suuntaan lääkkeiden korvattavuus kehittyy.

(4) Olen eri mieltä toteamuksestasi  ”… totuus etenkin diabeteksen osalta on usein ihan muuta kuin nämä asiantuntijat sanovat julkisuuteen … ”. Asiantuntijat tuovat esille tietoa, joka on kertynyt tieteellisestä tutkimuksesta ja laajasta asiakastyössä saadusta kokemuksesta. On toki niin, että on aina olemassa yksilöllisiä eroja siinä, kuinka esimerkiksi pistoskertojen määrän väheneminen koetaan. 

(5) Kohtauspaikka on Diabetesliiton ylläpitämä, ensisijaisesti vertaistuen foorumi. Jokaisen kirjoittajan olisi tämä hyvä muistaa. Mitään tekstiä, joka tukee sivuston tarkoitusta, ei ole poistettu eikä poisteta.
 
Janne Juvakka
Toiminnanjohtaja
Suomen Diabetesliitto
janne.juvakka(at)diabetes.fi
p. 040 591 7098
Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #4 : Lokakuu 10, 2014, 15:53:40 ip »

Niih, ja kyseinen ravintoterapeutti ei sitten ITSE suostu tulemaan pyytämään anteeksi lausuntojaan, niissä ei ole yhtään mitään seliteltävää ja kuten etukäteen arvasin, niin oikein muuhun mihinkään ei mitään konkreettista vastausta/uusia linjauksia tullut ja nimenomaan tämä DIABETESLIITTO osio on oikea paikka käydä näistä asioista JULKISTA keskustelua (muuallahan se ei onnistu, kun suurimmat mediat kuten Yle ja Hs eivät ainakaan toistaiseksi niitä julkaise).
Näyttää siltä, että uusi toimintajohtaja jatkaa edeltäjiensä linjoilla ja  mitään Suomen valtavia diabeteskuluja vähentävää toimintaa ei ole luvassa. Yhtälö (väestön iän kasvu versus kasvavat Diabeteskulut) on mahdoton sovittaa yhteen.
Kirjattu

Matti H

 • Matkailija
 • Viestejä: 93
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #5 : Lokakuu 12, 2014, 19:25:06 ip »

Toiminnanjohtaja pahoittelee, että "väärällä tavalla terve" -ohjelmaan oli pitkästä haastattelusta valittu väärät kohdat. Yleisössä herännyt mielipaha johtui siis toimittajista, jotka vääristivät sanomaa.

Omasta mielestäni liiton ravitsemusterapeutti ei sanonut mitään diabetesliiton linjan vastaista.
Miksei liitto seiso ravitsemusterapeuttinsa takana? Nyt vaikuttaa siltä että liitto pesee kätensä koko asiasta.

Olisin kiinnostunut kuulemaan, mikä diabetesliiton näkökulmasta ohjelmaan päätyneissä ravitsemusterapeutin kommenteissa oli pielessä tai mitä täydentävää informaatiota jäi saamatta?

Otan muutaman kohdan ohjelmasta jotka erityisesti herättivät hilpeyttä ohjelman jälkeen:

1. Liiton ravitsemusterapeutti sanoi, että "insuliini on sitä ruokaa varten" tai "sitä vartenhan meillä on insuliinia".
-> Tämähän on täysin liiton linjan mukaista. Diabetesliiton kirjasessa "Hiilihydraattien arvioinnin aakkoset" sanotaan että "Nykyaikainen insuliinihoito ei aseta rajoituksia syömiselle". Suositusten mukaan kaloreista saa olla max. 10% lisättyä sokeria, siihen mahtuu hyvin ne makeat jälkiruoat ja pullat joissa ravitsemusterapeutti ei nähnyt ongelmaa.

2. Eri ruokavaliovaihtoehdoista ravitsemusterapeutti sanoi nettikeskustelun mukaan näin: "...mä en lähtis tekemään suositusta tällä tavalla, niinkuin karsinoiden erilaisia ruokavaliotyyppejä, se ehkä sopii Ruotsiin, ehkä siellä on tämmöisiä ismejä ja nismejä, että joku noudattaa yhtä tiettyä, mutta ei suomalainen väestö tee tätä. Ei ainakaan tää joukko, joka täällä meillä käy."
-> Juuri tämä on diabetesliiton linja. Esimerkiksi hiilihydraattien määrän maltillinen vähentäminen (esim tasolle 100-150g/pv) ei ole liiton suosittelema tapa hoitaa diabetesta. Jos diabetesliiton kanta tässä suhteessa on muuttunut, olisiko aika puuttua lääkefirmojen levittämään diabetes-informaatioon, esim. "Ruokavalio sisältää runsaasti hiilihydraattipitoisia eli sokeristuvia ruoka-aineita" (Novo Nordisk Hiilihydraattikäsikirja). Ymmärrän toki että runsas hiilihydraattien käyttö nostaa myös lääkeyhtiön tuotteiden kysyntää.

Lopuksi:
Suurin mielensäpahoittaja tässä asiassa taisi olla diabetesliitto itse. Ongelma ei ollut ohjelmassa esiintynyt ravitsemusterapeutti, vaan muu materiaali joka selvästi osoitti diabetesliiton linjan olevan irrallaan todellisuudesta. Onko liitto tyytyväinen kun kiista henkilöityy yhteen ravitsemusterapeuttiin, jonka suurin virhe oli vastata esitettyihin kysymyksiin suoraan?

Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #6 : Lokakuu 13, 2014, 13:38:27 ip »

En tajua, mitä yllä höpistään. Terapeutti sanoi pullakommenttinsa ohjelmassa ja siinä ei ole mitään selittelemistä. Tarkistin myös jo aikoinaan, kun proggis tuli ulos toimittajilta, niin ohjelmassa ei tahallaan todellakaan vääristelty ja irroitettu asiayhteyksistä terapeutin sanomisia.
En todellakaan ole mikään A.Heikkilä fani, mutta hänen uusimmassa Diabeteskirjassaan (siis 2014 ilmestyneessä) kerrotaan aika mielenkiintoisia episodeja hänen ja D-liiton tiedotuksen ja Lääkäriliiton välillä. Uskon hänen juttunsa tämän suhteen ja olen itsekin (ja pari tuttuakin) törmännyt samaan sensuurin muuriin niin valtamediassa kuin täällä kp:llakin.
Eikä kyse ole pelkästään mistään yksittäisistä kommenteissa, myös U.Schwabilta on tullut monia hölmöjä lausuntoja diabeteksen hoidon suhteen.
Kyllä se vaan on niin, että diabeetikon kannattaa mielummin minimoida kuin maximoida ns.ateria eli pikainsuliinin pistämistä mahdollisuuksien mukaan, siitä ei usein seuraa kuin haittaa, kun pikaa joutuu liikaa/liian usein pistelemään, ennen oli toisin, kun ateriainsuliinien vaikutusprofiilit olivat erilaisia ja isompien hiilarimäärien syönti oli välillä ihan käytännön pakkokin. Olisi aika todella Suomessakin tunnustaa nämä asiat virallisestikin.. Perusinsuliini eli pitkävaikutteinen on eri juttu.
Palaan myöhemmin (kriittisen) arvostelun merkeissä tänne luettuani tämän A.Heikkilän kirjan loppuun asti (en todellakaan pidä Heikkilän vihjailuista siitä, että ykkösetkin voisivat elää jopa ilman perusinsuliinia).
Kirjattu

muten vain

 • Matkailija
 • Viestejä: 64
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #7 : Lokakuu 17, 2014, 08:52:51 ap »

Hyvä nimimerkki ’’Jäsenmaksun maksaja”

Kiitos yhteydenotostasi. Kuten toteat, Kohtauspaikka on ensisijaisesti Diabetesliiton ylläpitämä vertaistuen foorumi. Viittaamiisi  Koska huomaan, että nämä asiat liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa.ovat sinua jo pidempään puhuttaneet, vastaan niihin kuitenkin tällä palstalla tällä kertaa. Mahdollista jatkokeskustelua varten alla on yhteystietoni. 

Viestisi kohta yksi (1). On hyvä huomata, että kyseinen ohjelman kohta oli pitkästä haastattelusta leikattu versio, mikä johti siihen, että asiantuntijamme kommentit aiheuttivat joissakin katsojissa mielipahaa. Pahoittelen tätä.

(2) Diabetesliitto on kansalaisjärjestö, joka pitää ihmisten ja potilaiden kokemusasiantuntijuutta suuressa arvossa ja tuo sitä esille eri yhteyksissä. Olemme viime aikoina esimerkiksi tuoneet esille, että hyvä tapa varmistua hankittavien hoitotarvikkeiden soveltuvuudesta kohderyhmälleen, on järjestää hoitotarvikkeiden koekäyttö osana hankintaprosessia. Se, mihin vaikuttamisemme johtaa, tai mikä on Käypä hoito -suosituksen laatijaryhmän kokoonpano, ei ole liiton päätettävissä.

(3) Diabetesliitolla on aito tahto saada ihmisten käyttöön vain ja ainoastaan sellaisia lääkkeitä, jotka ovat tehokkaita ja toimivia. Olemme myös ajaneet sitä, että elämää ylläpitävän lääkityksen tulee olla ilmaista. Tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa on seurattava tarkkaan, mihin suuntaan lääkkeiden korvattavuus kehittyy.

(4) Olen eri mieltä toteamuksestasi  ”… totuus etenkin diabeteksen osalta on usein ihan muuta kuin nämä asiantuntijat sanovat julkisuuteen … ”. Asiantuntijat tuovat esille tietoa, joka on kertynyt tieteellisestä tutkimuksesta ja laajasta asiakastyössä saadusta kokemuksesta. On toki niin, että on aina olemassa yksilöllisiä eroja siinä, kuinka esimerkiksi pistoskertojen määrän väheneminen koetaan. 

(5) Kohtauspaikka on Diabetesliiton ylläpitämä, ensisijaisesti vertaistuen foorumi. Jokaisen kirjoittajan olisi tämä hyvä muistaa. Mitään tekstiä, joka tukee sivuston tarkoitusta, ei ole poistettu eikä poisteta.
 
Janne Juvakka
Toiminnanjohtaja
Suomen Diabetesliitto
janne.juvakka(at)diabetes.fi
p. 040 591 7098 tuolla johdannossa  aloittajan kiittelyn jälkeen kirjoitettu:"liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa."


mitähän nämä muut foorumit ovat?
Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3631
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #8 : Lokakuu 17, 2014, 10:07:28 ap »

Jep. sitä itsekin ihmettelen, että mitäköhän ne muut "foorumit" ovat ? Vissiin Liiton toiminnanjohtajan tai Thl:n kanssa on sallittu vain yksityinen e-mail kanssakäyminen ja julkinen keskustelu epäsuotavaa.
Kirjattu

Matti H

 • Matkailija
 • Viestejä: 93
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #9 : Lokakuu 17, 2014, 14:16:14 ip »

"liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa."

mitähän nämä muut foorumit ovat?

Hyvä huomio, semminkin kun viesti on kirjoitettu "Diabetesliitto" osastoon jonka aihe on "Diabetesliiton toiminta ja palvelut". Ehkä kunnioittava sävy puuttui?

Vakavasti puhuen - on ihan normaalia että liitto saa kritiikkiä enemmän kuin kiitoksia. Niistä asioista mistä ollaan samaa mieltä ei tule keskustelua. Esim. käytännössä kaikki suosittelevat kasvisten  ja marjojen syönnin lisäämistä, joten kukaan ei kirjoita avoimia kirjeitä kannattaen tiukkaa pekoni-makkaradieettiä. Silti diabetesliitto tuskin saa kovin usein kehuja hyvästä työstä kasvisten syömisen lisäämiseksi.

Kirjattu

Tomaatti

 • Jäsen
 • Viestejä: 181
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #10 : Lokakuu 17, 2014, 21:11:29 ip »

"liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa."

mitähän nämä muut foorumit ovat?

Miksi tämä osio on edes sitten olemassa? Mihin tämä on tarkoitettu?  :o
Kirjattu

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1221
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #11 : Lokakuu 20, 2014, 15:01:29 ip »

"liiton toiminnan linjauksiin liittyvä keskustelu on luontevaa käydä muissa foorumeissa."

mitähän nämä muut foorumit ovat?

Miksi tämä osio on edes sitten olemassa? Mihin tämä on tarkoitettu?  :o

Tässä menee nyt kaksi asiaa sekaisin.

Tämä Kohtauspaikan osio on olemassa Diabetesliittoon ja sen jäsenyhdistyksiin liittyvä keskustelua varten.

Mutta Diabetesliiton toiminnan periaatteelliset kysymykset ratkaistaan liiton kokouksessa, joka käyttää Diabetesliiton ylintä päätösvaltaa. Kun joku todella haluaa oikeasti ja aidosti vaikuttaa Diabetesliiton toiminnan periaatteisiin, niin silloin on edettävä Diabetesliiton sääntöjen mukaista väylää pitkin. Kohtauspaikan keskustelu ei ole sääntöjen tunnustama vaikuttamisen tapa.

Tässä ketjussa on avoimella kirjeellä kysytty, ja avoimeen kirjeeseen on avoimesti vastattu. Vastauksemme ei nähtävästi kelpaa kaikille, mutta sille ei oikein voi mitään.

Diabetesliiton tiedotus, Kohtauspaikan ylläpito
Kirjattu

Tomaatti

 • Jäsen
 • Viestejä: 181
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #12 : Lokakuu 21, 2014, 00:02:48 ap »

Mutta Diabetesliiton toiminnan periaatteelliset kysymykset ratkaistaan liiton kokouksessa, joka käyttää Diabetesliiton ylintä päätösvaltaa. Kun joku todella haluaa oikeasti ja aidosti vaikuttaa Diabetesliiton toiminnan periaatteisiin, niin silloin on edettävä Diabetesliiton sääntöjen mukaista väylää pitkin. Kohtauspaikan keskustelu ei ole sääntöjen tunnustama vaikuttamisen tapa

Aa, joo, sotkin tosiaan juuri nämä asiat.
Kirjattu

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #13 : Lokakuu 21, 2014, 10:34:43 ap »

Touche Tomaatti. Kiitos päivän nauruista.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

Tomaatti

 • Jäsen
 • Viestejä: 181
Vs: Avoin kirje D-Liitolle
« Vastaus #14 : Lokakuu 21, 2014, 18:21:38 ip »

Touche Tomaatti. Kiitos päivän nauruista.

 ;D
Kirjattu
 

Linkkejä