KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia avosuisesta tarjonnasta/tulehduksesta synnytyksen yhteydessä?  (Luettu 2635 kertaa)

marika81

  • Matkailija
  • Viestejä: 70

Tänään vasta tajusin,että ehkäpä suurin osa synnytykseni vaikeuksista johtui vauvan avosuisesta tarjonnasta (lapsiveden hieman ennenaikainen meno,synnytyksen etenemättömyys,melkein tajunnan vievä selkäsärky myös supistusten välissä jne).

Kysyn vaan miksei tätä virhetarjontaa muka huomattu.Miksi ylipäätään ei omaa tuntemustani siitä,että kaikki ei ole kunnossa huomioitu.Kuumekkin nousi ihan yht´äkkiä ja kerroin siitä heti hoitajalle joka sitten antoi panadolia ja lämpötyynyn selkäkipuun....jes.Yritin kertoa täysin järkyttävistä selkäkivuista,mutta hoitsu jotenkin vähätteli ja sanoi et ei sulla vielä voi olla niin kovia kipuja.

Antibiootit aloitettiin vasta pitkän ajan kuluttua kuumeen nousemisesta,jos ei olisi odotettu niin kauan olisiko vauva kenties välttynyt pahalta infektiolta.Itsellänikin se tulehdus oli pahempi mitä käsitinkään.Miehelleni olivat hoitajat todenneet minun kuulematta,että näyttää nyt todella huolestuttavalta.

Tuosta väärästä tarjonnasta ei ollut laitoksella mitään puhetta,enkä tosiaan tajunnut siinä olotilassa pahemmin kysellä.Tulehduksen syitä kysellessä todettiin,että niitä nyt vaan joskus tulee.

Oli jotenkin vaikea muotoilla tätä tekstiä ytimekkäästi.Jotenkin nyt on tullut kova tarve käydä edes jotenkin tuota synnytystä läpi.
Tarkoitus oli kysyä,että minkämoisiä kokemuksia muilla väärästä tarjonnasta,tulehduksesta jne?
Kirjattu

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH

:( Ite pääsin pelkopolille jälkikäteen käymään synnytystä läpi.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Larla

  • Intoilija
  • Viestejä: 372

Meillä oli kuopus niin avosuisena kuin mahdollista ja sepsis iski. Onneksi hän oli valohoidossa keskolassa niin pääsivät heti kiinni asiaan ja antibiootit aloitettiin niin nopeasti,ettei crp ehtinyt koskaan nousta paljon. Oli muistaakseni korkeimmillaan 14 tai 22. Lastenlääkäri, jonka kanssa puhuin puhelimessa yhdessä kohtaa sanoi,että nämä käynnistetyt ja pitkittyneen synnytykset nostavat tulehdusriskiä, kun vesien menosta ehtii kulua kauan aikaa. Ei ihan tainnut olla kartalla meidän synnytyksestä. Kalvot puhkastiin klo. 12 ja lapsi oli pihalla klo.16.19. Ponnistus oli 19 minuuttia ja kätilö +harjoittelija ehtivät huolestua, kun vauva ei tuntunut syntyvän. Kuuluu huokaus molempien suusta: " avotarjonta!" kun vauva tuli näkyviin. Perhetuttu kätilö,joka on jo eläkkeellä sanoi ettei heidän aikanaan olisi läpäissyt koulutusta jos ei olisi osannut tunnustella, että lapsi on avotarjonnassa. Sen ei pitäisi tulla yllätyksenä kätilöille. Ei tuo reilu neljä tuntia taida luomusynnytyksissäkään kovin pitkä aika olla vesienmenosta synnytykseen.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2014, 21:45:50 ip kirjoittanut Larla »
Kirjattu
 

Linkkejä