KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Lapsiveden vähäinen määrä rv34  (Luettu 3645 kertaa)

Ronja81

  • Vieras
  • Viestejä: 10
Lapsiveden vähäinen määrä rv34
« : Toukokuu 16, 2014, 21:42:00 ip »

Onkohan kellään muulla todettu lapsiveden määrä vähäiseksi loppuraskaudesta (AFI arvo 6)? Tänään oli ultrakäynti ja nyt meneillään rv 34+2 ja ensi viikolle olisi aika lapsivesipunktioon. Lääkäri epäili, ettei punktio välttämättä onnistu vähäisen veden määrän takia. Sikiö on makrosominen ja painoa tällä hetkellä 3060 g. Lääkärin mukaan lapsiveden vähäisyys voi kertoa istukan toimintahäiriöstä, jonka vuoksi tilanne nyt hirvittää. Toivon mukaan kuitenkin punktio saadaan tehtyä ja keuhkojen kypsyys ja EPO-arvo selvitettyä. Onko kellään muulla ollut vastaavia kokemuksia? Lapsivettä oli vielä kaksi viikkoa sitten edellisessä ultrassa normaali määrä.     
Kirjattu

Larla

  • Intoilija
  • Viestejä: 372
Vs: Lapsiveden vähäinen määrä rv34
« Vastaus #1 : Toukokuu 20, 2014, 14:25:26 ip »

Mulla ei ole ollut vähäistä vedenmäärää (päinvastoin). Laittoivatko ne sulle käyrää tähän väliin. Nkl:lla punktiot tehtiin yleensä ma tai to. Miksiköhän se punktio laitettiin vasta ensi viikolle? Muista liikelaskenta. Vauvalla voi olla nukkumapäiviä, mutta jos on syytä epäillä toimintahäiriötä niin on syytä olla myös valppaana. Muista, että päivystyksessä ollaan töissä juuri sitä varten,että sinne voi mennä jos esim. vauvan liikkeet vähenevät. Rohkaisun puolelle se, että lääkäri varmasti mittasi ne virtaukset, jotka pystyy mittaamaan, tarkasti.
Kirjattu

Ronja81

  • Vieras
  • Viestejä: 10
Vs: Lapsiveden vähäinen määrä rv34
« Vastaus #2 : Kesäkuu 05, 2014, 19:11:07 ip »

Kiitos Larla sinulle vastauksestasi ja rohkaisustasi! Punktio saatiin juuri ja juuri tehdyksi, mutta oli melkoisen epämukava toimenpide tuon vähäisen veden vuoksi. Eilen piti olla uusi punktio, joka ei tällä kertaa enää onnistunut samasta syystä, mutta sain nyt onneksi ajan synnytyksen käynnistykseen ensi viikon maanantaille, jolloin viikkoja jo 37+5. Nyt vaan täytyy toivoa, että keuhkot olisivat silloin jo kypsät. Huomenna menen vielä sydänkäyrälle, joka vähän tuo hetkellistä mielenrauhaa. Karmea pelko persuksilla koko ajan, ettei nyt viime hetkellä enää sattuisi mitään ikäviä yllätyksiä ja nyt todella seuraan jatkuvasti vauvan liikkeitä. Päivä kerrallaan mennään kituutellen ja voi kunpa saisi jo sen pienen nyytin syliin ehjänä ja terveenä 8,5 kuukauden huolen ja murheen jälkeen!
Kirjattu

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Lapsiveden vähäinen määrä rv34
« Vastaus #3 : Kesäkuu 08, 2014, 22:06:52 ip »

Onnea matkaan ja onneksi nyt on aika tiedossa! Ja onhan tuo tuolloin jo kutakuinkin täysiaikainen tuo vauva että eiköhän ne keuhkot ole ok :)
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..
 

Linkkejä