KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418364 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Korkeat ketoaineet  (Luettu 5472 kertaa)

matami

  • Vieras
  • Viestejä: 13
Korkeat ketoaineet
« : Toukokuu 16, 2014, 10:26:04 ap »

Moikka!

Meillä on pumppuhoitoinen pikkumies (7 v.), jolla on viime aikoina tullut useasti (3 krt kevään aikana) todella nopea ja voimakas ketoaineiden nousu. Toki sokeritkin ovat olleet korkealla, mutta ei mitenkään kovin kauan eikä ketoaineiden nousuun liity muuta sairautta.

Esim. viime yön sokeriarvoilla 18-19 mmol/l (vielä klo 23.30 aikaan vs oli 5.3) ketoaineet oli aamulla 4.5! Sen verran säätöä näiden ketojen kanssa ollut melkein 4-vuotisen pumpputaipaleen aikana, että saamme kyllä nopeasti kotikonstein ketoaineet hoidettua pois.

Mutta onko tämä normaalia - onko muilla taipumusta tällaisiin nousuihin ketoaineiden osalta pumppuhoidossa?! Vinkkejä, ideoita, miten näitä voisi välttää? Pojalla tietenkin oksettava, huono olo tuollaisilla keto-aineilla ja ihan turhia sairauspoissaoloja niin hänelle kuin vanhemmillekin näistä. Ketot mittaamme verestä Precicion-mittarilla.

Keväisin terkuin ihmettelevä äiti
Kirjattu
*Matami*
*Tee se mitä olet tekemässä niin hyvin kuin taidat*

emonen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2995
Vs: Korkeat ketoaineet
« Vastaus #1 : Toukokuu 16, 2014, 22:45:29 ip »

Meilläkin on ajoittain ollut hyvinkin korkeita ketoja mutta ei ihan noin korkeita. Yleensä ne meillä liittyy mahatautiin tai pitkäkestoisiin hypoihin (jolloin pumppu pienellä ja tulee oikeasti inskan puutetta elimistöön).
Korkeilla meillä ketot tulee paljon hitaammin.

Onko hoitotaholla mitään selitystä tuolle ilmiölle?

Oletteko ikinä saaneet kiinni sensoroinnin aikana mitä vs:lle tarkemmin tapahtuu jos saatte sensoroida?
Kirjattu
Diabeetikkotytön äiti

matami

  • Vieras
  • Viestejä: 13
Vs: Korkeat ketoaineet
« Vastaus #2 : Toukokuu 19, 2014, 23:11:57 ip »

Sepä tässä kummaa onkin, että poika on terve kuin pukki ja noi korkeat hypot tulee oikeasti aika nopeasti, tyyliin 8 tunnissa (yön aikana). Diabeteshoitajamme mukaan tällainen taipumus on ihan uutta heillekin, joten nyt sitten selvitellään/ihmetellään. Sensorointi ensi viikolla, edellisestä kerrasta onkin melkein 4 vuotta aikaa... (ei ole ollut tarvettakaan). Tulee kyllä kuin tilauksesta vaikkei sitä tämän takia tehdäkään.

Oikeastaan vasta itsekin havahduin, että tuollaiset ketot on oikeasti aika poikkeuksellisen korkeita. Hoitajamme mukaan olisi vaatinut sairaalahoitoa, mutta hyvin jälleen saatiin ketot pois muutamassa tunnissa kokonaan kotonakin ja poika oli koko ajan ihan hyvinvoiva. Tietenkin olisimme menneet sairaalaan, jos olisi kovasti oksennellut tai muuten ollut voimaton tms.

Harvemmin näitä diabetekseen liittyviä kummallisuuksia tulee eteen, joille ei myöhemminkään löydy selitystä. Toivottavasti näitä ei nyt kovin usein ala tulemaan... Just puhuttiin mieheni kanssa, että poikamme taitaa olla aika herkkä, mutta toisaalta toistaiseksi kroppa puskuroi hyvin ja hän sietää näitä valitettavia ääritilanteita käsittämättömän hyvin. Ts. oli tolkuissaan vielä, kun sokerit oli mittarin mukaan 1.1 eikä näiden korkeiden ketojen aikana ole ollut mitenkään todella huonovointinen.

Katsellaan...
Kirjattu
*Matami*
*Tee se mitä olet tekemässä niin hyvin kuin taidat*

Hilari

  • Intoilija
  • Viestejä: 306
Vs: Korkeat ketoaineet
« Vastaus #3 : Kesäkuu 02, 2014, 14:58:50 ip »

Meillä pumppuhoidon aikana ketoaineet ovat aina tulleet kanyylitukoksen takia. Varsinkin pystykanyyli on ollut sellainen että helposti menee tukkoon, myös viistokanyylissa samaa vikaa mutta harvemmin. Kun otat kanyylin pois katso valoa vasten näkyykö sakkautumia. Meillä menee aika vähän perusinsuliinia kun on insuliiniherkkä kaveri ja noi sakkaumat lääkärin mukaan johtuu siitä että kun insuliinia menee vähän, pääsee kudosneste nousemaan kanyyliin.
Pumppuhoidolla on menty nyt 5 vuotta, aina kun epäillään kanyylitukosta ( jos sokerit ei tule alas ja aina jos sokerit on 15 yläpuolella selittämättömästä syystä ) vaihdamme sen oli kellon aika mikä tahansa.
Kirjattu
 

Linkkejä