Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418482 viestiä  •  20021 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Tänään söin....  (Luettu 218185 kertaa)

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #585 : Lokakuu 10, 2015, 13:43:05 ip »

...ehtaa maatalon uunissa paistettua ruisleipää, ehtoisan emännän reseptillä ja taidoilla tehtyä!

Mulla oli äsken pöydässä leipää, joka oli tehty 1800-luvulta peräisin olevaan taikinajuureen. Hämeessä kun ei ole tapana pestä taikinatiinua. ;)
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #586 : Lokakuu 10, 2015, 14:08:21 ip »

Just otin leivät pois uunista ja sotkin itteni sulaan voihin, joka tippui kuuman leipäsiivun päältä  ::)

Ei sillä että komiaa oisi ;) etenkin kun ees muista millon söin viimeksi leipää :)
Kirjattu

Jape

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #587 : Lokakuu 10, 2015, 14:12:55 ip »

Ruokaa jonka tumpelokin osaa laittaa : kanankoipia uunissa, ja kolmen (kyllä, siis kolmen) minuutin pikariisiä siihen lisäksi. No toki voikkaria ja JÄÄKYLMÄÄ maitoa palan painikkeeksi. Nam.  8)
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #588 : Lokakuu 10, 2015, 14:36:25 ip »

Ruokaa jonka tumpelokin osaa laittaa : kanankoipia uunissa, ja kolmen (kyllä, siis kolmen) minuutin pikariisiä siihen lisäksi. No toki voikkaria ja JÄÄKYLMÄÄ maitoa palan painikkeeksi. Nam.  8)
Mä käytän aina kolmen minsan riisiä :) Viä helpommalla pääset kun isket ne riisit sinne kanan liemeen :)
Kirjattu

Jape

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #589 : Lokakuu 10, 2015, 16:59:13 ip »

Ruokaa jonka tumpelokin osaa laittaa : kanankoipia uunissa, ja kolmen (kyllä, siis kolmen) minuutin pikariisiä siihen lisäksi. No toki voikkaria ja JÄÄKYLMÄÄ maitoa palan painikkeeksi. Nam.  8)
Mä käytän aina kolmen minsan riisiä :) Viä helpommalla pääset kun isket ne riisit sinne kanan liemeen :)

Kanastahan ei muuta lientä tule tässä tapauksessa kuin mitä on se oranssi lilli missä ne koivet lilluu paketissa (nam 8)) ja millä sitten myös koipia voitelen ja valuttelen paiston aikana. Eli siihen ei voi riisejä laittaa....
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #590 : Lokakuu 10, 2015, 17:07:01 ip »

Borssikeittoa. Päällä smetanaa. Hyvää.  :)
Kirjattu

Friita

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #591 : Lokakuu 10, 2015, 18:35:19 ip »

Karjalanpaistia, perunoita, salaatteja ja täytekakkua :) Maha ihan täysi. Sokerit... No, mites luulette :D
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #592 : Lokakuu 10, 2015, 19:53:42 ip »

Borssikeittoa. Päällä smetanaa. Hyvää.  :)
Mun lemppariaaaaaahhh 💗
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #593 : Lokakuu 10, 2015, 19:55:11 ip »

Ruokaa jonka tumpelokin osaa laittaa : kanankoipia uunissa, ja kolmen (kyllä, siis kolmen) minuutin pikariisiä siihen lisäksi. No toki voikkaria ja JÄÄKYLMÄÄ maitoa palan painikkeeksi. Nam.  8)
Mä käytän aina kolmen minsan riisiä :) Viä helpommalla pääset kun isket ne riisit sinne kanan liemeen :)

Kanastahan ei muuta lientä tule tässä tapauksessa kuin mitä on se oranssi lilli missä ne koivet lilluu paketissa (nam 8)) ja millä sitten myös koipia voitelen ja valuttelen paiston aikana. Eli siihen ei voi riisejä laittaa....
Kolmen minsan riisit voi 😊  Mä mitään voitele sillä kun tungen kaik vuokaan.
Kirjattu

kairankiertäjä

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #594 : Lokakuu 10, 2015, 21:11:18 ip »

Maa-artisokkagratiinia. Ensimmäinen maa-artisokkasatoni, niin nyt harjoitellaan eri resepteillä. Keitto on jo asemansa lunastanut. Gratiini tarvitsee jotain tuunausta.
Kirjattu

tarell

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #595 : Lokakuu 10, 2015, 21:40:52 ip »

Ravinto, no joo, tulipa mieleen kuinka kaameen makuisia on nykykarkit. Siippa osti eilen karkkipussin ja otin siitä illalla. Hyi hitto, säilöntä-ja väriaineet maistu  :-\

Sanos muuta, irtokarkit, yök. Mutta on sentään hyviäkin, kuten toffee ja laku  :-*
Kirjattu

Friita

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #596 : Lokakuu 11, 2015, 07:10:13 ap »

Ruokaa jonka tumpelokin osaa laittaa : kanankoipia uunissa, ja kolmen (kyllä, siis kolmen) minuutin pikariisiä siihen lisäksi. No toki voikkaria ja JÄÄKYLMÄÄ maitoa palan painikkeeksi. Nam.  8)
Mä käytän aina kolmen minsan riisiä :) Viä helpommalla pääset kun isket ne riisit sinne kanan liemeen :)

Kanastahan ei muuta lientä tule tässä tapauksessa kuin mitä on se oranssi lilli missä ne koivet lilluu paketissa (nam 8)) ja millä sitten myös koipia voitelen ja valuttelen paiston aikana. Eli siihen ei voi riisejä laittaa....

Sitten se lilli on siinä riisissä. Meillä tehtiin joskus sellasta, että riisi vuuan pohjalle, sekaan pari desiä vettä+suolaa ja ne kanat siihen päälle. Joku hetki uunissa ja valmis :P
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #597 : Lokakuu 11, 2015, 09:22:50 ap »

Hyvin on kelvannut lillit riisissä, eikä tarvitse erikseen maustaa riisejä.
Kirjattu

kivitatti

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #598 : Lokakuu 11, 2015, 09:32:31 ap »

Ravinto, no joo, tulipa mieleen kuinka kaameen makuisia on nykykarkit. Siippa osti eilen karkkipussin ja otin siitä illalla. Hyi hitto, säilöntä-ja väriaineet maistu  :-\
Sanos muuta, irtokarkit, yök. Mutta on sentään hyviäkin, kuten toffee ja laku  :-*
Ootki ostanu jotain kökköjä hedelmäkarkkeja.
Jos hedelmäkarkkeja pitää saada, niin fazerin juicy, makeutettu oikealla hedelmällä ja maistuukin oikealle, eikä ole lisäaineita.
Salmiakin pitää olla kans fazerin. Harmaa turkinpippuripussi on tosi hyvä, ja perinteiset pantterit toimii aina.
Lisäksi klassikot; englanninlakritsi, fazerin parhaat, Marianne, lontoonrakeet, ranskanpastillit, fazerin suklaat, pandan lakritsa.
Pienempään tarpeeseen tupla, Daim, twix, kinder bueno, pätkis, dacapo.
Siinäpä ne parhaat.
Kaikki uutuuskarkit ja uudet supermegaisot
hedelmäkarkki-sekoituspussit on ihan kökköjä ja maistuu pelkästään lisäaineilta.


Kana-asiaan:
Riisit vuoan pohjalle. Porkkanaa paloina ja purkkipersikkaa paloina sekaan. Design pari vettä päälle. Kanat näiden päälle. Oma soijakastike-mauste-marinadi kanojen päälle, mutta jos ei ole aikaa, niin sit turvaudutaan niihin oransseihin kanoihin.
Sotkee vaan yhden kulhon ja ei tartte paljon vahtia.
Ruoka uuniin ja sillä aikaa tekee olohuoneessa hyvän kotitreenin. :)
Kirjattu

peeve

  • Vieras
Vs: Tänään söin....
« Vastaus #599 : Lokakuu 11, 2015, 09:40:47 ap »

Siis hetkinen.

Marinadi pitää AINA pestä pois tuotteen pinnalta.










Se kamala karkkipussi oli joku Fazerin vihreä.
Kirjattu
 

Linkkejä