Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan  (Luettu 4111 kertaa)

Tiinaliisa

  • Vieras
Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« : Lokakuu 21, 2017, 19:40:42 ip »

Jos 100g grillimakkarassa on rasvaa 25g, hiilaria 0,5g.....miten annostelet pumpulla insuliinin? Jatkettuna,mutta miten pitkälle aikaa ja miten arvioit rasvan osuuden vaikutuksen?
Niin paljon mulla on vielä opittavaa :(
Kirjattu

ERKKU

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #1 : Lokakuu 21, 2017, 21:18:34 ip »

No minä lasken seuraavasti. Jos on hyvälaatuinen makkara, esim. 10% proteiinia ( on hyvälaatuinen koska on vain 0,5 % hh) eli sitä on 10 g. Siihen varaan 1,2 yks. insuliinia. Sitten rasva, joka ei vaadi insuliinia eli 0 yks. HH on se 0,5 g. Yhteensä pistäisin 1,5 yksikköä ruokainsuliinia. Tällä tavalla laskien päästään melko lähelle oikeaa tilannetta. On syytä kokeilla kuinka paljon insuliinia per 10 g proteiinia vaatii. Proteiini lasketaan kyltin tietojen mukaan. Se vaihtelee esim. makkaroista melkoisesti. Siitä näkee senkin kuinka paljon siinä on lihaa.
Kirjattu

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #2 : Lokakuu 22, 2017, 20:21:46 ip »

Jatketulla tai yhdistelmäboluksella. Esim 50% heti ja loput 50% kahden-kolmen tunnin aikana. Minun pitää myös bolustaa hieman ylimääräistä rasvalle.
Kirjattu

ERKKU

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #3 : Lokakuu 24, 2017, 15:47:47 ip »

Äskoo, panetko rasvoille inskaa varmuuden vuoksi ? Sitähän ei missään laskennoissa pyydetä tekemään. Vai onko tässä nyt kyseessä pyhä yhteys proteiinin ja rasvan kesken, joita kaikessa lihassa on olkoon kuivaa tai rasvaista lihaa. Proteiininhan tiedetään vaativan insuliinia, mutta jostain ihmeen syystä esim. Diab. Liiton ohjeissa se ohitetaan "liian pienenä" eränä. Lihan syönnin jälkeen huomataankin, ettei yhtälö aivan toteudu, sokerit ovat korkeammalla kuin piti. Tämä ehkä pannaan sitten rasvojen kontolle. Ehkä näin. Jos lasketaan, että henkilö tarvitsee proteiinia, olkoon eläin tai kasviproteiinia n. 60 g / vrk pysyäkseen jotenkin kunnossa, sehän tietää jo 5...8 insuliiniyksikön vajausta vuorokaudessa. Minusta se on paljon. Jos rasvoille lasketaan insuliinia mutta proteiinille ei on laskentaperuste väärä.
Kirjattu

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #4 : Lokakuu 24, 2017, 22:18:55 ip »

Äskoo, panetko rasvoille inskaa varmuuden vuoksi ? Sitähän ei missään laskennoissa pyydetä tekemään. Vai onko tässä nyt kyseessä pyhä yhteys proteiinin ja rasvan kesken, joita kaikessa lihassa on olkoon kuivaa tai rasvaista lihaa. Proteiininhan tiedetään vaativan insuliinia, mutta jostain ihmeen syystä esim. Diab. Liiton ohjeissa se ohitetaan "liian pienenä" eränä. Lihan syönnin jälkeen huomataankin, ettei yhtälö aivan toteudu, sokerit ovat korkeammalla kuin piti. Tämä ehkä pannaan sitten rasvojen kontolle. Ehkä näin. Jos lasketaan, että henkilö tarvitsee proteiinia, olkoon eläin tai kasviproteiinia n. 60 g / vrk pysyäkseen jotenkin kunnossa, sehän tietää jo 5...8 insuliiniyksikön vajausta vuorokaudessa. Minusta se on paljon. Jos rasvoille lasketaan insuliinia mutta proteiinille ei on laskentaperuste väärä.

En pane varmuuden vuoksi, vaan tämä on kokemuksen opettamaa. Minä olen niitä, joilla eläinproteiini nostaa hyvin reippaasti verensokeria. ja kun samaan aikaan rasva taas hidastaa dramaattisesti hiilareiden imeytymistä, niin on pitänyt kehittää omat annostelusysteemit. Syön nykyään hyvin vähän rasvaista eläinproteiinia, koska riippuu vuorokauden ajasta ja tähtien asennosta, miten verensokerini niihin milloinkin reagoivat. ;)
Kirjattu

ERKKU

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #5 : Lokakuu 25, 2017, 05:23:28 ap »

Näin arvelinkin. Tässä on selitys sille miksi sokerinousun vaikutus on pidempi kuin hiilaripuolella. Proteiinissa on (yhden tiedon mukaan) 36 %  sokeroituvaa osaa, joka muuttuu glukoosiksi hitaasti. Kuinka hitaasti, en tähän löytänyt lähdettäni. Rasvasta siinä yhteydessä ei kuitenkaan puhuta mitään. Hidas sulaminen yleensä selitetään johtuvan rasvasta, josta se ei johdu.
Tässä kohtaa on aivan selvää, että käytännössä löytyy jokin tapa korjata virheellinen ohjeistus, että lopputulos on kohtuullinen. Ruoka / insuliiniohjeiden antajien tulisikin päivittää ohjeensa ajan tasalle, että mentäisiin edes niiden kohdalla mahdollisimman oikein. Tämä ohjeen puute on nuorille ongelmallinen ennenkuin oppivat kantapään kautta oikeat ratkaisut. Diabetekse hoito kaikkineen on sen verran kallista leikkiä, että luulisi perusteiden olevan kunnossa. Tarkoitus pyhittää keinot ei sovi hoitokeinoksi.
Kirjattu

jester

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #6 : Lokakuu 30, 2017, 16:05:09 ip »

         rasva valuu kuumentaissa hukkaan,   suurimmaksi osaksi.   tuote  seloste  ei  pita  paikkaansa
Kirjattu

V. Kuutti

  • Vieras
Vs: Grillimakkara,paljonko,miten laitat pumpulla inskan
« Vastaus #7 : Lokakuu 31, 2017, 11:45:37 ap »

Nyt vihdoin tuli vahvistus proteiinin pitävän sokeritason kauemmin ylhäällä, olen monesti asiaa kysellyt ja saanut sapiskaa, ettei proteiini nosta sokeritasoa.
Lihoista naudanliha tuntuu itsellä nostavan vähemmän sokeria kuin sianliha. Pirullista on broilerin ärhäkkä sokerin nosto vaikutus. Hiilarit nostaa tietty sokeria, mutta myös laskee nopeammin. Hiilarilla noussut sokeri myös laskee liikunnalla nopeammin kuin lihan vastaava  vaikutus.
On tämä kumma sairaus, vaikka alkuun ei tuntunut yhtään miltään! Onneksi sokutoverit autatte ymmärtämään!!! :)
Kirjattu
 

Linkkejä