KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!  (Luettu 14289 kertaa)

Ronja81

 • Vieras
 • Viestejä: 10
Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« : Kesäkuu 25, 2014, 02:07:02 ap »

Haluan kertoa teille todella karmean synnytyskokemukseni. En halua pelotella kertomuksellani ketään, mutta toivon, että te kaikki, jotka olette menossa synnyttämään kyseiseen sairaalaan, tiedätte todella itse kaiken mahdollisista synnytyskomplikaatioista, jotta osaatte itse niihin reagoida, sillä kukaan muu ei sitä välttämättä tee. Luulin olevani todella valveutunut synnyttäjä, sillä olen ollut todella perillä kaikista diabeteksen tuomista ongelmista raskauden ja synnytyksen aikana, mutta kaikki muut asiat olen typerästi luottanut, että hoitohenkilökunta kyllä tekee työnsä. Eipä olisi kannattanut luottaa.

Koko raskaudenajan hoitoni on mielestäni olllut naistenklinikalla melkoista arpapeliä ja en ole kahta kertaa koko raskauden aikana tavannut samaa lääkäriä toistamiseen, vaikka lääkärikäyntejä kertyi lukemattomia. Päätöksen tehtiin heittämällä enkä typeränä ensisynnyttäjänä osannut oikein mitään vaatia. Alkuraskauteni sujui ongelmitta, kunnes viimeisen raskauskuukauden aikana minulla alkoi olla todella niukasti lapsivettä. Asiaa ei sen kummemmin selvitetty, vaan määrättiin aika lapsivesipunktioon rv 35, jonka ottaminen teki todella kipeää, koska vettä tosiaan oli niin vähän. Kyselin lääkäreiltä, voisiko lapsivettä tihkua vai miten ihmeessä sitä todella voi olla niin niukasti eikä asiaa vieläkään jaksettu sen enempää selvitellä vaan todettiin, että diabetes nyt voi heikentää istukan toimintaa ja aiheuttaa sellaista. Seuraavan punktion piti olla rv 37, eikä sitä enää pystynyt lääkäri tekemään eikä edes halunnut yrittää samaisesta syystä. Vieläkään ketään ei kiinnostanut syy veden vähyyteen eikä mahdollinen tulehdusriski, jonka tietysti reikä lapsivesikalvoissa voisi aiheuttaa. Lääkäri totesi perustelematta asiaa mitenkään, että synnytys nyt käynnistetään rv 37+5 ja lähti pois huoneesta.

Menin seuraavalla viikolla käynnistyseen ja ensin ballonki laitettiin vuorokaudeksi, joka toimi ja sen jälkeen seuraavana päivänä lapsivesikalvoni puhkaistiin. Lääkäri sanoi, että laitetaan parin tunnin päästä sitten oksitosiinitippa myös. Ihmettelin asiaa, koska eihän vielä ollut edes odotettu, josko kalvojen puhkaiseminen käynnistäisi synnytyksen. Pian tämän jälkeen alkoivat voimakkaat supistukset ja olin tässä vaiheessa vielä neljän hengen ryhmähuoneessa. Yritin kysellä muutaman tunnin kuluttua, kun supistukset kipeytyivät, että voidaanko siirtyä synnytyssaliin, johon hoitaja totesi, että koska pärjäilen vielä niin hyvin, niin ei vielä kannata. Vihdoin neljän tunnin jälkeen pääsimme synnytyssaliin, jossa kärvistelin kipujen kanssa aikani ja pyysin saada epiduraalipuudutuksen. Tärisin tässä vaiheessa kauttaaltaan ja olin todella heikkona. Kätilö katsoi, että olen 5 cm auki ja lääkäri kutsuttiin laittamaan puudutetta. Puudute laitettiin ja kohdun tilanne tarkistettiin, jolloin olinkin jo 10 cm auki ja ponnistaminen oli tarkoitus aloittaa. Ennen ponnistamista kätilö mittasi kuumeeni, joka oli 38,2 ja jäimme odottelemaan hetkeksi ponnistamisvaihetta. En tuntenut ponnistamisen tarvetta juuri lainkaan epiduraalin takia,vain pientä painetta alavatsassa. Kätilö haki toisen kätilön paikalle ja he neuvoivat ponnistamisessa. Vauvalla alkoi tässä vaiheessa syke nousta ja nousi reilusti yli 200:n, josta tietysti huolestuimme mieheni kanssa ja asia kuitattiin sillä, että hyvä, ettei syke laske radikaalisti, se kuulemma vasta olisi huolestuttavaa. Poika oli melkoisen pitkään pää osittain ulkona, mutta asiaa ei mitenkään edistettu esim. imukupilla vaan annettiin pojan olla korkeissa sykkeissä osittain ulkona.

Synnytyksen jälkeen poika oli veltto eikä hengittänyt kunnolla. Poika vietiin lastenlääkärin näytille ja saturaatioarvot otettiin, jotka oli kunnossa, joten poika laskettiin takaisin meidän luo. Jäimme pojan kanssa huoneeseen kolmisin ja noin tunnin jälkeen poika vietiin valvontaan muutamaksi tunniksi ja mies lähti kotiin nukkumaan. Pääsimme perhehuoneeseen seuraavana päivänä ja iloitsimme pienokaisesta... Kunnes illalla alkoi mahdoton huuto ja sätkiminen eikä mikään tuntunut häntä helpottavan. Mies kävi kysymässä hoitajalta, että miten poika on tuollainen, johon hoitaja totesi edes lasta näkemättä, että vastasyntyneet vaan itkevät paljon, et se kuuluu ihan asiaan. Aamuyöllä kolmen jälkeen hoitaja kiitää huoneeseen ja kertoo, että pojalla on tulehdusarvot 91, vaikka pitäisi olla alle 3. Ja oli selvinnyt, että olen tietämättäni kantanut Streptokokki B-bakteeria, jota kantaa jopa 15-40 % raskaana olevista naisista ja olin tartuttanut pitkittyneen synnytyksen aikana infektion lapseeni. Tauti tunnetaan nimeltä GBS sepsis, joka on vastasyntyneelle todella hengenvaarallinen ja tappavakin tulehdus, jos hoitoa ei päästä aloittamaan riittävän ajoissa. Poika vietiin antibioottitiputukseen ja me jäimme huolestuneina ja järkyttyneinä huoneeseen. Kysyimme hoitajalta, mitä tästä voi seurata ja hän totesi, että tila voi johtaa verenmyrkytykseen ja kuolemaan! Vuorokauden ikäisen pienen suloisen pojan vanhempina voitte kuvitella kuinka tolaltamme olimme asiasta!

Jälleen muutaman tunnin päästä poika taas kärrättiin huoneeseemme, vaikka hänen tilansa oli näinkin kriittinen! Valvoin pojan vierellä seuraavat kaksi yötä enkä voinut kuvitella nukkuvani, jos poika vaikka lakkaisi pian hengittämästä. Onneksemme tulehdusarvot lähtivät laskuun ja viiden päivän antibioottihoidon jälkeen tulehdusarvot putosivat normaalille tasolle ja selvisimme tilanteesta säikähdyksellä. Kuitenkin lapseni ensimmäiset päivät kuluivat itkien ja valvoen, sillä olin huolesta niin sekaisin, etten osannut nukkua. Missään vaiheessa tarkoituksena ei ollut, että lastenlääkäri tulisi kertomaan meille lapsemme tilanteesta, vaan jouduimme tapaamista erikseen vaatimalla vaatimaan. Kaikki tieto välitettiin meille hoitajien kautta.

Pääsimme sairaalasta kotiin kuuden päivän jälkeen, jolloin lastenlääkäri tarkasti melko nopeasti ja pintapuolisesti pojan ja totesi, ettei mitään kontrollikäyntiä eikä seurantaa tarvita. Hän totesi, että GBS sepsis nyt aika ikävä, mutta kaikkea ei nyt kuitenkaan voida aina etukäteen seuloa. Seulonta on todella helppo ja nopea tehdä ja seulonta on käytössä hyvin monissa keskussairaaloissa ympäri suomen, mm. kätilöopistolla, mutta ei riskisynnyttäjien sairaalassa Naistenklinikalla, joka on mielestäni jo käsittämätöntä! Hoitona on antibioottitippa synnytyksen ajaksi, joka on todella tehokas hoito ehkäisemään tartuntaa. Lisäksi epäilyni lapsiveden tihkumisesta olisi ollut syy tehdä testi, mutta asiaan ei regoitu millään tavalla.

Lisäksi jälkikäteen on tullut ilmi useampi hoitovirhe synnytyksen aikana. Korkea kuume synnytyksen aikana edellyttää aina välittömästi antibioottitipan laittoa, sillä se on merkki infektiosta mutta tätä tippaa ei minulle annettu. Lisäksi vauvat korkeat sykkeet ovat myös merkki infektiosta, mutta tämäkin merkki sivuutettiin. Tilanteessa olisi pitänyt välittömästi synnytyksen jälkeen tarkistaa vauvan tulehdusarvot, mutta ei tarkistettu kuin vasta vuorokauden kuluttua synnytyksestä, jolloin oma streptokokki B -kantajuus oli tullut ilmi.

Vauva on maailman ihanin, mutta ikävä kyllä asia on painanut mieltäni jatkuvasti ja varjostanut meidän vauva-arkemme alkua todella pahasti. En voi ymmärtää, että suomen johtavassa synnytyssairaalassa voidaan toimia näin huolimattomasti ja olen todella vihainen siitä, että lasten hengellä pelleillään näin. Lisäksi tilannetta on vähätelty ja hoitavat tahot ovat olleet alusta asti voimakkaasti puolustuskannalla eikä kukaan ole sanonut meille, että todella ikävää, että jouduitte käymään tällaista läpi! Jopas tuli pitkä tarina, mutta toivon, ettei muiden tarvitsisi käydä mitään vastaavaa läpi omassa synnytyksessään ja haluan kertoa tämän varoituksena kaikille teille, jotka olette menossa Naistenklinikalle synnyttämään.Tietäkää oikeutenne ja pitäkää itse huoli asioista ja vauvastanne, koska muutoin seuraukset voivat olla todella kohtalokkaat!   

Kirjattu

Mini

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 618
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #1 : Kesäkuu 25, 2014, 08:08:38 ap »

Huh, mikä tarina! Olethan tehnyt asiasta valituksen potilasasiamiehelle sekä yksikön johtavalle ylilääkärille, vaikkei varmasti nyt olekkaan niin mielen päällä?

Huolestuttavalta on NKLn toiminta kuulostanut jo tovin.. Sektion jälkeen jätetty äiti puudutteissa vaan sänkyyn, toisen vatsakipu jätetty huomiotta, lopputuloksena verenvuoto vatsaonteloon, vääriä kirjauksia, ensisynnyttäjä jätetty imetysohjaamatta ja v-mäistä/ välinpitämätöntä asennette muutenkin.. Onkohan tämä osasto kohtaista vai koko talon ongelma?  >:(

Tsemppiä vauva- arkeen ja onnittelut vaavista! Toivottavasti pääsisit tätä purkamaan vaikka neuvolassa?  :-*
Kirjattu
D1 -91
Apidra A-C Spirit Combo pumpussa 04/2012

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #2 : Kesäkuu 25, 2014, 08:58:53 ap »

Ei yllätä. Esikoisemme kuoli kohtuun rv.38+5 Naistenklinikan "hoidossa". Kuulostaa vielä aika lyhyeltä tuo ab- kuurikin. Meidän lapselle tuli toisen bakteerin aiheuttama sepsis ja ab alettiin ennen kuin tulehdusarvot edes nousivat (asuimme onneksi jo toisen sairaalan piirissä) ja lääkäri sanoi,että lyhyimmillään kuuri on 10 päivää ja sillä me selvittiin. Lapsi oli siis muista syistä keskolassa ja siellä hoitajat huomasivat muutoksen vauvan olossa ja lämmönnousun.Jos voimat riittää nyt niin kirjoittakaa valitus pvk:hon ja miksei Valviraankin. Jos ette jaksa heti niin pvk:hon voi valituksen tehdä kolmen vuoden ajan.
Kirjattu

milja2010

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 997
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #3 : Kesäkuu 25, 2014, 10:27:11 ap »

Hurjaa! :'(

Vähän niinkuin kaikki mennyt pieleen hoidon suhteen.  >:( Tsemppiä teille ja kaikkea hyvää jatkossa! :-*
Kirjattu

sinppu

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 648
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #4 : Kesäkuu 25, 2014, 10:53:47 ap »

Ai kamalaa :( itsekkin naikkarilla synnyttäneenä en kyllä ole yllättynyt tästä toiminnasta! Siellä on todella osaavia ja hyviä lääkäreitä mutta valitettavasti myös näitä jotka ei ole yhtään kärryillä asioista! Omalle kohdalle sattui juurikin tämmönen tietämätön ja loppu onkin historiaa, onneksi selvittiin hengissä!
ehdottomasti valitusta tekemään!!
Kirjattu

kap

 • Matkailija
 • Viestejä: 83
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #5 : Kesäkuu 25, 2014, 12:28:02 ip »

Kamalan vastuutonta toimintaa  :o :(
Onpa ihme että siellä ei seulota tota b-streptoa.
Täällä Treella ohjeistettiin jo hyvissä ajoin sen suhteen koska tosiaan
voi aiheuttaa kohtalokkaat seuraukset vauvalle. :(
Kannattaa kyllä valitus tehdä tosta kaikesta!! Voimia!!
Kirjattu

Annu-80

 • Intoilija
 • Viestejä: 381
 • D1 todettu 1981, Levemir ja Humalog
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #6 : Kesäkuu 25, 2014, 12:39:21 ip »

Hurja kokemus teillä!
Minulle on myös Naistenklinikan hoidosta ja synnytyksestä ja lapsivuodeosastosta jäänyt valitettavasti ei niin hyvä kuva. Lääkäri joka kerta eri, osa ei tiedä diabeteksestä tuon taivaallista, ohjeet vaihtelee, kaikilla koko ajan hirveä kiire, asioita jää kertomatta, tietoa joutuu kysymällä kysymään ja tieto saatetaan sitten nihkeästi kertoa, kirjallisia ohjeita ei noudateta tai niitä ei edes osata lukea ja huoh, mitäköhän kaikkea muuta. Odotin olevani erikoistapauksiin erikoistuneessa sairaalassa hoidossa. Mutta tuli tunne, että ei täällä erikoisjutuista mitään tiedetä. Onneksi muutama osaava osui kohdalle, mutta ei kyllä kahta kertaa. Päivystyksessä taisi olla paras kohtelu ja lääkärillä aikaa kertoa ja kysyä, vaikka jono oli pitkä.
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #7 : Kesäkuu 25, 2014, 18:40:26 ip »

Piti vielä lisäämäni,että oli siellä naikkarilla asiallisiakin ja taitavan tuntuisia lääkäreitä. Ongelma on kiire ja joidenkin kohdalla asiantuntemattomuus ja lääkäreiden vaihtuminen. Kellään ei ole kokonaiskuvaa eikä ehditä lukea papereita.
Kirjattu

AN-NI

 • Jäsen
 • Viestejä: 186
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #8 : Heinäkuu 14, 2014, 14:12:35 ip »

hirveää, onneksi loppu hyvin ja onnellisesti.
Huomaa, että jotkut sairaalat ovat aika huolimattomia.
vaikka olisi kiire niin kiire ei saa olla syy olla saamatta hyvää hoitoa!

kannattaa ehdottomasti tehdä valitus ja tuolla voi olla seuraamuksia vielä vuosien päähän lapsen kehityksessä.

Itselläni parisen vuotta sitten käynnistyksestä alkoi nopea synnytys, sydänäänet laski tyttäreltäni nopeasti ja lääkäri soitti lastenlääkärille joka käski sectioon, mutta lääkäri määräsi ponnistamaan vielä 20min siitä huolimatta, kun lastenlääkäri tuli paikalle hän käski nopeasti sectioon siitä vajaa kymmenen minuuttia neitokainen syntyi pistein kolme..
lapseni syntyi niin ettei hengittänyt vaan joutui saamaan hengitysavustusta ja teholle joutui 4pv.
lastenlääkäri totesi, että olen onnellinen että pieni tyttäreni on hengissä.

sairaanhoitajan moka heti alkuun antoi väärän kipulääkkeen(ei kuulemma loppupeleissä ollut kipulääke vaan nukutuslääke) ja mua väsytti/silmät ei pysynyt auki, koko ponnistusvaiheen.
sokeri ja insuliini tippaa alettiin laittaan vasta sectioon, vaikka suunnitelmassa oli jo synnytykseen.

verensokerit korkeena sectiioon mentäessä ja lapseni sokeri 15,8, kun synty
kerran kävi matalilla ja sitten normalistui.

käynnistyksen jouduin koska painoarvio oli yli 5kg ja painoi tytsy syntyessään reilu 3kg.

Nyt vaan odotetaan onko toi aiheuttanut kehitykseen mitään, lääkärit sanoo aika näyttää.
kehittyy ikäistensä tasolla hyvin, vaikka sanoja tulee vain 5 ja ymmärtäminen on vaikeaa.

imetin kerran teholla kun neitokainen oli ja puolivuorokautta sairaalassa ja kotona 8h, sairaalassa on pulloruokinta niin sille tielle jäätiin.
ohjausta imettämisestä? hmm ei. ohjeet oli nosta tissille kyllä syö.

näin keski-suomessa
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2014, 15:11:19 ip kirjoittanut AN-NI »
Kirjattu

caroline

 • Jäsen
 • Viestejä: 199
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #9 : Elokuu 24, 2014, 21:09:03 ip »

Pitkästä aikaa eksyin tänne :) Meidän "vauva" on jo 1v2kk ja esikoinen aloitti eskarin. Meidän lapsiluku on tässä, mutta lueskelen aina välillä teidän juttuja ja elän mukana. Hurjalta kuulostaa Ronjan tarina. Esikoista odottaessa on kaikki uutta, ja itse huomasin että toista odottaessa olin paljon paremmin valmistautunut ja osasin vaatia erinäisiä asioita. Molemmat lapset ovat syntyneet NKL:lla ja omalla kohdalla voin vaan sanoa, että kiitos kahdesta terveestä lapsesta kuuluu NKL:n Mika Nuutilalle!
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372
Vs: Naistenklinikan toiminta oli viedä lapseni hengen!
« Vastaus #10 : Elokuu 25, 2014, 13:28:12 ip »

Nuutila oli hyvä, mutta ei voi yksin vastata kaikista.  ::)
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59