Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416760 viestiä  •  19912 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2  (Luettu 60194 kertaa)

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #60 : Tammikuu 20, 2016, 22:25:47 ip »

Kiitos KP:n reseptiketjulle, olikohan Toukkikselta alunperin, kanaviillokki-ideasta! Taas teinkoko perheen herkkuruokaa, maistui appivanhemmillekin. Ja riitti valmis annos pakkaseenkin.

Ei resepti mutta ruokavinkki kun tuosta kesäkurpitsapastasta puhuttiin; keliakiahyllyn papu-fettuccine oli tosi hyvää ja kohtuuhiilarista, jos jollekulle muullekin ei sokereiden kannalta satu isommat pastamäärät sopimaan ja silti olisi köyevä lapsiperheessä niitä pastasooseja tehdä!
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5191
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #61 : Huhtikuu 05, 2016, 20:57:18 ip »

Julia taisi tuolla jutella miten oli valmistanut pinaattia, joten tuli tämä resepti mieleen (ja sitten niille, jotka tahtoo, voi pudottaa noi rusinat vaikka pois, niin ei tule paha mieli):

(lähde Hesari, vissiin, leikkasin sanomalehdesta talteen)

*Rusina-pinaattilisäke*

4 annosta, valmistusaika 20 min

n. 4l salaattipinaattia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 dl keltaisia rusinoita (ja ihan normitkin menee :) )
2 tl sitruunamehua
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä (ja olenpa noiden sijaan käyttänyt vastaavalla tavalla valmistettuja auringonkukansiemeniäkin)
2 dl mustia kalamata-oliiveja

Huuhtele pinaatinlehdet & keitä suolalla maustetussa vedessä. Puristele vesi pois (kun ovat jäähtyneet)

Kuori & viipaloi valkosipuli, kuullota isolla pannulla voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Lisää rusinat ja paista vielä hetki.

Lisää pinaatti ja paista sekoitellen kunnes pinaatti lämpenee. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele pinjansiemenillä ja oliiveilla. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä

Toimii. Sekä rusinoilla että ilman :)


Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Bebe

  • Veteraani
  • Viestejä: 1404
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #62 : Huhtikuu 15, 2016, 10:15:03 ap »

Mantelileipä (6 kpl)           laita ensin uuni lämpenemään, 200 astetta

n. 1,5 dl mantelijauhoja
3 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3 reilua rkl seesaminsiemeniä
lusikan kärjellinen suolaa

sekoita kuivat aineet keskenään

sekoita kulhossa:
2 munaa
2 kukkuraa rkl jogurttia (turkkilaista tai laihempikin käy, mut tietysti maustamaton)

- munat ja jogurtti sekoitetaan kevyesti
- sekoitetut kuivat aineet lisätään
- mukaan vielä 2 kourallista juustoraastetta

sitten sekoitetaan ruokalusikalla , riittää että ainekset saa sekoitettua eli ei vaivata. Ruokalusikan kanssa nostetaan kuusi kekoa (tai mitä nyt sattuu tulemaan) leivinpaperin päälle pellille, paistetaan 200 c korkeintaan 15 min.

Tässä ohjeessa määrät ovat suuntaa antavia. Joskus on jääkaapissa ollut vain yksi muna, ja silläkin on onnistunut kun olen laittanut jogurttia ehkä vähän reilummin. Sanon "ehkä", koska en sitäkään koskaan mittaa.

Laskin joskus osapuilleen ravintoarvot : yhdessä (1/6) mantelileivässä oli jotain 180 kcal ja 2 g hh

Mantelileivän pystyy hyvin halkaisemaan (on lähinnä sämpylä).
Kirjattu
Ei ikinä periksi
***
Bebe, D1 vuodesta 1970
Tresiba kokeilussa + Humalog 1-5 kY / vrk 
ja liikuntaa niin paljon kuin ehtii. Ja  ruokatarkkuus

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13351
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #63 : Toukokuu 28, 2016, 13:07:13 ip »

Sesonkijälkkäri:

Raparperipiirakka


Pohja:
100gr voita/margariinia
1 muna
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl kauraryynejä
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl kermaviiliä/ maustamatonta jogurttia
2rkl sokeria
1 muna
4 dl raparperinpaloja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna, vatkaa vielä hetki. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet. Asettele raparperipalat pohjan päälle, kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia.
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

kairankiertäjä

  • Vieras
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #64 : Kesäkuu 18, 2016, 12:21:02 ip »

Haukimuhennos:
- 1/2 kiloa nahattomaksi ja ruodottomaksi fileoitua haukea, leivitetään ja paistetaan ruskeaksi
- siinä vaiheessa, kun palat käännetään, pannulle pari desiä purjorenkaita/ilmasipulia
- kalanpalojen kypsyttyä, päälle kaadetaan purkki kermaa, johon on sekoitettu suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua rapaperia ja väinönputkea ja kiehutetaan sen aikaa, että kerma sakeutuu. Lyö kirkkaasti ravintoloiden ahvenselykkeet ym.

Taikasanoja ovat raparperi ja väinönputki. Vaikka testit ovat vielä kesken, niin voi jo todeta, keittoreseptien sitruunan voi korvata raparperilla. Pelaa loistavasti mm. sienikeitossa, maa-artisokkakeitossa ja erilaisissa kasviskeitoissa.

Lisukkeena muhennokselle oli marinoitu kaalisalaatti:
- 1/2 kg suikaloitua varhaiskaalia (käy vanhakin kaali)
- 2 porkkanaa raastettuna
- sipuli raastettuna
- punainen paprika pieninä kuutioina
- lipstikkaa

Päälle kaadetaan marinadi:

- desi omenaviinietikkaa
- desi sokeria
- puoli-desi oliiviöljyä
- teelusikallinen mustapippuria
- rkl sinapinsiemeniä
kiehautetaan ja kaadetaan kasvisraasteiden päälle ja sekoitetaan

Kirjattu
 

Linkkejä