Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6929 jäsentä  •  417338 viestiä  •  19951 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi EiSi, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2  (Luettu 61346 kertaa)

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #45 : Helmikuu 28, 2015, 14:47:41 ip »

Tulipa sairaan hyvää lihaa ja sientä (muistakaahan syödä niitä sieniä ;)). Laitoin aamulla uuniin vuoassa köntin suolalapaa ja siihen päälle puolijäisiä sieniä, lämpötila 110 ja aikaa 5 tuntia. Myös uunipottuja foliossa. Kun tulin himaan, ruoka oli valmis. Eli n 2 minuuttia meni ruoan laittoon, uuni hoisi loput, sienet oli sopivan suolaisia ja potut kypsiä, mutta ei liian. 
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #46 : Maaliskuu 02, 2015, 12:08:57 ip »

Tätä tänään:

Kaali-possupata

400 g kasleria
50 g pekonia
500 g valkokaalia
3 valkosipulia
2 porkkanaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
100 g sieniä (siitakkeita, suppilovahveroita tai muita metsäsieniä)
1 rkl soijaa
2 rkl siirappia
pippuria
ripaus meiramia
5 dl lihalientä

Leikkaa kasleri ja pekoni suikaleiksi. Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Puhdista ja paloittele sienet.Laita pekonit pataan ja kuumenna pataa, sekoittele koko ajan. Lisää kaslerinpalat pekonin joukkoon ja ruskista palat.

Lisää pataan kaali, sipulit, porkkana, inkivääri ja sienet. Kuullota kasviksia padassa muutama minuutti. Mausta kaali-possupata soijalla, siirapilla, pippurilla ja ripauksella meiramia. Kaada päälle lihaliemi. Hauduta pataa pannulla tai uunissa noin 45 minuuttia.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #47 : Maaliskuu 05, 2015, 19:31:18 ip »

Kalapuikot kuhasta/lohesta ja tartar-kastike (ohje Ruokala-sivustolta)


Valmistusaika: 45 min
Kalorit: 630 kcal / annos
Määrä: 4 annosta


  Ainekset:

  n.600-800 g vaaleaa kalafileetä ilman ruotoja ja nahkaa (voit tehdä kalapuikot myös lohesta)
  2 dl vehnäjauhoja
  2 kananmunaa
  3 dl korppujauhoja
  1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  1 tl suolaa
  rouhaisu mustapippuria
  rypsiöljyä paistamiseen


    Tartarkastike:

    3 dl majoneesia
    1 suolakurkku
    2 rkl sipulia hienonnettuna
    1 rkl kapriksia
    suolaa, pippuria
    loraus sitruunamehua

    tarjolle perunoita ja sitruunalohkoja


    Valmistusohjeet:


1. Valmista tartarkastike valmiiksi kylmään. Hienonna suolakurkku ja sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla,   pippurilla ja sitruunamehulla oman maun mukaan. Nosta kylmään ja tarjoile kuumien kalapuikkojen kanssa.


2. Leikkaa kalafileet noin 2 sentin levyisiksi, pitkulaisiksi siivuiksi. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoa ja toiselle lautaselle kananmunat, joita on vähän vatkattu. Laita kolmannelle lautaselle korppujauhot, joihin on sekoitettu tilliä, suolaa ja pippuria. Pyöritä kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.


3. Kuumenna isossa kasarissa runsaasti öljyä ja paista kalapuikot molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Tarjoile ne kuumina tartarkastikkeen, perunoiden ja sitruunalohkojen kanssa.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

kairankiertäjä

  • Vieras
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #48 : Huhtikuu 29, 2015, 14:00:42 ip »

Kalapihvit (määrät näppiarvioita)

1. 4 kg haukifilettä (nahattomaksi fileerattu, väkäruotoja ei tarvitse poistaa) jauhetaan lihamyllyllä
2. 0,5 kg Monark Ravintola sillifilettä (K-kauppa myy, anjoviksen makuinen, mutta hinta vain kolmasosan anjoviksen hinnasta).
3. 15 kananmunaa
4. 5 kpl sipulia; myllyn läpi
5. 4 isoa porkkanaa; myllyn läpi
6. o,5 litraa kermaa
7. 1 dl tuota sillilientä
8. 10 rkl perunajauhoa
9. 10 rkl vehnäjauhoa
10. 10 tl suolaa
11. Viher- tai valkopippuria
12. tilliä
13. SweatChili kastiketta

Tuossa varsin neutraali peruspihvin resepti. Yleensä teen näin isosta annoksesta osan noita peruspihvejä, osaan freesaan reippaasti valkosipulia, osaan paprikaa, osaan chiliä. Purjo ja ruohosipuli istuvat myös hyvin.
Kirjattu

kairankiertäjä

  • Vieras
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #49 : Huhtikuu 30, 2015, 18:16:18 ip »

"Kotisardiini"

Ota talteen 0,5 -1 litran kurkku ym. lasipurkit.

Särjestä lähtien kaikki sisävesikalat käyttökelpoisia.

Perkaa kalat, poista evät, pikkukaloihin (ahven, särki) selkäruodot voi jättää, koska pehmenevät täysin kypsennettäessä. Hauesta ja lahnasta poista selkäruoto ja kylkiruodot, lihasruotoja ei tarvitse poistaa

Viittä perattua kalakiloa kohti (uunillinen). Pitkän kypsytysajan vuoksi pientä määrää ei kannata räpätä.

Mausteseos

oliiviöljyä 0,8 litraa
100 g suolaa (itse käytän merisuolaa, vaikka liukeneekin hitaammin)
500 g ketsuppia
250 g sinappia
2 dl viinietikkaa

Aineet kulhoon ja vatkaa sekaisin

Purkkien pohjalle kokonaisia valko-, ja mustapippureita
sipulia ja/tai valkosipulia
tilliä
laakerinlehtiä (litran purkkiin kokonainen)

Paloittele kalat ja lado purkkeihin, lusikoi mausteseos päälle ( jätä purkit sen verran vajaaksi, että eivät kiehu yli)

Laita purkit kansi kevyesti päällä (ei ruuvattu kiinni) uuniin. Säädä lämpötila parin tunnin ajaksi 125 asteeseen, sen jälkeen pudota lämpötilaa vähän reiluun 100 asteeseen. 6 tunnin kuluttua lämpötilan alentamisesta laita uuni pois päältä, ruuvaa kannet kiinni ja jätä purkit uuniin jäähtymään.

Tuotos säilyy jääkaapissa pari kuukautta, ellei tule nopeammin syödyksi. Maku on aivan toisesta maailmasta, kuin kaupan säilykkeissä.

Purkinpohjamausteina voi kokeilla myös paprikaa, chiliä, fenkolia jne.
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13368
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #50 : Toukokuu 23, 2015, 21:14:00 ip »

Pyynnöstä lisään tänne kotitekoisen Ginger alen = inkiväärijuoman reseptin:

"nyrkinkokoinen" pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl tummaa ruokosokeria
3 dl vettä
2 idoa sitruunaa
1,5 litraa vichyä

Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kattilaan vesi, sokeri ja inkivääriviipaleet. Keitä hiljakseen 15 minuuttia.

Siivilöi siirappi kannuun, anna tekeytyä ja jäähtyä vähintään tunnin verran.

Purista joukkoon 2 sitruunan mehu ja lisää vichy.

Raikas englantilaistyyppinen janojuoma esim kesäjuhliin, eikä ole kovin makeakaan. 1dl = noin 5 HHgr
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 23, 2015, 21:49:37 ip kirjoittanut äskoo »
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

sokerpalanen

  • Vieras
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #51 : Elokuu 26, 2015, 22:51:58 ip »

Kasvisgratiini...jestas että tuli hyvää.

Kaksi vuokallista kasviksia 5 cm kerrokseksi.

Päälle liemi, jossa

6 dl paksu ruokakermaa
2 jrkl kasvisliemijauhetta
1 prk Lidlin pyöreässä purkissa olevaa yrtti- tai valkosipulisulatejuustoa

Kaada liemi päälle ja juustoa höyläten siivuina sen päälle. Mikroon 25 min :)
Kirjattu

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #52 : Syyskuu 20, 2015, 17:16:56 ip »

Viskotaanpa taas hatusta sitten, tuli niin hyvää kaloripommia :)

Kinkku-sipulipiiras, G,L

Pohja:
Pikaperunamuusijauhe pussi
noin 1,5 dl kauraleseitä
Gton korppujauhoja  noin 1 dl
Suolaa
noin 0,5 dl auringonkukkaöljyä

Päälle:
noin 200 g kinkkua
2 sipulia renkaina ↔ ruskista kinkku ja sipuli, lisää taikinan päälle

4 dl kevyt&paksu kermaa 4%
2 munaa
juustoraastetta
perunamaustetta noin 2 rkl ↔ vispaa sekaisin ja kaada edellisten päälle

225 astetta noin 50 minsaa

Ilmeisesti oli hyvää kun perhe söi sen saman tien :)

Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #53 : Lokakuu 04, 2015, 23:14:09 ip »

Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #54 : Lokakuu 12, 2015, 16:21:17 ip »

RAKUUNAKANA

Broileripalat (miel. rintafileet) marinoidaan seoksessa johon tulee hunajaa, ruokaöljyä, rakuunaa, sitruunamehua ja sinappia sopivasti kaikkia. Öljy ja hunaja lämmitetään niin, että hunaja sekoittuu hyvin öljyyn. Broilerinpalat pussiin, marinadi päälle ja annetaan maustua jääkaapissa 1-2 vrk. Käännellään välillä.

Paistetaan voissa, lisätään runsaasti mustapippurirouhetta sekä kanalientä ja haudutellaan. Lopuksi loraus kermaa ja lisää rakuunaa. Suolaa maun mukaan.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #55 : Lokakuu 16, 2015, 06:04:11 ap »

Jäniksen paisti

 jäniksen koipia
 suolaa
 pippuria
 voita
 timjamia

Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta koivet pataan. Lisää vettä ja timjami  ja kypsennä koipia 125 asteisessa uunissa, kunnes lihamittarissa 65 astetta.

Ota koivet paperille ja kuivaa ne. Kuumenna pannu ja sulata voi. Paista koipiin pintaväri, lisää voita paistamisen loppuvaiheessa ja valele koipia.

Bon apetit :)
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #56 : Lokakuu 16, 2015, 08:10:19 ap »

Netistä:

JÄNISTÄ PUNAVIINIKASTIKKEESSA

•800 g jäniksen lihaa luineen


•5 dl hyvää punaviiniä


•1 oksa rosmariinia


•2 kpl laakerinlehteä


•7 kpl valkosipulinkynttä


•3 rkl oliiviöljyä


•suolaa, pippuria



Leikkaa jänis syötävän kokoisiin paloihin ja lorauta päälle 3.5 dl punaviiniä ja rosmariini. Marinoi jääkaapissa yön ylitse. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon pilkottu valkosipuli, paista hetki ja nosta sekaan lihanpalat. Paista liha ruskeaksi. Lisää sekaan marinadi, loppu viini ja laakerinlehdet. Keitä kastiketta hiljalleen kunnes liha varmasti irtoaa luista. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #57 : Lokakuu 16, 2015, 08:21:31 ap »

Vielä yksi nettilöytö, joka menee aika lailla yksiin tuon miun näpyttelemän suhteen tekotavoilta:
http://www.carloskokki.com/585
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #58 : Lokakuu 16, 2015, 10:27:01 ap »

Toukkiksen jänispata (takuuvarma, testattu x 10, ohje äidiltä)


Keitä lihat isossa kattilassa pelkässä vedessä pehmeiksi. Kuori vaahto pois! Irrota lihat luista, poista kalvot. Tarkista ettei jää hauleja!

Ruskista lihapalat VOISSA. Siirrä pataan. Ruskista kevyesti myös sipulia ja porkkanapaloja. Lisää pataan lihojen kanssa.

Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada liemi pataan, lisää lihojen keittolientä niin paljon, että ainekset peittyy.

Lisää suolaa maun mukaan.

Pata uuniin ensin 225 asteeseen noin tunniksi, 175 asteessa noin 2-3 tuntia kunnes lihat ovat täysin mureita. Sekoittele välillä, lisää nestettä tarvittaessa ja laita kansi päälle jos liha tummuu liikaa.

Halutessasi voit tehdä kastikkeen keitto- ja haudutusliemestä lisäämällä vehnäjauhoja, suolaa, kermaa... Itse en erikseen soosia tee. Jänispata on täydellisen hyvää keitettyjen perunoiden ja punaviinin kera.  :)

MUOKS: Vältän voimakkaita mausteita kuten pippuria ym. sekä valkosipulia jänispaistin valmistuksessa ettei se aito, hyvä riistanmaku peity.  ;)



« Viimeksi muokattu: Lokakuu 16, 2015, 10:29:08 ap kirjoittanut Toukokuu1965 »
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

peeve

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2623
  • DM1 ja muuta mukavaa. 640G 2/16 ->
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #59 : Lokakuu 29, 2015, 18:41:41 ip »

Juustoinen riisi-riistapata


Käristä riistakäristys kattilassa & voissa, lisää suolaa ja mustapippuria, vettä vajaa puoli litraa. Kaada päälle pikariisiä sellainen nelisen desiä ja lihaliemikuutio (mulla Saarioisen jauhe suurtalouksiin). Hauduta 10 min ja lisää liiterin vihreä pyöreä yrttijuustopurkillinen. Pilko kulhoon saksilla jäävuorisalaatti ihan pieneksi. Laita lautasille paaaaljon jäävuorisalaattisilppua ja päälle kauhallinen kattilasta äskeistä mössöä. Bon apetit 🍴
Kirjattu
Kävelevä katastrofi ;)
 

Linkkejä