Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6877 jäsentä  •  416673 viestiä  •  19910 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Fiina, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2  (Luettu 60028 kertaa)

vivianv

  • Veteraani
  • Viestejä: 1503
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #30 : Syyskuu 15, 2014, 16:12:03 ip »

Panen tähän vertailun vuoksi oman (riisittömän) kaalilaatikko-ohjeeni. Tapani mukaan siinä ei ole tarkkoja määriä eikä aikoja, mutta idea tullee selväksi.

Ota suuri kattila, ja sulata sen pohjalla kimpale voita. Siinä kuullotetaan an ensin 2-3 isoa sipulia pienittynä. Päälle kipataan hyvin hienoksi suikaloitu valkokaali, jota käännellään kattilassa kunnes se on reippaasti mehustunut, notkistunut ja jo vähän läpikuultavaa. Ei ruskisteta. Tähän on varattava aikaa sitä enemmän mitä enemän kaalia on. Alussa vaikuttaa epätoivoiselta, mutta kyllä se siitä.

Toisaalla sekoitetaan ponnekkaasti tasaiseksi raakaa sika-nautaa ja mielihalun mukaan kuivattuja risettivihanneksia tai kuivattuja hienonnettuja sieniä (suppilovahvero käy mainiosti). Laita tähän sekaan tilkka lihalientä ja anna turvota kunnolla. Tästä kannattaa aloittaa koko valmistus, jos käytät paljon sientä tai kuivavihanneksia. Käytä tällöin vastaavasti myös enemmän lientä. Lihamassa saa olla melko notkeaa, sellasita että sitä voi tasoitella kerrostusvaiheessa sekoitusvälineellä. Kaiken suolan laitan tähän massaan, samoin pippurin sun muut. Kaalisilppu saa makunsa voista ja sen suolasta.

Voideltuun vuokaan ladotaan sitten vuorotellen kaalia ja lihaa, pari lihakerrosta riittää.

Valele sitten vuokaan vielä tilkkanen lihalientä jossa on vähintään saman verran voisulaa ja lusikallinen siirappia. Peitä ja paista miedossa lämmössä vähintään kaksi tuntia, sen jälkeen jos haluat rapean pinnan, poista peite ja ja paista vielä vähän.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 15, 2014, 16:13:48 ip kirjoittanut vivianv »
Kirjattu
D1 v:sta -77, karppaaja, kynäilijä ja kilpparivaivainen
Levemir&Humalog&Thyroxin

Vox audita perit, littera scripta manet.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #31 : Syyskuu 15, 2014, 17:29:57 ip »

KAALIKEITTO
1kg valkokaalia
1,5 l lihalienta
1 tl meiramia
300g jauhelihaa
1 sipuli
3 porkkanaa
1 tl suolaa
valkopippuria
puolikas chili
kourallinen yrttejä
valkosipulin kynsi(ä)

Suikaloi kaali ja paloittele porkjanat ja hauduta se pehmeäksi lihaliemessä.
Ripauta mausteet ja silputut yrtit ja valkosipuli joukkoon.
Ruskista liha ja silputtu sipuli kevyesti rasvattomalla pannulla.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Keitä hiljaa väh 1 tunti

Lähes samat aineet (ilman riisiä) kuin Keijun kaalilaatikossa. ;)
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #32 : Syyskuu 16, 2014, 13:30:42 ip »

Viljon vispipuuro-ohje:

Vatkattu puolukkapuuro 4-6:lle.
aineet:
1 l vettä
1,5 dl NalleManna-mannasuurimoita
4 dl Puolukoita (200g)
1-1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa

1. Vispilöi kiehuvaan veteen manna-suurimot, marjat, sokeri ja suola
2. Keitä puuroa noin 5 minuuttia välillä sekoittaen
3. Anna puuron jäähtyä kylmäksi
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.

Nam, nam, daa ja maistuu makoisalta.

yksi annos 100g sisältää 70 g hiilihydraatteja.

Millähän puuron jaksaisi vatkata kuohkeaksi kun sähkövatkain on rikki? Saakohan sen munavispilällä kuohkeaksi?
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #33 : Syyskuu 17, 2014, 22:52:19 ip »

Pinaatti-siikakeitto

Keitä kalapalat sipulin, suolan ja maustepippurin kanssa. Perkaa kalat kulhoon ja siivilöi liemi kattilaan. Mahdollisesti sekaan vielä kalaliemikuutio. Sipulit takaisin sekaan. Sekaan pinaattia ja soseutus/pakastepinaattia/pakastesavikkaa jos sattuu olemaan (ks. Ps2). Halutessa peruna-sipulisekoitusta tai suikaloitua perunaa, kiehutellaan kypsäksi. Kermaa/ruokakermaa lorauksia. Keitä muutama muna ja suikaloi ne munaleikkurilla pariin suuntaan, sekaan. Lopuksi kalapalat perään.

Ps1 Viimeksi teinkin niin että leikkasin ruodottomat kalapalat jonraakana ja keittelin liemen vain nahoista/ruodoista/jämistä, sai kiehutella reilummin ja lisätä kalapalat vasta ihan lopussa kuumaan liemeen enää keittämättä, pysyi mehevänä.

Ps2 alunperin resepti kehitelty jauhosavikasta, joka on pottumaiden yleinen rikkaruoho; entisvanhaan kun meillä oli suurempimittaista potunviljelyä, kerättiin sitä kilokaupalla pakkaseen. Hakkaa pinaatin ja nokkosen mennentullen! Nykyään tyydyttävä kaupan pinaattiin...
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

siistiä

  • Jäsen
  • Viestejä: 146
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #34 : Syyskuu 22, 2014, 14:27:13 ip »

mehevä porkkana-puolukka-omenapiirakka
2 munaa          vaahdota muna ja sokeri  lisää muut
1dl sokeri
3dl sämpyläjauho
2 tl leivinjauho
4dl porkkanaraaste
1dl voisula/öljy
päälle:
(1 tl kardemumma  )     
(2 omenaa kuutio)
2 dl puolukka
½ dl sokeri
½ dl pähkinä/mantelirouhe
ainakin viikko jääkaapissa säilyy mehevänä ja tuoreena
Kirjattu

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #35 : Lokakuu 06, 2014, 09:12:51 ap »

Rasviksen sardiinisalaatti

-1 prk purkkisardiineja
-jotain perussalaattia läjä
-tomaattia
-kurkkua
-puolikas avokado
-paprikaa
-1 pkt jotain maustettuja snacky salaattijuustokuutioita päälle.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Bebe

  • Veteraani
  • Viestejä: 1404
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #36 : Lokakuu 11, 2014, 18:40:23 ip »

Jauhelihapihvit  (ei ihan tavalliset)

400 g pakkaus hyvää naudan jauhelihaa

Muukin määrä toki käy:)  Itse ostan naapurikaupasta tuon paketin, jaan sen neljään osaan ja osat pyöritän käsissä isoksi palloksi jokaisen.
 Laitan kunkin pallon ison tuorekelmusiivun päälle,  taivutan kelmun vapaan puolikkaan päälle ja syntyneessä paketissa  painelen jauhelihan litteäksi. Niin litteäksi, kuin sen kämmenellä saa. Ja sitten nämä neljä littanaa   pakastimeen, tuollainen tosi litteä levy jäätyy pian.
Jäätynyt jauhelihalevy paistetaan (tärkeää : ei saa yhtään sulattaa!!!) voissa kuumalla pannulla, päälle pippureita, paljon kuivattua sipulia jauheena, suolaa. Paistetaan minuutin verran per puoli about. Pysyy kyllä näin tehden hyvin koossa!

Tuorekelmu ei ole mikään pakastemateriaali, mut menettelee tällaisessa nopeassa valmistuksessa. Joskus laitan tuorekelmuun litistetyt levyt pakastepussiin ja käytän sieltä tarpeen mukaan.

Nappasin tämän ajatuksen joskus jostain blogista, en muista enää mistä. Ei muuten juuri eroa kokoliha-lehtipihvistä! 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2014, 18:49:36 ip kirjoittanut Bebe »
Kirjattu
Ei ikinä periksi
***
Bebe, D1 vuodesta 1970
Tresiba kokeilussa + Humalog 1-5 kY / vrk 
ja liikuntaa niin paljon kuin ehtii. Ja  ruokatarkkuus

sarajevo95

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 676
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #37 : Lokakuu 14, 2014, 15:23:12 ip »

Rahkaherkku!
250g kermarahkaa
Kermavaahtoa
2-3 tl kanelia
2dl puolukoita

Kaikki sekaisin ja kermavaahtoa pinnalle. Että on hyvää  ;D
Kirjattu
"Minä elän ja voin hyvin"
VHH:n ansiosta lääkkeetön D2

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #38 : Lokakuu 27, 2014, 17:51:23 ip »

PARMESAANIKEKSIT 20 kpl

 Ainekset:

 100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
 1 rkl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 75 g voita
 1 muna

Tee näin:

Sekoita juustoraasteen (3 dl) joukkoon kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Sekoita tasaiseksi. Nosta teelusikalla leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja. Jätä väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan. Paista parmesaanikeksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Paloitellut parmesaanikeksit sopivat mainiosti käytettäväksi krutonkien tapaan salaateissa ja keitoissa. Ne ovat myös hienostunut suolainen pala tervetulomaljan kanssa tarjottavaksi.

Tai juustotarjottimelle!  ;)

Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #39 : Marraskuu 21, 2014, 13:51:35 ip »

D-liiton hyväksi todettu ohje ja varsinkin tuo marinadi!

Sitruunaiset broilerinkoivet (12 annosta)

6 kpl broilerin koipi-reisipaloja

marinadiliemi:

2-3 isoa tai 3-4 pientä sitruunaa

3 valkosipulinkynttä

3 rkl soijakastiketta

2 tl kuivattua timjamia

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl rypsiöljyä

½ tl rouhittua mustapippuria

pinnalle:

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

2 isoa sipulia lohkoina

Leikkaa broilerin koipi-reisipalat nivelen kohdasta kahtia. Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunoista kuori ja purista niistä mehu. Hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa keskenään sitruunanmehu ja -kuoriraaste, soijakastike, valkosipuli, timjami, juokseva hunaja, rypsiöljy sekä mustapippuri.

Laita broilerinpalat isoon muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Kääntele pussia muutaman kerran marinoinnin aikana.

Kuivaa broilerinpalat talouspaperilla ja laita ne uunivuokaan. Sirottele puoli teelusikallista suolaa ja teelusikallinen timjamia broilerinpalojen päälle ja hiero ne lihojen pintaan. Lohko kuoritut sipulit ja laita uunivuokaan broilerinpalojen viereen.

Kypsennä uunissa 200 asteessa tunti. Broilerinpalat ovat kypsiä, kun lihat irtoavat helposti luista ja liha on valkoista kauttaaltaan.

Yksi annos broileria sisältää noin 80 kilokaloria (335 kJ) energiaa.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #40 : Helmikuu 03, 2015, 18:11:06 ip »

Helppo ja hyvä siemennäkkäri

Ainekset (1 pellillinen):

3 kananmunaa
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa)
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Valmistus (30 - 60 min):

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Jos haluat, vähennä taikinan suolan määrää ja ripottele näkkärilevyn päälle sormisuolaa ennen paistamista.

2. Paista levyä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä.


Vinkki! Näkkäri on gluteeniton, kun käytät siihen puhtaita kaurahiutaleita (esim. Semper).




Ravintosisältö per 100g:

Energiaa 353,73 kcal / 1480,00 kJ
Proteiinia 16,67 g
Hiilihydraatteja 13,33 g
Rasvaa 26,67 g


Ravintosisältö per annos:

Energiaa 106,00 kcal / 444,00 kJ
Proteiinia 5,00 g
Hiilihydraatteja 4,00 g
Rasvaa  8,00 g

Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #41 : Helmikuu 04, 2015, 17:02:18 ip »

LISÄYS NÄKKÄRIOHJEESEEN:

Käytä kuorittuja auringonkukansiemeniä!  ;)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Elsa

  • Vieras
  • Viestejä: 18
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #42 : Helmikuu 07, 2015, 16:25:50 ip »

Löysin tällaisen reseptin joka on minun mieleeni kun se on helppo ja nopea. Testasin sen tänään ja hyväähän se oli. Toki se oli arvattavissakin kun siinä mainittiin taikasanat voi ja sokeri. :) On se silti parempi vaihtoehto kuin karkkipussi.

Karamellisoidut päärynät (ohje alunperin kuulemma Fanni & kaneli -blogista)
kahdelle

2 päärynää
2 rkl voita
2 rkl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl vettä
kanelia
ripaus sokeria päärynän päälle
lisäksi
kevyesti sokeroituja puolukoita
turkkilaista jogurttia (lapsille kermavaahtoa)

1. Halkaise päärynät kahtia, poista lusikalla siemenkota ja säikeet. Sirottele päälle kanelia ja sokeria.
2. Sekoita vesi, sokeri ja vaniljasokeri siten, että sokeri sulaa veden joukkoon.
3. Sulata voi pannussa. Nosta päärynät pannulle leikkuupinta alaspäin ja paista noin 5 min, kunnes ne alkavat karamellisoitua. Käännä päärynät ympäri, kaada vesi-sokeriseos pannuun ja laita pannun päälle tiivis kansi. Hauduta päärynät pehmeiksi, noin 5 min..
4. Nosta päärynät pois, ota kansi pannun päältä ja keitä sokeri-vesi-voiseosta pannulla, kunnes se paksuuntua ja saa kevyesti paahteisen värin, noin 2 min.
5. Nosta päärynät lautaselle, valuta päälle kastiketta pannusta, lisää lautaselle turkkilaista jogurttia ja puolukoita.
Kirjattu

Ruiskaunokki

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 558
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #43 : Helmikuu 27, 2015, 22:34:33 ip »

Siis onko kukaan muu kokeillut kesäkurpitsapastaa?? Yritän olla kohtuuhiilarisella ja terveellisellä ruokavaliolla, ja tää on yks ihan parhaita päivällisiä, eikä jää nälkä! Eli spaghettia varten kahdelle 2 isoa kesäkurpitsaa, pestään ja vedetään kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa suikaleiksi. Isoon kattilaan kiehuvaa vettä minuutiksi (huom. Varo ylikeittämistä!). Kaada vesi pois ja taputtele tarpeen mukaan talouspaperilla ylimääräinen neste pois "pastasta". Bolognesen tein ihan perussetillä eli ruskistin paistijauhelihan oliiviöljyssä , maustoin valkosipulilla, yrttisuolalla, paprikalla ja mustapippurilla. Heitin päälle valmiina lasipurkista yrteillä maustetun tomaattikastikkeen, ja lisäsin lusikallisen turkkilaista jogurttia. Kaikki sekaisin ja lautaselle - tomaattikastikkeesta riippuen n. 5-8g hh per annos. Niiin herkkua eikä ollenkaan turvonnut ja raskas olo ja korjeat sokerit niinkuin tavallisen spaghetin jälkeen! :)
Kirjattu
D1 vuodesta 1987
"If you don't like where you are, move. You are not a tree. "

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #44 : Helmikuu 28, 2015, 09:29:12 ap »

Minä olen tehnyt (kahden hengen annoksen) mikrossa samantyylisesti. Mikroastiaan tilkka vettä pohjalle ja kuorimaveitsellä vedelty kesäkurpitsa (ja samalla tavalla iso porkkana). Vähän maustetta sekaan ja 3 minuuttia täydellä teholla. Nopea ja hyvä lisuke muutenkin.  :P
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog
 

Linkkejä








Jäsenten oma sivusto auennut

Julkaistu 12.06.2019 | 08:46