Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6877 jäsentä  •  416673 viestiä  •  19910 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Fiina, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2  (Luettu 60023 kertaa)

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #15 : Kesäkuu 16, 2014, 19:26:23 ip »

TOMAATTISÄMPYLÄT

Ohje joka on ihan ketjun alussa muuntuu myös tomaattileiväksi.

Taikinaan voi lisätä myös kuivattua basilikaa paljon tai vähän maun mukaan tai korvata rypsiöljyn oliiviöljyllä.

Kun sämpylätaikina on kohonnut puolisen tuntia, litistä ja vaivaa sitä hetki, muotoile leiväksi, kohota ja paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Kun leipä on kypsä, se on kauniin värinen ja pohjasta hieman ruskettunut.

Ennen paistamista voit lisätä leivän päälle merisuolahippuja ja pirskottaa siihen vettä. Näin kuoresta tulee hyvin rapea.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

siistiä

  • Jäsen
  • Viestejä: 146
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #16 : Kesäkuu 24, 2014, 15:35:14 ip »

suklaamousse
2 avokado
1dl raakakaaojauhe
1-2 dl kookos/manteli/cashewpähkinämaito
1 tl vanijauute/2tl vanijasokeri
2-4 rkl hunajaa
tehosekoita kaikki,nauti kylmänä
Kirjattu

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2101
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #17 : Kesäkuu 26, 2014, 03:59:00 ap »

               www.maharajahschoice.com              indialaisia ohjeita.  muutamat  sopii  sokeritautisille
Kirjattu

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #18 : Kesäkuu 26, 2014, 14:16:21 ip »

sarajevo95 ohje

KARPPILEIPÄNEN

Karppi leipänen on sellainen, vähän ulko näöltään kuin rieska. Eli minä teen ison pellillisen. Laitan 6 munaa ja vatkaan n 5-6 dl juusto raastetta sekaan haarukalla. Levitän pellille tasaiseksi levyksi ja uuniin 225 astetta n 15 min, kunnes pinta ruskehtava. Uunista pois ja leikkaan paloiksi. Sellaisia, ohkaisia leipäsiä. Siitä valmistan myös pizzan, toimii pohjana hyvin eikä yhtään hiilareita. Voi syödä hyvällä omalla tunnolla :)
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #19 : Heinäkuu 31, 2014, 10:54:02 ap »

KREIKKALAINEN PASTASALAATTI

noin 250 grammaa fusillipastaa (miel. täysjyvä)
noin 250 grammaa kirsikkatomaatteja
1 kotimainen kurkku
1 keltainen paprika (onko värillä niin väliä?  ;) )
1 dl vihreitä oliiveja
1 purkki fetajuustokuutioita
2-3 rkl hienonnettua basilikaa ja oreganoa (miel. tuoretta mutta kuivattukin käy, sitä sitten vaan vähemmän)
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä jokunen loraus

!. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Älä lisää keitinveteen öljyä sillä se estää kastikkeen tarttumisen. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

2. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit, pilko kurkku ja paprika. Valuta ja siivuta oliivit.

3. Nosta kaikki salaatin ainekset kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #20 : Elokuu 10, 2014, 16:10:20 ip »

Toukkiksen innoittama kurpitsakeitto:

1 litra kasvislientä
noin kilon kurpitsa
4 jauhoista perunaa
3 porkkanaa
3 kesäsipulia
2dl kasviskermaa
Creme Bonjour-tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
kourallinen silputtuja yrttejä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa

Kuori kasvikset ja pilko lohkoiksi.
Keitä yrttien kanssa hissukseen kasvisliemivedessä.
Lisää kerma ja tuorejuusto, kiehauta vielä.
Soseuta sauvasekoittimella.
Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa

Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #21 : Elokuu 10, 2014, 20:07:42 ip »

Toukkiksen kurpitsakeitto:

1 kg pala keltaista pyöreää kurpitsaa (ei kesäkurpitsaa  ;) )
4-5 porkkanaa
3 jauhoista perunaa
puolikas purjo
suolaa, mustapippuria myllystä

Pilko kasvikset ja keitä kypsiksi pelkässä vedessä. Soseuta. Lisää purkillinen juustokermaa, mustapippuria myllystä ja suolaa makusi mukaan.

Kiehauta uudestaan ja nauti!
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

emonen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2995
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #22 : Elokuu 13, 2014, 21:03:53 ip »

Juustoinen kanakeitto

Tavoittelin työpaikkani Siennan kanakeittoa jota rakastan. Ei ihan yhtä hyvää mutta koko porukalle upposi tosi hyvin! Kiireversio, parempaa varmaan olisi jos kaikki kasvikset olisivat tuoreita kun nyt niiden aika on...
Perunat eivät yhtään suurustaneet, joku toinen lajike olisi sen ehkä tehnyt, vehnäjauhosuurustuskin voisi sopia.
Kasviksia voi käyttää muitakin, minä halusin väriä ja mietoja makuja  :D


Siis kanakeittoa

1 litra kanalientä (pakasteesta oli jo viillokkiliemet lopussa, käytin ihan kaupan valmista litran purkissa myytävää)

Uusia perunoita reilusti, pilkottuna sopiviksi paloiksi

yksi iso kesäsipuli

700 g kanasuikaleita

1 pussillinen kruunukasviksia

1 pussillinen maissia

1 pussillinen herneitä

1 pkt koskenlaskijajuustoa, makuna käytin: voimakas

Lisäsuolaa ei tarvinnut, nytkin melkein liikaa.


Kaikki ainekset tuossa järjestyksessä kattilaan. Broilerisuikaleet paistoin erikseen toisen kattilan pohjalla.
Muut kun peruna lähes kypsää ja aina kun kiehui, seuraava sortti kattilaan.

Sulatejuuuston sulettua valmista syötäväksi.

Hiilareiden määrä säädettävissä perunoiden määrää muuttaen. Täysjyväriisikin toimisi aivan varmasti.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2014, 21:05:52 ip kirjoittanut emonen »
Kirjattu
Diabeetikkotytön äiti

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #23 : Elokuu 13, 2014, 21:15:14 ip »

Marinoidut kesäkurpitsat:

3 pientä kesäkurpitsaa
öljyä
MARINADI:
1dl öljyä
1 rkl   valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
1tl sokeria/hunajaa
 silputtuja yrttejä: basilikaa, timjamia, oreganoa
rouhittua mustapippuria
merisuolaa myllystä
(chiliä)


1. Leikkaa kesäkurpitsat 0,5-1cm:n kiekoiksi. Roiski päälle hieman öljyä ja sekoita öljy tasaisesti. Grillaa viipaleet tai paahda pannulla.

2. Sekoita marinadiainekset ja kaada marinadi kulhoon grillattujen kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman tunnin ajan.
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #24 : Elokuu 13, 2014, 21:24:56 ip »

Avokadomousse (avokadomössö)

1-2 avokadoa
1dl Ruokakermaa/maustamatonta tuorejuustoa
1⁄2 sitruunan mehu
2 rkl ruohosipulia
vajaa 1⁄2 tl suolaa
mustapippuria

Puolita avokado ja poista kivi. Kaavi avokadon hedelmäliha kulhoon ja muussaa se haarukalla soseeksi.
Silppua ruohosipulia.
Lisää avokadomassaan vaahdotettu ruokakerma/tuorejuusto, sitruunanmehu sekä silputtu ruohosipuli.
Mausta suolalla ja mustapippurilla maistellen.

Sopii kalan, lihan, pastan ja tacojen seuraksi tai vaikka näkkärin päälle.

Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #25 : Elokuu 22, 2014, 12:50:01 ip »

ÄIDIN KESÄKURPITSAPIKKELSI

1/2 kg kesäkurpitsaa
100 g sipulia
muutama valkosipulinkynsi
2 dl hillosokeria
1 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl tillisilppua
2 rkl karkeaa suolaa
10 valkopippuria
pala tuoretta inkivääriä

Pese ja suikaloi kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli.
Kiehauta kattilassa etikka, vesi ja mausteet. Jäähdytä ja siivilöi liemi kattilaan.
Lisää liemeen sipulisilppu, valkosipuli ja kesäkurpitsasuikaleet. Lisää hillosokeri. Kiehauta 2-3 minuuttia.
Lisää tilli.

Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin, jäähdytä ja anna tekeytyä kylmässä ainakin viikon verran.

Jos laitat pikkelsiin sekä vihreää että keltaista kesäkurpitsaa niin se näyttää kivalta! Itse teen kerralla ison määrän tätä...
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #26 : Syyskuu 07, 2014, 21:57:37 ip »

 Omenainen lihamureke
    800 g jauhelihaa (kaksi pakettia)
    (1 prk kermaviiliä (tai pari desiä maustamatonta jugurttia)
    1 dl korppujauhoa)
    2 kpl kananmunia
    6 kpl pienehköjä kotimaisia omenoita raastettuna
    1 kpl sipuli silputtuna ja kuullotettuna tai 1 dl paahdettua sipulia
    1 tl (reilu) currya tai (savu)paprikajauhetta
    kourallinen silputtuja yrttejä
    chilisoosia


Minä en käytä korppujauhoja, enkä tarvi silloin myöskään nestettä=kermaviiliä.

Raasta omenat. Lisää mausteet ja yrtit. Jos käytät tuoretta sipulia, silppua se pieneksi ja kuullota pannulla ennen taikinaan sekoittamista. Paahdetun sipulirouheen voit laittaa mureketaikinan joukkoon sellaisenaan.

Lisää seokseen liha, munat, omenaraaste ja sipuli. Sekoita huolellisesti. Muotoile mureke vuokaa, anna paistua 45 min. - tunti  200 asteessa. Säästä murekkeen neste kastikkeeseen! Lisää kastikkeeseen esim kanttarelleja, suppilovahveroita ja kermaa
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 07, 2014, 22:00:51 ip kirjoittanut äskoo »
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5191
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #27 : Syyskuu 13, 2014, 20:13:17 ip »

Toukkis taisi kaipailla kuskus/couscous-salaattiohjeita (olen oppinut tuon kansainvälisen nimen ensin, joten taipuu tosi huonosti tuohon kuskusiin ;) ). Oheista tehdään usein, jopa lapset tekevät omatoimisesti kun himo iskee ja sillä huomautuksella, että en katsele yleensä tarkkojen määrien perään, joten nuo on puhtaita arvauksia:

*Couscous-lisäke/lämmin salaatti*

- 2,5 dl vettä
- 2.5 dl couscous-ryynejä
- desi aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina (kun ottaa valmiiksi öljyssä, saa öljyä tuostakin)
- vajaa 10 cm kurkku kuutioituna pieneksi
- oliiveja (tummia, jos on juhlatuulella, vihreätkin menevät)
- 0.5-1 dl sitruunamehua
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1-3 valkosipulin kynttä murskaksi asti pienittynä

Keitä vesi, sekoita couscous veteen, odota hetki, että turpoaa. Lisää sitruunamehu & oliiviöljyä. Sekä kaikki pienityt ainekset. Sitruunamehua & oliiviöljyä voi lisätä sen mukaan, miten kosteaa seoksesta haluaa (meillä tykätään kosteasta, siinä tulee maut paremmin esiin). Salaatti/lisäke voi hyvinkin seistä hetken, maustuu vaan paremmin. Ja sitten voisi vaikka syödä :)

Eli ohje on helppo & nopea, eikä mitään kummallisia mausteita tarvita, suolaisuus tulee aurinkokuivatuista tomaateista & oliiveista, raikkaus sitruunamehusta & valkosipuli terästää juuri sopivasti (meillä käytetään paljon, mutta ilmankin voi varmaan nauttia jos siltä tuntuu).
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2014, 20:14:56 ip kirjoittanut Tea »
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #28 : Syyskuu 14, 2014, 21:39:49 ip »

Olipahan sairaan hyvää tyttären tekemä avokado-kehnäsienipasta, aineet tosin vain heitelty sekaisin eli reseptiä en osaa laittaa. Tai osaanpas, tummaa pastaa, suolaa, valkosipulia, avokadoa ja kehnäsientä sekaisin halutun suuruiset määrät, paista voilla wokissa ja nauti  8)
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #29 : Syyskuu 15, 2014, 14:56:38 ip »

Kirjasta: Diabeetikoille maukasta ja terveellistä ruokaa
Sieltä löydettiin tämä ohje, ja sillä ollaan tehty hyvää peruskaalilaatikkoa, joka onnistuu aina:
1kg valkokaalia
1/2 l lihalienta
1 tl meiramia
300g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl suolaa
valkopippuria
1 dl luonnonriisiä

Suikaloi kaali ja hauduta se pehmeäksi lihaliemessä.Ripauta meiramia joukkoon.
Ruskista liha ja silputtu sipuli kevyesti rasvattomalla pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Lado uunivuokaan osa kaalista, sitten jauheliha ja raaka riisi ja päälimmäiseksi loput kaalit liemineen.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 1,5h.

Koko annos sisältää:
1220 kcal energiaa
125 gHH

100g sisältää:
75 kcal energiaa
10 gHH
Kirjattu
 

Linkkejä








Jäsenten oma sivusto auennut

Julkaistu 12.06.2019 | 08:46