Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6875 jäsentä  •  416672 viestiä  •  19910 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Marcov, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2  (Luettu 60020 kertaa)

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« : Joulukuu 05, 2013, 17:04:05 ip »

Koska kukaan muu ei avannut uutta ketjua, päätin sen aloittaa tuon Toukkiksen borssikeitto-ohjeen kopioinnilla:

Nopea ja helppo BORSSIKEITTO

4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 sipuli
1 iso kiinankaali
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pieni purjo
6 etikkapunajuurta
6 nakkia
1 dl punajuuren lientä
suolaa, sokeria, pippuria
persiljaa

Tarjoiluun smetanaa.

Isoon kattilaan pilkotaan valkosipuli, porkkanat, sipuli, kiinankaali. Lisätään vesi ja kasvisliemikuutio. Annetaan kiehua 10 minuuttia.
Lisätään purjosuikaleet, punajuurisuikaleet ja viipaloidut nakit sekä punajuuriliemi. Keitellään hiljalleen 5-10 minuuttia.
Maustetaan suolalla, sokeriripauksella ja pippurilla. Päälle ripotellaan persiljaa.

Huom. Keitto on aika kevyttä. Voi siis aiheuttaa huvituksen. Tarjoa lisäksi hyvää leipää tai:

TOMAATTISÄMPYLÄT

5 dl vedellä ohennettua tomaattikeittoa, esim. 1 säilykepurkillinen keittoa + loput vettä
2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa, ei välttämätöntä
noin 1 litra vehnä- tai sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Lämmitä neste +42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita taikinaan. Lisää loput jauhot vähitellen samalla alustaen taikinaa. Lisää suola.
Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
Painele taikina uudelleen kasaan kämmenellä, jaa taikina kahteen osaan, leivo pitkiksi pötköiksi ja paloittele molemmat 8-10 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota liinalla peitettynä 15-20 min.
Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 10-15 min. Anna kypsien sämpylöiden jäähtyä ritilällä liinan alla.

Sämpylöiden kanssa maistuu mozzarella-juusto, tomaattiviipaleet ja tuore basilika.  :)





Kirjattu

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #1 : Joulukuu 12, 2013, 21:42:44 ip »

Makea ja pehmeä sipulikastike

3 pientä tai 2 isompaa sipulia
öljyä ja voita
kiehuvaa vettä
kermaa/ruokakermaa
yrttisuolaa, valkopippuria, muskottipähkinää
mahd. ohrakasta

Sipulit silputaan mahdollisimman pieniksi.
Sipulisilppu kuullotetaan teflonkattilassa pitkään miedolla lämmöllä voi/oivariini-öljyseoksessa, suhteet oman maun tai ideologian mukaan ;) . Ei saa ruskistua tai kärähtää. Lisätään kuumaa/kiehuvaa vettä puolisen desiä, sen verran että voidaan kiehuttaa sipuleita vielä lisää todella pehmeiksi ja makeiksi. Jos vesi meinaa loppua kesken niin lisätään. Vesi kiehutetaan melkein pois.Sitten lisätään kermatetra, maustetaan ja kiehutellaan kokoon. Jos meinaa jäädä löysäksi, voi lisätä vaikka 1tl ohrakas-ohratärkkelystä kylmään vesitilkkaan sekoitettuna.

Tarjotaan paistetun verimakkaran, puolukkahyytelön tms. sekä oman maun ja mieltymysten mukaan keitetyn porkkanan ja/tai perunan kanssa. Öljyn kanssa nuijittu kaalisalaatti ja suolakurkut kävis myös. Samoin kylmä maito...
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #2 : Joulukuu 15, 2013, 22:27:16 ip »

(Ohje: Olga Temonen)


Savujuusto-perunasalaatti

2 kg keitettyjä perunoita
2-3 suolakurkkua tai (useampi coktailkurkku)
1 kesäsipuli
suolaa
mustapippuria
2 prk smetanaa
2 prk kermaviiliä
4 tl sinappia
2 rkl oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
150 g Kipparijuustoa

Pilko keitetyt perunat, suolakurkut ja kesäsipuli varsineen. Mausta. Lisää joukkoon smetana, kermaviili ja sinappi. Kaada sekaan oliiviöljy ja omenaviinietikka. Sekoita. Pilko savujuusto ja sekoita se salaatin joukkoon.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #3 : Joulukuu 16, 2013, 09:18:07 ap »

Punajuuriterriini
ohje ja kuva lainattu www.maku.fi-sivustolta

Valmistusaika: Aktiivinen 30 min Passiivinen 12 t

10 annosta
400 g punajuurta
1 kpl sipulia
200 g etikkapunajuurta
200 g raejuustoa
200 g tuorejuustoa (valkosipuli)
3 rkl seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl valkopippuria
2 rkl ruohosipulia
6 kpl liivatelehteä
2 tl hunajaa
Koristeluun
2 dl herneenversoja
Kastike
2 dl kuohukermaa
50 g vuohenmaitojuustoa
1/2 tl rosmariinia

Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä punajuuret ja sipuli kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
Lisää kasvisten joukkoon etikkapunajuuret ja raejuusto (kaada ylimääräinen neste pois) sekä tuorejuusto. Soseuta ainekset sileäksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon seesaminsiemenet sekä mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna 1 desi etikkapunajuurten lientä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon hunaja ja liuota seokseen liivatteet. Kaada liivateseos punajuurimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Kaada seos pitkänmalliseen silikoniseen leipävuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Mausta rosmariinilla ja värjää kastike tilkalla etikkapunajuuren lientä. Nosta maustumaan jääkaappiin.
Kumoa punajuuriterriini tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla tai halutessasi suolakurkkukuutioilla tai pähkinärouheella. Tarjoile punajuuriterriini vuohenjuustokastikkeen kera.
Ravintosisältö

Yksi annos sisältää

    Energiaa 213 kcal
    Hiilihydraattia 8 g
    Rasvaa 16.4 g
    Proteiinia 8.1 g
    Kuitua 2.1 g
    Suolaa 0.9 g

100 g sisältää

    Energiaa 150 kcal
    Hiilihydraattia 5.6 g
    Rasvaa 11.6 g
    Proteiinia 5.7 g
    Kuitua 1.4 g
    Suolaa 0.6 g


Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3628
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #4 : Joulukuu 16, 2013, 11:43:01 ap »

Helppo, halpa, hyvänmakuinen, täyttävä, vähähiilarinen mömmö:
Esim. Rainbow merkin pakasteuunijuureksia, maustetaan mustapippurilla ja suolalla.
20 min.uuniin, uunista ulos ja päälle valutettua esim.Lidlin tonnikalaa oliiviöljyssä tai vaikkapa Pirkan Chilitonnikalaa, syödään.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #5 : Joulukuu 18, 2013, 10:39:43 ap »

KYLMÄSAVULOHIHYYTELÖ

300-400 g kylmäsavulohta
1 sipuli
iso nippu tilliä
7 liivatelehteä
2 sitruunan mehu
200 g smetanaa tai ranskankermaa
2 tlk kermaviiliä (kevyt)
sitruunapippuria

Vuoan voiteluun öljyä.

Koristeeksi tuoretta tilliä, sitruunaviipaleita.

1. Suikaloi kala. Hienonna sipuli ja silppua tilli.

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liemeen sitruunamehu. Anna jäähtyä haaleaksi.

3. Sekoita keskenään smetana, kermaviili, silputtu kala ja sipuli. Mausta seos sitruunapippurilla ja tillillä. (Maista ja tarkista maku).

4. Sekoita haalea liivakkoliemi maustettuun hyydytettävään massaan. Kaada seos öljyttyyn rengaskakkuvuokaan tai hyytelövuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

5. Kumoa hyytelö lautaselle ja koristele tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleilla.

6. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai tumman leivän kanssa.

Mitä hienommaksi viitsit pilkkoa ainekset sen samettisempaa on lopputulos...
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #6 : Joulukuu 19, 2013, 10:46:57 ap »

Laitan tämän MiNiMin punakaaliohjeen tänne, jonka bongasin tuolta jouluherkut-ketjusta:

Haudutettu Punakaali

1 dl vettä pohjalle
½ punakaali reilun puolentoista cm suikaleina ja sitten vielä suikaleet 2-3 osaan
½ omena, johon tökitään kiinni
n. 10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
1 tähtianis
6 maustepippuria
Omen ja kaikki tähänastiset mausteet laitetaan maustepussiin tai sideharsosta tehtyyn maustenyyttiin, joka sidotaan pitkällä narulla jonka sitten voi helposti ennen tarjoilua nostaa padasta pois
n. 3-6 rkl tummaa siirappia (riippuu miten makiasta tykkää)
n. 1½ tl suolaa
1 dl punaviiniä (tai punaviinietikkaa, ellei raaski hyvvää viiniä laittaa)

Ainekset paksupohjaseen kattilaan tai pataan. Hauduta kanen alla miedolla lämmöllä 3- jotain tuntia välillä hämmentäen, ettei jää pohjaan kiinni.
Tekeytyy lähes itsekseen ja namia on  :) Muista postaa maustepussi ennen tarjoilua ;D
Itse käytän melko reilusti siirappia, mutta hieman happamamman maun saa kun laittaa vain vähän siirappia. Älä jätä siirappia kokonaan pois, sillä se terävöittää makua.

ps. Nythän on niin, etten itse seuraa mtenkään orjallisesti tällasta ohjetta vaan oudatan enemmän mutu-tuntumaa, mutta kun pyysit tarkkaa ohjetta niin tuli tällanen :D
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #7 : Joulukuu 22, 2013, 10:02:50 ap »

TOUKKIKSEN TAKUUVARMA TAATELIKAKKU

250 g taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja, miel. karkeita
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Keitä taateleita sokerivedessä kunnes ne pehmenevät sosemaiseksi. Lisää voi kuumaan seokseen ja jäähdytä.
Lisää munat ja kermaviili seokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Paista kakkua korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa noin tunti.


VIRONPERÄN VARMA VIERASKAKKU

3 dl kädenlämpöistä maitoa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa ja inkivääriä
1 1/2 dl voisulaa
(1 dl rusinoita kuka tykkää)
noin 1 dl omenasosetta

Sekoita keskenään maito ja sokeri. Lisää kuivat aineet, voisula, rusinat ja omenahillo. Sekoita tasaiseksi.
Paista korppujauhotetussa vuoassa 180 asteessa noin tunti.




Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #8 : Tammikuu 06, 2014, 17:44:49 ip »

Nopea tortillalasagne kuudelle:

Valmistusaineet:

1 pak.  (6 kpl) isoja vehnätortilloja tai vuoan koon mukaan  ;)

Kastike:

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi  (200 g) pakastesipulia
1 pussi  (200 g) kasvissekoitusta , esim. herne-maissi-paprika, myös Kartanon kasvikset hyviä
1/2 tl suolaa
2 tl pippurisekoitusta
1 tlk  (400 g) tomaattimurskaa
1 prk  (2,5 dl) maustettua ruokakermaa, esim. Kippari
1 pussi  (150 g) juustoraastetta
2 - 3 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta

Valmistusohje:

Paista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja kasvissekoitus. Kuumenna sekoitellen, mausta.
Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla hetkisen. Nosta levyltä.
Laita isoon pyöreään tai vaihtoehtoisesti suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain kuumaa kastiketta, tortilloja ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10 - 15 min.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #9 : Tammikuu 12, 2014, 19:34:59 ip »

Kukkakaali"couscous" tai "pilahviriisi"

Eli riisin tilalle maukas lisäke vaikka intilaisen ruuan, korman tms. kaveriksi. Sovellettu tammikuun Glorian ruoka&viinistä.

Raaka kukkakaali pilkotaan ja vedetään muruksi tehosekoittimessa (saattaa vaatia palojen lisäämistä erissä).

Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan oliiviöljyssä pannulla. Lisätään kukkakaalimuri, ehkä hieman vettä (vaikka sekoittimen kannuun jääneiden murujen huuhteluveden verran). Paistellaan/haudutellaan vedet pois hetki. Yrttisuolaa.

Varsinaisesti maku tulee sitten kaverina olevasta soosista. Hyvää oli silteenkin! Ja nopea verrattuna riisiin.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #10 : Tammikuu 17, 2014, 18:09:12 ip »

Tänään tein NIIIIIN hyvää siskonmakkara/jauhelihapihvejä, että pakko jakaa resepti:

Siskonmakkara-jauhelihapihvit:

* 400g siskonmakkaroita
* 400g naudan jauhelihaa
* kourallinen silputtua persiljaa
* kourallinen silputtua basilikaa
* pieni valkosipuli (ei liikaa) murskattuna
* muutama rouhaisu mustapippuria
* 1 muna
* 1dl korppujauhoja
* 2 dl soijakermaa tai tavallista kermaa
* vähän oliiviöljyä
Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sitä on makkarassa.

Sekoita yrtit, jauheliha, siskonmakkarasta puristettu massa, muna ja mausteet isossa vadissa hyvin sekaisin.
Lisää toiseen kulhoon korppujauhot ja kerma ja anna turvota ja sekoita sen jälkeen massan joukkoon. Vähän oliiviöljyä ja sekoita hyvin.
Paista voissa kullanruskeita pihvejä tai pyöryköitä ja tarjoa kukkakaalimuusin ja salaatin kera.

P.S. Ei tarvitsisi välttämättä tuota korppujauhojuttua ollenkaan, mutta mielestäni rakenne on kivempi, kun sen laittaa mukaan. Ei tule paljon hiilareita kuitenkaa, koska taikina on niin iso.

Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17430
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #11 : Tammikuu 25, 2014, 17:55:41 ip »

HELPOT MARINOIDUT AHVENFILEET

- Pieniä ahvenfileitä noin puoli kiloa, (suuret fileet kannattaa leikata pienemmiksi)

- Sitruunamehua 2 sitruunasta

Huuhtele ja taputtele kalafileet kuiviksi. Laita astiaan ja purista sitruunamehua päälle niin paljon että fileet peittyvät.
Anna fileiden maustua yön yli jääkaapissa tai kunnes ovat vaaleita.
Kaada liika sitruunamehu pois.

Lisää fileitten sekaan:

- 1 punasipuli silppuna

- Tillisilppua, ripaus valkopippuria

- 1 tl sokeria, suolaa, reilu loraus oliiviöljyä.

Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Itse tein kerroksia kalasta, tillistä ja muista aineista. Näin varmistin että makuja on tasaisesti joka puolella.

Tosi hyvää leivän tai (uusien) perunoitten kanssa!

Jos käytät siikaa tai särkeä, pakasta fileitä ensin 3 vrk. Myös haukifileet käyvät, tosin niitä en ole itse kokeillut.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13349
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #12 : Tammikuu 26, 2014, 20:38:18 ip »

Fetalohi vihannespastan kanssa
(kuva ja ohje lainattu Kala-auton nettisivuilta)
Valmistusaika 30min
Ainesosat:
400 gr lohifileettä
100 gr fetajuustoa
1 mm valkopippuria
1 dl crème fraiche
5 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
yrttisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
½ dl tuoretta basilikaa
½ dl parmesaanijuustoa

Lämmitä uuni 225 oC.

Aseta lohi voideltuun vuokaan. Survo fetajuusto kulhoon, lisää crème fraiche ja pippuri, levitä kalan päälle. Paista uunissa n. 10-15 min kunnes se saa väriä.

Kuori porkkanat. Käytä perunankuorimaveistä leikkaamaan porkkana pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa samoin kesäkurpitsa ohuiksi nauhamaisiksi suikaleiksi. Laita vihannekset yrttisuolalla maustettuun keittoveteen muutamaksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois, lisää öljy, basilika ja parmesaanijuusto.

Tarjoa uunilohi vihannespastan kanssa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2014, 20:40:02 ip kirjoittanut äskoo »
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #13 : Tammikuu 29, 2014, 16:54:48 ip »

Keijun kirkas kanakeitto:

300-400g kanafileesuikaleita tai filee paloiteltuna
3 luomuporkkanaa
pieni pala lanttua ja selleriä
3 perunaa
1 palsternakka
1,5l kanalientä (minulta jäi pakkaseen kanaviillokista jonkin verran lientä ja jatkoin vedellä)
1 prk sieniä (minä laitoin ihan pienen purkin herkkusieniä)
purjosilppua
persiljaa
laakerinlehti
mustapippuria
currya
chilijauhetta
suolaa maun mukaan
pieni pala inkivääriä raastettuna

Laita vihannekset kiehumaan kanaliemeen (tai veteen ja lisää kanaliemi jäisenä, kun kiehuu). Lisää keitinveteen laakerinlehti, pippuri ja muut mausteet.
Paista fileet ja lisää liemeen mukaan. Lisää sienet. Kun on kiehunut 10-15 min. lisää purjo ja vasta ennen tarjoilua lopuksi persilja.

Olisin laittanut tähän vielä vihreitä papuja, mutta miesväki ei niistä tykkää.

Nopea ja helppo valmistaa.  :)
Kirjattu

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Vs: KP:N RUOKARESEPTIT, OSA 2
« Vastaus #14 : Helmikuu 13, 2014, 19:15:07 ip »

Viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä tätä. Hieman erilainen kuin äskoolla.

Nyhtöpossu eli Pulled pork
(täältä kopsattu ilman tuotemnimiä: http://www.k-supermarket.fi/Reseptit1/Liharuoat/Pulled-pork-eli-revitty-possu/):

n. 900 g porsaan kassleria
tai n. 800 g porsaan uunilihaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl dijoninsinappia
1/2 rkl chilitahnaa
2 dl omenatäysmehua
1/2 dl omenaviinietikkaa
2-3 (300 g) sipulia
3-5 valkosipulinkynttä

1. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, pippuri, sinappi ja chilitahna. Nosta liha pieneen uunivuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti. Kaada vuokaan omenatäysmehu ja -viinietikka.
2. Leikkaa kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi. Siirrä sipulipalat ja kokonaiset valkosipulinkynnet vuokaan.
3. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa 3 tuntia. Poista folio ja jatka paistamista vielä tunti. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 93 asteeseen, mielellään yli.
4. Ota liha uunista ja anna jäähtyä liemessään noin 1/2 tuntia.
5. Nosta liha vuoasta leikkuulaudalle. Lusikoi sipulit tarjoilukulhoon. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään. Mausta suolalla tarvittaessa. Pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2014, 19:16:40 ip kirjoittanut Keiju »
Kirjattu
 

Linkkejä








Jäsenten oma sivusto auennut

Julkaistu 12.06.2019 | 08:46