KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Diabeetikon raskauden hoito Helsingissä  (Luettu 6892 kertaa)

Miaca

  • Vieras
  • Viestejä: 19
Vs: Diabeetikon raskauden hoito Helsingissä
« Vastaus #15 : Helmikuu 04, 2014, 09:58:10 ap »

Ihanaa lukea teidän muiden kokemuksia, kiitos niistä! Ja kiitos Mustille tiedosta, että omalääkäriltä voisi vaatia lähetteen Laaksoon erikoissairaanhoitoon, eipä ole tullut pieneen mieleenikään, että tämä olisi mahdollista. Soitankin ja kyselen asiasta heti huomenna! Tuntuu, että olen ollut täysin yksin diabetekseni kanssa viimeiset vuodet ja olen ollut jokaisen lääkärissä käynnin jälkeen todella turhautunut, kun tuntuu, ettei terveyskeskuksen yleislääkärillä ole todellakaan mitään annettavaa diabeteksen hoidossa.

Olen välillä tulla hulluksi sen epävarmuuden kanssa, mikä diabeetikon raskauteen kuuluu ja pelko ja huoli siitä, että onko sitä tehnyt todella tarpeeksi sen eteen, että lapsi voisi syntyä terveenä eikä mitään rakennevikoja löytyisi. Ja mietin paljon myös sitä, miten sen syyllisyyden kanssa voisi oikein elää, jos jotain poikkeavaa löytyisi, kun se on kuitenkin tavallaan itseaiheutettua. Ja ehkä juuri siitä syystä olisin toivonut tiivimpää seurantaa juuri nimenomaan alkuraskaudessa, joka kuitenkin on se ratkaisevin aika rakennepoikkevuuksien kannalta. HbA1C:ni on hyvällä tasolla (6,6) joten sen puolesta pitäisi kai olla rauhallisin mielin, mutta en silti ole. Mutta onneksi enää kolme viikkoa rakenneultraan, joten ehkä sen jälkeen taas voi vähän rauhoittua.=) Kävin tänään silmänpohjakuvauksissa ja kuvien ottaja oli näkevinään toisessa silmässä jotain poikkeavaa, joten se tuli hieman yllätyksenä, mutta odottelen vielä lääkärin lausuntoa asiasta, ennen kuin alan sitäkin asiaa murehtia. Onko teillä muilla muuten löytynyt silmänpohjista muutoksia raskauden aikana?

Heippa Ronja!

Täällä ollaan viikolla 15 ja viime viikolla kävin silmänpohjissa. Multa löyty retinopatiaa (jotain pieniä pisteitä?) kuvista. Aiemmassa kuvauksessa joskus vuosi sitten oli löytyny ekat merkit siitä, mutta lääkäri ei tuolloin asiasta edes maininnut mulle... Seuraava kuvaus on kuulemma viimestää synnytyksen jälkeen tai jopa aiemmin. En sitte tiiä mitä tuo käytännössä tarkoittaa ja voiko asiaa mitenkään hoitaa vai ootellaanko vaan mitä tapahtuu.. Muuten on raskaus mennyt hyvin ja sokerit pysyny kurissa (paitsi nyt kun kärsin poskiontelon tulehduksesta). Onnea jatkoon sinnekin suuntaan!
Kirjattu
 

Linkkejä