Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Punainen liha lisää D2 riskiä  (Luettu 4020 kertaa)

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1241
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #15 : Elokuu 04, 2013, 13:22:25 ip »

Jälleen väsynyt kuutti-trolli.

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.

No ei löydetty tällaista yhteyttä, tätä ei edes ko. tutkimuksessa tutkittu

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

Höpöhöpö, tämän keksit omasta päästäsi. Rasvoja ei edes mainittu tuloksissa.

Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.

Lihan käyttöä LISÄNNEILLÄ esiintyi enemmän T2:sta, tämä selittyi osittain painon nousulla. Lisäksi ei tutkittu, mitä muuta he ravinnossaan lisäsivät.

Nollatutkimus ja nollatrolli.

Ps. Tutkimusmenetelmä oli myös hyvin epäluotettava kausaaliyhteyden todistamiseen (kyselytutkimus), mutta antaa sen nyt olla.

Lueppa udestaan, hitaasti. Tässä ehkä selkokielisempi teksti, joka vastaa kysymyksiisi jotka olit kekannut.

http://www.tohtori.fi/?page=5996716&id=5024114
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #16 : Elokuu 04, 2013, 16:25:22 ip »

Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.

Olisko hyvä kokeilla porsaiden teurastamista heti emon maitoruokinnan jälkeen. Ei olis karsinoissa tilaongelmia ja vihreätkin olis tyytyväisiä. Pienempi porsas mahtuu hyvin kokonaisena grilliin/uuniin joten paloittelukin jäisi hinnasta pois.





Kirjattu

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1015
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #17 : Elokuu 04, 2013, 20:54:49 ip »

Jälleen väsynyt kuutti-trolli.

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.

No ei löydetty tällaista yhteyttä, tätä ei edes ko. tutkimuksessa tutkittu

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

Höpöhöpö, tämän keksit omasta päästäsi. Rasvoja ei edes mainittu tuloksissa.

Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.

Lihan käyttöä LISÄNNEILLÄ esiintyi enemmän T2:sta, tämä selittyi osittain painon nousulla. Lisäksi ei tutkittu, mitä muuta he ravinnossaan lisäsivät.

Nollatutkimus ja nollatrolli.

Ps. Tutkimusmenetelmä oli myös hyvin epäluotettava kausaaliyhteyden todistamiseen (kyselytutkimus), mutta antaa sen nyt olla.

Lueppa udestaan, hitaasti. Tässä ehkä selkokielisempi teksti, joka vastaa kysymyksiisi jotka olit kekannut.

http://www.tohtori.fi/?page=5996716&id=5024114

Voi sua Kuutti. Alkuperäistutkimukseen tutustuminen riiitti hyvin kumoamaan sinun väitteesi.

Nyt sitten jatkat jankuttamista viittaamalla artikkeliin, joka on toimitettu tuon alkuperäisen tutkimuksen uutisoimiseksi. Ei se alkuperäistutkimus mihinkään muuttunut, eikä se fakta, että vetelet taas aivan omia outoja johtopäätöksiä.

Helposti näkee, että et ole perehtynyt alkuperäiseen tutkimukseen lainkaan. Olen vain lukenut tohtori.fi:ssä julkaistun pikkujutun, jonka perusteella sitten päätit taas lähteä revittelemään täällä.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13921
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #18 : Elokuu 04, 2013, 22:35:06 ip »

Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.



Joo, nykyään porukoiden naapurisikalaan haetaan viljaa :( Ei enää Fazerin tehtailta kuormaa 2. laatu karkkia, joista naapurin kersat verotti omansa :) Olivat siististi siis pakattu ja ennenkuin menivät ruuanlajitteluun.
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13386
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #19 : Elokuu 04, 2013, 23:01:34 ip »

Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.
Mitä sioille sitten pitäisi syöttää, että tulisi hyvää lihaa, jos jätetään maitopossut pois laskuista? Maitoporsashan olisi sitä parasta, mutta ymmärtääkseni sinä vastustat aina kallista ruokaa?
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1015
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #20 : Elokuu 04, 2013, 23:57:39 ip »


Mitä sioille sitten pitäisi syöttää, että tulisi hyvää lihaa, .......

Erittäin epäpätevänä kommentoijana kommentoin.

Sika lienee luonnostaan sekasyöjä. Sekaravintoa sille siis: Viljaa, ruokaloiden/ravintoloiden ylijäämää jne. En tiedä, minkälaista rehua on kustannustehokkaasti saatavilla, mutta haluaisin ostaa suhteellisen rasvaista "onnellista" possua.

Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

Tomaatti

  • Vieras
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #21 : Elokuu 05, 2013, 00:19:30 ap »

Suomalainen sianliha on ihan syömäkelvottoman pahaa. Kokeilkaa vaikka Tanskalaista tai Saksalaista, ette halua "Hyvää Suomesta" enää ikinä.
Kirjattu

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13921
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #22 : Elokuu 05, 2013, 06:34:35 ap »


Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.

Missä näin on? Meidän marketissi keskivertohinta on n.  15 euroa. Ei laske ei.
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1015
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #23 : Elokuu 05, 2013, 09:19:59 ap »


Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.

Missä näin on? Meidän marketissi keskivertohinta on n.  15 euroa. Ei laske ei.

Helsingissä ja lähiseudulla, useammastakin S- ja K-ryhmän kaupasta saa filettä usein halvalla. Tällä hetkellä kaapista löytyy Citymarket Sellosta ostettu liha.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

lomalle

  • Vieras
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #24 : Elokuu 05, 2013, 18:45:45 ip »

En ole ikinä maksanut ulkofileestä yli 6€/kg. Viimeksi maksoin äitientekemästä sisäfileestä 1,99kg, sisälsi tietysti marinaadit jotka pesin pois. Ostin 7kg ja pakastin. Saman hintaista oli myös äitientekemä grillikylki jota on pakastimessa 12kg. Ostin ne lähimarketista.

Unkarissa ja Virossa ostan aina kasleria koska on erittäin hyvää ja edullista. Suomessa olen joka kerran pettynyt, sitkeää ja jänteistä.



Kirjattu

Kelmi

  • Intoilija
  • Viestejä: 323
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #25 : Elokuu 05, 2013, 19:17:38 ip »

En ole ikinä maksanut ulkofileestä yli 6€/kg. Viimeksi maksoin äitientekemästä sisäfileestä 1,99kg, sisälsi tietysti marinaadit jotka pesin pois. Ostin 7kg ja pakastin. Saman hintaista oli myös äitientekemä grillikylki jota on pakastimessa 12kg. Ostin ne lähimarketista.

Unkarissa ja Virossa ostan aina kasleria koska on erittäin hyvää ja edullista. Suomessa olen joka kerran pettynyt, sitkeää ja jänteistä.





Lähteekö se mömmö pesemällä pois? Olen joskus ajatellut samaa, mutta pelännyt että se kaupan litku maistuu sitten kuitenkin "läpi".
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
« Vastaus #26 : Elokuu 05, 2013, 20:30:15 ip »

Pitää laittaa vahvemmat mausteet tilalle.

Kirjattu
 

Linkkejä