KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6851 jäsentä  •  416252 viestiä  •  19881 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi mape, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Vauva- ja lapsiarjen kuulumisia  (Luettu 140666 kertaa)

Kaisa81

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2666
Vs: Vauva- ja lapsiarjen kuulumisia
« Vastaus #465 : Syyskuu 16, 2018, 23:05:56 ip »

Meillä ei eletä enää vauva-arkea. Juho täytti viime viikolla vuoden ja nyt meillä on kotona pieni suloinen taapero. Arki on muutenkin muuttunut. Maija aloitti pari viikkoa sitten päiväkodin. Olen Juhon kanssa kotona vielä vuoden loppuun ja Maija on 4 päivää viikossa päiväkodissa. Pikkuisen vaatii vielä totuttelua. Juho ottaa jo muutamia askeleita mutta ei vielä kävele. 1-vuotisneuvolaan ei olla vielä vauvarokon ja silmätulehduksen takia päästy. Muuten ollaan kyllä hyvin pysytty terveenä. Elämä kahden lapsen kanssa on ihanaa. Välillä huomaan haaveilevani kolmannestakin.
Kirjattu

Kaisa81

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2666
Vs: Vauva- ja lapsiarjen kuulumisia
« Vastaus #466 : Tammikuu 18, 2019, 09:57:36 ap »

Meillä on taas arki muuttunut, kun palasin viime viikolla töhin. Tosin en ole kuin 2 - 3 päivää viikossa töissä, mutta silti. Maija on 3 - 4 päivää viikossa päiväkodissa, mun työpäivinä pidemmän päivän ja vapaapäivänä lyhyemmän. Juho on vielä kotihoidossa. Isä hoitaa kotona mun töissä ollessa ja mun äiti tarvittaessa auttaa. Töissä on ihan kivaa mutta olisin kyllä mieluummin lasten kanssa kotona. Töissä saa tehdä hommia ilman häiriötekijöitä ja lounaalla saa käydä ihan rauhassa, mikä on kyllä tosi ihanaa. Kotona lasten kanssa meno on niin vauhdikasta, että ei paljon ehdi paikallaan istua.

Meillä eletään aika tavallista, jonkun mielestä ehkä tylsää arkea. Omaa aikaa mulla on kerran viikossa tunti kuntosalilla ja töiden jälkeen teen kävelylenkin ennen kuin haen Maijan päiväkodista. Ja rattaiden kanssa teen lenkkejä aina, kun siihen tulee tilaisuus. Liikuntaa tulee kyllä ihan mukavasti. Ja lasten kanssa ulkoillaan tosi paljon.

Meillä vaan sattuu olemaan aika kurjia naapureita ja seinät ihan paperia, joten kaikki äänet kuuluu hyvin. Olen saanut pari lastensuojeluilmoitusta, kun yläkerran naapuri on tehnyt ilmoituksen, kun Maija on saanut raivarin kotona. Kerran yöllä Maija heräsi painajaiseen ja itki ja huusi ja naapuri soitti poliisin paikalle. Seinänaapuri ei minnekään soittele, mutta jos meiltä kuuluukin vähän lasten huutoa tai edes iloista leikkiä, niin hakkaa raivokkaasti seinää tai laittaa musiikin soimaan täysillä. Muuten tosi kiva paikka asua lasten kanssa, mutta naapurit ei ilmeisesti lapsia siedä.

Lapset tuntuu jo tosi isoilta, vaikka ovat vielä niin pieniä. Juho oppi kävelemään 4 kk sitten ja nykyisin lähinnä juoksee. Ja kiipeää joka paikkaan. Erittäin taitava liikkumaan, mutta päässä ei tunnu olevan vielä yhtään järkeä, joten kaikenlaista sattuu ja tapahtuu ja on kyllä täysin vahdittava. Maija täytti jo 4 vuotta ja on kyllä aivan ihanassa iässä. Koko ajan pitää jotain selittää. Ja nyt kumpikin lapsi on jo sen verran iso, että he leikkivät yhdessä. Ihana katsoa, kun isosisko ja pikkuveli hölmöilee ja nauraa yhdessä. Ja välillä riitelee aika railakkaasti. Aivan ihania lapsia molemmat.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17409
Vs: Vauva- ja lapsiarjen kuulumisia
« Vastaus #467 : Tammikuu 18, 2019, 14:03:33 ip »

Mä tykkään lukea näitä lapsiarkikuulumisia etenkin nyt kun olen mummo.  :)

Onpa teille sattunut kurjat naapurit.  :(

Ihan normaalilta lapsiperheen elämältä sun kertomasi kuulostaa. Enemmän ihmetystä minussa herättäisi jos mitään lasten ääniä ei kuuluisi. Kiukunpuuskat ja itkut kuuluu elämääm, samoin pahat unet, se pitäisi naapureidenkin ymmärtää.

Arki, se tavallinen ja tylsä, on usein ihan sitä parhainta aikaa elämässä jota minäkin kaiholla muistelen nyt kun lapset on ajat sitten lentäneet pesästä.

Teidän elämä kuulostaa just hyvältä.  :)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.
 

Linkkejä