Kohtauspaikka > Diabetes ja raskaus

Vauva- ja lapsiarjen kuulumisia

(1/94) > >>

TheBun:
Nonnih. Tässä siis tämä ketju. :)

Itsellä arki kyllä vie niin mukanaan, että ei aina aika riitä kirjotella tänne. Mutta pikku ukko kasvaa hillitöntä kyytiä ja vissiin herrasta balettitanssija tulossa, kun varpaillaan (ihan siis varpaan kärjillä) kävelee  ;)
Hampaat tosiaan melkein kaikki suussa. Taitanee puuttua enää 1 kulmahammas. Puolitoistavuotis-neuvola olisi ensi kuun alku puolella.
Kaikki ruoka maistuu ja ei allergioita edelleenkään ole. Vauhti on hurjaa tosiaan ja millon on mikäkin kohta mustelmilla, kun ei aina riitä varovaisuus asioissa  ::)
Terveenä on pääasiassa ollut. Pariin otteeseen tainnu olla kuumetta ja yhden kerran ollu mahataudin tapanen, mutta ei oksentanut. Maha vaan sekasin.

Omia kuulumisia, että paino saanu tiputeltua isoimmasta luvusta reilu 20kg ja pitäs vielä 10kg saada alaspäin. Kuntoa saanu kohotettua ja töitä riittää paljon näin heinäkuulla. :) Sitten vapaa-ajat meneekin poitsun kanssa touhutessa, koirien kanssa harrastaessa ja talveksi marjoja pakastimeen kerätessä :) Ja kyllähän tuon isännällekin pitää aikaa antaa ;)

milja2010:
Kiitos TheBun uudesta postauksesta! Ja onnittelut hienosta painonpudotuksesta.

Vikapainos: Olen tuota allergiaakin miettinyt, mutta kenelläkään muullakaan ei ole perheessä mitään ruoka-allergioita niin vielä en ole millekään dieetille sen vuoksi ryhtynyt. Kyseisen lääkärin piti olla gastropuolelle erikoistunut lasten lääkäri mutta ei näköjään taannut asiallista käytöstä. Gaviscon on onneksi nyt toiminut melko hyvin ja useimmiten meillä on ihan suht tyytyväinen vauva. :) Kirjoitan joku kerta 'vaihtoehtohoidosta' mitä lähinnä vitsinä lähdin kokeilemaan, mutta ehkäpä siinäkin on joku pieni taika ollut pojan olon kohentumiseen.

milja2010:
Noniin, jos nyt kirjoittaisin tuosta vaihtoehtohoidosta. . Eli olin kutsuilla joilla esitellään Energetix Welness magneetteja. Tilasin sitten itselleni vesitikun ja vauvalle sänkyyn magneettialusen. Itse juon nyt sitten magnetisoitua vettä ja en tiedä onko harhaa vai ei, mutta itselläni tuntuu veden juominen auttavan jos itseä esim. närästää tai maha sattuu. Nyt kun vauva on nukkunut parisen viikkoa sekä päivä- että yöunet tämän magneettialusen päällä, niin yöt on helpottuneet jossain määrin. Ennen meillä herättiin joka yö 2 tunnin välein ja nyt vauva on herännyt yleensä 1-2n välillä yöllä ja sitten seuraavan kerran 4-5n välillä, mikä jo alkaa olla itselle ihan inhimillistä. Voihan se olla sattumaakin, että nukkuu nyt paremmin, mutta eipä kai noista haittaakaan ole.  :) Googlaamalla tuon Energetix Wellness löytyy varmaankin lisää tietoa kyseisistä tuotteista.

3kk neuvolassakin käytiin. Vauva painoi 5,5kg ja oli 60cm pitkä. Ensimmäiset rokotukset sai. Pikkuisen oli tuskaisempi rokotuspäivän, mutta muita oireita ei niistä tullut. Rotavirusrokotetta hän ei nyt sitten saanut ollenkaan, kun se ois pitänyt ottaa 12 viikon ikään mennessä ja oli sitten pari päivää sen yli. Terkkari ois sen kyllä antanut jos oisin välttämättä halunnut, mutta kun isovelikin sai siitä vauvana niin pahat oireet (14vrk ummetus), niin en niin itsekään kyseisestä rokotuksesta ollut innostunut.

Pussukka-81:
Heippahei,
jospa minäkin kirjoittelisin ensimmäistä kertaa kuulumisiamme myös tänne vauva-arjen kuulumisiin. :)

Meillä vietettiin viikko sitten ristiäisiä ja tänään poika täytti jo kaksi kuukautta. Hurjaa, miten nopeaan aika kuluu ja miten kovaa vauhtia vauva kasvaa! :o Tässähän iskee jo salakavalasti uusi vauvakuume...;) no, jos nyt ei kuitenkaan ihan vielä ainakaan. ;D

Poikahan siis syntyi kuusi viikkoa etuajassa (34+2) ja painoi syntyessään 2930g. 7-viikkosneuvolassa painoa oli kuitenkin jo hurjat 4635g ja pituuttakin oli tullut 10 senttiä lähtöpituuteen lisää (neuvolassa 56 cm). :D Tänään punnitsin henkilövaa'alla pojan ja painoa näyttäisi olevan jo noin 5100g. :o Miljan vauva vaikuttaakin hoikalta kaverilta meen jässikkään verrattuna. ;D

7-viikkosneuvolassa aloitettiin rotavirusrokotus. Silloin poika siis sai sen suun kautta annettavan rokotteen. 3-kuukautisneuvolassa sitten tulee ekat piikkirokotteet.

Poika on edelleen sekaruokinnassa eli imetän ja lisäksi menee korviketta noin 200ml vuorokaudessa, pojan kerta-annokset ovat 100-130 ml. Olen harmitellut, ettei täysimetys ole onnistunut, mutta turha kai sitä on harmitella. Pitäisi kai osata olla tyytyväinen siihenkin, että poika on kuitenkin pääasiassa rintaruokinnalla vaikka korvikettakin on pakko antaa. Meillänukutaan suht hyvin, pääasiassa 3-5 tuntia kerralla. Useimmiten yöt selvitään yhdellä syötöllä. Vatsavaivoja on jonkin verran, lähinnä ongelmana on harvoin toimiva suoli. Väliä voi olla viisi tai kuusikin päivää ja loppupään panttauspäivinä pojan olo vaikuttaa melko tukalalta. Ollaan annettu luumuvettä, mutta ei sekään ole räjäyttävää helpotusta tilanteeseen tuonut. Ehkä pitää ottaa järeämmät litkut käyttöön, jos tilanne jatkuu tällaisena. Kovasti poika jo tarkkailee ympäristöään ja ilmoittaa kyllä heti, jos ei ole oloonsa tyytyväinen. ;)

Ensimmäisiä hymyjä sekä pään kannattelua odottelen. Kyllä poika jo päätänsä jotenkuten kannattelee, mutta aika laimeaa ja holtitonta se vielä on. Vahinkohymyjä sekä vatsanvääntelyhymyjä on kyllä jo tullut, mutta ei vielä sellaisia vastavuoroisia. Mitenköhän on, vaikuttaakohan ennenaikaisuus näihin kehitysvaiheisiin?

Ja voi ähh sentään, mulla ilmeisesti menkat tekevät jo tuloaan. En ollut lainkaan osannut varautua siihen, että ne alkaisivat näin pian. >:( Vastahan tuo jälkivuoto loppui...

Muoks.  Täällä on muuten tapahtunut täysrepsahdus sokereiden suhteen. Lähes koko raskausaika meni tosi tasaisilla sokereilla ja pikkuisen päälle kuuden hobksilla (suurimman osan ajasta hobis oli tasaisesti 6,2%). Kävinpä tuossa 1,5 vkoa sitten d-vastaanotolla ja hobis oli noussut 1,5 kk:ssa tasan 8,0 prossaan. Huhhei! Melkosta vuoristorataa sokerit ovatkin kyllä olleet, mutta oli noin suuri nousu silti pienoinen yllätys. Lääkäri ei tuntunut olevan arvosta huolissaan, kuulemma ihan ymmärrettävää ja luonnollistakin että näin käy. Mutta toki samalla kannusti mahdollisimman nopeasti takaisin ruotuun palaamista. Täytyykin ottaa itseni nyt niskasta kiinni ja yrittää päästä edes alle kasin hobikseen. Nämä korkeat ja vuoristoratamaiset sokerit kiukuttavat ja väsyttävätkin aivan vietävästi. Lääkäri myös kysyi, että meinaankos yrittää lisää lapsia lähiaikoina. ;D Sanoin, että tämä kysymys tuli nyt hieman yllättäen, kun poikakin oli silloin vasta 1,5 kk vanha. ;) Ei ehkä ihan vielä ole mielessä mahdollinen seuraava lapsi. No, lääkärin pointti kai oli vain siinä, että hobis kuntoon jo valmiiksi mahdollista seuraavaa projektia varten.

sinppu:
pussukka, niinku omasta kynästäni oisit kirjottanu ton tekstin, vaikka meidän poika on vasta 2 viikkoa vanha :D kuulostaa niin samalta teidän arki! ja jopa ruokamäärät, mutta onhan se luonnollista kun meidän poika on samanpainoinen tässä iässä mitä teillä nyt  ;D
Ja imetysasiat suht samallai täällä, pulloa poika saa suurimmaksi osaksi koska a) rintamaito ei riitä noin suurelle poitsulle ja b) sairaalassa poika oppi niin vahvasti pullolle että rinta ei enää kelpaa, sinnikkäästi ollaan yritetty rintakumilla ja ilman mutta kärsivällisyyttä pojalle ei ole suotu, menee hermo heti kun rinnasta ei saa yhtä nopsaa sapuskaa mitä pullosta! oon vähän jo luovuttanu koko ilmetyksen suhteen, tuntuu että rinnoista ei maitoa enää niin paljoa tulekkaan, kun en jaksa edes säännöllisesti enää pumpata kun aina on arvoitus että saanko tarpeeksi suurta annosta edes pumpattua  :-\

tuohon en kyllä osaa sanoa että vaikuttaako ennenaikaisuus noihin kehitysvaiheisiin mutta meillä poika väläyttelee leveitä hymyjä jo nyt parin viikon ikäisenä (varmaan vahinkoja mutta silti niitä on niin ihana katsella  :-* ) ja päätäkin jo yrittää kannatella!! on kyllä tosi jäntevä poika, lähtee varmaan pian kävelemään  ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta