Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6916 jäsentä  •  417191 viestiä  •  19934 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Lucas56, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Ruisleipä käy kaupaksi  (Luettu 10217 kertaa)

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #30 : Heinäkuu 30, 2013, 12:15:40 ip »

Dad, kannattaa seurata aikaa, lukea uutisia, lukea leipomotilastoja, kuunnella ihmisiä.
Kaikki ei ole provoa, vaikka niin toivot, totuus ei pala tulessakaan!!!

Lue vaikka tuosta alkuun, lisää löytyy pilvin pimein:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/leipa-maistuu-taas-suomalaisille-suurin-karppaushuuma-haihtui/617278/

http://www.fazer.fi/Uutiset/Fazer_yritysuutiset/Leipa-maistuu-taas-suomalaisille-/

http://yle.fi/uutiset/karppausleivat_katosivat_kaupoista_-_nyt_maistuu_taysjyva/6543294

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/se-siita-karppauksesta-buumi-ohi-myynti-romahti

Ärsyttää ettei täällä saisi puhua muusta kuin sianläskin ihanuudesta ja punkun kittaamisen terveellisyydestä!!! Outoa !!  Väsyttää jo tuo riidanhaasto porukan provoilu! Pysyttäiskö mieluummin faktoissa. Tympii jo vääristely
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 30, 2013, 12:31:43 ip kirjoittanut V. Kuutti »
Kirjattu

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1014
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #31 : Heinäkuu 30, 2013, 12:45:27 ip »

Voi hyvää päivää Kuutti.

Pyysin faktaa, olisko sinulla sitä tarjota? Siis sitä totuutta joka ei pala tulessakaan. (Nuo leipätiedotuksen hörhöilyt eivät pahemmin kiinnosta)

1. Kuinka paljon on leivän kulutus suomessa per capita, esim. 1980, 1990, 2000, 2010, 2013?
2. Paljonko tästä kulutuksesta on ruisleipää?

Ps. Tahdot aina heittäytyä uhriksi, vaikka olet pahemman luokan provoilija. Todellakin tympii vääristely ja riidanhaasto.

edit: korjasin typon
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 30, 2013, 12:50:22 ip kirjoittanut Dad »
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

Konrad

  • Vieras
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #32 : Heinäkuu 30, 2013, 18:45:44 ip »

En oikein ymmärrä, miksi tällainen ketju on osiossa, joka on määritelty:

Diabetes ja ravinto
Diabetekseen ja ravitsemukseen liittyvä keskustelu

Mitä tekemistä mahdollisella ruisleivän myynnin lisääntymisellä on tämän osion kanssa?

Ylläpito voisi siirtää ketjun Vapaa sana -osioon.
Kirjattu

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #33 : Heinäkuu 30, 2013, 19:17:31 ip »

Kyse on diabeetikon ruokavaliosta, se halutaan siis sensuroida piiloon?
Ruisleipää suositellaan ihan virallisesti diabeetikon ruokavalioon, toki nyky suosituksissa määriä on vähennetty. Vehnämössö ei kuulu diabeetikon ruokavalioon, ruis kuuluu.
Siksi ruisleipä käy kaupaksi, järki palailee taas!
Kirjattu

Konrad

  • Vieras
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #34 : Heinäkuu 30, 2013, 19:48:14 ip »

Kyse on diabeetikon ruokavaliosta, se halutaan siis sensuroida piiloon?
Ruisleipää suositellaan ihan virallisesti diabeetikon ruokavalioon, toki nyky suosituksissa määriä on vähennetty. Vehnämössö ei kuulu diabeetikon ruokavalioon, ruis kuuluu.
Siksi ruisleipä käy kaupaksi, järki palailee taas!

Nohnoh, otahan nyt maltillisesti asiat. Mitkään tutkimukset, joilla on kansainvälistä statusta, eivät puolla ruisleipää diabeetikon eväänä. Olen tänne KP:lle tuonut aikaisemmin tutkimustuloksen, joka kertoi, että vehnällä ja rukiilla ei ollut mitään eroa diabeetikon glykemian kannalta. En nyt lähde sitä etsimään. Oli turkkilainen tutkimus.

Todennäköisesti karppileipien myynti on pullamössöille vähentynyt, koska eivät ole saaneet painoaan muuta mössöä ohessa syömällä vähenemään. Itsekin olen huomannut, että peruskauppani Prisma ja Lidl ovat poistaneet Karppisen valikoimasta. Onneksi samalta 2 km säteeltä löytyy kuitenkin kauppa, joka myy sitä jatkuvasti.

Moni tekee meistä kp:laisistakin leipänsä itse. Täältä löytyy aloittajille hyviä reseptejä:

http://karppaus.info/resepti/haku.php

Hakusanaksi "leipä"-

Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17441
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #35 : Heinäkuu 30, 2013, 21:48:31 ip »

Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Pläski

  • Veteraani
  • Viestejä: 1940
  • ♂ D2
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #36 : Heinäkuu 30, 2013, 21:55:49 ip »

FaceBookissa tulee mainoksia Kuluttaja-lehdestä, jossa on leipävertailu ja kysymys "Leipäkö diabetesriski". Siitä ei kuitenkaan pääse ko. lehteen, vaan yleensä Kuluttaja-lehteen. Mikähän numero kyseessä on, jossa se leipävertailu on?
Kirjattu

Ultsi

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3824
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #37 : Heinäkuu 30, 2013, 22:07:06 ip »

Löytyiskö kirjastosta Kuluttaja lehti? Ja jos on niin siellä lokerikossa on yleensä vanhempiä lehtiä.
Kirjattu
D2

Susihukka65

  • Veteraani
  • Viestejä: 1525
Kirjattu
D1 vuodesta 1971
Medtronic MiniMed 640G ja Humalog

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2143
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #39 : Heinäkuu 31, 2013, 00:51:55 ap »

     ruis leivan Gi  on  liian korkea.   aiheuttaen  sydan  sairauten
Kirjattu

Konrad

  • Vieras
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #40 : Heinäkuu 31, 2013, 09:10:50 ap »

     ruis leivan Gi  on  liian korkea.   aiheuttaen  sydan  sairauten

Jep. Ison makeis- ja leipätehtaan jälkiuunileivän GI on samaa luokkaa kuin sakkaroosin eli tavallisen sokerin. Tämänkin tutkimustuloksen olen joskus tänne linkannut. En jaksa etsiä sitä. Yleensäkään en tee isoja linkkikokoelmia, vaan sisäistän itselleni tärkeät asiat. Tämä tieto jälkiuunileisvästä oli tunnetun australiaisen GI-tutkijan tietokannasta saatavilla.

Toisaalta GI ja GL on erilainen terveille kuin kakkostyypin diabeetikoille. Joskus olen törmännyt näihinkin tietokantoihin. En pidä asiaa valtavan tärkeänä, koska jokainen voi mitata verensokereihinsa eri hiilihydraattiläheteiden ja -määrien vaikutuksen. Näin tekemällä saa todella oikeaa tietoa itselleen eikä kaiken keskiarvottavaa enemmän tai vähemmän tieteellistä tutkimustulosta.
Kirjattu

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1219
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #41 : Elokuu 04, 2013, 13:13:01 ip »

     ruis leivan Gi  on  liian korkea.   aiheuttaen  sydan  sairauten

Jep. Ison makeis- ja leipätehtaan jälkiuunileivän GI on samaa luokkaa kuin sakkaroosin eli tavallisen sokerin. Tämänkin tutkimustuloksen olen joskus tänne linkannut. En jaksa etsiä sitä. Yleensäkään en tee isoja linkkikokoelmia, vaan sisäistän itselleni tärkeät asiat. Tämä tieto jälkiuunileisvästä oli tunnetun australiaisen GI-tutkijan tietokannasta saatavilla.

Toisaalta GI ja GL on erilainen terveille kuin kakkostyypin diabeetikoille. Joskus olen törmännyt näihinkin tietokantoihin. En pidä asiaa valtavan tärkeänä, koska jokainen voi mitata verensokereihinsa eri hiilihydraattiläheteiden ja -määrien vaikutuksen. Näin tekemällä saa todella oikeaa tietoa itselleen eikä kaiken keskiarvottavaa enemmän tai vähemmän tieteellistä tutkimustulosta.

Kyseessä oli 100% ruisleipä??? Tuskimpa karpin esimerkkileivät ovat yleensä vehnäleipää, tai lähes siihen verrattavaa koostumukseltaan. Tympii
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #42 : Elokuu 04, 2013, 16:32:11 ip »


Ruisleipää suositellaan ihan virallisesti diabeetikon ruokavalioon

Niinhän ne professori-- ja hänen seuraajansa ovat aina tyrkyttäneet. Ruisleivällä saa tasaisen sokerin koska sokeri nousee hitaasti ja laskee hitaasti. Kun syö suositusten mukaan ruisleipää 2-3 kertaa päivässä, sokerit ei ehdi laskea ollenkaan vaan pysyvät koko ajan ylhäällä. Tämä on oma tyhmä päätelmäni. Jos jollain on tuohon viisaampaa kerrottavaa niin puhukoon.





Kirjattu

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1014
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #43 : Elokuu 04, 2013, 20:21:28 ip »

     ruis leivan Gi  on  liian korkea.   aiheuttaen  sydan  sairauten

Jep. Ison makeis- ja leipätehtaan jälkiuunileivän GI on samaa luokkaa kuin sakkaroosin eli tavallisen sokerin. Tämänkin tutkimustuloksen olen joskus tänne linkannut. En jaksa etsiä sitä. Yleensäkään en tee isoja linkkikokoelmia, vaan sisäistän itselleni tärkeät asiat. Tämä tieto jälkiuunileisvästä oli tunnetun australiaisen GI-tutkijan tietokannasta saatavilla.

Toisaalta GI ja GL on erilainen terveille kuin kakkostyypin diabeetikoille. Joskus olen törmännyt näihinkin tietokantoihin. En pidä asiaa valtavan tärkeänä, koska jokainen voi mitata verensokereihinsa eri hiilihydraattiläheteiden ja -määrien vaikutuksen. Näin tekemällä saa todella oikeaa tietoa itselleen eikä kaiken keskiarvottavaa enemmän tai vähemmän tieteellistä tutkimustulosta.

Kyseessä oli 100% ruisleipä??? Tuskimpa karpin esimerkkileivät ovat yleensä vehnäleipää, tai lähes siihen verrattavaa koostumukseltaan. Tympii

Tietokannasta löytyvä leipä on Jalkiuunileipa, Oululainen. Käynee esimerkistä hyvin, kun ruisleivästä puhutaan, vaikka se ei 100% ruista olekaan. Kun puhutaan ruisleivän terveellisyydestä, on ko. jäkiuunileipä kansan mielestä juuri sitä terveellistä ruisleipää.

Oululaisen Jälkiuunileivän GI on 78, siis korkeampi kuin esim. pastan ja suurimman osan vaaleista vehnäleivistä.

Glykeemisen indeksin taulukkoa voi ihmetellä vaikka tuolla:
http://www.mendosa.com/gilists.htm

Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

lomalle

  • Vieras
Vs: Ruisleipä käy kaupaksi
« Vastaus #44 : Elokuu 06, 2013, 10:34:02 ap »

Ruisleipätestini poistettiin ennenkuin se alkoikaan. Ilmeisesti todellista tietoa ei D-liitto halua.

Poistun taas kirjoittelemasta ja palaan kun liitto on tullut järkiinsä.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2013, 14:17:03 ip kirjoittanut Diabetesliiton tiedotus »
Kirjattu
 

Linkkejä








Lääkehoito onnistuu yhdessä

Julkaistu 08.10.2019 | 15:07